Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)
Karamel sosu için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı (200 ml)
- 1 paket sıvı krema
Çikolata sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlayıp hafif unladığımız kalıba harcımızı boşaltıp yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kek ılıyınca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Karamel sosu için tavaya şekeri alıp kısık ateşte tavayı hafif hafif sallayarak şekeri eritiyoruz.
- İyice eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağıda eriyince bir paket krema ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Hazır olan karamel sosu ılıyınca kekimizin üzerine döküp yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında biraz bekletiyoruz.
- Son olarak çikolata sosunu hazırlıyoruz. Bunun için tavaya kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar bekliyoruz. (kremayı kaynatmıyoruz. )
- Ardından çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Karameli donan kekin üzerine çikolata sosunu da döküp yayıyoruz. Buzdolabında en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.