17 Mayıs 2021 Pazartesi

Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi

 

Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az miktarda dereotu

Sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzerine

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Tencerede suyu kaynatalım.
  • Yeterince tuz atıp ikiye uzunluğuna böldüğümüz kabakları bu suda haşlayalım.
  • Kabaklar yumuşayınca (ama çok haşlamayın dağlamasın ) çıkartalım.
  • Ayrı tavada soğanları kıyma ve sarımsakları ile kavuralım, salçayı ve baharatları ilave edip az kavuralım.
  • Dereotuyu doğrayıp ilave edelim.
  • Yarım çay bardağı su ilave edip 1-2 çevirip kapatalım.
  • Kabakların içini tatlı kaşık yardım ile temizleyelim.
  • Kabakların içini kıyma ile dolduralım.
  • Sos hazırlayalım, salça, su, tuz ve yağı karıştırıp kabakların üzerine gezdirelim.180 derecede fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sonradan rendelenmiş kaşarı kabakların üzerine gezdirelim. Ben miktarı az tuttum diyete uygun olsun diye, siz dilerseniz her yeri kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Peynirler eriyince sıcak servis ediniz.

Yumuşacık Pofidik Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 5, 5-6 su bardağı (kontrollü)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir

    Yumuşacık Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ilık su, süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırıyoruz.
  • İçine yumurta akı ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
  • Unu kontrollü olarak ekleyip yoğuruyoruz kabartma tozunu da ilave ediyoruz.
  • Hamur çok sert olmayacak.
  • 1 saat civarı mayalandırıyoruz.
  • Ardından içine istediğiniz malzemeyi koyup şekil verip üzere yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra mutlaka üzerini bi bezle örtün🥰.
  • Afiyet şeker olsun 😋

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Bir çimtik tuz
  • 10 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Fındık
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • Tarçın

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye koyup üzerine 3 su bardağı suyu ve bir çimtik tuzu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pirinçler açılıp yumuşayınca sütü ilave edip kıvam alana kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Sütlaç kaynayıp kıvam almaya başlayınca şekeri ve vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Yoğunlaşan sütlacımızı fırına dayanaklı kaplara koyup fırın tepsisine dizelim.
  • Daha sonra sütlaç kasesinin yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyup önceden ısınmış 180° fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Kızaran sütlacı 30 dakika soğumaya bırakıp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Sebzeli Milföy Börek Tarifi

 

Sebzeli Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy

İç harç için;

  • Çok az sıvı yağ
  • 2 yeşil biber (ufak doğrayalım)
  • 1 kırmızı kapya biber (ufak doğrayalım)
  • 2 sap pırasa (beyaz kısımları kullandım)
  • 1 havuç (rendeleyelim)
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

    Sebzeli Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  • Tavaya çok az sıvı yağ gezdirelim biberleri ufak doğrayıp hafif kavuralım.
  • Üzerine ufak doğranmış pırasa ve rendelenmiş havucu ekleyip diriliği gidene kadar kavuralım.
  • Üzerine tuzunu baharatını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Milföyleri karelerine keselim hazırladığımız harçtan arasına biraz koyalım.
  • İki ucundan içe katlayıp kapatalım birleştirdiğimiz kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim milföylerin hepsini bu şekilde hazırlayıp üzerine bıçakla derin çizikler atalım.
  • Yumurta sarısı sürüp tercihen çörekotu susam serpelim 200 derece ısınmış fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun 🌹🌹🌹.

Apple Pie (Elmalı Turta) Tarifi

 

Apple Pie (Elmalı Turta) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:

  • 125 gram tereyağı (soğuk)
  • 3 su bardağı un
  • Vanilin
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (silik)

İçine:

  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker (Silik)
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı su
  • (malzemelerimizin tümü soğuk)

    Apple Pie (Elmalı Turta) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağı küp küp kesiyoruz.
  • Üstüne unu ekleyip biraz elimizle eziyoruz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip hafif hafif yoğuruyoruz.
  • Dinlenmesi için yarım saat dolaba alıyoruz.
  • İç malzemelerimizin hepsini ocağa alıyoruz.
  • Elmaları fazla öldürmeyin bölünebilmesi yeterlidir.
  • Hamurumuzu hafif unla açıyoruz tepsiye yerleştirip üstüne iç harcını alıyoruz.
  • Üstünü tekrar açıyoruz ve birleştiriyoruz.
  • 4 çizik atıp 180 derece fırına yolluyoruz.
  • Üstünün parlaması için elmalı içten kalan suyu hafif üstüne fırçayla sürebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi

 

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates

Kızartmak İçin;

  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber

Köfte için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

    Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Harcımız güzelce özleştikten sonra küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte şeklini verelim.
  • Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak şeklinde doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Ardından köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
  • Yuvarlak borcama ilk olarak sebzelerimizi çember oluşturacak şekilde dizelim.
  • Orta kısmına köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
  • Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim ve 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Bu Tarife Bayılacaksınız İki Tat Bir Arada Tarifi

 

Bu Tarife Bayılacaksınız İki Tat Bir Arada Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Supanglesi İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 50 gram çikolata
  • 4 küp buz

    Bu Tarife Bayılacaksınız İki Tat Bir Arada Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsümüzü yapalım. Yağımızı tencereye alalım ve üzerine unumuzu ekleyerek kavuralım.
  • Kavurduğumuz unun üzerine sütümüzü ekleyelim. Toz şekerimizide ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynayan tavuk göğsümüzün altını kapatıp vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Kuplara pay edelim.
  • Tavuk göğsü kenarda soğurken bizde supanglesini yapalım.
  • Supangle için sütümüzü, unumuzu, nişastamızı, tozşekerimizi, kakaomuzu tencereye alarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynayan supanglemize ilk çikolatayı ekleyip daha sonra ocağın altını kapatalım ve buzumuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Hazırladığımız supanglemizi, tavukgöğsünün üzerine dökelim. Tercihe göre üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Volovan Tarifi

 

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

 

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.

Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

 

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı Bonfile Tarifi

 

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Marine için

  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Mantarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Kağıtta Hamsi Tarifi

 

Kağıtta Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamsi (Kg tercihe bağlı)
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • 2 Adet Yağlı Kağıt 

Kağıtta Hamsi Nasıl Yapılır?

  • Bir kap içerisine yağ hariç tüm malzemeler eklenir.
  • Hamsiyle güzelce karışması sağlanır.
  • Yağlı kağıdı bir fırça yardımıyla yağlanır ve hamsiler dizilir.
  • Kalan yağ hamsiler üzerine kaşıkla dağıtılır.
  • Üzerine bir yağlı kağıt daha koyulur ve kenarları kıvrılır.
  • Boyutuna uygun bir tavada pişirilir.
  • Altı sık sık kontrol edilerek pişme durumu takip edilir. (Biraz kızardıktan sonra bir delik açın)
  • Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Terme Pidesi Tarifi

 

Terme Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr Un
  • 400 ml Su
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 500 gr Kıyma
  • 4 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 

Terme Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
  • Un da derin bir kabın içerisine alınır.
  • Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
  • Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
  • Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
  • Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.