19 Mayıs 2021 Çarşamba

Efsane Tavuklu Patates Topları Tarifi

 

Efsane Tavuklu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates (Haşlanmış)
  • 1 parça kemiksiz derisiz tavuk göğsü (Haşlanmış)
  • 1 adet havuç (Rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 5 yemek kaşığı yağ

    Efsane Tavuklu Patates Topları Tarifi Yapılışı

  • Önce patatesleri soyup dörde bölüp tencerede haşladım.
  • Diğer yandan farklı bir tencerede tavuk göğsünü haşladım. (daha lezzetli olması için malzemeler haşlanırken mutlaka tuzunu haşlanan malzemenin suyuna ekleyin. ).
  • Malzemelerim haşlandıktan sonra patateslere karabiber ekleyip ezdim.
  • Tavukları bıçakla çok minik olacak şekilde kıydım.
  • Maydanoz ve dereotunuda minik minik doğradım.
  • Havucu rendenin küçük tarafıyla rendeledim.
  • Daha sonra hepsini bir yoğurma kabında mayonez de ekleyip elimle güzelce yoğurdum.
  • Yoğurduğum malzemeyi elimi sürekli su ile ıslak tutarak yuvarlak top haline getirdim.
  • Daha sonra yoğurdumu ve sosumu hazırladım.
  • Önce yoğurdu ardından hazırladığım sostan döküp süslemesini yaptım.yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Tavuk Çöp Şiş Böyle Lezzet Yok Tarifi

 

Tavuk Çöp Şiş Böyle Lezzet Yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Çöp şiş

Bulamak için;

  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuk Çöp Şiş Böyle Lezzet Yok Tarifi Yapılışı

  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp yıkayın suyunu iyice süzün.
  • Süt, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Sarımsağı da rendeleyip ekleyin iyice karıştırın.
  • Zamanınız varsa üzerini örtüp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Sonra dinlenen tavukları çöp şişe geçirip sonra galeta ununa bulayıp sıvı yağ koyulmuş tavada çevirerek her yerine güzelce kızartın. Sıcak servis yapın.

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi

 

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy domates
  • 3 büyük boy kapya biber
  • 3 büyük boy yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

    Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri yıkayıp süzdürerek robota alıp ince bir şekilde çekiyoruz.
  • Sulanacağı için kevgire alıp kaşık yardımıyla iyice bastırarak suyunun süzdüğünden emin oluyoruz.
  • Bir kaba süzülen malzemeyi alıp zeytinyağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek servis ediyoruz. 🥗🍅🍋🌶.
  • Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan şefinden alınmış orjinal kebapçı ezmemizi bu şekilde hazırlayıp kavanoza yerleştirerek dolapta muhafaza edebilirsiniz. 😍.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hünkar Beğendi Ve Fırında Patates Tarifi

 

Hünkar Beğendi Ve Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

Hünkar Beğendi İçin

  • 4 patlıcan
  • 1 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz

Eti İçin

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu veya 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber + domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Patates İçin

  • 3 patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kapya biber
  • 2 taze soğan
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze kişniş (Eğer elinizde varsa)

    Hünkar Beğendi Ve Fırında Patates Tarifi Yapılışı

  • Hünkar beğendi için patlıcanlar közlenir, kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Tavaya tereyağ ve un konur ve unun rengi dönene kadar kavrulur.
  • Sonra patlıcanlar eklenir ve karıştırarak ezilerek pişirilir. Ocağın altı iyice kısılır. Süt yavaş yavaş, karıştırılarak eklenir. En son tuz konduktan sonra kaşar eklenir. Kasar iyice eriyip patlıcana karıştıktan sonra kenara alınır.
  • Eti için bir tavaya etler konur, et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. İçine ince doğranan soğan, sarımsak ve biber eklenir. Biraz piştikten sonra salça ve domates sosu eklenir. Biraz pişirilir.
  • Sonra içine 1-1 buçuk bardak su eklenir. Kapağı kapatılır ve pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılır ve tuz, karabiber eklenip son bir harmanlanır.
  • Patates için patatesler küp küp doğranır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yağlanıp tuzlanıp düz şekilde konur. 190 derece fırında iyice kızarana kadar kızartılır (Siz tavada da kızartabilirsiniz)
  • Patates kızarırken bir tavaya yağ, sarımsak, kapya biber konur ve sarımsak yumuşayıncaya kadar döndürülür.
  • Sonra kızarmış patates ve taze soğan eklenip biraz karıştırılır. Altı açıkken limon suyu da eklenir karıştırılır ve altı kapatılır. En son kişniş eklenir.
  • Eğer erken yaptıysanız, servis edilirken beğendiyi ve eti ısıtıp servis edebilirsiniz. Sorun olmaz.

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;

  • Nane

    Yapılışı

  • Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  • Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
  • Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
  • Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
  • Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
  • İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Patatesli Çıtır Börek (Muhteşem İç Harcıyla) Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek (Muhteşem İç Harcıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sos için;

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Susam, çörek otu ya da haşhaş

    Patatesli Çıtır Börek (Muhteşem İç Harcıyla) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcını hazırlamak için patatesleri minik minik küp şeklinde doğrayalım ( dilerseniz rendeleyebilirsiniz ama benim yaptığım şekilde daha güzel oluyor).
  • Daha sonra içine 1 adet havucu rendeleyelim.
  • Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alıp biraz ısıtalım içine yemeklik doğradığımız soğanları atıp kavuralım.
  • Kavrulan soğanların içine doğradığımız patates ve rendelediğimiz havuçları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak orta ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
  • Pişen harcımızı içine toz biber, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Soğuması iciin bir kenara alalım.
  • 7. İç harcımız soğuduktan sonra sosunu hazırlamak için bir kaba yağ, sirke ve unu alıp karıştıralım.
  • Tezgaha yufkamızın bir tanesini açalım.
  • Yufkanın yarısına fırçayla hazırladığınız sostan sürelim.
  • Yufkanın sürmediğimiz kısmını diğer sürdüğümüz kısmına katlayalım ve katladıktan sonrada tekrar sostan sürelim.
  • Yarım ay şeklinde olan yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keselim. (yufkanın büyükse 8 parcayada bölebilirsiniz. ).
  • Kestiğimiz yufkaların geniş kısmına patatesli harcımızdan bolca koyalım ve sigara böreği gibi saralım.
  • Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdigimiz tepsiye yerleştirelim.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürelim ve isteğe göre susam, çörekotu ya da haşhaş serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Kıymalı Alinazik Tarifi

 

Kıymalı Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tek çekilmiş kıyma
  • 6 tane patlıcan (2 patlıcan büyüktü)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 6 tane sivri yeşil biber
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça biber domates karışık kullandım.)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Kıymalı Alinazik Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz, birkaç yerinden bıçak ucuyla deliyoruz.
  • 230 derecede 20-25dakika közlüyoruz, fırın dereceleri farklılık gösterebilir, dikkat edelim.
  • Diğer yandan tencereye zeytin yağını alıp kızınca, doğranmış biberlerimizi ekliyoruz 2 dk karıştırıp, kuru soğanı ekliyoruz.
  • Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kıymalı harcı 10 dk civarı kavurup, salça ve baharatları da ekliyoruz 2 dk karıştırıp, 1 su bardağı kaynar su ekliyoruz(kıymanın yumuşayıp, sos kıvamına gelmesi için) 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Bu arada közlenen patlıcanları soyup, (üzerine bez örtüp 10 dk bekletirseniz daha kolay soyulacaktır. ) küçük küçük doğruyoruz.
  • Patlıcanları geniş bir kaba alıp, üzerine sarmısakları rendeleyip, çay kaşığı ucuyla tuz ekleyerek, iyice karıştırıyoruz.
  • Üzerine yoğurdu da ilave ederek iyice harmanlıyoruz.
  • İster tabaklar, isterseniz geniş bir borcama önce patlıcanlı karşımdan koyup, üzerine kıymalı sostan ilave ederek, istediğimiz gibi servis ediyoruz.
  • Malzemeleri isteğe göre azaltabilirsiniz, ben patlıcan ve kıymayı fazla kullandım, baharat miktarını da kendi zevkinize göre azaltabilirsiniz.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (2, 5 su bardağı)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 40 gram (Yarım paket sütlü çikolata, bitterde kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı buzlu su

    Supangle Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve buzlu su hariç bütün malzemeleri tencereye koyup önce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olunca ocağı kapatıp tereyağını ekleyelim ve 30 dk buzdolabında soğuması için bekletelim. 🍨
  • Soğuyan supanglemize yarım su bardağı buzlu suyu ekleyip iyice pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kase veya kuplarımıza eşit bir şekilde koyalım, dilerseniz dolapta 1-2 saat bekletebilirsiniz, ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli olur 🤤 👍 🍨
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 🍨🍨afıyet olsunn 🍨🍨.

Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi

 

Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram dövülmüş ceviz içi
  • 100 gram rendelenmiş beyaz peynir ya da kaşar peyniri(ben yöresel salamura peyniri kullandım)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı

  • Erişteyi üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin.
  • Eriştenizin sertliğine göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz. Ben sebzeli erişte kullandım.
  • Eriştenizi tencere ile kapak arasına havlu peçete koyarak 10 dk. Demlendirin.
  • Peyniri rendeleyin.
  • Tereyağını tavada eritip dövülmüş cevizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Dinlenen erişteyi servis tabağına alıp üstüne önce rendelenmiş peyniri dökün.
  • Tereyağında kavurduğunuz cevizli harcı da üstüne gezdirin.
  • Afiyetler olsun :).

Tam Diyete Uygun Kahve Yanına İkramlık Tarifi

 

Tam Diyete Uygun Kahve Yanına İkramlık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet muz
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç kuru tut
  • 1 avuç yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Bulamak için :

  • Hindistan cevizi
  • Fındık yada fıstık

    Tam Diyete Uygun Kahve Yanına İkramlık Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi robota alalım ve istediğimiz kıvam alana kadar çekelim. Ben yumuşak olmasını sevdiğim için krema kıvamına kadar çektim. Bu ölçüler ile benim istediğim kıvamı elde ettim. Eğer sizin malzeme cıvık kalırsa az daha yulaf eklemesi yapın.
  • Elimi ıslatarak yuvarlandım.
  • Hindistan cevizine ve bir kısmını fındığa buladım. Siz istediğiniz herhangi bir kuru yemişe bulayabilir yada kakaoya batırabilirsiniz. Köpüklü bir kahve yanına yada yeni demlenmiş filtre kahve ile keyfini sürün 😌✌️🎉👌 Mutlu kalın ✨🎐.

Sebze Soslu Makarna Kavurması Tarifi

 

Sebze Soslu Makarna Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna (istediğiniz makarna çeşidi yada spagetti makarnada olabilir)
  • Göz kararı su (makarnayı haşlamak için)

Makarnayı kavurmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım silme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı kadar su

Sebzeli sosu için;

  • 1 adet ufak doğranmış kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 2 adet çarliston yeşil biber
  • 2 adet orta boy soyulmuş rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Bir kaç dal ufak doğranmış maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş havuç (varsa ekleyin yoksa şart değil)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

    Sebze Soslu Makarna Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencereye suyu koyup makarnayı paketin üzerindeki süresine göre haşlayalım.
  • Bir yandan sebzeli sosu için tavaya sıvı yağını koyup ufak doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  • Ondan sonra yeşil biberi doğrayıp soğana ekleyelim beraberinde güzelcene kavrulsun.
  • Rendelenmiş havucuda ekleyip bi güzel kavurup sonra salçayı ekleyip en son doğranmış domatesi ve maydanozu koyup son bir kez kavuralım tuzunu atıp ocaktan indirelim.
  • Haşlanan makarnaları süzelim.
  • Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını koyup salçayıda koyup kavuralım.
  • Yarım çay bardağı biraz az su salçaya ekleyip karıştıralım.
  • Süzülen makarnaları koyup 1-2 tur kavuralım.
  • Kavrulmuş makarnayı sunum tabağına alıp üzerine sebze sosundan biraz koyup afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.