Efsane Tavuklu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates (Haşlanmış)
- 1 parça kemiksiz derisiz tavuk göğsü (Haşlanmış)
- 1 adet havuç (Rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Sosu için
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 5 yemek kaşığı yağ
Efsane Tavuklu Patates Topları Tarifi Yapılışı
- Önce patatesleri soyup dörde bölüp tencerede haşladım.
- Diğer yandan farklı bir tencerede tavuk göğsünü haşladım. (daha lezzetli olması için malzemeler haşlanırken mutlaka tuzunu haşlanan malzemenin suyuna ekleyin. ).
- Malzemelerim haşlandıktan sonra patateslere karabiber ekleyip ezdim.
- Tavukları bıçakla çok minik olacak şekilde kıydım.
- Maydanoz ve dereotunuda minik minik doğradım.
- Havucu rendenin küçük tarafıyla rendeledim.
- Daha sonra hepsini bir yoğurma kabında mayonez de ekleyip elimle güzelce yoğurdum.
- Yoğurduğum malzemeyi elimi sürekli su ile ıslak tutarak yuvarlak top haline getirdim.
- Daha sonra yoğurdumu ve sosumu hazırladım.
- Önce yoğurdu ardından hazırladığım sostan döküp süslemesini yaptım.yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun