20 Mayıs 2021 Perşembe

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget (siz sayıyı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • Tuz

İlave olarak;

  • 2 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 çay bardağı suyla açılacak

Üzeri için;

  • 1 dal taze soğan

    Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetlerimi güzelce yıkayıp süzdürdüm.
  • Daha sonra teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek bagetleri hızlı ateşte kızarttım. (mühürlemek gibi)
  • Tavada bagetlerim kızarırken diğer taraftan soğanları yarım ay şeklinde kalın olarak, havuçları julyen şeklinde doğrayıp derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekledim ve doğranmış sebzelerimi güzelce soteledim.
  • Sotelenen malzemelerin üzerine salçayı, baharatları ve tuzu ekleyerek 3- 4 dakika kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
  • Daha sonra tencereye sebzelerin üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kızaran bagetlerimi tencereye ilave ettim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp en az 1 saat tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirdim.
  • Nişastamı bir kasede suyla açtırıp kaynayan yemeğime ilave ettim ve 20 dakikada o şekilde kısık ateşte pişirdim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra veya servis ederken taze soğan yapraklarını yemeğin üzerine ilave edebilirsiniz.

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından iki parmak eksik haşhaş
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için ;

  • Yeterince hindistan cevizi

    Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynara çıktıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. 🍬.
  • Revani için şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Çırparken ara ara ılık suyu ekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Söndürmeden karışana kadar çırpıp yağladığımız diktörtgen borcama döküyoruz. 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü pişiriyoruz. 🍰.
  • Muhallebi için kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp çırparak pişiriyoruz. Altını kapatıp ılıdıktan sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpıyoruz. 🍧.
  • Pişen revaniyi fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  • Tamamen çekene kadar bekletip muhallebiyle üzerini kapatıyoruz.
  • Hindistan cevizi serperek isteğe göre süslüyoruz.
  • Birkaç saat dinlendirerek servis ediyoruz. (zamanınız varsa bir gün önce yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha oturmuş olacaktır. )🍴Haşhaşında verdiği lezzetle bu mükemmel revaniyi denemenizi tavsiye ederim 💕💕Deneyeceklere afiyet olsun☺.

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Üzerine ve içine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harç için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

    Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı tuz ile hamurumu yoğurup yarım saat 1 saat arası dinlendirdim.
  • Sonrasında üzerine ve içine sürmek için 50 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada karıştırdım.
  • Sonrasında hamurumu 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla diğer hamurları mı da açıp aralarına yağ sürerek tabağa koydum.
  • Bir yarım saatte bu şekilde üzerini kapatıp dinlendirdim.
  • Sırayla açtığım hamurları masa üzerine alıp elimle bastırarak çok ince olacak şekilde açtım göreceksiniz zaten çok kolay açılıyor.
  • Sonrasında hazırladığım kıymalı harçtan koydum, siz eğer isterseniz başka iç harcı da koyabilirsiniz patates vs. İç harcında ise kıyma soğan tuz karabiber bulunuyor.
  • İç harcı mı koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirdim.
  • Kenarlardaki kalın hamurları alırsanız böreğiniz çok daha güzel olur bütün hamurları mı bu şekilde yapıp tepsiye dizdim.
  • Üzerine kalan yağımı fırça yardımı ile sürdüm fırında üstü kızarana kadar 200 derecede yarım saat pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Annemin Yarım Asırlık Mayasız Yemelere Doyum Olmayan Katmer Gözleme Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 kase herhangi bir peynir
  • Maydanoz

Ara katları için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • İç harcı için kaşar peyniri, rendelenmiş peynir ve ince kıyım maydanoz karıştırılır.
  • Hamur istenilen büyüklükte parçalara bölünür ve yufka şekline getirilir.
  • Yufkanın her tarafına yağ sürülür ve peynirli karşımdan bırakılarak karşılıklı kenarlar yağlanır katlanır.
  • Daha sonraki iki kenar yağlanmadan katlanır ve elle veya merdaneyle inceltilir.
  • Isıtılmış yağlanmış tavada kabarcık oluşunca çevrilerek pişirilir.
  • Pişirme esnasında sık sık çevirmek gerekli.Deneyen herkese afiyet olsun

Domates Soslu Spagetti Tarifi

 

Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket spagetti makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 ade domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tencereye altı su bardağı su alalım. Kaynamaya yakın tuzunu atalım.
  • Kaynayınca makarnayı içine ilave edelim.
  • Bir iki tur karıştıralım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen makarnamızı süzelim ve sudan geçirelim.
  • Tencereye yağ domates rendesi salça ve baharatlarını katıp karıştıralım. Üzerine süzülen makarnayı ilave edelim. Karıştıralım. Misler gibi domatesli makarnamız servise hazır. Afiyet olsun 😋.

Patatesli Havuç Tarator Tarifi

 

Patatesli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurtta kullanabilirsiniz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 5 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Patatesli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Patates ve havuçları temizleyip rendeliyoruz.
  • Sıvıyağ ekleyerek orta ateşte kavuruyoruz.
  • Tamamen pişince altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzerine yoğurt ve tuz ilave ederek katılıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Tereyağ eritip içerisine ceviz ve kırmızı toz biber ekleyip kavuruyoruz.
  • Salatamızın üzerine döküyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yaz Ayların Vazgeçilmesi Nefis Domates Çorbası Tarifi

 

Yaz Ayların Vazgeçilmesi Nefis Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Serviste
  • Rendelenmiş kaşar peynir

    Yaz Ayların Vazgeçilmesi Nefis Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencerede tereyağı eritip, zeytinyağı ilave edip unu ilave edip kavuralım.
  • Az kavurduktan sonra robottan çektiğimiz domatesleri (Veya rendelenmiş domatesleri) ilave edip 3-4 dakika kavuralım sürekli karıştırarak.
  • Sonradan 4 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra tuzu, karabiberi ilave edip kısık ateşte 15 dakika daha pişirelim.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip sıcak servis edilir.

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget (siz sayıyı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • Tuz

İlave olarak;

  • 2 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 çay bardağı suyla açılacak

Üzeri için;

  • 1 dal taze soğan

    Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetlerimi güzelce yıkayıp süzdürdüm.
  • Daha sonra teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek bagetleri hızlı ateşte kızarttım. (mühürlemek gibi)
  • Tavada bagetlerim kızarırken diğer taraftan soğanları yarım ay şeklinde kalın olarak, havuçları julyen şeklinde doğrayıp derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekledim ve doğranmış sebzelerimi güzelce soteledim.
  • Sotelenen malzemelerin üzerine salçayı, baharatları ve tuzu ekleyerek 3- 4 dakika kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
  • Daha sonra tencereye sebzelerin üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kızaran bagetlerimi tencereye ilave ettim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp en az 1 saat tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirdim.
  • Nişastamı bir kasede suyla açtırıp kaynayan yemeğime ilave ettim ve 20 dakikada o şekilde kısık ateşte pişirdim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra veya servis ederken taze soğan yapraklarını yemeğin üzerine ilave edebilirsiniz.

Karışık Dolma Tarifi

 

Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karalahana
  • 6 adet dolmalık biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Göz kararı dereotu
  • Göz kararı maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı zeytinyağı

    Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinci ılık suda bekletelim. Büyük bir tencereye su koyup kaynatalım.
  • Karalahanaları yıkayıp kenara alalım kaynayan suya karalahanaları koyup 2 dakika bekletip çıkartalım.
  • Islanan pirinci süzüp bir kaba koyalım üzerine kıyma ve soğan maydanoz ve dereotu nu ince ince doğrayıp ekleyelim.
  • Baharatları da ilave edip karıştıralım karalahanaları düz bir zeminde açıp bıçak ile ortadan ikiye kesip içerisine hazırlanan harcı koyup saralım.
  • Biberleri ise yıkayıp içini temizleyip harçtan koyalım bir tencereye düzenli şekilde koyup 45 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun 😍.

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 adet yufka
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yeşil biber
  • 2-3 kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Baharatlar

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize yağı koyalım. Havuçları küp küp doğrayıp yağa ekleyelim. 2-3 dakika kavurup üzerine patatesleri ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika daha kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavukları ekleyelim.
  • Tavukların rengi döndükten sonra bezelye ve biberleri ekleyelim. Dövülmüş sarımsakları da ekleyip bu şekilde 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları ekleyelim.
  • Üzerine de yarım çay bardağı su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 3-4 dakika pişirelim. Yufkamızı dörde bölelim (Üçgen şeklinde)
  • Kasemizin içine bir parça yufka yerleştirip içine de tavuklu harcımızdan koyalım. Kasenin dışında kalan yufka kısımlarıyla üstünü kapatıp kasemizi ters çevirelim.
  • Tepsimize yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kaşar peyniri koymak istemeseniz yufkalarımıza yoğurt sürüp daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Üzerine

  • Tahin ve dövülmüş ceviz

    Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızı dilimleyip yayvan bir tencereye yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri döküp kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye başlayalım. Bir süre sonra suyunu salmaya başlayacak. Kendi suyuyla pişecektir.
  • Bir kürdan yardımıyla kabaklarınızın pişip pişmediğini kontrol edin(50-55 dakika)
  • Kabağınıza göre pişme süresi de değişecektir bu aşamada kontrollü olun. Pişmişse tenceredeki suyu çektirmek için ocağın altını açın ve suyunu çektikçe kabaklarınız şerbetlenecektir. Dikkat edin altına yapılmasın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi

 

Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 adet limon suyu
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi Yapılışı

  • Börülceler akşamdan suya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür.
  • Tüm malzemeler rondoya alınır ve rondodan geçirilir. Ben tam bu ölçü ile yaptım ama siz yine de bu aşamada kıvam kontrolü için zeytinyağı ve suyu aşamalı koyabilirsiniz.
  • Rondodan geçirilen karışım 1-2 saat dolapta dinlendirilir.
  • Dondurma kaşığı ile porsiyonlanır. Elbette şart değil, görsel olarak nasıl görmek istiyorsanız öyle porsiyonlayabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile 7 porsiyon elde ettim. Afiyetle ❤️