23 Mayıs 2021 Pazar

Fırında Soslu Köfte Tarifi

 

Fırında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber (üzeri için)
  • 5,6 adet çeri domates (üzeri için)
  • 2,5 su bardağı su

Köftesi için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çok az tuz
  • 1 diş sarımsak ezilmiş

    Fırında Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftemizi yapalım köfte malzemeleri bir kaba alalım.
  • 10- 15 dk elimizle yoğuralım, ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak şekil verelim bir iki saat buzdolabında bekletelim.
  • 2 adet havuçları ve patatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım .
  • Kızgın sıvı yağında ayrı ayrı kızartalım .
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağda dinlenmiş köfteleri de bir iki dakika tavada alt üst yapıp kızarmış havuçların üzerine alalım .
  • Aynı tavada domates sosunu yapıp köftelerin üzerine gezdirelim.
  • 2 adet yeşil biberi halka halka doğrayıp köftelerin üzerine dizelim.
  • Aralıklı çeri domatesleride ekleyelim tepsinin üzerine nemli yağlı kağıt ile örtelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim.

Semizotu Mezesi Tarifi

 

Semizotu Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 demet semizotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane salatalık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane

    Semizotu Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Yoğurtla malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Üstünü nane ve zeytinyağı ile süslüyoruz.
  • Steçle sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Ve hazır içimizi serinleten tat :) afiyet olsun.

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi

 

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet derisiz kemiksiz tavuk pirzola
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Arzu ettiğiniz ölçüde karabiber, pul biber ve köri

Patatesler için:

  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Kekik, kırmızı toz biber

    Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  • Kabımıza sos için gerekli tüm malzemeyi alıp karıştıralım.
  • İçerisine tavukları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Tavukları tepsiye alalım.
  • Patatesleri arzu ettigimiz şekilde doğrayıp tavuklarımızı boşalattığımız kabı yıkamadan içerisine ilave edip üzerine tuz, kırmızı toz biber ve kekik ilave edelim.
  • Kırmızı ve yeşil biberi de ekleyip karıştıralım, tepsiye dizelim .
  • Son olarakta domatesleri ekleyip 250 derece fırında 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun😍.

Fırında Makarna Tarifi

 

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Fırın makarna (yoksa kelebek makarna da güzel oluyor ben genelde kelebek makarna kullanıyorum)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

İç malzemesi (isteğe bağlı);

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Beşamel sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için (makarnaların üzerini kapatacak kadar);

  • Kaşar

    Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnayı haşlamak için tencereye bir miktar şu koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca makarnayı ekleyip üzerine tuz ve biraz sıvı yağ ekleyin.
  • İç harcı için;Maydanozları ince doğrayıp beyaz peynir ile bir kapta karıştırın.
  • Beşamel sos için; Küçük bir tencereye tereyağını alıp ocakta eritin üzerine unu ekleyip karıştırın.
  • Un kavrulunca 1 bardak sütü ekleyin eğer koyu ise yarım bardak daha süt ekleyin. (çok koyu bir kıvam olmayacak biraz akışkan olacak ki makarnaların üzerine kolay dökülsün. )
  • Sütü ekleyince karabiber ve tuz ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  • Makarna haşlanınca ocaktan alın.
  • Fırın tepsisini (yuvarlak borcam almıyor ondan biraz daha büyük ve kenarı yüksek olan bir tepsi seçmeniz iyi olur) biraz sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
  • Makarnanın yarısını tepsiye dokun ve eşit miktarda yayın.
  • Üstüne peynirli harçtan dokun ve onu da eşit şekilde dağıtın.
  • Kalan makarnayı da üzerlerine dağıtın ve ardından beşamel sosu da döküp yayın.
  • Bu şekilde fırına verin. (benim fırınım geç pişiriyor o yüzden 200 derece ayarladım ama sizler 180 derecede de bırakabilirsiniz).
  • 15 dk kadar fırında kalacak o sırada kaşar rendeleyin ve makarna tepsisini çıkartınca üzerine ekleyin.
  • Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alabilirsiniz. (kaşarların erimesi için 5 dk fansız sonra kızarması için fanlı ayarda pişirdim).
  • Sıcakken keserseniz makarnalar biraz dağılır düzgün bir şekil çıkmaz ancak biraz soğur ılık vaziyette olursa daha düzgün bir şekil olur.
  • Yapacaklara kolaylıklar dilerim.
    Afiyet olsun :).

Mükemmel Tarif Zeytinli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 bardağı doğranmış zeytin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

    Yapılışı

  • Zeytin ve un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Arkasından unu yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Burada kontrollü olalım ben 4 su bardağı un kullandım 180ml bardak ölçüsünde ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı.
  • Arkasından zeytinleri ekliyoruz ve bu sırada eğer hafif yapış yapış hale geldiyse hamurumuz 1-2 kaşık kadar un ekleyebiliriz.
  • İstediğimiz gibi şekil verip fırın tepsisine diziyoruz. Ben ceviz şeklinde yuvarladım.
  • Üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra fırına hazır.
  • Aralıklı dizin çünkü kabarıp büyüyorlar.
  • 180-200 derece sıcak fırında ortalama 15 20 dakika sonra pişmiş olacak.
    Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 su bardağı un

İç harcı;

  • 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ̆

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemelerini ekleyip karıştıralım.
  • Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. (miktardaki un azalış artış gösterebilir) elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Haşhaş ile sıvı yağı karıştıralım.
  • Hamurumuzu merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açıp hamurun 2/3’sini haşhaş ezmesini dağıtarak sürelim.
  • Rulo şeklide saralım ve 4 parmak uzunluğunda 8 parçaya ayıralım.
  • Her bir parçayı merdane ile açarak uzun bir dikdörtgen şekli verelim ve bu parçaları ortasından örgü yapacak şekilde keselim ve örelim.
  • Örgümüzü kendi etrafında sarıp muffin kalıplarına yerleştirip yarım saat kadar mayalayalım.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 3 tane patates (resimde fazla 3 tane kullandım)
  • 1 kase lor peynir
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı

Sos için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 50 gram margarin

    Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
  • Daha sonra lor peyniri, pul biberi ,karabiberi, tuzunu ve yağını içine koyalım ver güzelce karıştıralım.
  • Yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim.
  • Bir kapta sosumuzu hazırlayalım.
  • Yufkalarımızı üzerine kaşıkla azar azar üzerinde gezdirelim sonrada iç malzememizi koyalım ve sarıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine kalan sosumuzdan fırça ile sürelim.
  • Susam ekip fırına verelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  • Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun 🤲🏻.

Tavuk Şiş Kebap Tarifi

 

Tavuk Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Köfte baharı
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tatlı toz biber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    Tavuk Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • 15 ile 20 dk arasında buzdolabında sosu çekmesi için bekletiyoruz. Vaktiniz varsa daha uzun süre de bekletebilirsiniz daha lezzetli olur😊.
  • Soslu tavuklarımızı buzdolabından alıyoruz çöp şişlerimize diziyoruz.
  • Ben tost makinasında ızgara şeklinde pişirdim biraz uzun sürdü.
  • İsterseniz ızgara döküm tavada veya direkt yapışmaz bir tavada da az yağ ile pişirebilirsiniz.
  • Dışı çıtır içi yumuşak ve sulu tavuk şişlerimiz hazır efendim 😊😊.

    😋😋Afiyet bal şeker olsun !😋😋.

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın süt
  • 2 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

    Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet hazırlanır.
  • Şeker ve su kaynadıktan sonra limon damlası eklenerek 10 dk daha kaynamaya devam eder. Ve ocaktan alınır.
  • Şeker ve yumurta iyice çırpılır.
  • Sonrasında süt, yağ ve irmik un eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
  • En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  • Tepsi yağlanarak harç dökülür.
  • Fırında iyice piştikten sonra çıkararak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür.
  • Dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Üstüne istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım. Afiyet olsun 🌷.

Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi

 

Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 patates
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Kaşar peynir
  • Tuz

    Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizi in kabuklarını soyup ikiye bölüp tencereye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıp haşlıyoruz. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Patatesimiz haşlanana kadar peynirlerimizi hazırlayalım.
  • Kaşar peyniri ya da bunun gibi eriyen bir peyniri kullanabilirsiniz. Peynirimizi rendeleyelim.
  • Patatesler haşlanınca suyunu süzüp ezici veya bir çatal yardımıyla iyice ezelim.
  • Tuz ve nişastasını ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur kıvamı alacaktır.
  • Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlaklar oluşturalım içini açıp peynirimizi ekleyelim ve kapatalım. Tekrar yuvarlayıp üzerine biraz bastırarak yağ koyup ısıttığımız tavaya alalım.
  • İyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip o kısmınıda kızartalım.
  • Pişenleri peçetenin üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım.
  • Afiyet olsun 🥰.

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı dolu tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un

    Krep Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabımızın içine süt ve yumurta alınıp çırpılmaya başlanır.
  • Üzerine suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir.
  • Kontrollü bi şekilde un eklenmeye başlanır.
  • Bu tarife 4 su bardağı un tam geliyor. Hamurumuz kek hamuru kıvamında olmalı.
  • Tavamızı ısıtıyoruz ve ilk dökmeden önce çok az yağlıyoruz.
  • Karışımımızdan bir kepçe alıp tavamıza döküyoruz ve kepçenin arkasıyla daire şeklinde karışımı yayıyoruz.
  • Hamur göz göz olduğu zaman arkasını çeviriyoruz.
  • Krebimiz çok hızlı pişiyor yakmamaya dikkat edelim.
  • Tabağa aldığımız zaman üzerini yağlıyoruz. Kurumaması için.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗😊.

Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi

 

Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilin şekeri

Dolgusu için;

  • Nutella
  • Fındık içi

    Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba malzemelerimizi alalım ve hamurumuzu yoğuralım.
  • Yoğurdumuz hamurumuzu streçfilme sarın dinledirelim.
  • Yağlı bir kağıt serelim ve nutellamızdan birer yemek kaşığı kadar aralıklı koyalım ve üzerine fındık parçası dolaba kaldıralım yaklaşık 20 dakika kadar.
  • Benim birazda fındık ezmesi karıştırdım.
  • Hamurumuzu uzunlamasına yuvarlayalım ve 12 parçaya keselim.
  • Kestiğimiz hamurlarımızı elimizle ince açalım ve nutellamızı koyalım, fazlalığın kesdikten sonra fırın tepsimize alalım.
  • Kopardığımız hamurları birleştirip yine yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığım 230 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirdim. Siz kendi fırınınıza göre pişirin.

22 Mayıs 2021 Cumartesi

Kuzu Çöp Şiş Tarifi

 

Kuzu Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 g kuzu but (Yağı ve siniri alınmış)
  • 50 g arpacık soğan
  • 5 g sarımsak
  • 10 g tuz
  • 3 g karabiber
  • 100 ml zeytinyağı
  • 30 g limon suyu
  • Salata için
  • 50 g kiraz domates (Dilimlenmiş)
  • 30 g Çengelköy salatalık (Dilimlenmiş)
  • 30 g kırmızı soğan (Dilimlenmiş)
  • 50 g yağlı marul 5 g sumak

Kuzu Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  • Kuzu budunu küp küp doğrayın.
  • Soğanı rendeleyin ve soğan suyunu bir kaseye alın. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kuzu etini ekleyerek 30 dakika süreyle marine edin.
  • Kuzu parçalarını şişe takın ve arkalı önlü çevirerek pişirin.
  • Salata için gerekli malzemeyi servis tabağına alarak sumak, zeytinyağı ve limon suyu ile soslayın.
  • Izgara kuzu çöp şişleri salata ile birlikte sıcak servis edin.