23 Mayıs 2021 Pazar

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Maydanoz

    Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  • Havuçlar yıkanıp soyulur.Sonra rendelenir.
  • Sarımsakta da ince doğranıp sıvı yağ ve havuç ile birlikte tavada kavrulur.
  • Soğuduktan sonra mayonez ve yoğurt ile karıştırılıp servis tabağına yada benim gibi küçük tek kişilik küçük kaselere alınıp üzerini maydanoz ile süslenip servis yapılır.
  • Afiyet olsun🍽️.

Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi

 

Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Kabak
  • 1 kırmızı biber
  • 5/6 tane mantar
  • 50 gram (Arzuya göre ) taugé
  • 50 gram sultani bezelye
  • 1 kırmızı soğan (Mini)
  • 100 gr lahana
  • 1 paksoi

Köfte İçin

  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Biber
  • Baharat
  • 1 ufak diş sarımsak

    Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri orta boy kesip sırasıyla en güç pişenler önce en yumuşak olanlar sonra eklenerek wok tavada da yüksek derecede ısıda 2/3 yemek kaşığı zeytinyağı ve susam yağı içinde hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
  • Ateşten almadan önce soya sosla tatlandırılabilirsiniz. Köfteler sadece kıyma ve tuz biber baharat ve sarımsak ile yoğrulduktan sonra istediğiniz şekli verip ayrı bir tavada tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağında kızartılır. Ketoda margarin kullanılmıyor.
  • Yanında mayonez veya yoğurtla servis edebilirsiniz, tercih yağlı olmalı. Afiyet olsun.

Bu Tatlı Bağımlılık Yapar Zerde Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı osmancık pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı safran(önceden gül suyunda bekletilecek)
  • Yarım çay bardağı gül suyu (Orjinalinde var şart değil)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

    Yapılışı

  • Öncelikle pirinçler güzelce yıkanır. 1, 5 litre suyla haşlanır.
  • Pirinçler haşlanınca toz şeker eklenir. Akşamdan gül suyunda beklettiğim safranın suyu tencereye süzülür.
  • Zerdeçal ve kuş üzümleri eklenir. Tencere kaynamaya devam ederken soğuk suyla açtığımız nişastayı ilave ediyoruz.
  • En son dolmalık fıstığı da ekleyerek tencereyi ocaktan alıp, sunum kaselerine paylaştırıyoruz. Soğuk servis edilir.
  • Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Antep fıstığı ve hindistan cevizi çok yakışıyor. Afiyet olsun

Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gram kadar dana kuşbaşı
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber 

    Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuru fasulyeyi düdüklü tencerede bir 10 dakika kadar haşlayalım. Önceden ıslatılmamış olduğu için bu işlemi yapıyoruz hemde gazi gidiyor. Sonrasında ocaktan alıp süzelim.
  • Daha sonra dana kuşbaşı düdüklü tencereye alınır iyice mühürlenir üzerine sıvı yağ ve soğanı eklenir kavrulur salçası da eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Üzerine kuru fasulyesi de eklenir karıştırılır ve üzerine geçecek kadar su ilave edilir tuz ve pulbiberde eklendikten sonra kapağı kapatılır.
  • Yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir (Pişirme süresi kuru fasulyenin cinsine göre değişebilir) ve servise hazır afiyet olsun.

Ispanaklı Poğaça Tarifi

 

Ispanaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 tutam ıspanak
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kg un

İçi İçin

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri İçin

  • 1 yumurta (İsterseniz sade sarısınıda kullanabilirsiniz)
  • Çörek otu

    Ispanaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Poğaçanın böylesini hiç görmediniz bence görüntüsüyle tadıyla dillere destan bir poğaça bence 😊yumuşacık sıcacık poğaçaya kimse hayır diyemez hem sabah kahvaltıda hem misafirlerinize sunabileceğiniz yumuşacık poğaçaya ne dersiniz.
  • Ispanaklar yıkanıp yarım su bardağı ılık su ile robottan geçirilir. Küçük bir tencerede süt ve margarin eli yakmayacak şekilde ısıtılıp derin bir kaba alınır.
  • Üzerine un hariç robottan çekilen ıspanakta dahil olmak üzere bütün malzemeler eklenerek çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Elimize 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alıp hamur toparlanır. Üzeri kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra elimizi tekrar sıvı yağ ile yağlayarak hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılarak elle yuvarlak olacak şekilde açılıp içerisine beyaz peynir konulup istenilen şekil verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Bir 10 15 dakika üzeri kapalı şekilde tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sürülüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İki Renkli Kek Tarifi

 

İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı elenmiş un

    İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çırpma kabına şeker ve yumurtaları alarak köpük olana kadar çırpalım. Süt, sıvı yağı da ekleyelim çırpalım.
  • Vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu da ekleyerek malzemeler karışana kadar çırpalım.
  • Kek kalıbımızı yağlayalım kek hamurumuzun bir kısmını içerisine boşaltalım.
  • Kalan kek hamuruna kakao ilave edip tekrar çırpalım sade olan hamurun üzerine boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında kontrollü pişirelim. Ben kakaolu kısmı daha yoğun yaptım çocuklar öyle seviyor diye. 🤗deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • 5 su bardağı un (200 ml)

İç Harcı İçin

  • 750 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 4 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • İsot
  • Kırmızı toz biber

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Su, maya ve tuzu uygun bir kasede karıştırıyoruz.
  • Maya eriyince unu ekleyip 5-6 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç harcı için tüm malzemeleri robotta çekip kıymayla karıştırıyoruz.
  • Baharatları ekleyip buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz.
  • Oklava veya merdane yardımıyla uzun bir şekilde büyütüp iç harcını koyuyoruz.
  • Kenarlardan içe doğru kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  • 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağı sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn💖💖💖.
  • Bir Püf Nokta: Çıtır çıtır bir sonuç almak istiyorsanız hamurları ince açmanızda fayda var. 💖🤩.

Kumlu Kup Tatlısı Tarifi

 

Kumlu Kup Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı un
  • 125 gram tereyağ
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Araları Ve Üzeri İçin

  • 2 paket kakaolu bisküvi

    Kumlu Kup Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını tencerede eritelim. Unu ekleyip birkaç dakika kavuralım. Bir yandan çırparak sütü yavaşça ekleyelim. Toz şekeri de ekleyip kaynayana dek karıştıralım.
  • Kaynadığında vanilyayı ekleyip karıştıralım. Pişen muhallebimizin altını kapatıp kuplara az az pay edelim.
  • Sonrasında birer bisküvi koyalım tekrar muhallebi tekrar bisküvi tekrar muhallebi şeklinde iki sıra bisküvi koyalım her bir kupa son kat muhallebi olacak.
  • Kalan bisküvileri rondodan geçirip en üstte pay edelim. Çok hafif tam yaza uygun bir tatlı 😋 deneyenlere şifa olsun ❤️.

Tavuk Quesadilla Tarifi

 

Tavuk Quesadilla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı acı sos (barbekü, hot chili ya da ketçap da olabilir)
  • Cheddar peyniri
  • Kaşar peyniri

    Tavuk Quesadilla Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü küçük doğranır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tereyağı eklenir ve bu şekilde biraz kızartılır.
  • İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
  • Biberler de hafif yumuşayınca ocak kapatılır ve acı sos eklenir güzelce karıştırılır tamamdır 👍.
  • Lavaşın bir yarısına cheddar dizilir, üzerine tavuklu harç, üzerine de kaşar rendesi eklenir ve “d” şeklinde kapatılır.
  • Hafif yağlanmış tavada arkalı önlü peynirler eriyene kadar kızartılır.
  • Peynir miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz 👍 afiyet olsun 🥳.

Pizza Hamuru Tarifi

 

Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  • Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
  • Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
  • Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
  • Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
  • Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
  • Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Üzerine ve içine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harç için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

    Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı tuz ile hamurumu yoğurup yarım saat 1 saat arası dinlendirdim.
  • Sonrasında üzerine ve içine sürmek için 50 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada karıştırdım.
  • Sonrasında hamurumu 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla diğer hamurları mı da açıp aralarına yağ sürerek tabağa koydum.
  • Bir yarım saatte bu şekilde üzerini kapatıp dinlendirdim.
  • Sırayla açtığım hamurları masa üzerine alıp elimle bastırarak çok ince olacak şekilde açtım göreceksiniz zaten çok kolay açılıyor.
  • Sonrasında hazırladığım kıymalı harçtan koydum, siz eğer isterseniz başka iç harcı da koyabilirsiniz patates vs. İç harcında ise kıyma soğan tuz karabiber bulunuyor.
  • İç harcı mı koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirdim.
  • Kenarlardaki kalın hamurları alırsanız böreğiniz çok daha güzel olur bütün hamurları mı bu şekilde yapıp tepsiye dizdim.
  • Üzerine kalan yağımı fırça yardımı ile sürdüm fırında üstü kızarana kadar 200 derecede yarım saat pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon (isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Yapılışı

  • Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır,
  • Tereyağ eriyince salçalar koyulur, karıştırılır ve güzelce kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış pilavlık bulgur koyulur, karıştırılır.
  • Tuz ve tercihe göre bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk ya da et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz, daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
  • Sonra sıcak suyu eklenir ve pişirilir. (tavuk suyu varsa su miktarını ona göre ayarlayın)
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kalçalı but
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • Defne yaprağı
  • 1 dolu çay bardağı tel şehriye
  • Yarım tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tereyağ

Terbiyesi İçin

  • 1 su bardağı yoğurt (200ml’lik )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 küçük boy limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı (Ben sevmediğim için koymadım)

    Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi Yapılışı

  • 3 adet kalçalı butları, defne yaprağını, tuzu ve 2 litre suyu tencereye alalım. Aralarda köpükleri mutlaka alın.
  • Butlar piştiğinde tavuk etini küçük küçük didikleyin (Ben tenceredeki suyu ayrı bir kaba alıp tencereyi yıkadım ve tekrar suyu tencereye aldım)
  • Terbiyesi için tüm malzemeleri birlikte çırpın ve tenceredeki sıcak sudan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyelim o sırada hep karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş tencereye ekleyince de karıştırın. Sonra tencereye şehriyeler ve didiklenmiş etler de eklenir.
  • Son olarak 10 dakika daha kaynatın ve piştikten sonra yağda acı pulbiber ve nane yakıp ekleyelim. Tarif hazırdır, afiyetler olsun.