Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
Üzerine ve içine sürmek için;
- 50 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harç için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı tuz ile hamurumu yoğurup yarım saat 1 saat arası dinlendirdim.
- Sonrasında üzerine ve içine sürmek için 50 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada karıştırdım.
- Sonrasında hamurumu 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla diğer hamurları mı da açıp aralarına yağ sürerek tabağa koydum.
- Bir yarım saatte bu şekilde üzerini kapatıp dinlendirdim.
- Sırayla açtığım hamurları masa üzerine alıp elimle bastırarak çok ince olacak şekilde açtım göreceksiniz zaten çok kolay açılıyor.
- Sonrasında hazırladığım kıymalı harçtan koydum, siz eğer isterseniz başka iç harcı da koyabilirsiniz patates vs. İç harcında ise kıyma soğan tuz karabiber bulunuyor.
- İç harcı mı koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirdim.
- Kenarlardaki kalın hamurları alırsanız böreğiniz çok daha güzel olur bütün hamurları mı bu şekilde yapıp tepsiye dizdim.
- Üzerine kalan yağımı fırça yardımı ile sürdüm fırında üstü kızarana kadar 200 derecede yarım saat pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.