24 Mayıs 2021 Pazartesi

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi

 

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • 3 adet kapya biber (bulabilseydim sarı, yeşil biberlerden de kullanacaktım)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı (yanmasın diye 1 çorba kaşığı sıvı yağ da ekleyin)
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • 5 su bardağı su

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayın. Biberi de tavla zarından büyük doğrayın ki pilavın içinde erimesin.
  2. Tencereye yağı koyun ve biraz kızınca soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  3. Soğanlar şeffaflaşınca tamamdır👍ardından sarımsak ve cevizi ekleyip karıştırın.
  4. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharat ekleyip karıştırın.
  5. Suyunu verin ve su kaynayınca bulguru ekleyip orta kısık ateşte pişirin.
  6. Bu ölçüyle benim bulgurum tam kıvamında pişti. Siz gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Pilav pişince (kaşıkla ortadan delik açın bulgur ortaya doğru gelmiyorsa pilav pişmiştir) demlenmeye bırakın. Servis sırasında üzerini cevizle süsleyebilirsiniz👍ellerinize sağlık afiyet olsun 😋.



Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi

 

Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 Türk kahve fincanından 1 parmak eksik un (bir tanesi tam dolu ikincisi 1 parmak eksik)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket negro kullandım
  • 8-9 adet çilek yada muz

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 180 gram sütlü veya bitter çikolata

    Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Kremşanti hariç tüm malzemeyi bir kap içerisinde karıştıralım.
  • Ocak üzerinde devamlı karıştırarak kıvam alana kadar kaynatalım.
  • Kaynayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Arada çırparak soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca içine toz kremşanti ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpalım.
  • Ganaj için kremayı ısıtıp ocaktan alarak içine çikolataları ekleyip karıştıralım.Arada karıştırarak soğutalım.
  • Bisküvileri rondodan çekelim.
  • Kaselere önce krema sonra bisküvi ekleyelim.
  • Meyvelerimizi dizelim.
  • Sonra tekrar krema ve bisküvi ve en son krema ekleyelim.
  • Soğuyan ganajı paylaştırarak dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Afiyet olsun 🍓❤️.

Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

 

Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6 adet)

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Arası için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ  

    Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

  • Sos için gerekli malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • Tepsiyi yağlayalım.
  • Yufkanın 1 tanesini tepsinin kenarlarına taşacak şekilde serelim.
  • Sostan döküp her tarafına yayalım.
  • 3 katı bi şekilde hazırlayıp arasına peynir serpelim.
  • Kalan yufkaları da aynı koparıp tepsiye yayalım.
  • Her kata sostan sürelim.
  • Son kat için yufkanın kenarlarını ortasına kapatıp çatalla yufkada delikler açalım.
  • Kalan sosu üzerine sürelim.
  • Buz dolabında saat dinlendirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip böreğin üzerine yayalım.
  • 180 derece fırında kontrollü bi şekilde kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Efsane Kek Tarifi

 

Efsane Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2-2, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Fındık

    Efsane Kek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımıza yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice çırpalım.
  • Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyelim karıştıralım.
  • 1 bardak unumuzu ve vanilini ekleyelim.
  • Kalan 1, 5 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Kıvamını anlamak için mikserinizle 8 çizin tam 8 oluyorsa un ayarı olmuştur.
  • Kekimizin yarısını bir kaba alıp kakao ile karıştıralım.
  • Kek kalıbımızı yağlayıp kekimizi dökelim.
  • Üzerine çekilmiş fındıklarımızı ekleyelim.
  • 150 derecede 40-45 dk kontrollü bir şekilde pişirelim. (her fırının pişirme süresi farklıdır. ).
  • İlk 20 dakika fırını açmayalım. Daha sonrasını kürdan yardımı ile kontrol edelim.
  • Pişen kekimizi, kek kalıbından soğuduktan sonra çıkaralım yoksa kekiniz dağılabilir.
  • Afiyet olsun. 👩🏼‍🍳🤍.

Bu Hamurla Pide Denemeyen Kalmasın (Muhtşem Mini Pideler) Tarifi

 

u Hamurla Pide Denemeyen Kalmasın (Muhtşem Mini Pideler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele biraz yapışacak)

İçine dilediğiniz harcı hazırlayabilirsiniz, ben biraz biraz farklı harçlar hazırladım

İç harcı İçin:

  • 6-7 dilim sucuk
  • 2 adet sosis
  • 1 adet Biber
  • 1 adet domates
  • 4 yemek kaşığı küflü peynir
  • 2 yumurta
  • 4 tane zeytin
  • 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 kase kavrulmuş kıyma

Kenarları için:

  • 2 yumurta sarısı

    Bu Hamurla Pide Denemeyen Kalmasın (Muhtşem Mini Pideler) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sıvı malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz ve üzerine mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ölçülü olarak un ilavesi yaparak şekeri ve tuzu da ekliyoruz.
  • Hamur çok sert olmayacak. Unu kontrollü dökmekte fayda var.
  • Elimize biraz bulaşınca unu kesiyoruz.
  • Üzerini kapatıyoruz yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru minik bezeler yapıp içerisine istediğimiz harcı ilave ederek kenarlarını kapatıyoruz.
  • Ben birkaç çeşit yaptım, kavrulmuş kıymayı hamurun üzerine yaydım üzerine bir adet yumurta kırdım, domates ve biberleri küçük küçük doğradım hamurun üzerine yayıp tuz ekledim, rendelenmiş kaşar peynirini hamura yayıp üzerine dilimlenmiş sucukları ekledim, küflü peynirleri kaşar peynirin üzerine yayıp üzerine sosis ve zeytin attım.
  • Bu tarz farklı harçlar hazırlayabilirsiniz.
  • Daha sonra üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
  • 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten fırından alıyoruz dileyen kenarlarına tereyağ sürüp servis edebilir.
  • Çok lezzetli bir pide hamuru mutlaka denemelisiniz. 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.


Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi

 

Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı (50 gr)

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Tepsiyi kaplamak için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

    Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak fırın tepsisinin tabanını iyice örtecek şekilde hindistan cevizi yayılır.
  • Ardından süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır.
  • Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağı ve vanilya eklenir.
  • 1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebi ocaktan alınır.
  • Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit şekilde yayarak spatula yardımıyla düzeltilir.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  • İyice soğumaz ise sararken kırılma olur.
  • Muhallebi soğurken krem şanti de çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
  • Muhallebiyi buzdolabından alıp üzerine krem şantisini yayarak uzunlamasına ve enine tam ortadan artı şekilde kesilir.
  • Her parça 3-4 parmak eninde kesilip içe doğru rulo yaparak katlayıp yuvarlanır.
  • Toplam 12 eşit dilim çıkıyor. Dilerseniz sarmadan önce fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🧡.

Kolay Yaş Pasta Tarifi

 

Kolay Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı sürülebilen çikolata

Çikolatalı ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata

    Kolay Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki için bir kaba yumurtalar, şeker ve vanilya koyup mikserle 5 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
  • Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edip tekrar çırpılır.
  • Diğer malzemeler de eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba (27 cm kullandım, yuvarlak borcamda kullanabilirsiniz veya kare borcam) dökülür ve 175 derece fırında 20-30 dakika kontrollü pişirilir. Ben 25 dakika pişirdim.
  • Keki fırından aldıktan sonra ılımaya bırakılır.
  • Ilıyan keke rastgele kürdan batırılır, daha sonra üzerine süt dökülür. Kek sütü çekerken krema hazırlanır.
  • Kreması için soğuk süt ve krem şanti tozu koyulaşana kadar çırpılır. Kıvam alan kremaya sürülebilir çikolata ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  • Daha sonra kekin üzerine eşit şekilde yayılır, 1 saat buzdolabında dinlendirilir. (kremanın bir kısmını sürüp küçük küçük kesilmiş çikolatalar döküp kremanın kalanıda üzerine dönerseniz tadı daha güzel olacaktır bir sonraki yapışımda öyle deneyeceğim sizede fikir olsun 😍).
  • Ganajı için sıvı krema kaynama noktasına geldikten sonra altı kapatılır içine çikolata ilave edilir ve eriyene kadar güzelce karıştırılır. Ilıması için kenarda bekletilir ara ara karıştırılır.
  • Ardından hazırladığımız ganajı çok soğumadan kekin üzerine eşit şekilde dökülür ve güzelce yayılır.
  • Üzerini hazır çikolata sosu ile şeritler çizdim kürdanla şekil verdim sizde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra, servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😍.

Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (200 ml)
  • 1 paket sıvı krema

Çikolata sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 80 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlayıp hafif unladığımız kalıba harcımızı boşaltıp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kek ılıyınca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  • Karamel sosu için tavaya şekeri alıp kısık ateşte tavayı hafif hafif sallayarak şekeri eritiyoruz.
  • İyice eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağıda eriyince bir paket krema ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Hazır olan karamel sosu ılıyınca kekimizin üzerine döküp yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında biraz bekletiyoruz.
  • Son olarak çikolata sosunu hazırlıyoruz. Bunun için tavaya kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar bekliyoruz. (kremayı kaynatmıyoruz. )
  • Ardından çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karameli donan kekin üzerine çikolata sosunu da döküp yayıyoruz. Buzdolabında en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tarhana Tadında Domates Çorbası Tarifi

 

Tarhana Tadında Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışık
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Pul biber

    Tarhana Tadında Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağları ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Domatesleri yıkayıp irice doğuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine 7-8 su bardağı su ilave ediyoruz.
  • Domatesleri, sarımsağı ve baharatları da katıp pişirmeye bırakıyoruz.
  • Ara ara karıştırmayı unutmuyoruz.
  • 15 dakika kadar pişirip el robotuyla çorbayı pürüssüz oluncaya kadar eziyoruz.
  • 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz. Arzuya göre yarım limonun suyunu da çorbamıza katıyoruz. Güzel ve huzurlu günler diliyorum sevgiyle kalın.

5 Dakikada Pratik Ezme Salata Tarifi

 

5 Dakikada Pratik Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet taze yeşil biber ( arzuya göre ekleyebilirsiniz)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı isot(urfa biberi)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    5 Dakikada Pratik Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • Kısaca size nasıl yaptığımı anlatayım, ben küçük el rondosuyla malzemeleri ayrı ayrı çekiyorum.
  • Öncelikle domatesi çok küçük olacak şekilde çekip karıştırma kabına alıyorum.
  • Sonra soyulmuş salatalığı biraz diri olacak şekilde çekiyorum.
  • Salatalığı da karıştırma kabına alıp kuru soğanı da çok küçük olacak şekilde çekiyorum yalnız kurusoğanı rondodan çektikten sonra süzgece alıp güzelce yıkıyorum ki acılığı gitsin .
  • Daha sonra karıştırma kabına rondodan çektiğimiz malzemeleri alıyorum.
  • Maydanozu ve yeşil biberi çok ince şekilde doğrayıp içine katıyorum .
  • Diğer bütün malzemeleri de ekleyip karıştırıyorum.
  • 5 dk yapabileceğiniz pratik bir ezme tarifi et yemeklerinin yanına kebapların yanına çok yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.
  • İsterseniz doğranacak malzemeleri bıçakla küçük küçük doğrayarak da yapabilirsiniz ama çok uğraştırdığı için ben el rordosunda yapmayı tercih ediyorum size kalmış doğrama tekniği☺️.