27 Mayıs 2021 Perşembe

Yapması Kolay Tadı Olay Kadayıf Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 6 -7 damla limon suyu

Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu bir kaba alıp kaynayana kadar pişiriyoruz 6 -7 damla limon suyu katıyoruz.
  2. Biraz daha kaynattıktan sonra kıvamı geldiyse altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Kadayıfları bir kaba alıp sıvı yağ döküyoruz ve harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra elimiz kadar bir parça koparıp düzeltiyoruz ve en ucuna ceviz içi koyup yanlardanda toplayarak sarmaya başlıyoruz en son toparlanması için elimizle hafifçe sıkıp fırın tepsisine koyuyoruz.
  4. Sırasıyla bütün kadayıfları aynı şekilde sarıyoruz.
  5. Fırına sürmeden üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını döküyoruz eşit şekilde ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altlı üstlü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardığımız tatlıya ılımış olan şerbeti eşit şekilde döküyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak 2- 3 saat dinlenen kadayıflar servise hazır. Afiyet olsun.

Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

 

Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6 adet)

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Arası için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ 

    Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

  • Sos için gerekli malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • Tepsiyi yağlayalım.
  • Yufkanın 1 tanesini tepsinin kenarlarına taşacak şekilde serelim.
  • Sostan döküp her tarafına yayalım.
  • 3 katı bi şekilde hazırlayıp arasına peynir serpelim.
  • Kalan yufkaları da aynı koparıp tepsiye yayalım.
  • Her kata sostan sürelim.
  • Son kat için yufkanın kenarlarını ortasına kapatıp çatalla yufkada delikler açalım.
  • Kalan sosu üzerine sürelim.
  • Buz dolabında saat dinlendirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip böreğin üzerine yayalım.
  • 180 derece fırında kontrollü bi şekilde kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Türlü Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletirken)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  •  2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı alacalı olacak şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
  • Ardından üzerini su ile dolduralım ve tuzu da ekleyerek 15 dakika kadar bekletelim.
  • Tenceremize sıvı yağ ve zeytinyağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek kavuralım.
  • Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Domates salçası ile küp küp doğradığımız domatesimizi de ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Patatesimizi iri küpler halinde doğrayalım ve tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
  • Tuzlu sudan patlıcanlarımızı alarak onları da tenceremize ekleyelim. Tuzunu da ilave ettikten sonra karıştıralım ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Sıcak suyumuzu ilave edip son kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım, kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Benim yemeğim için 25 dakika yeterli geldi ancak siz ara ara kontrol ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Nefis Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi

 

Nefis Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (Ben eklemedim)
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 6su bardağı su

    Nefis Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı

  • Çorbaya ekleyeceğimiz sebzeleri yıkayalım.
  • Patatesi ve havucu rendeleyelim.
  • Soğanı ve kabağı iri parçalar halinde doğrayalım.
  • Mercimeği yıkayalım tencereye alalım.
  • Şehriye yi ekliyelim üzerine suyu ekleyip ocağa alalım.
  • Sebzeler ve mercimek pisince ocağı kapatalım.
  • Kavrulmuş un ve zerdeçalı, tuzunu, karabiberini ekleyelim.
  • Blender la pürüzsüz hale getirelim. Eğer çorbamız koyu olursa 1bardak sıcak su ekliyelim.
  • Yağları tavada eritelim.
  • Nanesini ekliyerek kızdıralım ve çorbanın üzerine gezdirerek dökelim. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun. .

Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi

 

Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bezelye (dondurulmuş da kullanılabilir)
  • 1 orta boy soğan
  • 6-7 adet taze soğan
  • 5-6 adet diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber

    Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tencereyi orta ısıya aldım ve zeytinyağını ekledim.
  • Soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra tencereye attım ve yumuşayana kadar kavurdum.
  • Daha sonra bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdım ve kapağını kapattım.
  • 5 dk bu şekilde pişirdim.
  • Kapağı açtığımda bezelyeler biraz suyunu bırakmış ve parlak yeşil renkte oldular.
  • Bu arada taze soğanları küçük boyutlarda olacak şekilde doğradım.
  • Tencerenin kapağını açıp, taze soğanı ve sarımsakları da ekledim.
  • 3- 5 dakikada o şekilde kavurdum ve suyunu ekledim.
  • Kapağını kapatarak 30-40 dk pişirdim.
  • Kapağı kapalı şekilde pişecek suyu tamamen çekene kadar. (bezelye pişme süreleri farklılık gösterebileceği için eğer pişmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
  • Piştiğinde kapağı açıp dilediğim miktarda doğranmış dereotunu ekledim, karıştırdım.
  • Sonrasında servis tabağına alıp soğuttum.
  • Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirdim.

26 Mayıs 2021 Çarşamba

Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi Yapılışı

  • Ilık süt, su ve şekeri mayayla karıştırıp kabartıyoruz.
  • Oda sıcaklığında erimiş margarin ve un hariç diğer malzemelerle buluşturuyoruz.
  • Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz şekilde büyüklükte poğaçamızı hazırlayıp tepside 15 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı şeker ekleyip fırça yardımı ile poğaçalarımızın üzerine sürüp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun!😊.

Yaş Pasta Tadında Fit Bar Tarifi

 

Yaş Pasta Tadında Fit Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gr çekilmiş un haline getirilmiş yulaf
  • 80 gr yulaf
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Dolgu reçeli için;

  • 120 gr dondurulmuş ahududu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu

    Yaş Pasta Tadında Fit Bar Tarifi Yapılışı

  • Ahududu ve bal tavaya alınır. Ocakta sulanmaya başlayınca chia tohumu atılır ve kıvam alınca altı kapatılır.
  • 80gr yulaf unu için yulafı iyice robottan toz halini alana kadar geçirelim.
  • Un haline getirdiğimiz yulaf ununu, yulafı, kabartma tozunu ve keçiboynuzu özünü karıştıralım.
  • Yulaflı karışımın içine balı ve damla çikolatayı ekleyip iyice özleştirelim.
  • Ufak kalıbımıza yağlı kağıt koyup çoğunu kalıba döküp güzel bir zemin oluşturalım.
  • Üzerine hazırladığımız ahududu reçelini döküp güzelce yayalım.
  • En üste tekrar kalan yulaflı karışımdan kalanları elimizle ince bi katman oluşturcak şekilde reçelin üstünü kapatalım.
  • Üzerine hafif bitter çikolata eritebilirsiniz.
  • 180derece de 20 dk oldu. Çok lezzetli ve sağlıklı💪🏻 soğuyunca servis edebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun😍😍🥰.

Mini Pizza Tarifi

 

Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı içine, sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un

Sosu ve üzeri için;

  • 2 adet incecik doğranmış yeşil biber
  • 2 adet parmak sucuk
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber ,tuz
  • Göz kararı az bişey su kıvam alması için

    Mini Pizza Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ilk olarak instant mayayı koyalım .
  • Üzerine su ve süt ılık olmakla beraber un hariç tüm malzemeleri birleştirip çırpalım ve yavaş yavaş unu ekleyelim ve yoğuralım .
  • Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam elde edelim .
  • Ağzını kapatıp hamur iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra kabaran hamurumuzu elimizle havasını alıp küçük mandalinalar şeklinde beze yapıp tepsiye dizelim .
  • Önerim 15/20 dakika tepsi mayası olursa daha puf puf oluyor ama acelesi varsa hemende yapabilirsiniz .
  • Daha sonra üzerlerine önce yumurta sarısını sürelim ve birer tane sucuk yerleştirelim .
  • Ben bir tepsi sucuk bir tepside kendim soslu ve sucuklu yaptım (isteğe bağlı).
  • Sosu için; bir kaba domates salçası, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırdım ,içinede yeşil biber doğradım ince ince ve bi güzel karıştırıp çukur açtıgğım bezelerin içine birer tatlı kaşığı sos koydum ve üzerine sucuk zeytin koydum.
  • 170 derece ısınmış fırında pişirdim .
  • Not: hamur işlerinde kullandığınız unun kaliteside çok önemlidir bunada dikkat etmekte fayda var afiyet olsun 💖

Efsanee Patatesli Gül Böreği Tarifi

 

Efsanee Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Patatesli gül böreği
  • 5 yufka

Patates Harcı İçin

  • 3-4 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı

    Efsanee Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patatesleri izi haşlayalım, güzelce ezelim. Soğanı sıvı yağla birlikte biraz pembeleştirelim.
  • Salçayı ilave edip eritelim. Patatesimizi ilave edelim. Tuz ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Gelelim sosumuzu. Sos malzemelerini güzelce karıştırıp çırpalım.
  • Yufkamızı 4 e bölelim 2 kaşık sıvı sostan koyalım güzelce yayalım.
  • Patatesli harcımızı koyup gül şekli verelim. Bütün yufkaları aynı şekilde yapalım.
  • Yumurtamızıda sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Patates Yatagında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

 

Patates Yatagında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük boy patates
  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kasığı biber salçası (Tercihe göre)
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beşamel Sos İçin

  • Yarım litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 50 gram margarin
  • Az sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri rendesi

    Patates Yatagında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle işe patatesleri soyup ince yuvarlak Şekilde doğrayıp bir kapta üzerine tuz, toz biber, kekik ile harmanlayarak yuvarlak tepsiye diziyoruz ve bu patatesleri kız artmaya bırakıyoruz fırına.
  • Patatesler fırında pişerken biz tavuk harcımızı yapmaya başlayalım.
  • Uygun bir tavaya kuşbaşı doğranmış tavuk göğsümüzü koyuyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Suyunu çeken tavuğumuza birazcık sıvı yağ ekliyoruz sırasıyla soğan, sivri biber, kapya biberimizi daha sonrada domatesimizi ekleyerek iyice kavuruyoruz.
  • Üzerine tuz, karabiber, toz biber, pul biber isteğe bağlı atabilirsiniz. Yaptığımız bu karısına en sonra salçalarımızı atarak bir çay bardağı kadar suyu ekleyerek ocakta kaynatarak birleşmesini sağlıyoruz.
  • Fırında kızaran patateslerimizin üzerine hazırladığımız tavuklu harcı döküyoruz. Bu şekilde de birlikte fırına veriyoruz beşamel sosunu hazırlayana kadar.
  • Beşamel sos için bir tavaya margarin ve sıvı yağ ekliyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz. Göz göz olunca karabiber ve tuzunu ekliyoruz.
  • Fırından aldığımız patates tavuğumuzun üzerine beşamel sosumuzu eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. En son kaşar peyniri rendesi i ekleyerek fırına tekrar veriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar bekletip yemeğimizi servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 🌸

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (700 gram)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 paket (200ml) krema
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

    Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizi küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
  • Tenceremizin içerisine tereyağ, sıvı yağ ve soğanlarımızı ekleyip karıştıralım. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş sarımsaklarınızı ekleyip bir tur karıştıralım ve sonra küp şeklinde kesilmiş tavuklarımızıda ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar o şekil kısık ateşte pişirelim.
  • Ocağın altı kısık şekilde suyunu çeken tavuğumuzun üzerine unumuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım ve sonra kremamızı ilave edelim
  • Kremamız koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve körimizi ekleyelim. Köriyi ben bol kullandım, siz nasıl isterseniz o kadar köri ilave edin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Servise hazır, afiyet olsun😊