27 Mayıs 2021 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka
  • 200 gram ceviz içi
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Toz şekeri ve suyu derin tenceremize alıp şeker eriyene kadar karıştırıp ocağımıza alıyoruz.
  • Kaynayınca bir kaç damla limon sıkıp 6 dk daha kaynatıyoruz, daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kadayıflarımızı sıvı yağ ile güzelce açıyoruz .
  • Baklavalık yufkanın uzunlamasına önümüze gelecek şekilde seriyoruz.
  • Erittiğimiz margarin ile her yerini eşit olacak şekilde yağlıyoruz .
  • Daha sonra ikinci kat yufkayı koyuyoruz aynı şekilde onu da yağlıyoruz kenarına kadayıfları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine ceviz serpiştiriyoruz sıkıca sarıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz .
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi döküyoruz.
  • 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun

Maden Sulu Şerit Poğaça Tarifi

 

Maden Sulu Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un

İçi için;

  • Kaşar peyniri
  • Üzerine yumurta sarısı

    Maden Sulu Şerit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle maya, şeker ,tuz ve maden suyunu yoğurma kabına alalım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğuralım mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Bir ucuna kesikler atıp diğer ucuna kaşar peyniri koyalım.
  • Rulo yapıp resimdeki gibi birbirine dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  • 10 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp sudam serpelim önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü olarak pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.

Yeşil Mercimekli Karışık Dolma (Etsiz) Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Karışık Dolma (Etsiz) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı önden pişmiş yeşil mercimek
  • 1 büyük boy rendelenmiş soğan
  • 5-6 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3-4 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, zerdeçal, nane

Ayrıca:

  • 3 domates

Sosu için:

  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

    Yeşil Mercimekli Karışık Dolma (Etsiz) Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri iyice yıkıyoruz.
  • Biberlerin sapını çıkarıyoruz, kabağı soyup istediğimiz büyüklükte kesip oyuyoruz.
  • Patateslerim küçüktü bu yüzden doldurmadan dahil ettim ben.
  • İç malzeme için bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Sebzeleri bu iç harç ile doldurup ağızlarını bir dilim domates ile kapatıyoruz.
  • Sırayla ve sıkı bir şekilde bir tencereye alıyoruz.
  • En son sıcak suda erittiğimiz salçayı da yemeğin üzerine gezdirip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca en düşük ateşe alıp yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkan dolmaları servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun 🤤.

Nefis Tennuri Çorbası Tarifi

 

Nefis Tennuri Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 bardak mercimek
  • 1/2 (yarım) bardak pirinç

Sosu için:

  • 300 gram kıyma( veya tavuk eti)
  • 1-2 kaşık tereyağı veya yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 büyük veya 2 orta boy soğan
  • 1 kaşık kadar un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Nefis Tennuri Çorbası Tarifi Yapılışı

  • 9 bardak kadar kaynayan suya pirinç ve mercimeği yıkayarak ilave ediyoruz.
  • 8-9 dakika sonra haşlanmış nohutu da ilave ediyoruz.
  • Bu arada kıymamızı tavaya alıp biraz kavuruyoruz.
  • Kıyma suyunu çekince yağı ve soğanları ilave edip birlikte kavuruyoruz.
  • Kavrulan karışıma un ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra nane, pulbiber, tuz( istenirse biraz karabiber) ilave ediyoruz.
  • Karışımı çorbamıza ilave ederek biraz daha kaynatarak kıvamını ayarlıyoruz(gerekirse sıcak su ilave edilebilir).
  • Yemek olarak veya çorba olarak yiyebileceğimiz çok lezzetli nefis çorbamız hazır.

    Afiyet olsun 😊.

Nefis Taze Fasülye Tarifi

 

Nefis Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg taze fasülye
  • 2 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber( istenirse pulbiber)
  • Tuz
  • 1 kesme şeker ya da 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Nefis Taze Fasülye Tarifi Yapılışı

  • Soğanları küp küp doğrayıp tencerenin dibine yayıyoruz.
  • Üzerine yıkayıp ayıkladığımız, istediğimiz büyüklükte doğradığımız fasulyeleri yayıyoruz.
  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri de fasülyelerin üzerine yayıyoruz.
  • Şekeri, toz kırmızı biberi( istenirse pulbiber de konulabilir) ve tuzu domateslerin üzerine serpeliyoruz.
  • Üzerine bir çay bardağı yağımızı her yerine gezdirerek kısık ocağa alıyoruz.
  • Yaklaşık bir saat hiç dokunmuyoruz.
  • Sonra karıştırıp 15 dakika daha öyle pişiriyoruz.
  • Domatesler eriyince 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.
  • 10 dakika sonra yemeğimiz hazır.
  • Sarımsaklı cacık veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😊.

Buz Gibi Çilekli Limonata Tarifi

 

Buz Gibi Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase çilek
  • 3 limon
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 litre su
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu

    Buz Gibi Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı

  • Daha önceden portakalla yaptığım limonata gibi limonlarımız buzluktan olacak.
  • Kullanmadan 10 dk önce buzluktan çıkaralım.
  • Karıştırma kabımıza 1 bardak kaynamış suyu şekeri ve limon tuzunu koyup şekeri eritelim.
  • Limonumuzu küp küp doğrayalım ve robotta çekelim.
  • Çilekleride robotta çekelim.
  • Hepsini karıştırma kabımıza alalım.
  • 2 lt suyuda ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  • Bu şekilde bi yarım saat bekletelim.
  • Tel süzgeçle süzelim. Sürahimize alalım afiyet olsun.

Yemeye Doyulmaz Patlıcan Pizzası Tarifi

 

Yemeye Doyulmaz Patlıcan Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 2 -3 adet domates
  • Dilimlenmiş mozarella peyniri

Üzeri için ;

  • Pulbiber

Sosu için:

  • 1 kase zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı: tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu

    Yemeye Doyulmaz Patlıcan Pizzası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sebzelerimizi temizleyip dilimliyoruz.
  • Borçlarımın içerisini yağ ile yağlıyoruz ve patlıcanları içerisine diziyoruz.
  • Hazırladığımız yağ karışımını patlıcanların üzerlerine sürüyoruz.
  • Domates ve mozarellayı da patlıcanın üzerine diziyoruz.
  • Arzuya göre üzerlerine pul biberi serpiyoruz.
  • Fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun deneyenlere🥰.

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram taze kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 paket krema

Üzeri için;

  • Çilek

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfı ince ince doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz tereyağ ekleyip ocakta orta ateşte rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ve ceviz içi ekleyip rengi kızara kadar kavuruyoruz.
  • Muhallebisi için vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıp 10-15 dk soğumasını bekliyoruz.
  • Daha sonra vanilya krema ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
  • Kuplara sırayla kadayıf ve muhallebiyi sırasıyla bölüştürüp üzerini çilekle süsleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Fasulye Piyazı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 8-10 dal maydanoz (ben piyaz da sevmediğim için kullanmadım)

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Süslemesi için:

  • 5-6 zeytin (ben sadece zeytin kullandım)
  • Arzuya göre 1 adet haşlanmış yumurta

    Yapılışı

  • Kabuğu soyulmuş soğan piyazlık doğranır. Ardından yeşil biberler halka şeklinde doğranır.
  • Domatesler küp küp doğranır.
  • Maydanoz koyacaksanız maydanozlar ince şekilde kıyılır.
  • Genişçe bir kasede haşlanmış kuru fasulyeler, doğranmış domates, soğan ve biberler karıştırılır. Maydanozda bu aşamada eklenir.
  • En son sıvı yağ, limon suyu, sumak ve tuz eklenir tekrar karıştırılır. Dilerseniz sos malzemelerini ayrı bir kase içerisinde karıştırıp daha sonra ekleyebilirsiniz.
  • Üzeri zeytin veya haşlanmış yumurta dilimleri ile süslenerek servis yapılır.
  • ..::Afiyet Olsun::..

Elmas Kurabiye Tarifi

 

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Dışı için;

  • 1 çay bardağı toz şeker

Ortasına koymak için;

  • Kahvaltılık çikolata

    Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz toz şekeri bir kaseye alıyoruz.
  • Yuvarlamış olduğumuz hamuru şekere buluyoruz .
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Ortasına bir aparatla yada parmağımızla çukur açıyoruz.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra orta kısmını benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayala doldurup servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Ev Yapımı Renkli Granül Şekerler (Pasta Süsü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 tatlı kaşığı kadar haşlanmış nohutun suyu(soğumuş olacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Sıvı gıda boyası (İsteğe bağlı isterseniz pancar suyu, zerdeçal ile de renklendirebilirsiniz)yada beyaz olarak da kullanabilirsiniz o şekil de çok güzel oluyor

    Yapılışı

  • Pudra şekeri bir kaseye alınır.
  • Üzerine azar azar nohut suyu ilave ederek çok akışkan olmayan krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. 7 tatlı kaşığı kadar nohut suyu ekledim.
  • Ayrı kaplara alınarak renklendirilir.
  • Sıkma torbasına alınır yağlı kağıda ince şeritler halinde sıkılır.
  • İsterseniz damla şeklinde veya kalp şeklide verebilirsiniz.
  • 1 saat kuruması için beklenir.
  • Sertleşen hamuru elinizle parçalayabilirsiniz. Hazırlardan hiçbir farkı yok 😉

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

 

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı taze kaşar
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

    İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bezelye ve patatesleri haşlayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ve minik minik doğradığınız sarımsakları birlikte solana dek soteleyin.
  • Küp doğradığınız biberleri ekleyin ve 5 dk kadar soteleyin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi kahverengileşinceye kadar pişirin.
  • Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve havuçlar solana dek pişirin.
  • Salçayı ekleyin ve 2 dk kavurun.
  • Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri, baharatları, tuzu ilave edin ve 3 dk. Kavurun.
  • Defne yapraklarını tencereye atın ve 3 dk daha kavurun.
  • 27 cm lik kare fırın kabına (ben borcam kullandım) haşladığınız patatesleri küp doğrayıp tabanına serin.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Patateslerin üzerine kıymalı harcı serin. Üzerine kaşıkla derin çizikler atın.
  • Kıymalı harcın üzerine haşladığınız bezelyeleri serin.
  • Beşamel sos yapımı için: Küçük bir tencereye tereyağını alın.
  • Yağ eriyince unu ilave edin ve sarı renk alana dek kavurun.
  • Yavaş yavaş et suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
  • Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
  • Beşamel sosu hazırladığınız kıymalı yemeğin üzerine eşit şekilde dökün.
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
  • 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun😊.