Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 200 gram ceviz içi
- 300 gram tel kadayıf
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Toz şekeri ve suyu derin tenceremize alıp şeker eriyene kadar karıştırıp ocağımıza alıyoruz.
- Kaynayınca bir kaç damla limon sıkıp 6 dk daha kaynatıyoruz, daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kadayıflarımızı sıvı yağ ile güzelce açıyoruz .
- Baklavalık yufkanın uzunlamasına önümüze gelecek şekilde seriyoruz.
- Erittiğimiz margarin ile her yerini eşit olacak şekilde yağlıyoruz .
- Daha sonra ikinci kat yufkayı koyuyoruz aynı şekilde onu da yağlıyoruz kenarına kadayıfları yerleştiriyoruz.
- Üzerine ceviz serpiştiriyoruz sıkıca sarıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz .
- Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi döküyoruz.
- 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun