Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk incik veya baget
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 4-5 adet çeri domates
- 1.5 su bardağı sıcak su
Sosu için ;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (marine olduktan sonra kalan sos eklenecek)
Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi Yapılışı
- Tavuk inciklerimizi marine etmek için rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, salça ve bütün baharatları geniş bir kabın içinde güzelce karıştıralım.
- Yıkanmış suyu süzülen inciklerimizin daha iyi pişip sosunu çekmesi için üzerlerine bıçak ile kesikler atalım.
- Tavuklarımızı sosumuzun içine alıp harmanlayarak iyice sosa bulayıp çekmesini sağlayalım.
- Sosladığımız tavuk inciklerimizin üzerini streç filmle kapatarak marinasyon için 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Marine ettiğimiz tavuğumuzu fırın tepsimize dizelim.
- İri küpler halinde doğradığımız patatesleri, biberleri ve çeri domatesleri gelişi güzel aralarına yerleştirelim.
- Tavuğumuz için kullandığımız sosumuzun geriye kalan kısmına 1. 5 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştıralım.
- Su miktarını inciklere göre ayarladım.
- Tepsimizdeki tavukların üzerine sosumuzu gezdirelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğimizin üzerini kapatalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 50-55 dakika son 15 dakika üzeri açık olarak pişirelim.
- Fırına göre pişirme süresi değişebilir kontrollü olarak pişirmeye dikkat edelim.
Afiyetle.