29 Mayıs 2021 Cumartesi

Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi

 

Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk incik veya baget
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet çeri domates
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (marine olduktan sonra kalan sos eklenecek)

    Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi Yapılışı

  • Tavuk inciklerimizi marine etmek için rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, salça ve bütün baharatları geniş bir kabın içinde güzelce karıştıralım.
  • Yıkanmış suyu süzülen inciklerimizin daha iyi pişip sosunu çekmesi için üzerlerine bıçak ile kesikler atalım.
  • Tavuklarımızı sosumuzun içine alıp harmanlayarak iyice sosa bulayıp çekmesini sağlayalım.
  • Sosladığımız tavuk inciklerimizin üzerini streç filmle kapatarak marinasyon için 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Marine ettiğimiz tavuğumuzu fırın tepsimize dizelim.
  • İri küpler halinde doğradığımız patatesleri, biberleri ve çeri domatesleri gelişi güzel aralarına yerleştirelim.
  • Tavuğumuz için kullandığımız sosumuzun geriye kalan kısmına 1. 5 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştıralım.
  • Su miktarını inciklere göre ayarladım.
  • Tepsimizdeki tavukların üzerine sosumuzu gezdirelim.
  • Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğimizin üzerini kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 50-55 dakika son 15 dakika üzeri açık olarak pişirelim.
  • Fırına göre pişirme süresi değişebilir kontrollü olarak pişirmeye dikkat edelim.
  • Afiyetle.

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi

 

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başına 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kişi başına 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak, süt veya soda
    Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi Yapılışı;Ayran ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi. Ayran yapmanın da tarifi mi olurmuş dediğinizi duyar gibiyim 😃😃

    Unutmayın hayat ayrıntıda gizlidir ve tabi ki bol köpüklü nefis bir ayran yapmanın yolu da ayrıntılarda 😂😂 Buyurun evde bol köpüklü nefis ayran yapmanın inceliklerine 😊😊

    Yoğurt ve su derin bir sürahiye alınır. Damak tadına göre tuz eklenir. İlk olarak uzun bir kaşıkla bir iki tur karıştırılır. Ardından blenderla homojenize olup iyice köpürene dek çırpılır. Yoğurdun tortu olarak dibe çöküp pütür pütür kalmaması için blenderi bir iki defa durdurup dibinden kaşıkla karıştırmak gerek. Blenderla ne kadar çok çırpılırsa o kadar bol köpük elde edilir. 😉😉 İyice karıştırdığınızda blendırı ayranın yüzeyine yakın çalıştırırsanız çok daha fazla köpük oluşacaktır. Birkaç detay 👇

    🌟🌟Köy Ayranı, açık ayran olarak tabir edilen hafif ekşimsi bir tada sahip olan ayran lezzetinden hoşlanıyorsanız ayranınızı su yerine soda kullanarak hazırlayabilirsiniz. ( Su-soda karışık da olabilir. )

    🌟🌟 Hazır ayran lezzetinde tatlı ayran seviyorsanız ayranınızı yarı yarıya su-süt karışımıyla hazırlayabilirsiniz.

    🌟🌟Yoğurdunuz üzerinde veya kenarında yeşil su birikmiş ise ayran yaparken bu suyu kullanın. ( Yoğurdunuz doğal yoğurt ise bu su B 12 vitaminin en saf halidir). Yalnız yoğurt ölçüsü olarak değil su olarak hesaplayıp kullanın.

    🌟🌟Ben kendi mayaladığım yoğurdu kullanıyorum ayran yaparken. Mayalarken tuz kullandığım için ayran da tuz kullanmıyorum. Bana yeterli geliyor.

    🌟🌟Taze nane de kuru nane de ayrana çok güzel bir aroma veriyor. Buz kalıpları içine nane yaprakları koyup su ekleyip dondurursanız naneli buzlar elde etmiş olursunuz. Bu buz kalıplarını ayranda, limonatada rahatlıkla kullanabilirsiniz. 👌👌

    🌟🌟Ayrana salatalık aromasını da çok yakıştırıyorum. Ayranınızı yapıp hazırladıktan sonra içine iri salatalık dilimleri atıp bekletirseniz bu aromaya da kolaylıkla ulaşılabilirsiniz 😉😉

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elimizle ovalayarak yıkayalım.
  • Daha sonra soğanlarının suyunu süzgeç yardımıyla süzelim.
  • 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
  • Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
  • Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  • Yarım limonu sıkalım ve zeytinyağıyla diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pul biberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
    Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
    Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
    Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek jaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • 4,5 su bardağı sıcak su

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğan ve sarımsağımızı yemeklik olarak doğruyoruz.
  • Pişireceğimiz tenceremize tereyağımızı alıp eritiyoruz.
  • Eriyen tereyağımıza doğramış olduğumuz soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz ve 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz mercimeğimizi ekliyoruz.
  • Tuz ve kimyonu ekliyoruz.
  • 1-2 kez karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  • Önce normal ateşte birkaç dakika kaynatıyoruz.
  • Ardından kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika mercimekler pişene kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Efsane Kokoreç Tarifi

 

Malzemeler

  • Sandviç ekmeği
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500g kemiksiz tavuk kalça
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

    Yapılışı

  • İlk olarak tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım. Ardından tavamıza sıvı yağımızı alalım ve tavuklarımızı üzerine ekleyelim.
  • Tavuklarımızı karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemine devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
  • Biberler yumuşayıp tavukların rengi dönünde doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarımızı güzelce karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edelim.
  • Sandviç ekmeklerimizin iç kısmını tavadaki tavuğun üzerine bastırarak tavuğun sosu ile ıslanmasını sağlayalım.
  • Sonrasında ekmeklerimizin içerisini tavuk kokoreç ile dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet sivri kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Taze maydanoz, nane, dere otu
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • İsteğe göre nar ekşisi veya yarım limonun suyu

    Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patlıcanları, biberleri, domatesleri iyice yıkayın ve fırında 180 derecede yumuşayana kadar pişirin ve pişdikden sonra soğumaya bırakın.
  • Domatesler erken yumuşak oluyor. Öyle olunca fırından domatesleri çıkarın.
  • daha sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük şekilde doğrayıp derin bir kaba alın. Aynısını biberler ve domateslerden de yapın.
  • Soğan ve tüm taze yeşillikleri ince ve küçük şeklinde kesip ilave edin.
  • Tuz, zeytin yağı ve isteyen nar ekşisini ilave edip servis edebilirsiniz. Helal hoş olsun.

Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pirzola için gereken malzemeler:

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 30 gr zeytin yağı
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz, kekik, karabiber ve biberiye

Bulgur pilav için gereken malzemeler:

  • 520 gr pilavlık bulgur pirinç
  • 900 ml su
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı sivri biber
  • 70 gr tereyağım
  • 80 ml zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirzola yapılışı:.📍pirzoları geniş bir kaba alın.
  • Zeytin yaği ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine streç çekip 2-3 saat buzdolabında bekletin. (nekadar çok bekletirseniz okadar lezzetli olur. ).
  • İsterseniz mangal üzeri isterseniz fırında veya tava kızartarak pişire bilirsiniz.
  • Bulgur pilav yapılışı:İlk önce soğanı küçük bir şekilde doğrayın. Zeytinyağı bir tencereye ilave edin ve doğranmıs soğanları ilave edip pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
  • Şimdi küçük doğramış biberleri ilave edin ve devam soteleyin.Salçayı ilave edin.
  • Ardından bulguru ve tereyağını ilave edin ve devam kavurun. Şimdi suyu ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
  • Suyu çekildikden sonra altını kapatıp bir temiz mutfak bezi sarıp demlenmeye bırakın. Helal hoş olsun.

Çanak Köfte Tarifi

 

Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için gereken malzemeler:

  • 650 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım kırmızı sivri biber
  • 1 yumurta
  • 40 gr galeta unu
  • Tuz, karabiber, nane

Garnitür için:

  • 3 orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • İsteğe göre bezelye de ilave edebilirsiniz
  • 100ml su

Üzeri için:

  • 150g rendelenmiş kaşar peynir
  • Nane ve dere otu

    Çanak Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patatesleri ve havuçları haşlayın ve daha sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Ben düdüklü tencerede haşladım. Hem zaman hemde sağlık acısından dolayı düdüklü tenceremi çok kullanırım.
  • Bu sırada kıymayı bir derin kâseye ilave edin ve tüm diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
  • Kıymadan tam dört büyük ve bir küçük parçalara bölüp şeklini verin. İsterseniz sadece küçük sandal şekil de verebilirsiniz.❗️püf nokta❗️ İlk önce elinizi hafif ıslatırsanız daha rahat şekil verebilirsiniz. İlk elinizde yuvarlayın sonradan tabakda hafif bastırıp şekil verin.
  • Borçam cam tepsini yağlayın ve köftelerinizi yerleştirin.
  • Daha sonra garnitürleri cukurun içine yerleştirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları garnitürlerin üzerine ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.Helal hoş olsun.

Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi

 

Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 100 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze nane
  • Dolmada kullanacağımız domateslerin içi
  • Bol sumak
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz(baharatların miktarı arzuya göre ayarlanır.)
  • Ben bu dolmayı karışık yaptım siz bu iç malzemeyi istediğiniz dolma malzemesinde kullanabilirsiniz.
  • 4 adet küçük kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet küçük boy domates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • Beyaz lahana ve asma yaprağı
  • (dolmaya hem lezzet hemde dibi tutmaması için tencere zeminine kuşbaşı veya parça et, ince dilimşenmiş kuyruk yağı, lahana veya ıslatılmış nohut kayabilirsiniz.fotoğraflarda ayrıntılı anlatım mevcut)

    Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinç ve bulguru yıkayıp süzelim.
  • İçimizi hazırlayacağımız kaba alalım.
  • Üzerine soğanları rendeleyelim.
  • Maydanoz nane ve açmış olduğumuz domates içlerini ince ince doğrayalım.
  • Kıyma, baharat, tuz ve salçaları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Son olarak yağını ekleyip iyice karışmasını sağlayalım.
  • Tencerenin zeminine et ve kuyruk yağını yerleştirelim.
  • Sarmalarımızı sarıp dolmaları dolduralım.
  • Üzerine 2, 5 su bardağı sıcak su koyup önce orta sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim. Afiyet olsun:).

Acı Kırmızı Biber Reçeli Tarifi

 

Acı Kırmızı Biber Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet kırmızı acı biber (şili biberi olarak pazarlarda var) (reçelim tatlı olsun derseniz kapya biberi kullanabilirsiniz)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 başparmak büyüklüğünde taze zencefil
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı

    Acı Kırmızı Biber Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Biber, sarımsak ve zencefili robottan geçirin.
  • Yanmaz tavayı kızdırın ve yağları koyun.
  • Ardından robottaki karışımı koyup tavanın dibini saracak gibi olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Son olarak şeker ve sirkeyi ekleyin. Yine dibini sarana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 🌶🌶🌶reçel hazır ellerinize sağlık afiyet olsun 😋.

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık süt

Üzerine gezdirmek için

  • 1 paket krema
  • 80 gram çikolata

    Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta şeker ve vanilya aromasını bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtayı vanilya ile çırpma sebebim vanilya, yumurta kokusunu bu şekilde daha iyi alıyor.
  • Sıvı ardından toz malzemelerini ekleyip çırpıyoruz.
  • Hazır olan harcı bolca margarinle yağlanmış kalıba döküp 175 derece ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
  • Kürdan testini mutlaka yapın.
  • Kek tam soğumadan kalıptan çıkartıp her yerini ılık sütle ıslatalım.
  • Kremayı ısıtıp kaynanadan altını kapatalım ve içine çikolataları ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
  • Çikolatalar tamamen eriyince kekin üzerine gezdirelim.
  • Üzerini süs şekerlemeler ile süsleyin.

Koza Mantı Tarifi

 

Koza Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 350 gram tavuk göğsü
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon

    Koza Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yufkalarımızı üçgen şeklinde 32 parçaya bölüyoruz.
  • Böldüğümüz parçaları sigara böreği şeklinde sarıp ucunu suya değdirip yapıştıyoruz.
  • Her birini yağ dolu kaseye birkaç saniye batırdıktan sonra tepsiye dizip fırına veriyoruz.
  • Üstü kızarana kadar 175 derecelik fırında pişiyoruz.
  • Tavaya 2-3 çorba kaşığı kadar yağı döküp soğanları ekliyoruz.
  • Soğanlar renk alınca üstüne tavuğu ekleyip pişiyoruz.
  • Tavukların üstüne salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirip son olarak baharatlarını ekliyoruz.
  • Fırından çıkan koza mantıları ve tavukları servis tabağına koyup üstüne çok az su ile kıvamını açtığımız süzme yoğurdu döküyoruz.Afiyet olsun.