13 Nisan 2022 Çarşamba

Fırında Tavuk Köfte Patates Yemeği Tarifi

 

Fırında Tavuk Köfte Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk köfte için:

  • 1 kg tavuk göğsü kıyması
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tane kapya biberi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/3 demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (köfte baharatı yerine kimyon pulbiber karabiber kekik kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tuz

Diğer malzemeler:

  • 4-5 tane patates
  • 1 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • Bezelye(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,kişniş

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Tavuk Köfte Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için soğan, sarımsak, kapya biberi ve maydanozu rondodan geçirin. (sebzeniz sulandıysa suyunu süzün)
  • Daha sonra tavuk göğsünü yoğurma kabına alın ve rondodan geçirdiğiniz sebzeleri ve geri kalan malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Bittikten sonra 1 saat dolapta dinlendirin.
  • Patatesleri soyduktan sonra uzunlamasına dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz patateslere ,tuz, toz biber ve kişniş döküp harmanlayın.
  • Dinlenen köfteden yumurta büyüklüğü kadar alın ve patates uzunluğu şeklini verin.
  • Bir patates bir köfte olacak şekilde tepsiye dizin.
  • En son biber domatesi doğrayıp bezelye ile aralara koyun.
  • Sosu için salçayı suda eritin yağ ve kekik ekleyip yemeğim üzerine gezdirin.
  • Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırına verin.
  • 30 dk üstü kapalı piştikten sonra doktoru çıkarın ve yemeğiniz kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi

 

Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 1 tane mantar
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 5 dal maydonoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber
  • Tuz

Üzerine :

  • Ayırdığımız 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam, çörek otu

    Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaba ılık süt, 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
  • İçine tuz, yumuşamış tereyağı alınarak karıştırılır.
  • Üzerine elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve yoğrulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri kapatılarak 35 dakika mayalandırılır.
  • Mantarlar ve soğan küçük küçük doğranır.
  • Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alınarak soğanlar sotelenir.
  • Üzerine mantarlar eklenir.
  • Mantarların diriliği kaybolana kadar sotelenir ve baharatlar ile ezilmiş sarımsak koyulur.
  • Tavayı almadan ince kıyılmış maydonoz eklenir ve alınır.
  • Hamur biraz yoğrulur ve 10 bezeye ayrılır.
  • Ayrılan bezeler yuvarlanır.
  • Tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir ve 10 dakika tepsi mayası verilir.
  • Su bardağının altı sıvı yağ ile her defasında yağlanarak poğaçalar ortasından ezdirilir.
  • Oyuk kısma mantarlı harç koyulur. Hepsine aynı işlem uygulanır.
  • Kenarlarına süt ve yumurta sarısı karışımı sürülür.
  • Çörek otu ve susam eklenir.
  • Önceden ısıtılan 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun. 

Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg iri kuşbaşı et
  • 1 tane patlıcan
  • 3 orta boy patates
  • 7-8 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 2 orta boy domates
  • 2 tane iri boy soğan (küçükse 5-6 tane)
  • 2-3 diş sarımsak

Sosu için:

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 su bardağı ılık su

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Bir kaba patlıcanları koyup, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağı soğuk su koyup yarım saat bekletelim.
  • Patatesleri 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Kapya biberi 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Sivri biberleri iri iri doğrayalım.
  • Domatesleri doğrayalım.
  • Soğanları iri iri doğrayalım.
  • Sarımsakları 2-3 parçaya bölelim.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba koyup çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  • Kesmiş olduğumuz sebzeleri ve kuşbaşı etimizi borcama koyup üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzu gezdirelim.
  • Elimizle iyice karıştırıp harmanlayalım.
  • Son kez üzerine daha da lezzet vermesi için kekik serpelim.
  • Yağlı kağıdı ıslatıp yemeğimizin üzerini güzelce kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 1 saat 10 dakika kadar pişirelim.
  • Et ve sebzelerin yumuşaklığını kontrol edelim. Eğer pişmişlerse yağlı kağıdı üzerinden alalım.
  • Üzerinin kızarması için tekrar fırına verelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  • Yemeğimiz sunuma hazır.

    Deneyen herkese afiyet olsun 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Açmak için;

  • Nişasta (buğday veya mısır )

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına gerekli tüm malzemeleri alalım unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  • Kulak memesi ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartalım ve bezin üstüne alalım ve üzerini kapatalım.
  • Dinlenmiş olan hamurumuzu nişasta serperek açabildiğimiz kadar açalım.
  • Ne kadar ince açarsak baklavamız o kadar kıtır kıtır olur.
  • Açtığımız hamuru 4 eşit parçaya bölelim üzerine ceviz veya fındık serpelim.
  • Oklavaya hamuru ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde saralım ve kenarlarından ortaya doğru büzelim.
  • Oklavayı içinden çıkartıp borcama dizelim.
  • Önceden hazırladığımız tereyağını üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 160 derece yaklaşık 45-50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • O sırada biz şerbeti hazırlayalım.
  • Şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım iyice karıştırıp şeker eriyince limonu ekleyelim ve kaynatalım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.
  • Buzdolabında 1 saat durduktan sonra servis edelim afiyet olsun.

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi

 

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un kontrollü olun
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Su bardağı ölçüm 250 ml

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle genişçe bir karıştırma kabın içine 2 su bardağı unumuzu ekleyip ortasına bir havuz açalım.
  2. Ateşe tereyağımızı alalım tavada yağımızı kızdıralım.
  3. Köpük köpük olun ca iyice kızdığından emin olmak için içine bir fiske un atıp kontrol edelim.
  4. Attığımız un içinde köpürüyorsa ısınmış demektir ve içine sıvı yağımızı alıp tekrar kaynatıp unumuzun üstüne dökelim.
  5. Ayrı bir kasede sütümüzü ,kabartma tozumuzu da karıştırıp unun üzerine dökelim karıştıralım ve bir kaç dakika soğuması için bekletelim.
  6. Elimizi yakmayacak dereceye gelmiş ise yoğurmaya başlayalım.
  7. Yarım su bardağı daha unumuz vardı onuda ekleyip bir kaç dakika yoğuralım.
  8. Şekil vermeye başlayalım.
  9. İstediğimiz bi aparatla şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  10. Isınmış alt üst ayarda 190 derecelik fırında 25 veye 30 dakika içinde üstü kızarana dek pişirilir.
  11. Tatlımızı fırına verdikten sonra şerbet malzemelerinide bir tencereye alıp kaynadıktan 5 dakika sonra ılınmaya alalım.
  12. Pişen tatlımızın bir kaç dakika sonra şerbetimizi üstüne dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır.

Not ;kıyırlığını 3 güne kadar koruyor deneyin derim.

Herkese hayırlı iftarlar.

Tavada Tavuk Tarifi

 

Tavada Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet but
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, nane, pul biber

    Tavada Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kapta sosu için tüm malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Ardından patateslerin 1 tanesini kapak kapak doğrayalım ve tavanın altına dizelim.
  • Ardından butlarımızı sosa bandıralım ve tavaya dizelim.
  • Ardından soğanları bölerek tavaya alalım.
  • Kalan patatesleri de istediğimiz şekilde keserek tavaya alalım.
  • Diğer sebzeleri de istediğimiz şekilde keserek tavaya ekleyelim.
  • En son tereyağı, sıvı yağ ve kaynar suyu ekleyelim.
  • Sarımsakları da fazla kesmeden üzerine ekleyelim.
  • Baharatları da ekleyerek pişmeye bırakalım.

Domates Soslu Fesleğenli Makarna Tarifi

 

Domates Soslu Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 300 gram un
  • 3 orta boy yumurta
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Semolina irmik (açmak için)

Sos için;

  • 2 orta boy domates(ben yazlık kavanozumdan kullandım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • Fesleğen,tuz
  • Zeytinyağı
  • 2 kepçe makarna suyu

    Domates Soslu Fesleğenli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba alın ve üstüne tuzu ekleyin.
  • Ortasını açın ve yumurtaları kırın.
  • Çatalla yumurtaları çırpın ve yavaş yavaş unuda içine alın.
  • Sonra tüm hamuru karıştırın ve toparlayın.
  • Yoğurduğunuz hamuru 4 parçaya bölün.
  • Ben makinede açtım 5 numarada.
  • Ortalama bir lazanya kalınlığı diyebilirim.
  • Açarkende semolina irmiği kullandım. Bence undan daha kullanışlı oldu.
  • Sonra makarnaları katlayıp kesiyoruz.
  • Hazırladığımız makarna suyunda pişirin (ben 10 dakika pişirdim).
  • Makarnanın piştiği sudan sos için ayırmayı unutmayın.
  • Sos için makarna suyu ve fesleğen hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve pişirin.
  • Biraz kaynadıktan sonra makarna suyunu ve fesleğeni ekleyin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin,karıştırın ve altını kapatın.
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 300-400g mantar
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri

    Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı mantarlı körili tavuk için öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Daha sonra mantarların kabuklarını soyalım ve  hızlıca sudan geçirip ince ince doğrayalım. Eğer mantarı yıkamayı tercih etmiyorsanız silerek de kullanabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra uygun bir tavaya sıvı yağ alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğanları ekleyelim, karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğanlar pembeleştiğinde doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyerek ocağın altını açalım.
  • Mümkün olduğunca yüksek ateşte hızlı bir şekilde tavuklarımızı soteleyelim.
  • Tavuklar kavrulmaya başladığında mantarları ekleyelim, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Tavuk ve mantarlar güzelce kavrulduğunu da  sıvı kremayı ilave edelim ve güzelce karıştıralım
  • Ardından köriyi,  karabiberi, kekikiği, tuzu, parmesan peynirini ilave edelim.
  • Birkaç dakika daha tavuklar kremayı çekip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • Kremalı mantarlı körili tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 2 adet yumurta (m)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (120g)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
  • 1 paket kabartma tozu (16g)
  • 1 paket vanilya (8g)
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) (580-600g)

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın, limonu sıkın ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
  • Daha sonra irmiğe bulayıp tepsiye dizin ve ortasına çizik atın.
  • Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bende 35/40 dk kadar sürdü).
  • Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Çizik olan yerlere fıstık veya findik tozu doldurun.