Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- Tuz
- Çay kaşığı ucu ile kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için;
- 3 su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 avuç kaşar rendesi
- Çay kaşığının ucu ile kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kadar kıyma
- 1 tane orta boy soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- İsteğe bağlı bir tutam maydanoz
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beşamel sos için kaşar dışında malzemeler karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kıvamına gelince tuzu, karabiberi ve bir avuç kaşar rendesi eklenip karıştırılır. Sosumuz da hazır.
- Kıymalı harç için tavaya biraz yağ eklenir ve kıyma kavrulur.
- Üzerine soğan incecik doğranır ve baharatları eklenip biraz daha kavrulur.
- Son olarak salça da eklenip biraz daha kavrulur.
- Patateslerimiz ince ince yuvarlak dilimler halinde doğranır. İnce olmasına özen gösterelim.
- Yıkandıktan sonra tuzu ve baharatı eklenip karıştırılır.
- Yukarıda da belirttiğim gibi patatesleri biraz soteleyip yapabilirsiniz.
- Patateslerin yarısı borcama dökülür ve üzerine kıymalı harcımız yayılır.
- Kalan patateslerde üzerine eklendikten sonra beşamel sosumuz da üzerine yayılır.
- 180 200 derece fırında pişirilir.
- Ara ara çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz. Pişme süresi bir saati bulabilir.
- Son olarak da üzerine rendelenmiş kaşar serpip kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.