Bezelyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 parça kereviz sapı (yoksa şart değil)
- 3 yemek kaşığı mısırını
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 er çay kaşığı köri ,zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Üzeri için sos;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
Bezelyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 2 kaşık tereyağı koyup üzerine 3 kaşık mısır ununu ekleyip 3 dakika kavuralım.
- Soğanı küp küp doğrayıp 3 dakika kavurun.
- Yine küp küp doğradığımız patates ,sarımsağı ,bezelye ,kereviz sapı ,baharat ve tuzu ekleyip orta ateşte 2dakika kadar kadar kavurup karıştıralım.
- Suyu ve varsa suyunu ekleyip 25 dakika pişirip blenderdan pürüzsüzce geçirelim çorbamız hazır.
- Üzerine sos: 5 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırıp ,1 çay kaşığı tepeleme karabiber, 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biberi bir iki çevirelim, çorbamızın üzerine gezdirelim.
Not; Su yerine eğer varsa yarısını et suyu yada tavuksuyu ekleyin ben 2 but haşlayıp suyunu kullandım lezzeti ikiye katlanıyor