Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük yumurta
- 100 gram pudra şekeri(yarım su bardağı)
- 250 gram fındık tozu( 2.5 su bardağı)(fındığı toz halinde çekip kullanabilirsiniz)
- 100 gram hindistan cevizi( 1 su bardağından biraz fazla)
- 50 gram un( 1çay bardağından 1 parmak eksik)
- 80 gram irmik(1 çay bardağı)
- 50 gram tereyağ veya margarin(1 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tane kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Üzeri için;
- Badem
Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabının içerisine bütün kuru malzemeleri alalım ve karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozunu da ilave edelim.
- Yumurta ve tereyağını ilave edip karıştıralım .
- Suyu da ilave ettikten sonra birkaç dakika yoğuralım.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım .
- Sıkma torbasının ucuna bir duy takıp hamuru koyalım ve sıkalım.
- Üzerlerin bir tane badem koyalım.
- Hazırladığımız tatlıları önceden ısıtılmış 170°’de 20 25 dakika arası pişirelim.
- Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup limonu da içine attıktan sonra kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım .
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbetimizde ılıktan biraz sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edelim.
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 7-8 adet arpacık soğan
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kekik
- Pulbiber
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
- Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
- Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
- Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
- Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
- Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
- Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 4-5 dal dereotu
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havucu rendeleyip, suyunu sıkıp, sıvı yağı tavaya alıp, soteleyelim, soğumaya bırakalım.
- Salatalığı rendeleyip, suyunu sıkıp, kabakla karıştırıp, yoğurt ve nane, maydanoz, dereotu karıştırın.
- Servis tabağına isteğe bağlı ceviz salatalık ile süsleyip, üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirip, servis yapalım afiyet olsun
Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
Üzeri için ️;
- Kaşar rendesi
Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates ve soğan fırınlanır. Közlenip yumuşayınca fırından alınır.
- Tencere içerisine yağ, tereyağ, un eklenir, kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Salça eklenir, bir iki tur çevrilir. Su ilave edilir.
- Közlediğimiz domates ve soğan eklenir. Blandırdan geçirilir.
- Karabiber, tuz ve bulyon eklenir.
- Kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Kaşar ile servis edilir. Afiyet olsun
Çanak Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 6/7 dal dereotu
Çanak Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyarak başlıyoruz. Kabukları soyma işlemi bittikten sonra tüm malzemeleri bezelye boyutuna yakın olacak şekilde küçük ve küp küp kesiyoruz.
- Tencerenin dibine zeytinyağını döktükten sonra soğanları ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar istediğimiz ölçüde kavrulduktan sonra havuç, patates ve bezelyeyi ekleyerek karıştıra karıştıra pişirmeye devam ediyoruz.
- Tuz, karabiber ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Tavaya suyun yarısını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Malzemelerimiz pişip tavadaki suyu çektikten sonra ocağın altını kapatıp dereotlarını ekliyoruz. Çanak enginarları tencereye dizdikten sonra tavada pişirdiğimiz malzemeleri çanakların içine güzelce dolduruyoruz.
- Tüm çanaklar dolduktan sonra kalan bezelyeleri tencerenin dibine ekleyerek ocakta pişirme aşamasına geçiyoruz. 1 bardağa yakın suyu tencereye ekleyip yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Bu süre ocaktan ocağa değişebilir kontrollü ve enginarların piştiğine emin olana kadar pişirmeye devam edin.
- Enginarları çatal ile kontrol ederek piştiğine emin olunca yemeğimiz artık hazır servis tabağına alabilir afiyetle yiyebilirsiniz.
Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı tavuğun suyu
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz (Salça tuzunuza göre ayarlayın)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları öncelikle yıkayıp haşlayalım.
- Daha sonra bir tencereye 5- 6 yemek kaşığı zeytinyağ ilave ederek yemeklik doğranmış soğanı kavuralım
- Havucu biberleri ince olacak şekilde doğrayalım ilave edelim kavuralım. Hepsini salçayı ekleyelim kavuralım bulguru,nohutu,baharatları ilave ederek hepsini çok az kavuralım.
- Bulgurlu harcı orta boy bir fırın tepsisine alalım haşlamış olduğumuz tavukları üzerine sıralı dizelim.
- Üzerine haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu üzerine azar azar gezdirek dökelim.
- Bir tatlı kaşığı salça bir yemek kaşığı yoğurdu iki yemek kaşığı sıvı yağla çırpalım.
- Tavukların üzerine sürelim bu kısmı olmasa da olur olursa üstü daha iyi kızaracaktır.
- Pişirme önerisi.190 derece fırının en alt rafında pişirelim suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
- İsterseniz üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kaparak da pişirebilirsiniz ben kapatmadım fırının üsten ısısını fazla vermemesi için alt rafını kullanarak pişirdim. Afiyetle.
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gram – benimkinde 41 adet yufka vardı)
- 450 gram kaşar loru (Kahvaltılık lor olarak da geçiyor)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
İç sosu için;
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı (Aklarını iç sos için ayırmıştık)
- Çörekotu
- Susam
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için uygun bir kaba kaşar lorunu, doğranmış maydanozu, karabiberi ve tuzu alarak hepsini karıştırın.
- İç sosu için yine tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpıcı ile güzelce karıştırın.
- İki adet baklavalık yufkayı tezgaha alarak fırça yardımı ile iç sostan her yerine sürün. Üçüncü yufkayı alarak yine aynı şekilde sostan sürün.
- Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları da soslayın. Bu şekilde toplam 6 adet yufka üst üste olacak şekilde devam edin.
- Birinci yufkaya kolay sarılması için iç sostan sürmüyoruz. Sostan bolca sürmenize gerek yok çünkü yufkalar yumuşayacağı için sararken güçlük yaşarsınız.
- Altıncı yufkayı da sosladıktan sonra baklavalık yufkanın uzun tarafına peynirli harçtan yayın. Ardından sıkı bir şekilde sarın.
- Diğer baklavalık yufkalar için de aynı işlemi yaparak toplamda 7 adet rulo elde ediyoruz. Paketten 41 adet yufka çıkıyor bu yüzden yedinci rulomuz beşli olacak.
- Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldıktan sonra bir parmak boyunda olacak şekilde kesin.
- Benim iç sosum biraz arttı. Sizin de artarsa yufkaların üzerine sürün. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını da sürün.
- Son olarak üzerlerine susam ve çörekotu serperek, 180° fırında, alt üst ayarda, yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Sıcak bir şekilde, çıtır çıtır böreklerimizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Baklava Yufkasından Tava Böreği (Çıtır Çıtır Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tavayı yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Baklava Yufkasından Tava Böreği (Çıtır Çıtır Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için süt ve sıvı yağı çırpalım. 12 tane yufkayı tezgaha açalım. 26 cm yanmaz yapışmaz bir tavayı yağlayalım. 1 yufkayı bölmeden sıkıştırarak tavaya yerleştirelim.
- Üzerine fırça yardımıyla sosunu sürelim. 6 katı soslayarak tamamlayalım. Ortasına rendelenmiş kaşar peynirini yayalım. Kalan 6 yufkayı da soslayarak üst üste dizelim.
- Tavamızı ocağa alalım. Büyük gözlü ocakta ama en kısık ayarda kapağı kapalı pişirelim. Kontrol edip, diğer tarafını bir tabak yardımıyla çevirip kızartalım. Böreğimiz hazır afiyet olsun
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kakao (2 yemek kaşığı)
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, eritilmiş margarin, toz şeker ve kakao güzelce çırpıyoruz. 1 su bardağı ayırıyoruz. Yumurtayı ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpıp, tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen kekin üzerine ayırdığımız kakaolu karışımı kaşık yardımı ile üzerine döküyoruz.
- Daha çok ıslak olmasını istiyorsak. Ayırdığımız kakaolu karışıma yarım su bardağı süt karıştırıp, kekimizin üzerine dökebiliriz. Afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 50ml sıvı yağ
- 200ml süt
- 30g un
- 150g beyaz peynir
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı yıkayın ve çiçek çiçek ayırın, tuzlu suda 5 dk haşlayın, suyunu süzün.
- Sosu için; bütün malzemeleri bir kabın içinde çırpalım.
- Karnabaharı fırın tepsisine yerleştirelim ve sosu üzerine dökelim.
- En son üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- 200 derece fırında a/ü ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Baklava Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5/5,5 su bardağı un
️Üzeri için;
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Açmak için;
- Nişasta (Buğday ile daha kolay açılıyor)
️iç harcı için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
Patatesli Baklava Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup, bir tencereye alın ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. Bir tencereye zeytinyağ alıp üzerine doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine toz kırmızı biberi de ekleyin. Daha sonra salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri ve kalan baharatları da ekleyip, karıştırın ve altını kapatın. Soğuması için bir kenara alın.
- Hamur için; tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurup 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletin. Daha sonra 70 bezeye ayırın. Her bezeyi çay tabağından büyük olacak şekilde nişasta ile açın. Açtığınız bezelerin arasına nişasta serperek 35 bezeyi üst üste dizin. Hepsini birlikte açıp tepsiye serin.
- Üzerine iç harcı döküp diğer 35 bezeyi de aynı şekilde açın. Harcın üzerine ikinci hamuru da koyun ve dilimleyin. Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştırın ve üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Misafiriniz geleceği zaman bir gün önce yapıp pişirip ertesi gün ısıtarak servis edebilirsiniz. Tadında hiç bir değişiklik olmuyor. Afiyet olsun
Lavaşta Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lavaş (Şeker ilavesiz)
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 3 parmak kalınlığında sucuk
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 2 yeşil biber
- Yarım kırmızı biber
- 3 çeri domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tutam kekik
- 1 çimdik tuz
Lavaşta Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri ince ince doğrayıp, bir tavada çok az zeytinyağı ile kısık ateşte yumuşamasını sağlayın.
- Biberleri tavadan aldıktan sonra domatesleri de dilimleyip, arkalı önlü 1 er dakika pişirin.
- Dilimlediğiniz sucukları da çiğ durumu gidene kadar pişirin.
- Bir kapta 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı biber salçası, bir tutam kekiği ve tuzu karıştırın.
- Yeni bir tavaya zeytinyağını fırça yardımıyla sürüp lavaşı yerleştirdikten sonra salçalı karışımını fırça ile lavaşın her yerine dağıtın.
- Üzerine kaşar peyniri ve diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte 5 dk kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Afiyet olsunn :)