Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kremşanti (Soğuduktan sonra)
Üzeri için;
- Çilek muz ya da dilediğiniz meyveler
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurunu yapalım bütün malzemeyi kaba alıp, yoğuralım ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru streç filme sarıp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Kreması için; tencereye kremşanti hariç tüm malzemeyi koyup homojen bir şekilde karıştıralım kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan kremayı ocaktan alalım soğuyunca kremşanti ekleyip, çırpalım onuda buzdolabında dinlendirelim.
- Tartolet kalıbımızı yağlayalım ve hamurumuzdan ufak toplar halinde tüm bölgeye dağıtalım.
- Sonrasında parmağımızla bastırarak kabın şeklini aldıralım.
- Hamur tabanlarına bir çatal yardımıyla çatal batıralım (Ben yaparken batırmayı unuttum o yüzden tabanı kabardı siz batırarak deneyin çok kabarmayacaktır)
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar kontrollü pişirelim.
- Pişen tartoletlerimiz soğuyunca üzerine kremadan bolca sıkalım.
- Üzerlerine jöleye batırdığımız meyvelerden koyalım buzdolabına dinlenmeye alalım. Afiyet olsun.