Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 4 adet tavuk kalça eti göğüs etiylede yapabilirsiniz
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 2 adet küp doğranmış haşlanmış havuç
- 1 orta boy küçük küçük doğranmış kapya biberi
- 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı yarım çay bardağı suyla açılmış salça
- 1 orta boy doğranmış domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Bir tutam muskat rendesi
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için ;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 dal ince doğranmış taze soğan
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağında kuru soğanı renk alana dek kavuralım. Üzerine tavuk etini ilave edip 7-8 dakika pişirelim.
- Üzerine bezelye havuç kapya biberi ilave edin.
- 4-5 dakika pişirip sulandırdığımız salçayı domatesi ilave edelim, baharatları ilave edelim ve yumuşayana kadar pişirelim.
- Beşamel için tereyağını eritip unu ilave edip kokusu çıkana rengi dönene kadar karıştıralım.
- Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım .
- En son tuz karabiber ve muskatı ilave edip karıştıralım ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
- Yufkayı dörde bölelim içine hazırladığımız tavuklu harçtan koyup ters çevirerek fırın kabına dizelim.
- Üzerine beşamel sos döküp kaşar rendesi serpiştirelim ve kızarana ve kaşar peyniri eriyene kadar 190 derece fırında pişirelim.
- Fırından almadan 5 dakika önce üzerine yeşil soğan serpelim.