28 Nisan 2022 Perşembe

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 4 adet tavuk kalça eti göğüs etiylede yapabilirsiniz
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 2 adet küp doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 orta boy küçük küçük doğranmış kapya biberi
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı yarım çay bardağı suyla açılmış salça
  • 1 orta boy doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 dal ince doğranmış taze soğan

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında kuru soğanı renk alana dek kavuralım. Üzerine tavuk etini ilave edip 7-8 dakika pişirelim.
  • Üzerine bezelye havuç kapya biberi ilave edin.
  • 4-5 dakika pişirip sulandırdığımız salçayı domatesi ilave edelim, baharatları ilave edelim ve yumuşayana kadar pişirelim.
  • Beşamel için tereyağını eritip unu ilave edip kokusu çıkana rengi dönene kadar karıştıralım.
  • Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım .
  • En son tuz karabiber ve muskatı ilave edip karıştıralım ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
  • Yufkayı dörde bölelim içine hazırladığımız tavuklu harçtan koyup ters çevirerek fırın kabına dizelim.
  • Üzerine beşamel sos döküp kaşar rendesi serpiştirelim ve kızarana ve kaşar peyniri eriyene kadar 190 derece fırında pişirelim.
  • Fırından almadan 5 dakika önce üzerine yeşil soğan serpelim.

Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğüsü için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya şekeri

Supangle için:

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

    Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Tavuk göğsü koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Tencereyi kenara alın ve mikser ile muhallebiyi 2 dakika çırpın.
  • Bardakları soğuk su ile çalkalayın ve tavuk göğsünü eşit şekilde bardaklara bölüştürün.
  • Supangleyi hazırlamak için bir tencereye kakao, un ve şekeri ilave edip karıştırın.
  • Üzerine süt ve yumurtayı ekleyin, ocağın altını açın ve karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın, içerisine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyelip karıştırarak eritin.
  • Supangleyi bardaklarda olan tavuk göğsünün üzerine boşaltın.
  • Tatlıyı yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpin

Meyveli Puding Tarifi

 

Meyveli Puding Tarifi İçin Malzemeler

Meyveli sos için:

  • 500 gram karışık meyveler (taze veya buzluk)
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Pudding için:

  • 2 litre süt
  • 3 paket puding
  • 1 bardak buzlu su (opsiyonel)

    Meyveli Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Meyveli sos için tencereye tüm malzemeleri koyun ve kaynamaya başlayınca meyveler yumuşayıp kıvam alana kadar 10-15 dk kaynatıp ocaktan alın.
  • Puding için tencereye sütü ve puding tozlarını dökün.
  • Sürekli karıştırarak 2-3 dk kaynatın ve ocaktan alın.
  • Buzlu su kullanacaksanız kıvamı çok koyu ise eğer bu esnada suyu dökün ve mikserle güzelce çırpın.
  • 4 veya 6 kâseye önce biraz puding döküp üzerine meyveli sostan ve yine pudinglerden dökün.
  • Burda dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi

 

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar vişne-kiraz (donmuş, kurutulmuş ya da taze)
  • 4-5 adet karanfil
  • 1-2 adet kabuk tarçın
  • 1 adet orta boy zencefil
  • 1 adet küçük boy zerdeçal
  • 1 su bardağı hibiskus/karadut (tercihe kalmış)
  • 5-6 litre su
  • 1 su bardağı şeker

    Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker hariç tüm malzemeyi temiz bir tülbent içine yerleştirin ya da direk tencerenize su ile birlikte tencerenize koyun.
  • Kaynayana kadar kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık 60 – 90 dk kadar kaynamaya bırakın.
  • Tülbenti çıkarın. Eğer tülbent içinde kaynamaya bırakmadıysanız benim gibi şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Bu kez tülbent yardımıyla tortuları şerbette olmamasını istediğimiz için tülbent sayesinde şerbetinizi süzün.
  • Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır. Afiyet olsun :) 

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı soya sosu (60 ml)
  • 1 kase süzme yoğurt

    Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Kuru soğanları da julyen doğrayarak bir kenara alalım.
  • Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine  havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım.
  • Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedince kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Yeterince piştikten sonra üzerlerine soya sosunu gezdirelim. Bu tarifte soya sosu kullandığım için tekrar tuz eklemedim, soya sosu kullanmadan hazırlarsanız damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alabiliriz.
  • Sebzelerimizi yoğurtla buluşturmadan önce biraz soğumaları gerekiyor. Bu yüzden daha hızlı soğumaları için bir tabağa aktaralım.
  • Genişçe bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra üzerlerine soğuyan sebzelerimizi ilave edelim.
  • Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
  • Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır. Afiyet olsun!

Çikolatalı Çilekli Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Çilekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı doğranmış çilek
  • Alabildiği kadar un

    Çikolatalı Çilekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve çilek hariç bütün malzemeleri güzelce yoğuralım.
  • Unu kontrollü bi şekilde ekleyelim.
  • En son çileğimizi ekleyelim hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım avcumuzun içinde bastırıp düzleyelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Çikolata Parçalı Kurabiye (Muhteşem) Tarifi

 

Çikolata Parçalı Kurabiye (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gr tereyağ( oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı parça çikolata (200 gr)

    Çikolata Parçalı Kurabiye (Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeleri yoğurun.
  • En son çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Sıvı kıvamlı ele yapışan bir hamur elde edin. Sakın fazladan un eklemeyin.
  • Kurabiyeleri dondurma koyacağı veya kaşık ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13dk kontrollü pişirin. Fazla pişirmemeye özen gösterin.
  • Kurabiyeleri sıcak sıcak yiyiniz. 😍

    Süt ile birlikte muhteşem oluyor tavsiye ediyorum.

    Not: çikolatalardan kurabiyelerin üzerine pişmeden önce eklemek için biraz ayırın.

    Not: kurabiyeleri çok fazla pişirmeyin. Fırından ilk çıktığında yumuşak durdukça ve soğudukça sertleşecektir.

    Bu ölçülerle 13-14 adet kurabiye elde ettim.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 200 gram kuzu kuşbaşı (Danada kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet domates rendesi (Ben domates sos kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları közlüyoruz. Ben ocakta közledim. Fırındada yapabilirsiniz. Közlediğimiz patlıcanları doğruyoruz. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu alıp, kavuruyoruz.
  • Üzerine patlıcanları ilave edip, iyice eziyoruz. Sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz. En son ocaktan alırken kaşar peynirini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Beğendimiz hazır.
  • Üzeri için kuşbaşı etlerimizi ocağa alıp, yumuşayıncaya kadar bir miktar su ile pişiriyoruz. Sonra üzerine zeytinyağı, ince ince doğradığımız soğanı, biberi ekliyoruz. Kavuruyoruz.
  • Salçayı, domates sosunu, kırmızı tozbiberi, karabiber ve tuzu da ekleyip, az daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, altı kısık şekilde pişiriyoruz.
  • Gelelim sunuma öncelikle servis tabağının altına patlıcanları koyuyoruz.
  • Sonra üzerine hazırlamış olduğumuz etimizi koyuyoruz. Lezzetine doyamayacağınız hünkar beğendimiz hazır. Afiyet olsun.
  • Not: Beğendiğimizi ilk hazırladığımız için sunuma geçmeden biraz ısıtabilirsek çok daha iyi olur. 

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

    Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra arpacık soğanları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte 30-35 dk et suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Patates havuç ve domatesleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz.
  • Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağı kapalı sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son bezelye ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • 3-4 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Yağlı kağıdı tezgaha seriyoruz bir porsiyon olacak şekilde orta kısmına etimizden koyup zarf şeklinde katlıyoruz ( ben bu şekilde 6 porsiyon hazırladım )
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi

 

Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı su
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt

    Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan, sarımsak, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu uygun bir kaba alın ve 3 4 dk yoğurup dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlendikçe lezetlenecektir.
  • Yufkayı ortadan ikiye bölün.
  • Köftenizi eşit parçalara ayırdıktan sonra uzun şeritler halinde şekil verip böldüğünüz yufkalara sarın.
  • Daha sonra istediğiniz büyüklükte ve şekilde kesip tepsiye dizin.
  • 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. Et çok güzel pişiyor tereddüt etmeyin yaparken.
  • Sosu için tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin. Salça, pul biber, isteğe göre kajun baharatı ekelyin çok yakışıyor. Yarım çay bardağı su ekleyin 1 2 dk kaynatın.
  • Pişen beytileri servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu ve en son sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber KekikSosu için;
    • Yarım litre sıcak su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Tuz

      Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Patatesleri soyup, geniş yüzeyininin ortasını kaşık yardımıyla oyun.
    • Tencereye sıvı yağ ekleyip, oyulmuş patatesleri önlü arkalı kızartın.
    • Diğer yandan kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin kavurun.
    • Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip, karıştırın ve doğranmış domates ile baharatları ekleyip karıştırın.
    • Patateslerin içini kıyma harcı ile doldurun, üzerine biber ve domates dilimi ekleyin.
    • Sosu için bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabının tabanına boşaltın.
    • 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
    • Not: Patateslerin oyulmuş kısmını bekletmeden haşlayıp püre yapabilirsiniz.

Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 parça tavuk pirzola
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 dolu yemek kaşığı bal
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı un

    Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlere öncelikle boydan uzunlamasına derin kesikler atın.
  • Üzerlerine bir tutam tuz serpin.
  • Daha sonra arkalı önlü şekilde una bulayıp fazlalığını çırpıp geniş bir tabağa alın.
  • Tava içine sıvı yağı alın kızdırın.
  • Orta ateşte etleri dizip arkalı önlü kızartın, biraz kırmızı renk alsınlar.
  • Daha sonra etleri bir tabağa alın,daha sonra etlerin tümünün sığacağı genişçe bir tava alıp ocağa koyalım orta ateşte ısıtalım.
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağ ve 2 emek kaşığı tereyağ ekleyip eritelim.
  • Isınmış yağ içine hızlı bir sekilde tüm baharatları, balı, sirkeyi, soya sosunu herşeyi ilave edip karıştırın.
  • Üzerine etleri dizin.
  • Kapak kapatın, kısık ateşte yakın arada etleri çevirerek 20 dk kadar etlerinizi sosta pişirin. Afiyet olsun