Meksika Usulü Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü veya 500 gram antrikot jülyen doğranmış
- 2 yemek kaşığı soya sosu (Etimiz için)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Salsa sosu için;
- 1 adet chili biber
- 1 adet dolmalık biber
- 1 adet mor soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı jalapeno
- 1 adet limon
- 5 dal maydanoz veya taze kişniş
- 150 gram kaşar
- 100 gram cheddar peyniri
- 2 adet patates
- Et ile yapılacaksa 2 yemek kaşığı soya sosu
- Acı sos (İsteğe bağlı)
- Lavaş
- Karabiber
- Tuz
Meksika Usulü Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salsa sosu hazırlanışı için; chili biber, sarımsak, dolmalık biber, soğan köz tavasında güzelce közlüyoruz. Közlenen malzemeleri gelişigüzel doğrayalım bir kaba alalım.
- Maydonoz veya kişniş doğruyoruz salça, jalepeno ve 1 adet limon suyu tuz ve diğer malzemelerle birleştirip el rondosundan geçiriyoruz çok fazla rondolamadan bırakıyoruz. Salsa sosumuz hazır.
- İç malzeme hazırlanışı;.
- Cheddar ve kaşar peynirlerini rendeleyip, harmanlıyoruz. Patatesleri doğrayıp, kızartıyoruz.
- Etlerin hazırlanışı için; etlerimizi 2 yemek kaşığı soya sosu, karabiber ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ile harmanlayıp önceden ķızdırılmış tavada pişiriyoruz.
- Sunum için; lavaşımızın ortasına sıcak etlerimizi üzerine rendelediğimiz kaşar ve cheddar peynirimizi ekliyoruz üzerine salsa sosumuzu ve kızaran patateslerimizi ekleyip dürüm şekline getiriyoruz. Afiyet olsun.