Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 100 gram tereyağ
- 60 gram bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş portakal kabuğu
- İsteğe bağlı antep fıstığı fındık yada ceviz
Dış kaplama için;
Süslemek için;
- Beyaz çikolata
- Çeşitli meyveler
Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos tenceresinde tereyağı eritmekle başladım içerisine bitter çikolatayıda ekleyip, çikolata sosu elde ettim.
- Sonrasında derince bir kaseye sosu aktardım içerisine toz şeker, süt, kakao, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilya tozunu ekleyip karıştırdım ardından iri parçalar halinde bisküvileri kırdım ve bisküvileri ezmeden sos ile karıştırdım.
- Sonrasında 8 bölmeli olan üçgen silikon kalıbıma paylaştırdım ve dondurucuda dondurdum. Tamamen donduktan sonra kalıptan çıkarttım.
- Benmari usulü erittiğim çikolataları silikon kalıba sürdüm ve üzerine mozaik pastaları tekrardan yerleştirdim ve dondurdum.
- Çıkarttığımda her yeri çikolata kaplı bir mozaik pasta haline geldi. Üzerini ise çeşitli meyveler ile süslememi tamamladım. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir kaba koyup, kaynatıyoruz.
- 5-6 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Kurabiye hamuru için eritilmiş margarin yumurta pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra un kakao kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tepsiye şekil verdiğimiz kurabiyeleri diziyoruz.
- 200 derece fırında 10-12 dk pişiriyoruz.
- Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince şerbetin içine batırıyoruz bir süre şerbetin içinde bekletiyoruz ve kalan şerbeti kurabiyelerin üstüne döküyoruz.
- Üzerini hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
- Yarım paket maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Kıymalı harç için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet orda boy soğan
- 3 adet orta boy köy biber, sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 2 büyük diş sarımsak
- Tuz
- İstediğiniz baharatlar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Yoğurtlu sos için;
- 1 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı normal yoğurt
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tuz ve un dışında bütün malzemelerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz ele biraz yapışacak bir hamur elde ediyoruz.
- Tuzunu ilave edip tekrar yoğuruyoruz mayalanmasını bekliyoruz.
- Harç için sıvı yağımızı bir tavaya alıyoruz soğanı küp küp doğrayıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye denk pişiriyoruz.
- Salçamızı ilave ediyoruz bir güzel karıştırıyoruz.
- Sarımsağı ve biberi ilave edip, soteliyoruz en son domatesi ilave edip tekrardan soteliyoruz baharatlarını katıp, suyunu da ilave edip 10 dk kaynatıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 10 eşit bezeye bölüyoruz.
- Oklava yardımı ile istediğimiz boyutta açıyoruz (Ben ocakta tavada pişirdim) Ocakta altlı üstlü pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız lavaşları bir bezin arasına koyuyoruz ki soğuyup kurumasın.
- Lavaşlarımızı harcımızın suyundan bandırıp, aldığı bir kaba koyuyoruz üzerine de kıymalı harcımızdan yayıyoruz sıra sıra bitiriyoruz.
- Üzerine de yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz döküyoruz, bandırıp bandırıp, yiyoruz. Afiyet olsun
Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ (tepsi tabanı için)
İç harcı için,
- 400 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Soslu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurt, sıvı yağ ve sütü alarak çırpalım. Yumurtayı bu aşamada eklemiyoruz. En son sosumuzu böreğimizin üzerine sürerken ekliyoruz.
- Fırın tepsimizin tabanını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
- Ardından yufkamızı ikiye keselim ve tezgaha sererek hazırladığımız sostan üzerine sürelim.
- Peynir ve maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcımızdan da eşit bir şekilde serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde saralım.
- Ardından tepsimizin orta kısmına rulomuzu kendi etrafında dolayarak yerleştirelim. Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
- Börek hazır olduktan sonra kalan sosun içerisine yumurta ekleyelim ve karıştıralım.
- Bu sosu böreğimizin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Son olarak tercihe bağlı susam ve çörek otu serperek soslu böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alarak dilimleyelim ve servis edelim. Hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz, nefis sosu ile yumuşacık olacak soslu börek tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 çay bardağı mercimek (İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz.)
- 3,5 veya 4 bardak su (Bulgurun cinsine göre değişir)
- Tuz
- Soğan
- Tereyağı (Yoksa zeytinyağı)
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Tenceremizi ocağa alalım, tereyağı ilave edelim.
- Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Haşladığımız mercimekleri ve bulguları 1 -2 dk harmanlayalım.
- Tuz ve istediğiniz baharatı koyup su dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kesinlikle karıştırmayalım. Afiyet olsun ;).
Malzemeler
- 3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
- 80g bitter çikolata
- Yarım su bardağı un
- 50 g tereyağı
- Yarım su bardağı şeker (biz çok tatlı sevmediğimiz için 3 yemek kaşığı kadar kullandık)
- 1 çimdik tuz
Nasıl Yapılır?
- Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
- Tereyağını teflon teflon tavada kısık ateşte erittikten sonra çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
- Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
- Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. bu ölçülerle ben 3 kap sufle elde ettim ancak sizin kullandığınız kalıpların büyüklüğüne göre bu sayı değişecektir.
- Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dakika da sufleniz hazır. Eğer kalıplarınız büyükse 8 küçükse 7 dakika pişirmenizi tavsiye ederim.
- Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.
- Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.
Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 kase konserve mısır
- 3-4 adet kornişon turşu
- 3 dal ince doğranmış taze soğan
- 1 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzeri için;
- İnce doğranmış ceviz içi
Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış buğdayımızı, konserve mısırı bir kaba alalım.
- Üzerine küçük küçük doğranmış kornişon turşumuzu, ince doğranmış taze soğanı, küp küp doğranmış kırmızı biberi, İnce kıyılmış maydanozu alıp karıştıralım.
- En son limon suyunu,nar ekşisini,tuzu ve zeytinyağını ilave edip tekrar güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- En üste küçük küçük doğranmış ceviz parçacıkları serpip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 sarımsak rendesi
Köfteleri bulamak için;
- 1 çay bardağına yakın un
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tatlı biber salçası (Zorunlu değil)
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı nane
Patatesli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce köftelerimizi hazırlayalım. Kıymamızı, baharatlarımızı, bulguru bir kaba alalım, yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kıymamızdan badem boyutunda alıp, yuvarlayalım.
- Tepsimizi unlayalım yuvarladığımız köftelerimizi koyalım. Bütün kıymayı yuvarladıktan sonra tepsimizi sallayalım ki her tarafı unlansın.
- Tenceremize sıvı yağ alalım, soğanları küp küp doğrayıp kavuralım.
- Salçaları ekleyip, kavurma işlemine devam edelim.
- Patatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim. Bu esnada nanemizi de ekleyip, kavurma işlemine devam edelim.
- Patateslerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak şu ekleyelim.
- Hazırladığımız köftelerimizi yavaşça tek tek tenceremizin içerisine koyalım.
- Tuzumuzu ekleyip, orta ateşte kontrollü pişirelim.
- Patatesler piştiğinde ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun.
Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 litre su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzerindeki sos için:
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısır ununu sıvı yağ ve tereyağ da güzelce ama yakmadan kavuralım.
- Doğranmış soğanı ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Birkaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ve karabiberi de ilave edip tekrar kavuralım. (sarımsağı rendelemekle falan uğraşmanıza gerek yok çorba en son blendırdan geçecek çünkü).
- Kavurma işlemi bittikten sonra suyumuzu katalım ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Çorba piştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağda 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biberi biraz kızdılarım.
- Tuzunu da ilave ettiğimiz çorbamızın üstüne sosunu gezdirelim.
- Ve çorbamız servise hazır. Afiyet, şifa olsun
Erişteli Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı erişte
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Su
Köftesi için;
- 200 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı un
- Çok az karabiber
- Çok az pul biber
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için
- Sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Nane
Erişteli Köfteli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına köfte için malzemeleri ekleyin, iyice yoğurun minik minik yuvarlaklar halinde yuvarlayın tabağa dizin. Çorba tenceresine sıvı yağ ve rendelenmiş soğanı koyup, kavurun.
- Ardından salça ekleyin iyice kavurduktan sonra sıcak suyunu ekleyip, içine köfteleri tek tek bırakın 5 dakika kadar pişirin.
- Ardından erişteleri ilave edin erişteler de piştikten sonra terbiyesini hazırlayın ayrı bir kasede çorbanın suyundan terbiyeye koyun, iyice karıştırın.
- Terbiye alındıktan sonra tencereye yavaşça boşaltın iyice karıştırın çorba bir yandan kaynarken ayrı bir sos tavası mı sıvı yağ ve baharatları ekleyin çok az kızdırın çorbanın içine dökün karıştırın çorba hazır. Afiyet olsun şimdiden
Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kase mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı pul biber1 et bulyon
- Su (7-8 su bardağını geçmesin)
- Tuz
Servis için ;
- Süzme yoğurt
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber (tereyağıyla eritilir)
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Merhaba.Çok doyurucu ve lezzetli bir çorba. ana yemek olarakta servis edebilirsiniz.
- Tencereye yağ alınır üzerine salça ilave edilip kavrulur ,asidi çıkınca rendelenmiş sarımsak ,pul biber ve nane eklenir, bir kaç tur karıştırılıp sıcak su ilave edilir.
- Su kaynamaya başlayınca et bulyon eklenir tuz ayarlaması yapılır, mantılarda eklenip tencerenin ağzı açık şekilde pişmeye bırakılır nohut eklenip kısık ateşte çorba suyu kıvam alana kadar pişirelim.
- ❗️Çorbaya kıvamı elde açma ev mantısının üzerindeki un veriyor.