Malzemeler
- 8 adet dolmalık biber
İç harcı için;
- 1 çay bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Üzeri için;
- Domates dilimleri
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı alarak kavuralım.
- Domates salçası, pirinç, küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Nane, yeni bahar, tuz,toz şeker ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştıralım. Hazır olan iç harcımızı ocaktan alalım, ılımaya bırakalım.
- Sap kısımlarını kestiğimiz dolmalık biberlerimizin içerisine yarısına gelecek şekilde iç harcımızdan yerleştirelim.
- Üstlerine domates dilimlerinden yerleştirerek borcama dizelim.
- Sos malzemelerini uygun bir kapta salça çözülene kadar karıştıralım. Biber dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
- Borcamın üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım ve önceden ısıtılmış 200°C fırında alt üst fansız ayarda 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda üzerinden pişirme kağıdını alalım ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
- Üzeri kızaran ve pişen biber dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!