Malzemeler
- 15 tane tost ekmeği
- 500 g kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet dolmalık yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Bulamak için:
- Un
- Yumurta
- Galeta unu
Ekmekleri yapıştırmak için:
- 1 yemek kaşığı un
- Su
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
️️Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İç harcı: tavanın içerisine sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar renk aldıktan sonra küçük doğradığımız biberleri, havuç ve domatesi ilave edelim.
- En son salça ve baharatları ilave edip biraz daha kısık ateşte pişirelim.
- Tost ekmeklerini kenarı olmadan alın yoksa kesmek zorunda kalırsınız. Oklava yardımıyla tost ekmeklerini inceltelim.
- Bir kenarına un ve su karışımı sostan sürelim ve külah şeklinde saralım.
- Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa tostu bulayalım.
- Kızgın yağda arkalı öğünlü kızdıralım.
- Kızaran tostlarımızın içerisine kıymalı harçtan doldurup üzerine ister kaşar peyniri ister maydanoz veya öylece servis edebilirsiniz.
💖Afiyet olsun