21 Nisan 2023 Cuma

Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 

Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kare milföy hamuru (dikdörtgen şekilde 5 tane)
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez veya 1 diş sarımsak
  • Tereyağ
  • Toz biber

    Patatesli Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyalım doğrayalım ve haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri ezelim.
  • Bir tavaya sıvı yağı ve doğradığımız soğanı alıp soteleyelim ,daha sonra salçayı ,patatesi ,baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kare şeklindeki milföy hamuruna patatesi sürelim.
  • 3 eşit parçaya kesip her bir parçayı rulo şeklinde saralım.
  • Tüm hamura aynı işlemi yapıp 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Daha sonra üzerine yoğurt ve mayonez karışımından dökelim en üste de tereyağında toz biber yakıp dökelim 

Kuymak Tarifi

 

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase kolot peyniri
  • Tuz

    Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ocağa alın.
  • Tereyağını koyup eritin yağı çok yakmayın.
  • Mısır ununu koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kavurun(yaklaşık 5 dakika).
  • Suyu döküp karıştırın.
  • Suyunu çekip koyulaşınca ince ince dilimlenmiş peyniri ilave edin.
  • Sürekli karıştırın peynir tamamen eriyip uzayınca.
  • Kuymak hazır demektir.Sıcak sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun.
    Not; Mısır unun rengi doğal kahverengiydi yani bu kadar koyu kavrulmuyor.

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi

 

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket dr oetker çilekli puding
  • 1 paket dr oetker vanilya
  • 1 paket dr oetker kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 paket krema 200ml
  • 1 paket sade toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kiri labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı sütlü fındık kreması

Süsleme için;

  • Antep fıstığı
  • Şerbet malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayın tencereye şeker, su, limon suyu ilave ederek birlikte karıştırın ve kaynamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte şerbeti pişirin ve soğutun.
  • Ardından karıştırma kasenin içine kremayı, toz kremşanti birlikte çırpın, koyu kıvamda olunca labne peyniri, fıstık ezmesini ilave ederek birlikte çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Ardından yumurtalara toz şeker ilave ederek rengi tahin kıvamı alana kadar çırpın ardından yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ilave ederek birlikte çırpın.
  • Ardından un, irmik, toz puding, kabartma tozu, vanilya ilave ederek birlikte karıştırın ve yağlanmış silikon kalıplara tatlımızı silikonun yarısına kadar paylaşım yapın.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda kontrollü şekilde üzeri kızarana kadar pişirin ardından iyice ılık hale geldikten sonra revaniyi silikon kalıplardan çıkarın ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Ardından şerbet iyice çektikten sonra üzerine hazırlanan krema ile süsleyin ve en son antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin 

Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi

 

Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • Kadayıfı yağlamak için;
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 2-2,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş sütlü çikolata (dilerseniz kakao serpebilirsiniz)

    Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbeti için; süt ve şekeri tencereye alalım karıştıralım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip soğutalım üzerine sıvı yağ ekleyip karıştıralım, kadayıfı geniş bir kaba alıp elimizle tiftikleyelim, üzerine tereyağlı karışımı dökelim güzelce karıştıralım.
  • Tepsiye yarısını yayalım sert bir bardak veya kapla iyice kadayıfa bastırıp düzeltelim ortasına cevizi serpelim kalan kadayıfı eşit bir şekilde cevizin üzerine yayalım, aynı şekilde bastırarak düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 18o derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim, oda sıcaklığına gelen kadayıfa soğuk şerbetin bir kısmını gezdirelim, çekince kalan şerbetide döküp, bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Servis yaparken rendelenmiş çikolata veya kakao serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Püf noktası:Piştikten sonra şerbeti dökmeden kadayıfı aynı boyda bir kaba ters çevirip o şekilde şerbetlerseniz tatlının formu bozulmuyor ve hemen yumuşamıyor).

Yumuşacık Un Helvası Tarifi

 

Yumuşacık Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı un
  • ️1 su bardağı şeker
  • ️1 su bardağı süt
  • ️125 gram tereyağ

️Bardak başına 200 ml 

Yumuşacık Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce soğuk süt ile şekeri bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. Karıştırdıkça daha sıvı hale geldiğini fark edeceksiniz.
  3. Unun rengi dönünce soğuk süt ve şeker karışımını karışıma dökün. Şimdi tekrar kaşıkla yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırın.
  4. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Dondurma kaşığı ile şekil verdim.

Etli Nohut Tarifi

 

Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak nohut
  • 350 gram et
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden nohutları tuzlu suda bekletelim.
  • Geceden bekleyen nohutları önce süzüp, sonra haşlayalım kaynar geldiğinde ateşten alalım. Suyunu yemekte kullanacağız o yüzden süzmeyelim. Köpürdükçe suyundan köpükleri alırsak daha iyi olacaktır.
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış kuşbaşı eti ekleyelim.
  • Suyu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan erlerin üzerine salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Tuz, karabiber ekleyip nohudu haşladığımız su ile üzerine ekleyip, pişirelim az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • 1 buçuk saat kadar pişmeye bırakalım kontrol ederek nohutların yumuşaklığına göre ocaktan alabilirsiniz.

Kadayıflı Baklava Tarifi

 

Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • 400 gram kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz

Üzerine;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

    Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklava içi kadayıfları ince ince doğruyoruz.
  • 2 tane yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, üzerine kadayıfı koyuyoruz üstüne ceviz, bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi devam ediyoruz.
  • Baklavayı dilimleyip üstüne erittiğimiz yağı döküyoruz.
  • Isıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra daha önce kaynaştığımız şerbeti sıcak olarak soğuk baklavanın üstüne döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis ediyoruz.

Ev Yapımı Baklava Tarifi

 

Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 /3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Açmak için;

  • 250 gram nişasta

İç malzemesi için;

  • Ceviz (antep fıstığı ve fındıkta tercih edebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

    Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken şerbeti hazırlayıp, ocağa alın kaynadıktan sonra 15 dakika tutup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamurları nişastalı tepsiye 24 tepsi ayırın.
  • Tepsinizi yağlayın, nişasta ile açtığınız hamuru en alta iki tanesini arasına ceviz koymadan serin, diğer katların hepsine ceviz serpin hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
  • En üst iki katıda cevizsiz yapın, dilediğiniz gibi kesin.
  • Tereyağını eritip, süzekten geçirin ve dilimlediğiniz baklavanıza döküp, önceden ısınmış 165 derecede 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuyan şerbetinizi dökün.

Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı (125 ml)
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için uygun bir tencereye suyla şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek birkaç dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
  • Ardından içerisine üzüm pekmezi ekleyerek karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını alalım.
  • Üzerine ayçiçek yağı, tahin, süt, sirke, kabartma tozu ve unu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Son olarak hamurumuza ceviz kırığını ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzu 24 x 32 cm ölçülerindeki fırın kabına alarak elimizle bastıralım ve hamuru eşit bir şekilde yayalım.
  • Çatalın arkası ile hamurunuzun üzerine çizikler attıktan sonra önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan tatlımızı dilimleyelim.
  • Ardından soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine gezdirerek 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken nevzine tatlısının üzerini tahinle süsleyerek servis edebilirsiniz.

19 Nisan 2023 Çarşamba

Samsung Exynos 2400 grafik performansı sızdırıldı! İşte detaylar

 Galaxy S23 ailesinde sadece Snapdragon işlemciye yer veren Samsung, gelecek yıl kendi işlemcisini kullanmak için hazırlıklarını tamamladı. 10 çekirdekli olacağı ortaya çıkan Samsung Exynos 2400 işlemcinin grafik özellikleri sızdırıldı.

Samsung Exynos 2400, grafik performansı konusunda iddialı olacak

Güney Koreli Vampire King’e göre Samsung, amiral gemisi modellerinde tekrar Exynos işlemci kullanmak için çalışmalara başladı. 2024 yılında tanıtılacak Galaxy S24 ailesi, gücünü Exynos 2400 işlemciden alacak. Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi şirketin hem Snapdragon hem de Exynos işlemcili versiyonları piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Samsung Exynos 2400, grafik performansı konusunda iddialı olacak

Samsung DS bölümünün Exynos 2400’ü geliştirmeye başladığı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Seri üretim için MX bölümünün onayını bekleyen Exynos 2400, Kasım 2023’te üretilmeye başlanacak.Twitter’daki bir sızıntıya göre, işlemci, 6WGP ile RDNA2 tabanlı yeni bir grafik arabirimi içerecek. 6WGP’nin Exynos 2200‘deki Xclipse 920 GPU’nun dört katı işlem birimine sahip olduğunu belirmekte fayda var.

Exynos 2400’ün bir adet prime Cortex-X4, iki adet Cortex-A720 birimine, daha düşük saat hızına sahip üç adet Cortex-A720 çekirdeğine ve dört adet güç tasarruflu Cortex-A520 çekirdeğine sahip olacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Samsung, yeni işlemcisini 10 çekirdekli olarak üretecek.

Analistler, Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon işlemciye yer vermenin Samsung’a mali sorun yaşattığını tahmin ediyor. Exynos işlemcili Galaxy S24 modellerinin Avrupa pazarında satışa sunulacağı düşünülüyor. Kore medyası, Galaxy S23 serisinin 2022’de tanıtılan Galaxy S22 ailesinden daha pahalı olacağını açıklamıştı.