30 Kasım 2020 Pazartesi

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi

 

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase küp küp doğranmış süzme beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabımıza yumurtayı alalım ve bir güzel çırpalım.
  2. Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. En son beyaz süzme peynirimizi ve ince ince doğradığımız maydanozları ekleyip spotula ile karıştıralım susam serpelim.
  4. Yağlı kağıt serip tepsimize harcı dökelim.
  5. 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirelim.

Hamur işi, poğaça sevenlere.

Kesinlikle sizin tarifiniz 🥰.

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • Karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 8 kahve fincanı şeker
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için ;

  • Kaymak ve antep fıstığı veya ceviz

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz çekirdekleri çıkartıp bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Ayvalarımızın kabuklarını soyup tenceremizin altına dizip üzerine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz .
  3. Ayvalarımızın herbirinin üzerine gelicek ayva çekirdeği ve karanfilleri ekliyoruz.
  4. Ayvaların herbirinin üzerine gelecek şekilde 2 er fincan şekerleri ekliyoruz.
  5. Tencerenin orta kısmına 2 adet çubuk tarçını koyuyoruz ,yarım su bardağı suyu ekleyip ilk önce büyük ocakta kaynamasını sağlıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük kısmında 1 saat pişiyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Tahin Cup Tarifi

 

Tahin Cup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 5 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • Kavrulmuş fındık içi

Tahin Cup Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri tencereye alıyoruz.
  2. Çırpıcı yardımı ile kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
  3. Kıvamına geldikten sonra altını kapatıp cuplarımıza alalım.
  4. Üstüne bıçak yardımı ile fındıklar kesip koyalım.
  5. Soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebiliriz. ☺️.

Favori Poğaçam (Yumuşacık) Tarifi

 

Favori Poğaçam (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (akları içine sarıları dışına)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İçine;

  • Peynir maydanoz karışımı
  • Susam çörekotu

Favori Poğaçam (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü ısıtalım, yoğurma kabına süt, şeker ,mayayı koyalım beş dakika mayanın aktif olması için bekleyelim.
  2. Daha sonra yumurta akları, sıvı yağ ve tuzu ilave edelim ,yavaş yavaş un ilave edip yoğuralım .
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  6. Elimizle bastırarak yayalım peynirli iç harçtan koyup kapatıp yuvarlak şekil verelim .
  7. Üzerine yumurta sarısı, susam, çörekotu serpelim .
  8. Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyet şifa olsun 🤗.

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığından az nane
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kadar küçük küp küp doğranmış sucuk
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ ile soğan ve biberleri iyice kavuralım ölmesini bekleyelim.
  2. Salçaları koyalım iyice ezelim kavuralım.
  3. Ardından baharatları katalım ve yıkanmış bulguru ekleyelim.
  4. 5 dk kavuralım.
  5. Sucuğu atalım tekrar kavuralım 5 dk.
  6. Sıcak su ekleyelim ve tereyağ ekleyip suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sebze Salatası Tarifi

 

Sebze Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 4 tane kabak
  • 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Arzu edilirse 3-4 kaşık mayonez
  • Üzerini süslemek için biraz dereotu

Sebze Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabak rendelenir.
  2. Rendelenen kabağın suyu sıkılır.
  3. Kırmızı biber közlenip doğranır.
  4. Sıvıyağ da kabak ve havuç sotelenir.
  5. Bütün malzemeler yoğurtla karıştırılarak servis kabına alınır.

Fırında Sebzeli Palamut Tarifi

 

Fırında Sebzeli Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo palamut
  • 2 tane patates
  • 3 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 5- 6 tane yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Baharat

Fırında Sebzeli Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kabın içine zeytinyağımızı koyalım.
  2. Yarım limon suyu ekleyelim içine kekik, nane karabiber ve tuz koyalım.
  3. Dilimli balıklarımızı bu sosa güzelce bulayalım ve yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizelim.
  4. Kalan zeytinyağılı sosun içine yuvarlak sekilde doğradığımız patates ,soğan, biber ve domateslerimizi de atıp iyice soslayalım .
  5. Balıklarımızın  aralarına sıkıştıralım.
  6. 200 derecelik fırında 1 saat boyunca pişirelim.

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi

 

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  •  1, 5 su bardağı toz şeker
  •  3 adet yumurta
  •  1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  •  1 su bardağı süt
  •  1 büyük boy portakal (kabuğu rendelenecek suyu keke girecek)
  • 20-25 adet çiğ badem
  •  1 paket kabartma tozu
  •  3 su bardağı un

Üzeri için:

  •  Tarçın

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, süt ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip çırpın.
  3. Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ilave edip karıştırın.
  4. Son olarak bıçakla parçalanmış çiğ bademleri ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
  5. Kek kalıbını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
  6. Kalıba kek hamurunu boşaltın ve 1-2 kez tezgaha vurun.
  7. Kekin üzerine biraz tarçın serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Ödüllü Starbucks Kurabiyesi (Tarçınlı Ve Cevizli) Tarifi

 

Ödüllü Starbucks Kurabiyesi (Tarçınlı Ve Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 100 gram pudra şekeri ( 1 su bardağından 1 parmak eksik  )
  • 2 yemek  kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 6 kaşık un
  • 1, 5  tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı  içi çekilmiş ceviz (veya elle kırılarak küçültülmüş.)

Ödüllü Starbucks Kurabiyesi (Tarçınlı Ve Cevizli) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba tereyağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını alalım ve iyice homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Suyu, kabartma tozunu vanilyayı ve elenmiş unu ilave edelim ve yoğuralım.
  3. İyice yoğurduktan sonra tarçını, cevizi ve damla çikolatayı ekleyip tekrar yoğuralım.
  4. Yoğurduğumuz uzun rulo yapalım silindir şeklinde. Çok kalın yapmayın.
  5. Buzluğa koyup 15 dk kadar bekletelim.
  6. Sonrasında çıkarıp 1 cm kalınlığında bıçakla keselim.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye sırasıyla dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 15-20 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Ganajlı Pasta Tarifi

 

Ganajlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 3 poşet sade krem şanti
  • 3 çay, bardağı bardak soğuk süt
  • 3 kaşık çikolata
  • 2 kaşık labne peyniri

Ganajı için;

  • 1 krema
  • 160 gram sütlü çikolata

Ganajlı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz .
  2. Sonra sıvı malzemeleri ,daha sonra unlu malzemeleri eleyerek ekleyip önceden ısıttığımız 180 derecede fırına veriyoruz .
  3. Kek pişerken 3 poşet kremşanti ve 3 çay bardağı, süt ile çırpıyoruz kremşantinin bir kısmını alıyoruz.
  4. Kalan kısım 3 yemek kaşığı sürülen çikolata tercihen nutelle koyup iyice çırpıyoruz .
  5. Kalan diğer kremşanti ye 2 yemek kaşığı labne koyuyoruz ,onuda güzelce çırpıyoruz ,buzdolabına bırakıyoruz .
  6. Pişen keki çıkarıp 5 dk dinlendikten sonra çatalla delikler açıp bi şu bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  7. İyice soğuyan keke önce labneli kremşantiyi sonra nutellalı kremşantiyi sırasıyla sürüyoruz .
  8. 2 saat dinlendikten sonra en son kremayı ılık yapıyoruz, içine bitter çikolata alıyoruz iyice çikolata sosu yapıyoruz.
  9. Sonra soğuması gerekiyor iyice soğuyan çikolata ganajımızı en son pastamızın üzerine döküyoruz.
  10. Spatula yardımı ile düzenliyoruz bi gün önceden dinlendirilirse ertesi güne harika oluyor.
    Not :üzerini ceviz antep fıstığına ile süsleyebilirsiniz uzun ince dilimler yaparsanız kalabalık sofraların kurtarıcısı olabilir bir dilim bile aşırı doyurucu bu pastanın özelliği herşey soğuk olacak sıcak kesinlikle olmayacak.

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yeşil biber
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1,5 su bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası

Baharatları;

  • Kekik, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
  • 2 adet domates

Üzeri için;

  • Birer tutam kıyılmış dereotu ve maydanoz

Ankara Tava Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et, sıvı yağ ile kavrulur. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Yaklaşık 45 dakika. Burada önemli olan en kısık ateşte pişirilmesi ve suyunu çekince 1 su bardağı su ilave edilerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilmesidir.
  3. Tencereye ince kıyılmış soğan, sarımsak, rende havuç ilave edilip kavrulur.
  4. Salçalar da ilave edilip kavrulur.
  5. Baharatları bir tutam ilave edilir. Tuzu katılır.
  6. En son şehriyesi de katılıp hafif rengi değişene kadar kavrulur.
  7. Ben 1. 5 su bardağı şehriyeye 2. 5 su bardağı sıcak su kullandım. Pilavın suyu ilave edilir ve tereyağı katılır.
  8. Domates küp küp doğranır.
  9. Tüm suyunu çeken ve pişen şehriyelerin demlenmesi için ocaktan alınır.
  10. Üzerine küp doğranmış domates ve maydanoz, dereotu konulup tencere kapağı kapatılarak demlenmesi sağlanır.
  11. Bu aşamada tencere kapağı ile tencere arasına iki kat havlu peçete koyabilirsiniz.Ya da sofra bezine tencereyi sarabilirsiniz.
  12. Demlenen pilavımız servis tabağına alınıp soframızdaki yerini alır.

Afiyet ve sağlıkla tüketmeniz dileğiyle ❤️.


Sebzeli Ve Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi

 

Sebzeli Ve Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml – küçük boy yuvarlak veya kare borcamda yapabilirsiniz.)

  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber
  • Bir avuç incecik kıyılmış maydanoz
  • 100 gram kadar beyaz peynir

Sebzeli Ve Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Un, mısır unu, süt, yağ ve kabartma tozunu büyük bir kapta karıştırıp kenara alın.
  2. İçerisine küçük küçük doğranmış biberleri, ince kıyılmış maydanozu ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış borcama döküp 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra dilimleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Pratik Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Pratik Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye

Pratik Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencere içerisine sıvı yağımızı alalım. Bu aşamada dilerseniz tereyağı da ilave edebilirsiniz.
  2. Yağımızın üzerine salçamızı ilave edelim ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  3. Üzerine pul biber, nane ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  4. Ardından suyumuzu da ekleyip karıştırarak kapağını yarı açık olacak şekilde kapatalım ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynadıktan sonra üzerine arpa şehriyeyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  6. Çorbamızı ara ara karıştırarak kısık ateşte 15 – 20 dakika pişmeye bırakalım.
  7. Şehriyeleri yumuşayan çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.