Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 6 su bardağı tavuk suyu(yada su)
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 adet tavuk butu
- Yarım limon suyu
- Yeterince tuz
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk eti tencereye koyulur ,üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır.
- Haşlanmış tavuk eti küçük parçalar halinde didikleyip tabağa koyulur (tavuk suyunu çorbada kullanacağız ).
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyalım eritelim.
- Eriyen yağın içine unu koyalım ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
- Tel şehriye ve 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştıralım kaynamaya bırakalım.
- Kanamaya başlayınca limon suyunu ve tavuk etlerini ekleyelim ,ocağın altını kısalım ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuz ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Terbiyesi için;1 yemek kaşığı tereyağ tavaya koyup eritelim, üzerine kırmızı toz biber, karabiber, kekik, pul biber ekleyip yağda biraz kızdıralım çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
Çorbamız hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.