30 Haziran 2021 Çarşamba

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı tavuk suyu(yada su)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet tavuk butu
  • Yarım limon suyu
  • Yeterince tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber 

    Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk eti tencereye koyulur ,üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır.
  • Haşlanmış tavuk eti küçük parçalar halinde didikleyip tabağa koyulur (tavuk suyunu çorbada kullanacağız ).
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyalım eritelim.
  • Eriyen yağın içine unu koyalım ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Tel şehriye ve 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştıralım kaynamaya bırakalım.
  • Kanamaya başlayınca limon suyunu ve tavuk etlerini ekleyelim ,ocağın altını kısalım ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tuz ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  • Terbiyesi için;1 yemek kaşığı tereyağ tavaya koyup eritelim, üzerine kırmızı toz biber, karabiber, kekik, pul biber ekleyip yağda biraz kızdıralım çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
  • Çorbamız hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Cevizli Havuç Tarator Tarifi

 

Cevizli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy havuç

Kavurmak İçin

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 5 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Süslemek İçin

  • Birkaç adet ceviz

    Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçları soyarak rendeliyoruz. Yağla birlikte tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Sos malzemelerini ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Cevizle süsleyerek servis ediyoruz. 🥕🥕.
  • Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan pratik ve lezzetli bir meze. 👍 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Daha Önce Böylesini Yemediniz Domates Soslu Sebzeli Fırın Köfte Tarifi

 

Daha Önce Böylesini Yemediniz Domates Soslu Sebzeli Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy rendelenmiş patates
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet kırmızı biber robotla kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan rendelenmiş
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, kurunane arzu ettiğimiz baharatlar
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Domates sosu için;

  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik

    Daha Önce Böylesini Yemediniz Domates Soslu Sebzeli Fırın Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlayalım kıymayı bir yoğurma kabına alalım, içine rendelenmiş havucu ve patatesleri avcumuzla suyunu sıkarak ilave edelim.
  • Robottan geçirdiğimiz kırmızı biberide avcumuzla suyunu sıkalım ilave edelim.
  • Diğer köfte malzemelerinin hepsini ilave edip on dakika yoğuralım şekil verelim bir saat dolapta dinlenmeye alalım.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine köfteleri dizelim.
  • Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürelim.
  • 180 derece fırında yirmi dakika pişirelim o esnada domates sosunu hazırlayalım.
  • Biberleri orta büyüklükte doğrayalım sıvı yağ ilave edip bir miktar soteleyelim.
  • İçine domatesi ilave edelim kek ve sarımsağı ilave edip beş dakika hafif olacak şekilde pişirelim.
  • Pişen sosu ayrı bir fırın tepsisine alalım tepsinin altına domates sosunu dökelim.
  • Fırından çıkan köfteleri sosun üzerine dizip bir miktar daha fırında pişmeye bırakalım.Yaklaşık 10-15 dakika kadar.
  • Sıcak tüketelim sunum tabağının altına domates sosunu üzerlerine köfteyi yerleştirerek sunum yapalım. Afiyetle.

Ali Nazik Kebabı Tarifi

 

Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • Yoğurt (göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı salça (veya göz kararı domates sosu)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • Maydanoz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yeditürlü
  • Pul biber
  • Tuz

    Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları közlenmesi için fırına alıyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz.
  • Önceden haşladığımız eti de eriyen yağın üzerine döküp biraz kavuruyoruz.
  • Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ardından tüm baharatları ekleyip karıştırıyor ve suyumuzu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanları fırından alıp içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
  • Bıçakla ince ince kıyıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı tencereye alıyor ve üzerine patlıcanı ekleyip kızartıyoruz.
  • Karıştırma kabına biraz yoğurt alıp hafif çırpıyor ve krema kıvamına getiriyoruz.
  • Üzerine kızarttığımız patlıcan söğürtmesini ve sarımsağı rendeleyip ekliyoruz.
  • Sos tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıyoruz.
  • Servis tabağına yoğurtlu söğürtmeyi alıyoruz.
  • Üzerine yumuşacık olmuş etimizi ekliyor ve tereyağını gezdiriyoruz. Son olarak maydanozla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun! ❤️👩🏻‍🍳.

Risotto Tarifi

 

Risotto Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arborio pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 5 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı parmesan
  • 1 tatlı kaşığı mantar külü

    Risotto Tarifi Yapılışı

  • Pirinç önce tavada yağ koymadan kavrulur (geleneksel yöntem), daha sonra ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağı tavaya alınır.
  • Pirinçle birlikte mantarlarda kavrulmaya devam edilir.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak tavuk suyundan 2 kepçe pirinçlerin üzerine dökülür.
  • Pirinçler bu suyu çektikten sonra üzerini yine tavuk suyundan 1 kepçe dökülür.
  • Bu işlem toplamda 4-5 defa tekrarlanır.
  • Pirinçler nişastasını bırakıp aldante kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır, içine parmesan ilave edilir ve karıştırılır.
  • Son aşamada pirinçlerin içine mantar külü de ilave edilir ve servis tabağına alınır.

Fit Makarna Salatası Tarifi

 

Fit Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarnanın 1/3 ‘i
  • 2 adet salatalık
  • 10 adet çeri domates (Evde olmadığı olmadığı için ben normal kullandım)
  • 3-4 adet kurutulmuş domates (ben kullanmadım)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 avuç dolusu yeşillik (ben marul maydanoz nane ve semiz otu kullandım)
  • 4-5 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı laktozsuz kefir (mayonez alternatifi olarak bu tarz tarifler de ben kefir tercih ediyorum)
  • Tuz

    Fit Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  • Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  • Makarna haşlanırken tüm sebzelerimizi ince ince doğrayıp hepsini bir kapta buluşturuyoruz.
  • Ayrı bir kapta bir çimdik tuz 🧂 süzme yoğurdu ve kefirimizi çırpıp doğranmış sebzeler ile buluşturuyoruz.
  • Son olarak çok sıcak olmayan haşlanmış makarnamızı ekliyoruz. İster çay saatine ister meze isterseniz de öğün olarak salatamız hazır ☺️. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo un (Kontrollü kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası ı̇çin:

  • Beyaz peynir, maydanoz

Üzeri ı̇çin:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu, susam, ayçiçek çekirdeği vs.

(250 ml bardak ölçüsü) 

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu hazırlamak için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, tuz, sıvı yağ, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim ve yoğuralım (iki yemek kaşığı sıvı yağ yardımı ile toparlayalım).
  4. Güzelce kıvam alan hamurumuzu üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu 16 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
  6. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  7. Tekrar tepsi mayası için üzerini örterek poğaçalarımızı bekletelim (45 dakika kadar bekletebilirsiniz).
  8. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyelim ve poğaçaların üzerine sürelim.
  9. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda ısınmış 200°c fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  10. Not:iç harç olarak beyaz peynir kullandım siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.Tepsi mayası mutlaka ihmal etmeyin pofuduk olması için.

Nefis Pizza Tostu Tarifi

 

Nefis Pizza Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet tostekmeği

Sosu için:

  • 200 gram domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salca
  • 1 çay kaşığı kekik

Üstüne:

  • İstediğiniz kadar sucuk, mantar, zeytin, biber, mısır ve peynir

    Nefis Pizza Tostu Tarifi Yapılışı

  • Tost ekmeklerimizi tepsiye dizelim.
    Ardından domates, salça, kekik ve zeytinyağı karışdırıp üstüne dağıtalım ve fırçayla sürelim.
  • Sonra istediğiniz şekilde malzemeleri ekleyip önceden ısıtmadan 210 derecede 15-20 dakika fırına verelim. Çok pratik ve lezzetli bir tarif oluyor ❤️🍕.

Ahududulu Parfe Tarifi

 

Ahududulu Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket saklıköy bisküvi (İstediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık
  • 10-15 tane ahududu

    Ahududulu Parfe Tarifi Yapılışı

  • Krem şanti ve sütü çırpalım.
  • Bisküviyi ister bıçakla ister elinizle ufak parçalara bölelim.
  • Fındık ve damla çikolatayı ekleyelim.
  • Ahududuları ortadan bölerek ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Uygun bir kalıbı streçle kaplayalım.
  • Parfeyi kalıba döküp üzerini düzeltelim ve açıkta kalan yerleri de streçle kapatalım.
  • Buzlukta donduralım. Birkaç saat yeterli oluyor elinizle dokunup test edebilirsiniz.
  • Veya 1 gün önceden yapın ertesi güne hazır olur.
  • Servis ederken de streçi açıp servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
  • Üzerine benmari usulü çikolata eritip süsleyebilirsiniz.

Otlu Peynirli Poğaça Tarifi

 

Otlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Aldığı kadar un
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Dereotu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Otlu Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sıvı yağ ve yoğurdu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine sırası ile peyniri ince kıyım doğranmış yeşillikleri tuzu pul biberini ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  • Ununu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ele yapışmayan bir hamur olacak un miktarı değişebilir yoğurdukça anlarsınız.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip tepsiye alıyoruz.
  • Dilerseniz içerisini kaşar da koyup yuvarlayabilirsiniz ben bazen öyle de yapıyorum.
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otu serpiştiriyoruz.
  • 180 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • 1 tane kare çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Badem
  • Ceviz

    Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kase içine margarin alınır ve üstüne sıvı yağ, yumurta, şeker alınır. Üstüne elenerek un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur.
  • Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Koparılan parçaların üstüne hafif bastırılıp yassılaştırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. (üstü beyaz kalmalı).
  • Ocağa bir tencere alınır ve benmari usulü çikolata eritilir.
  • Fırında çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca uç kısmı yarıya kadar çikolataya batırılır. Daha sonra badem, ceviz ya da hindistan cevizi gibi malzemelere bulanır.
  • Çikolata donunca servis edilir. Afiyet olsun 😊.

Fotoğraflı Doğum Günü Pastası (Kalıpsız Yaş Detay Anlatımlı) Tarifi

 

Malzemeler

Kek için

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4-4, 5 su bardağı un

Pastacı kreması

  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sade krem şanti

Dışı sıvamak için

  • Kalan pastacı kreması
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt veya su
  • 1 paket sade krem şanti
  • İçine aralara
  • Damla çikolata

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Yazı için

  • 2 yemek kaşığı pastacı kreması
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

    Fotoğraflı Doğum Günü Pastası (Kalıpsız Yaş Detay Anlatımlı) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimizi yapmakla başlıyoruz; yumurta ve şekerim köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvılardan sıvı yağ, süt ve ılık suyu ekleyip çırpma teli ile karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kakao, unu, kabartma tozları ve şekerli vanilini ekleyip kek kıvamına geldiğinde önceden yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kekimizin hamurunu döküyoruz ve bir kaç defa tezgaha vurup havasını alıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kontrollü pişiriyoruz.
  • Kürdan testini geçen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Pastamızın kreması için margarin ve kremşanti hariç bütün malzemeleri ekleyip, çırpıcıyla iyice çırpıp karıştığından emin olduğumuzda orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Piştiğinde yoğunlaşan kremamıza margarini ekleyip blenderdan geçirip üzeri kabuk bağlamasın diye sıcağı çıkmadan üzerine değdirerek streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyip ardından dolaba kaldırıyoruz.
  • İyice soğuduğunda bir paket krem şantiyide ekleyip mutfak robotunun çırpıcısıyla güzelce çırpıp streçleyerek buzdolabına kaldırıyoruz.
  • En az 4 saat dinlendirip öyle kullanıyoruz, mümkünse bir gece önceden yapıp kaldıralım buzdolabına ben keki ve kremasını bir gece önceden yaptım.
  • Kekimizi görseldeki gibi kesip dikkatlice ters çeviriyoruz.
  • Her birine kürdanla delikler açıp üzerine süt ve şekeri karıştırıp kaşık yardımıyla ıslatmak için abartmadan döküyoruz ve bir kaç dakika sütü emmesini bekliyoruz ki kremamızı kusmasın.
  • Pastamızın tabanı için kare olan kek parçamızı alıp üzerine kremamızdan bolca sürüyoruz damla çikolata serpiyoruz kenar ve orta kısmına minnakça görseldeki gibi kremadan tekrar süryoruz ki üzerine koyduğumuz keki tutsun diye.
  • Dilerseniz üzerine damla çikolata serpiyoruz bu işlem damak tadınıza ve elinizdeki malzemelerinize kalmış bu tarifimde ben meyve kullanmadım sadece damla çikolata ve kadife gibi yaptığımız kremamız yeterliydi.
  • Diğer iki dikdörtgen gibi kek parçalarımızı da üzerine dikkatlice koyup kremamızdan koyuyoruz ve damla çikolata serpiyoruz ve minnakça kremamızdan koyup son kare parçamızı koyma hazırlanıyoruz.
  • Son kat keki de koyup kremayla her yerini pastamızın yanlarını ve üstünü kaplıyoruz. (bu işlemlerde büyük bir pasta bıçağı veya spatulası çok işinize yarar. ).
  • Pastamızı buzluğa kaldırıp donduruyoruz (yaklaşık 3-4 saat buzlukta beklettim ben) ki ikinci kat krema sürdüğümüz de temiz bir görüntü elde edelim, lütfen bu aşamayı atlamayın güzel görünümlü pastamız için bu da önemli bir püf noktadır.
  • Kalan pasta kremamızdan 2 yemek kaşığı bir kaseye ayırıyoruz ve bir tatlı kaşığı zerdeçalla iyice karıştırıyoruz, renklendiriyoruz yazı yazmada kullanacağız dikerseniz çay kaşığı ile kakao ekleyip siyah renkte elde edebilirsiniz.
  • Kalan pasta kremamızı yarım çay bardağı süt ve bir paket sade krem şantiyle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz böylece hem rengi beyaz oluyor, hemde azalan pasta kremamızda artıyor.
  • Dondurdurduğumuz pastamızı buzluktan çıkarıp pasta kremamızla jer tarafını kaplıyoruz.
  • Pürüzsüz olması için ennn püf noktalardan biri olan detayımız şu : bıçağımızı suyla ıslatıp üzerine sürüp düzeltiyoruz ve bu işlemi yaptıktan sonra bıçağımızı silip temizliyoruz.
  • Bu işlemi tekrar tekrar üzeri pürüzsüz olcak şekilde olana kadar yapıyoruz yapmazsak bıçağımızla ne kadar düzeltirsek düzeltelim pürüzsüz olmaz. ;).
  • Kullancağımız fotoğrafımız ebatlarına uygun altına incecik bir karton kesip fotoğrafımızı yerleştiryoruz ve mutfak strecimizle dikkatlice streçliyoruz fazlalık kısmını fotoğrafın arka kısmına getirip ön yüzünde havasını alarak kapatmaya özen gösteriyoruz.
  • Bu işlem de önemli çünkü streçlemezsek fotoğraf pastanın neminden etkilenip deforme olur ve özenli yapmak lazım ki streç zaten narin birşey.
  • Nacizane tavsiyem bir tabağın içine yazacağınız yazıyı yazıp bir deneyin, sonra tekrar sıkma torbanıza tabaktaki kremayı koyar zayi etmezsiniz hem de eliniz alışır, direkt pastaya yazmaya başladığınızda hatanızın tekrar telafisi yok.
  • Fotoğrafı yerleştirip kremamızla kontür çerçeve yapıyoruz ve minik bir uç açtığımız sıkma torbamızdaki zerdeçallı kremamızla yazısını yazıyoruz.
  • Gerisi size, malzemelerinize, işçilik ve el becerinize kalmış.Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun