30 Eylül 2021 Perşembe

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi




Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon
  • 1.5 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce bamyaları nazikçe yıkıyoruz.
  2. Yıkanan bamyaları süzgece alıp süzülmesini bekliyoruz. Süzülen bamyaların başlarını külah gibi keselim bir kabın içerisine limonun yarısını sıkalım ve bir kaç dakika bekletelim.
  3. Yağımızı tencereye koyalım. Soğanları yemeklik doğrayalım pembeleşince kıymayı ilave edip güzelce kavuralım.
  4. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edelim. Biraz kavrulunca sıcak suyu ilave edelim. Suyun tamamını koymayın bamyalara göre ilave edersiniz. Çok sulu olan bir yemek olmuyor.
  5. Ben ilk önce sıcak suyu sonradan bamyaları ilave ediyorum.
  6. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  7. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Gerekirse arada sıcak su ekleyebilirsiniz.
  8. Ocaktan almadan önce tuzunu ekliyoruz son kez karıştırıyoruz. Ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun.

 

Mercimek Çorbası (Çok Pratik Kavurmak Yok Salça Yok) Tarifi


 

Mercimek Çorbası (Çok Pratik Kavurmak Yok Salça Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Sıcak su

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • Nane
  • Toz kırmızı biber

    Mercimek Çorbası (Çok Pratik Kavurmak Yok Salça Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye yıkadığımız mercimek sadece kabuğunu soyduğumuz bütün soğan et suyu baharatlar tuz ve sıcak suyu ilave edelim. Kaynamasını bekleyelim ve kapağını kapatalım.
  • Fissler düdüklüde 2. 5 dk kadar pişirdim. Normal bir düdüklüde 10-15 dk arası sürebilir. Tarifi tencerede de pişirebilirsiniz.
  • Pişme işlemi bittiğinde içinden soğanı alıyoruz. Koyu olursa sıcak su ilavesi yapıp kaynatabilirsiniz. Blender ile çorbayı çekelim.
  • Sosu için zeytinyağını kızdıralım. Naneyi ve toz biberi koyup karıştıralım ve hemen altını kapatalım. Sıcak sıcak sosuyla servis edelim. Acı seviyorsanız çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

29 Eylül 2021 Çarşamba

Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi

 

Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kalıp beyaz peynir (200gr)
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beyaz peynirini bir çatal ile ezelim.
  • Yoğurdu, sarımsak, tuz ve dereotunun ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Bir tavada tereyağ eritelim, naneyi ekleyip kavuralım.
  • Yoğurdun için dökelim. 1-2 saat buzdolabına kaldıralım.
  • Servis tabağına aldığınız haydari’yi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıymalı Patates Rulo Tarifi

 

Kıymalı Patates Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Kıymalı harç için

  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar

    Kıymalı Patates Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup rendeleyelim. Suyunu sıkıp derin bir kaseye alalım. Sırasıyla rendelenmiş kaşar, yumurta ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımıyla döküp her tarafına eşit bir şekilde yayalım. Elimizle güzelce bastırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuralım. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Salçayı ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurup sıcak suyu ilave edelim. Tavamızın kapağını kapatıp kıyma güzelce pişip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Patates harcımız üzeri kızarınca fırından çıkaralım. Kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde yayalım. Rulo şeklinde güzelce sarıp tepsinin ortasına yerleştirelim.
  • Rendelediğimiz kaşarı üzerine yayıp tekrar fırına sürelim. Kaşarlar kızarana kadar fırında tutalım. Üzeri yeterince kızaran rulomuzu fırından çıkarıp dilimleyip servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Bol Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Bol Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tane tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

    Bol Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. Ve temiz su akana kadar güzelce yıkayın yıkadıktan sonra bir kenarda bekletin.
  • Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  • 15 dk güzelce kavurduktan sonra nohutları da ekliyoruz güzelce biraz daha kavuruyoruz kaynamış suyu ardından tavuk bulyon ve tuzunu ekleyin. Kapağını kapatın.
  • Pilavımız kaynayıncaya kadar orta ateşte üzeri göz göz olup kaynayınca altını komple kısıyoruz ve suyunu çekene kadar kapağını açmayın suyunun iyicene çekmiş olduğundan eminseniz altını kapatın arasına havlu kağıt koyup demlenmeye bırakın.
  • 15 20 dakika sonra servis yapıp yiyebilirsiniz. Pilavımız servise hazır afiyet olsun.

3 2 1 Pratik Poğaça Tarifi

 

3 2 1 Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber yada toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş (Tercihe göre çörek otu yada susam da kullanılabilir)

    3 2 1 Pratik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyarak iri parçalar halinde üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyerek haşlama bırakıyoruz.
  • Yoğurma kanımızın içine yoğurt, kabartma tozu ve, yağı alarak iyice karıştırıyoruz.
  • İyice karışan sıvıların içine tuzu ilave edip sonrasında kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Yumuşak ve homojen bir kıvam alınca üzerini streç film ve bir bez yardımıyla örtüp yarım saat beklemeye bırakıyoruz.
  • Hamurumuz beklerken haşlanmış olan patateslerimizi süzerek baharatlarını ilave edip iyice eziyoruz.
  • Yarım saat sonra mayalanıp kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
  • Elimizde biraz şekil verip içine patates harcımızdan bir tatlı kaşığı yardımıyla koyup tekrar kapayıp şekil veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz yada yoksa altını yağladığımız fırın tepsisine aldığımız poğaçalarımızın üzerini önce yumurta sürüp sonra haşhaş atarak süslüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede 35 dakika pişmeye bırakıyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun 🥰 ❣️.

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi

 

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber, kekik

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
  • Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
  • Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
  • 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırında Sebze Sarma Tarifi

 

Fırında Sebze Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet soda
  • 8-10 dal dereotu
  • 10-12 dilim ezine peyniri
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika

    Fırında Sebze Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve patlıcan salatalık soyacağı ile ince ince şerit halinde kesilir. Kolay kesim için başından çatal ile tutabilirsiniz.
  • Şeritleri sıra sıra bir tarafı kabak bir tarafı patlıcan olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp tuz gezdiriyoruz.
  • İç malzemesi için ince ince kıyılan dereotu, yumurta, soda ve un mikser ile çırpılıp tepsideki kabak ve patlıcanların üzerine dökülür.
  • Üzerine ince kutu gelinde kesilmiş ezine peynirleri eklenir ve fesleğen ekilir.
  • 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkınca rulo haline getirilir ve okumadı beklenir.
  • Üzerine sarımsak, mayonez ve yoğurt ile yapılan karışık dökülür ve paprika zeytinyağında yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun!.

Patatesli Mini Gözleme Tarifi

 

Patatesli Mini Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar da un

İç malzemesi için

  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber, isteğe bağlı arzu edilen baharatlar

    Patatesli Mini Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 10 bezeye bölelim üzerini örterek 15 dk dinlendirelim.
  • İç harç için de sıvı yağ eklediğimiz tava da soğanları kavuralım.
  • İçerisine rendelenmiş patatesi de ekleyip patatesler hafif yumuşayana kadar kavurup tuz ve baharatını ekleyip altını kapatalım.
  • Her bezeyi yuvarlak şekilde açıp iç harcını koyalım.
  • Kenarlarını katlayarak kıvıralım ve bir yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Dilediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋.

Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni

 

Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni İçin Malzemeler

  • 500gr taze ispanak
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi

    Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup yıkayıp kuruluyoruz ve ince dilimler halinde kesiyoruz.
  • Sıvıyağda önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp doğradığımız soğanları soteliyoruz ve yıkanıp doğranmış olan ıspanakları azar azar ekleyip hafif kavuruyoruz.
  • Tuz karabiber kimyon ve pülbiber döküp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Tel çırpıcı ile karıştırarak sütü döküyoruz kıvam alana kadar çırpıyoruz kıvam alınca ocaktan alıp tuz ekliyoruz.
  • Borcama önce patates dilimlerini yerleştiriyoruz daha sonra ıspanak harcını döküyoruz en üste yine patatesleri yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve kaşar rendesi serpiştiriyoruz.
  • 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi

 

Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş hamsi
  • 2 adet domates
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan

Sos için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Tuz
  • 1 çaybardağı su

    Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıklarımızı fırın kabımıza diziyoruz.
  • Üzerine halka halka doğradığımız soğanlarımızı ve domateslerimizi de diziyoruz.
  • Maydanoz ve limon dilimlerimizi de ekliyoruz ( limon isteğe bağlı )
  • Salça, yağ, tuz ve baharatları da ekleyip sosumuzu da hazırlayıp üzerine döküyoruz.
  • 180 c fırında 25-30 dk az sulu kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗 Not; damak zevkimize göre pişme şeklini ayarlayabilirz👍🏻