29 Ocak 2022 Cumartesi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı ölçüsü 120 ml )
  • 1 su bardağın dan bir parmak eksik pudra şekeri ( bardak ölçüsü 200 ml )
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 4 su bardağı un ( yinede kontrollü koyun unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamını tutturmak daha kolay olacaktır )

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, sıvı yağ ,hindistan cevizi ,vanilya ,nişasta ,pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşmeden 18-20 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kaseye alıp karıştırıyoruz.
  • Kurabiyelerimiz fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alıyoruz ,deneyeceklere afiyet olsun.

Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi

 

Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

İçi için;

  • 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(kahvaltıda tükettiğimiz nutella, çokokrem vs.)
  • 1 çay bardağı kırık fındık

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağından biraz az kırık fındık

    Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için öncelikle yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilin karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve streçle sarılıp, buzdolabına kaldırılır.
  • İçi için çikolata ve fındık karıştırılıp dolapta sertleşene kadar bekletilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır ortasına bir çay kaşığı iç harçtan konulup kapatılır.  Yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanıp y. Kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edilir. Sıcakken içi akışkan dışı yumuşak olur. O yüzden sabırla soğumasını bekleyin

Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi

 

Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı hindistan cevizi
  • Kürdan

    Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tereyağımızı eritelim.
  • Daha sonra bisküvileri elimizle ufalayalım.
  • İçerisine erittiğimiz tereyağını, sütü, kakaoyu, pudra şekerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • İstediğimiz boyutlarda yuvarlayıp hindistan cevizine bulayalım.
  • Daha sonra kürdan batırıp servis edebiliriz bu kadar basit ve çokça lezzetli🧡🌼.
  • Afiyet olsun

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su

    Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak ısıtalım.
  • Bulgurlarımızı bir iki defa yıkayarak suyunu süzelim ve tenceremize alalım. Bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
  • Ardından haşlanmış nohutu ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak su ve tavuk suyunu da ekleyelim, karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, göz göz olunca kısık ateşte pişmeye bırakalım. Dilerseniz bu aşamada sadece tavuk suyu kullanabilirsiniz ya da sadece sıcak su kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Bulgurlar yumuşayıp suyunu tamamen çektikten sona ocağı kapatalım ve üzerine kağıt havlu örterek 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen nohutlu bulgur pilavımızı nazikçe karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi

 

Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kapya biber(konserve)
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı nar
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli çiçeklerine ayrılıp hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
  • Haşlanan brokoli derin bir kaba alınıp üzerine yarım ay şekilde doğranmış soğan, irice doğranmış konserve kapya biber, 1 su bardağı mısır, 2-3 adet doğranmış kornişon turşu, 1 su bardağı ayıklanmış nar ve kıyılmış maydanozlar eklenir.
  • Diğer tarafta sosu için tüm malzemeler kaseye alınıp karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir.
  • Sos ve salata birbirine harmanlanana kadar güzelce karıştırılır ve ardından servis edilir

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi

 

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı süt
  • 6 bardak kaynar su

    Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarhana üzerini biraz geçecek kadar su koyularak yarım saat kadar suda bekletilir.
  • Orta boy bir tencerede tereyağ eritilir.
  • Zeytinyağ ilave edilir. Salça eklenerek 1-2 dakika kavrulur. Baharatlar eklenir.
  • Kaynar su ilave edilir. Ezilmiş sarımsak ve tarhana kaynayan salçalı suya koyularak karıştırılır.
  • Tuz eklenir. 10 dakika kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra süt ilave edilir. Sıcak servis edilir.

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200g kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı taze bezelye
  • 5 su bardağı sıcak su

    Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzelerimizi doğrayalım. Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı ince ince keselim.
  • Havuç ve patateslerimizi de küpler halinde doğrayalım
  • Ardından yemeğimiz için tencereye  sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ilave edelim ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Doğradığınız havuç ve patatesimizde ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından taze bezelyeyi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ara ara yemeğimizi kontrol etmeyi unutmayalım.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 2 bardak irmik
  • 2 bardak süt+yarım bardak su
  • 1,5 bardak şeker
  • Sevdiğiniz herhangi bir dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavaya margarini alıp, eritelim.
  • Erittiğimiz margarine irmikleri ekleyip, rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuralım.
  • İstediğimiz renge gelen irmiklere süt ve suyu yavaşça ekleyelim. Ve hemen karıştıralım.
  • Sütünü çekince içine 1 buçuk bardak şekeri direk ilave edelim. Şeker eriyene kadar karıştıralım. İrmik helvamız hazır. Biraz ılımasını bekleyelim.
  • Servis için bir kalıp içine bir miktar irmik helvası koyup kaşıkla ortasını açalım. Dondurmayı koyup, yine üzerine helva koyup, kapatalım ve servis tabağına ters çevirelim.
  • İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Peynirli harç için;

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos için;

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olmalı. Labne peynirini bir süzgece alıp suyunu süzdürmekle başlıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  • Bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tavada erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, kalıbımızın tabanına seriyoruz. Kaşığın arkasıyla ve bardak altı ile bastırıyoruz.
  • Peynirli harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyup, bekletiyoruz.
  • Süzülen labneyi çırpma kabına alıp şeker ekliyoruz. Mikser kullanmak yok! çırpıcı ile karıştırıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip, karıştırıyoruz.  Yumurtaları teker teker ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz.
  • Vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıcı ile karıştırıyoruz ve buzluktaki kalıbı çıkarıp harcı içine döküyoruz. Kabarcık kalmaması için 1-2 kez tezgaha vurup içinde kürdan gezdiriyoruz.
  • Fırına dayanıklı bir kaba su koyup fırının en alt rafına koyuyoruz ve cheesecake’i önceden ısıtılmış 150 derecede 55-60 dk pişiriyoruz. Sallayınca ortası hafifçe oynayıp kenarları sabit duruyorsa olmuş demektir.
  • Isı değişikliğine maruz kalıp, çatlamaması için fırından cheesecake’i çıkarmıyıruz. 1 saat fırının kapağı hafif aralık olarak içinde bekletiyoruz.
  • Sonra fırından çıkarıp 1 saat de oda ısısında soğutuyoruz. İyice soğuduğunda limonlu sosunu yapıyoruz. Sos için bir tavaya tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz cheesecake üzerine döküp yayıyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve istediğimiz gibi süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun 

Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg havuç( 6-7 tane)
  • 1 paket petibör bisküvi (kum haline getirilecek )
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri İçin;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt

Tepsiyi Yağlamak İçin;

  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
  • Ve tepsiyi kaplayacak kadar hindistan cevizi

    Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı soyacakla soyuyoruz ardından rendemizin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
  • Üzerine toz şekerini döküyoruz, ocağın altını açıyoruz ,havuçlarımız suyunu salıp çekmeye başlayınca tarçını cevizi ekliyoruz.
  • Rondodan toz haline getirdiğimizi bisküviyi de ilave ediyoruz, altını kapatıyoruz.
  • Üzerine vanilyalarımızı ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
  • Büyük boy borcamımızı veya orta boy fırın kabımızı yumuşak tereyağı ile yağlıyoruz üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz.
  • Pişirdiğimiz havuçlu tarçınlı harcımızı tepsimize yavaşça yayıyoruz ardından krem şantimizi yapıyoruz.
  • Krem şantimizi boş kaba alıp üzerine sütümüzü ilave edip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkartıyoruz.
  • Havuçlu tatlımızın üzerine ilave ederek her tarafına düz bir şekilde yayıyoruz üzerine ister hindistan cevizi ile ister cevizle veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
  • Ben tepsideki tatlımı ortadan ikiye uzunlamasına kesip ardından enine iki parmak genişliğinde kestim bu şekilde kısa rulolar yaptım sizler dilerseniz kesmeden uzun rulolarda yapabilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun beğenmeniz dileğiyle. Sağlıklı ve sevgi ile kalın.

Dana Kuzu Kokoreç Tarifi

 

Dana Kuzu Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuzu kokoreç
  • 1 tane domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Ve çıtır ekmek ya da lavaş ekmeği

    Dana Kuzu Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Isınan genişçe tavaya tereyağını varsa kuyruk yağını eritelim .Ardından kokoreçlerimizi tavaya atalım.
  • Yaklaşık orta ateşte 10 dk kadar pişirelim.
  • Kavrulup pişen kokorece sırasıyla kuşbaşı doğranmış biberi, domatesi atalım.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim.
  • En son tuz ve baharatlarla birleştirelim.
  • Ve mutlu son çıtır taze somun ekmeği bölüp tavaya suyuna yağına bastırıp içine kokoreçleri koyduktan sonra servis edebilirsiniz ve tabi yanına da ayran afiyetler olsun. Yaptığınız tarifleri görsel olarak atarsanız sevinirim.
  • Not; Nerden bulabilirsiniz. Donmuş hazır kuşbaşı doğranmış temizlenmiş şekilde sakat atçılarda veya kasaplarda paket halinde satılır hemde çok uygun fiyata.

28 Ocak 2022 Cuma

Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanımızı dörde bölelim.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberimizi yıkayarak doğrayalım.
  • Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları rondoya alarak çalıştıralım.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve rondoyu tekrar çalıştıralım. Bu aşamada rondoyu bir kaç saniye çalıştırmak yeterli olacaktır.
  • Elde ettiğimiz karışımız bir süzgece alalım ve 10-15 dakika kadar bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Suyu süzülen karışımımızı karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz,  kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce karışan acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon,toz biber

Sebzeli kısım için;

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça(domates/biber karışık kullandım.)
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri uzunlamasına olacak şekilde ince ince dilimleyelim.
  • Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
  • Daha sonra bütün sebzeleri sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım.
  • Kızarttığımız sebzeleri havlu kağıt üzerine alalım.
  • Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
  • Vaktiniz varsa en az bir saat buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemende yapabilirsiniz.
  • Köfte harcından küçük parçalar alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız sebzeleri tepsiye yan yana dizelim.
  • Bütün sebzeler ve köfte harcı bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  • En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Bir yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
  • Yemeğimiz pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda bu şekilde pişirdikten sonra fırından alalım. Afiyet olsun.