24 Aralık 2018 Pazartesi

Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 g ıspanak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • Tuz

Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

💞💞💖
  1. Öncelikle ıspanaklar doğranarak 1 litre suda 5 dakika kadar haşlanır.
  2. Yoğurt, un ve yumurta çırpılarak ıspanağın haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenerek hızlıca çırpılır, böylece terbiye ılınmış olur.
  3. Yoğurdun kesmemesi için bu işlemi mutlaka yapmalısınız.
  4. Ilıtılan yoğurt haşlanmış ıspanağa çırpılarak eklenerek, kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir.
  5. Tuzu ayarlanarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Ispanaklı çorbamız servise hazır, servis kaselerine alındıktan sonra ıspanaklı çorbamız tereyağın da kızdırmış olduğunuz biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir.
    Ispanaklı çorba tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

23 Aralık 2018 Pazar

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane, karabiber
  • Pul biber, tuz

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1.  Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip yağ ısınınca içine yemeklik doğranmış olan soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  2. Sonra yıkayıp suyunu süzdürmüş olduğumuz pirinç,  mercimek ve bulguru ekleyip karıştıralım. 6-7 su bardağı kadar su ilave edip pişmeye bırakalım.
  3. Çorba pişerken bir tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup içine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra salçayı ilave edip tekrar karıştıralım.
  5. Üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
  6. Nane, pul biber ve karabiber ekleyip karıştıralım ve sos kaynayınca pişen çorbaya ekleyelim.
  7. Tuzunu da ilave ettikten sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Nefis ezogelin çorbamız servise hazır. 🍵🥄
    Afiyet olsun☘

22 Aralık 2018 Cumartesi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tüm tavuk but
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı limon suyu.

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi Yapılışı

Yemeğimiz için öncelikle eğer derisini sevmiyorsak deriyi alalım. Eğer seviyorsanız ocağın üzerinde tutup güzelce tutup tütsüleyelim. Sonra iyice yıkayıp ocağa alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kaynamaya bırakalım. 15 dakika haşlayalım. Biz bu arada sebzeleri yıkayıp doğrayalım. Patatesleri elma dilimi, havuçları halka. Tepsiye hepsini koyalım. Soğanları da tüm tüm koyalım. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı, salçayı, yoğurdu, limonu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Tuzu ve baharatları kendinize göre ayarlayın. Haşlanmış tavukları da tepsiye alalım. Üzerine Sosu gezdirip iyice karıştıralım. Tavukların üzerine iyice yedirelim. Tepesinin yanından 1 çay bardağı sıcak suyu dökelim. 250 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

21 Aralık 2018 Cuma

Etli Pazı Çorbası Tarifi

Etli Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 bağ pazı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon suyu
  • Tuz nane pul biber
  • Tereyağ
  • Su

Etli Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Etleri düdüklüde tiftik tiftik olana kadar haşlıyoruz bu sırada önceden ıslatılmış nohutlarıda haşlıyoruz.
  2. Çorba yapacağımız tencerede yumurta un yoğurt ve limon suyunu biraz suyla kaynatıyoruz.
  3. Ardından ince doğranmış pazıları ekliyoruz pazılar pişince haşlanmış nohut ve etleri ekleyip özdeşleşene kadar kaynatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
  4. Minik bir sos tenceresinde tereyağı ile naneyi yakıp çorbaya ekliyoruz.
  5. Servis sırasında bir kez daha tereyağ pul biberle yakılıp üzerine dökülebilir
    Afiyet olsun 🙂

19 Aralık 2018 Çarşamba

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane tavuk pirzola
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  2. Tavuklarımızı güzelce yıkayalım ve bu sos ile iyice yoğuralım.
  3. Bu sosu iyice yedirelim tavuklara.
  4. Eğer vaktiniz varsa 1 gece dolapta bekletelim
  5. Vaktiniz yoksa, 3 saat buzdolabında bekletelim.
  6. 3 saatin sonunda uygun bir fırın tepsisine dizeceğiz.
  7. Ben granit yuvarlak tepsi kullandım.
  8. Tavuklarımızı dizip pişireceğiz.
  9. Buradaki önemli puf nokta yüksek ısıda olmaması.
  10. Yani 180 derecede ağır ağır arada alt üst ederek çevire çevire pişirelim. Afiyet Olsun.

18 Aralık 2018 Salı

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet temizlenmiş semizotu
  • Yarım göbek marul
  • 5-6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (susuz)
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( İsteğe bağlı )
  • 2 yemek kaşığı mısır (İsteğe bağlı )
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba
Yaz için nefis ferah bir salata tarifim var 👌👌Göbek ve semizotunu salatalara çok yakıştırdığım için iki lezzeti birleştirdim ve yoğurt ile bütünleştirip ferah bir salata yaptım umarım sizde lezzetini çok beğenirsiniz 👇 👇
Yoğurt, mayonez ve tuz bir kapta çırpılır. Yoğurdu süzgeçe koyup sarı suyunu saldıktan sonra koymanızı tavsiye ederim. Kesme tahtasında Semizotu ve göbek doğranıp üzerine yoğurtlu karışım ilave edilip yavaşça harmanlanır. Varsa 2 yemek kaşığı mısır koyabilirsiniz lezzet katacaktır.
İsteyen içine 1-2 diş sarımsakta rendeleyebilir sevmeyen olabilir diye yazmadım. Yoğurdunu malzemenizin azlığına çokluğuna göre ayarlama yapabilirsiniz.
Lezzetli ve bol vitaminli salatamız hazır 🍜🍜
AFİYET OLSUN

17 Aralık 2018 Pazartesi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli (Bir bağ olacak)
  • 1 orta boy Domates
  • 2 yada 3 adet Yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Sıvıyağ
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi Yapılışı

Bugüne kadar yaptığınız tüm brokoli çorbalarını bir kenara bırakın ve hiçbir yerde denemediğiniz lezzet bombasını mutlaka deneyin. Bu çorbayı bir kere deneyen bir daha vazgeçemiyor. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
  1. Temizleyip yıkayıp ve küçük çiçeklere ayırdığınız brokoliyi tencerede üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra haşlama suyunu sakın dökmeyin. Çünkü çorbamızın içine katacağız.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  3. Yoğurttan soğuk ayran yapalım ve çoğunluğunu haşlama suyundan ilave edelim kaynatalım. 1 adet bulyon da ekleyelim.
  4. Sebzeleri yoğurtlu suyun içine koyarak pişirelim.
  5. Kıvamını ayarlamak için haşlama suyunu ilave ederek tekrar kullanabilirsiniz.
  6. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ dökelim yeşil biberi ince ince keselim tavada pişirelim. Daha sonra küp küp doğradığınız domatesleri de üzerine ilave ederek güzelce pişirelim.
  7. Son adımda çorbamızın üzerine domatesli sosu ve tuzunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra çorbayı kapatabiliriz. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.

16 Aralık 2018 Pazar

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram kıymayı, 1 adet yumurtayı, 1 adet rendelenmiş kuru soğanı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 dolu çay kaşığı karbonatı, 1/2 çay kaşığı karabiberi ve 1/2 çay kaşığı kimyonu, 1 dolu çay kaşığı pul biberi, 1 avuç ince kıyılmış maydanozu, 3 dolu yemek kaşığı galeta ununu yoğurma kabında sakız kıvamı alana kadar iyice yoğuruyoruz.
  2. Tuzunu da ayarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  3. Hafif yassılaştırıp bir tabağa diziyoruz. Zamanımız varsa streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. İster fırında ister tavada yağda kızartarak servis ediyoruz. 👍

15 Aralık 2018 Cumartesi

Kuru Börülce Salatası Tarifi

Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuru börülce
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4-5 dal taze nane
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 adet yeşil soğan
Sosu için;
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru börülceler haşlanıp içerisine doğranılan malzemeler eklenir.

13 Aralık 2018 Perşembe

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kıyılmış dereotu (bir avuç)
  • 5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba çok pratik ve lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifim var👌😋🍱
  1. Öncelikle sebzelerin kabukların soyup hepsini küçük ve küp küp doğrayalım.
  2. Soğanı da küçük küçük doğrayıp tencerede yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  3. Üzerine önce havuçları döküp iki üç dakika karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  4. İçine geriye kalan (dereotu hariç) malzemeleri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra suyunu dökelim.
  5. İçindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateş de pişmeye bırakalım.
  6. Terbiyesini hazırlayalım kase içine yoğurdu yumurta sarısını ve unu alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  7. Pişen çorbanın suyundan iki üç yemek kaşığı alıp terbiyenin kesilmemesi için üzerine döküp karıştıralım.
  8. Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştıralım ve taşım daha kısık ateş de kaynatalım.
  9. Son olarak içine dereotunu ve tuzunu döküp karıştırdıktan sonra bir süre dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz. ❤

12 Aralık 2018 Çarşamba

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyaz lahana
  • Yarım yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 200 g kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • 3 diş sarımsak
  • Su

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Kıymalı lahana sarması yapmaya lahanaları haşlamakla başlayalım :)
    Lahana nasıl haşlanır?
    Büyükçe bir tencere de kaynattığımız suya yarım yemek kaşığı tuz ekleyip lahanaları suya bastıralım, lahanalar yumuşayana kadar haşlayalım, sarılabilir yumuşaklıkta olması yeterli, daha fazla haşlarsanız sararken zorlanabilirsiniz, yumuşayan lahanaları su dolu bir kaba aktarıp süzülmesi için süzgece alalım.
  2. Lahana sarması iç harcı nasıl hazırlanır?  yemeklik doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyma , domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, pilavlık bulgur, zeytinyağı ve suyu uygun bir kapta iyice karıştıralım.
  3. Lahana nasıl sarılır? Haşladığımız yapraklarımızı istediğimiz boyutta yırtarak iç harcımızdan koyarak saralım. Daha anlaşılır olması için lahana sarması tarifi videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz muska şeklinde minik minik ya da daha büyük sarabilirsiniz. Bu işlemi hızlıca yapabilmek için evde birilerinden yardım alabilirsiniz :)
  4. Tencereniz dibine bir miktar lahana serdikten sonra sarmaları güzelce sıralayalım. Sarmaların üzeri iki üç parçaya kestiğimiz sarımsağı yerleştirelim.
  5. Sarmalar pişerken dağılmamaları için üzerine kapak veya bir tabak kapatalım.
  6. Üzerine geçecek kadar su ilave edip ocağa alalım. Kontrollü bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Lahana sarmalarımız hazır. Afiyet olsun.

11 Aralık 2018 Salı

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir salata tarifi. Mantar sevenlere tavsiye ederim.
  1. Salatamız için ilk önce mantarları iyice yıkayıp doğrayalım. Ben saplarınıda kullandım. Tavaya tereyağını koyalım.
  2. Doğranmış mantarları koyup suyunu çekene dek iyice kavuralım. Tuzunu ilave edelim. Altını kapatalım.
  3. Diğer yanda yoğurda ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  4. Mantarın üzerine dökelim. Dileyen normal yoğurtta kullanabilir.
  5. Tavaya tereyağını koyalım. Kıyılmış cevizleri ilave edip kavuralım. Toz kırmızı biberi atalım. İsteyen pul biber kullanabilir.
  6. Tuz ayarlarını kendimize göre ayarlayalım. Kavrulmuş cevizi yoğurdun üzerine gezdirelim.
    Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası servise hazır. Afiyet olsun. 

10 Aralık 2018 Pazartesi

Adana Kebabı Tarifi

Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar çöp şiş

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ve sevgili takipçilerim uzun zamandır yoktum. Kötü bir hamilelik geçirdim. Ölümlerden döndüm ve kızımı erken almak zorunda kaldılar. Bebeğim 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettim. Kaderim bu şekildeydi şüphesiz. Allah kimseyi evlat ile sınamasın. Amin. Yeni yeni toparlanıyorum ve tariflerime geri döndüm.
  1. Yoğurma kabına bütün malzemeler alınır ve en az 5 dakika kuvvetlice yoğrulur.
  2. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  3. Daha sonra elimize iri parçalar alarak iki adet çöp şişe geçirerek şekil verelim.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 250° fırında 15 dakika pişirilir.
  6. Şişler ters çevrilir ve 5 dakika da bu şekilde pişirilir.
  7. Servis için hazırdır. Afiyet olsun. 💕