24 Mart 2019 Pazar

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • Kızartmak İçin ayçiçek yağı
  • Tuz
Yufka Sosu İçin ;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi İçin ;
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit şeklinde soyalım ince uzun keselim.
  2. Tuzlayıp Ayçiçek yağında biraz pembeşinceye kadar kızartalım çok kurutmayalım kızartmak istemezseniz fırın tepsisinde üzerlerine yağ sürüp pişirebilirsiniz.
  3. Köftesi için uygun bir kaba kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
  4. Yufka sosu İçin yufkamızı tezgaha alıp süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürelim yufkanın bir kenarını katlayalım katladığımız kısmına da sostan sürelim.
  5. Katladığımız kısma patlıcanları yan yana gelecek şekilde uzunlamasına dizelim.
  6. Köfte harcımızı da patlıcanların üzerine şerit şekilde koyup kenarlarından katlayarak rulo şeklinde saralım.
  7. Ruloyu iki parmak genişliğinde keselim pişirme kağıdı serili yuvarlak fırın kabına dik olacak şekilde yan yana dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  9. Pişen beyti kebabımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağında kızdırdığımız pulbiberini üzerine döküp servis edelim. Herkese afiyet olsun 😊🥰🌻👏🏻🧿🌾🌸

Patates Çanağı Tarifi

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
  2. Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
  3. Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
  4. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
  5. Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
  6. Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 dilim ufalanmış ekmek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 er tutam tuz ,kekik ,pulbiber
Püresi için;
  • 5 adet patates
  • 1 cimdik tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için malzemeleri bir kaba alarak iyice yoğuralım.
  2. Yarım saat dinlendirip küçük yuvarlaklar halinde şekillendirelim.
  3. Diğer yandan patatesleri haşlayarak tereyağ, tuz ve karabiberi ilave edip blendırdan geçirelim.
  4. Şekil verilen köfteleri kızartalım. Onlar kızarırken sosu için kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayarak tavamıza alalım.
  5. Erimeye başlayınca diğer malzemeleri de ekleyip kavuralım.
  6. Hazır olan sosun içerisine kızarttığımız köfteleri alarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Servis tabağına önce patates püresini alarak çizikler atalım sonra soslu köftemizi alarak servis edelim. İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun😊

Cevizli Ispanak Borani Tarifi

Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 3 yemek kaşığı nohut
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Cevizli Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 😊
Çok çok lezzetli, bol vitaminli ıspanak borani 👍 🥬
  1. Ispanaklar doğrayıp iyice yıkanır ve süzülür.
  2.  Buğday ve nohut pişirilir.
  3. Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda kavrulur ve içine süzülmüş ıspanak eklenir.
  4. Buğday, nohutlar ve baharatlar eklenerek suyu bitene kadar pişirilir.
  5. Tuz ilavesi yapılarak ocağın altı kapatılır ve soğutulur.
  6. Yoğurda tuz, ezilmiş sarımsak ve soğumuş ıspanak ilave edip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  7. Tereyağında pul biber ve kırmızı biber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 adet bulyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, kimyon, pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı

Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir çorba tavsiye ederim
1. Patates, soğan ve havucu soyup. Yıkayıp, sarımsağı da bıçakla ezip, hepsini rondodan geçiyoruz
2. Düdüklü tenceremize yağlarımızı koyup ocağımızı açıyoruz, 1 yemek kaşığı unu biraz kavuşmaya başlıyoruz.
3. Kokusu çıkınca, hemen, rondodan geçtiğimiz sebzeleri ekliyoruz.
4. Salçalarımızı, bulyon ve baharatlarını koyuyoruz.
5. Bulgur ve pirinci yıkayıp ekliyoruz. Yedi su bardağı kaynar suyu ekliyoruz.
6. Düdüklüyü kapatıp, önce yüksek ateşte, sonra, düdüğünü indirip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
7. Ocağımızı kapatıyoruz, Havası çıkınca düdüklü tenceremizi açıyoruz
Suyunu kontrol ediyorum, gerekirse İsteğe bağlı kaynar su ilave edip limonla servis yapıyoruz,
Afiyet olsun 🌺

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi İçin Malzemeler

Patates paçası için;
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Tuz
KÖFTESİ İÇİN;
  • 300 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Tuz karabiber
SOSU İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi Yapılışı

  1. Kurusoğanı rendeleyip kıymaya karıştıralım, tuz ve karabiberi koyup yoğuralım yuvarlak misket toplar yapalım kızartalım.
  2. Haşlanmış patatesi ezelim bir tencerede tereyağ ve püre haline gelen patatesi karıştırarak ısıtalım .
  3. Üzerine çırpılmış yoğurt ,yumurta, ezilmiş,sarımsak ve tuzu koyup karıştıralım.
  4. Hazırladığımız patates paçasını servis tabağına alıp üzerine misket köftelerini dizelim.
  5. Sosu için tereyağ sıvı yağ ve salçayı kızdırıp üzerine gezdirelim .Sıcak olarak servis edelim. 🌸 Afiyet olsun

23 Mart 2019 Cumartesi

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet büyük havuç
  • Tuz
Kızartmak için
  • Zeytinyağı yada sıvı yağ
Domatesli Sosu İçin
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük domates (Domates küçükse 2 yada 3 adet )
  • 4-5 adet yeşilbiber (Ben acı biber kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı kadar )
Beşamel Sos İçin
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt ( Gerekirse biraz daha eklenebilir )
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri rendesi

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi Yapılışı

Geçenlerde yaptığım lokum gibi nefis bir sebzeli yemek tarifi paylaşmak istiyorum 😍😍🤗🤗👍🏻👍🏻
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.
  2. Kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz ve kızgın yağda çok fazla olmayacak şekilde kızartıyoruz.
  3. Kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz, sebzeleri kızartırken biraz tuz serpiyoruz.
  4. Bütün sebzeleri kızartınca uygun bir fırın kabına sırayla diziyoruz, bu aşamayı fotoğraflarda görebilirsiniz.
  5. Sosu için, uygun bir tavaya çok az zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  6. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar biraz kavuruyoruz.
  7. Daha sonra üzerine küçük küçük doğradığmız sarımsakları, büyükçe doğradığmız yeşilbiberleri ekleyerek biberler yumuşayıncaya kadar kavurup en son rondodan geçirdiğimiz domates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırıyoruz ve biraz pişirip ocaktan alarak sebzelerin üzerine yayıyoruz.
  8. Ben acı biber kullandım ve biberlerin sebzelerle uyumlu olmasını istediğim için büyük doğradım ama isterseniz biberleri de küçük küçük doğrayabilirsiniz.
  9. Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağını koyarak ocağa alıyoruz.
  10. Tereyağı eridiğinde üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavuruyoruz.
  11. Daha sonra üzerine topaklanmaması için sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekliyoruz ve yine sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  12. Kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve karabiber serperek 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve beşamel sosumuzu fırın kabındaki soslu sebzelerin üzerine döküyoruz.
  13. Yemeğimizi 180-190 derecede ısıttığımız fırında 10 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serperek tekrar fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  14. Üzeri kızaran yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍🤗🤗🤗😋😋😋👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 litre su
  • Tuz
  • Pul biber

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu gerdanı bir düdüklü tencereye alalım, suyu koyalım.
  2. Bir tatlı kaşığı tuz atalım .
  3. Düdüklüyü kapatalım.
  4. Düdükten sonra 20 dk pişsin.
  5. Gerdan etlerini çıkarıp soğuyunca didikleyelim, bir tencereye et suyunu süzelim didikledigimiz etleri koyalım.
  6. Bu bir tarafta kaynarken biz diğer bir tarafta bir limon suyunu, iki yumurtayı ve 5 kaşık unu iyice çırpalım.
  7. Biraz su ekleyip iyice çırpalım ,sonra kaynayan karışımın suyundan azar azar alıp bu karışıma ekleyelim.
  8. Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edip 10 dk kaynatalım.
  9. En son üstüne tereyağ eritip pul biber yapıp çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 şişe soda
  • 2 yumurta
  • 10 yemek kaşığı un
  • Tuz, köri, kırmızı toz biber, pul biber
Sosu İçin;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
Bulamak İçin;
  • Galeta unu

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Soda, yumurta, un, tuz, köri, kırmızı toz biber ve pul biber bir kapta karıştırılır. Tavuklar ince ince kesilip karıştırılan malzemeye eklenir. 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Sosumuz içinde yoğurdun içine bütün baharatlar eklenir. Dipsos hazırlanır. Afiyetle yenilir. 🙋💕💕Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😊🙋💐💐
Not: ben iki kişi olduğum için ölçüleri yarım kullanıyorum. Ama size verirken tam veriyorum bilginize. 😊🙋

22 Mart 2019 Cuma

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • 1 adet soğan
Mercimeği haşlamak için
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal taze nane

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle Mercimekleri 10-15 dk yarı çiğ olarak haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu bir kaba alalım.
  3. Soğanları ince ince doğrayıp tencereye alalım ve yapları ekleyip bir taşım kavuralım.
  4. Daha sonra bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan bulgura  tuzu ekledikten sonra bir iki dakika daha kavuralım ve mercimekleri ekleyelim.
  6. Mercimekler beraber bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı mercimeğin haşlanmış suyundan 1 su bardağı da normal kaynamış suyu ekleyerek ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynayan ve suyunu çekmeye başlayan pilavımızın altını kısalım.
  8. İnce ince doğradığımız taze naneleri suyunu iyice çeken pilavımıza ekleyelim ve pilavın üzerine peçete örtüp kapağını kapatıp ocağın altını kapatalım.
    Afiyet olsun🤗

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 1 tabak doğranmış ıspanak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kuru nane

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle buğdayları güzelce yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  2. Yoğurt, un ve suyu karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
  3. Haşlanan buğdayların üzerine döküyoruz ve kaynatmana kadar karıştırıyoruz.
  4. Çorbamız kaynatınca ıspanaklarına tuzunu ekliyoruz.
  5. Ispanaklar pişince üzerine tereyağında kızdırdığımız nanemizi döküyoruz.
    Yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyetle 😋