Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 adet patlıcan
- Kızartmak İçin ayçiçek yağı
- Tuz
Yufka Sosu İçin ;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi İçin ;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin ;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- Pul biber
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları şerit şeklinde soyalım ince uzun keselim.
- Tuzlayıp Ayçiçek yağında biraz pembeşinceye kadar kızartalım çok kurutmayalım kızartmak istemezseniz fırın tepsisinde üzerlerine yağ sürüp pişirebilirsiniz.
- Köftesi için uygun bir kaba kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
- Yufka sosu İçin yufkamızı tezgaha alıp süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürelim yufkanın bir kenarını katlayalım katladığımız kısmına da sostan sürelim.
- Katladığımız kısma patlıcanları yan yana gelecek şekilde uzunlamasına dizelim.
- Köfte harcımızı da patlıcanların üzerine şerit şekilde koyup kenarlarından katlayarak rulo şeklinde saralım.
- Ruloyu iki parmak genişliğinde keselim pişirme kağıdı serili yuvarlak fırın kabına dik olacak şekilde yan yana dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Pişen beyti kebabımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağında kızdırdığımız pulbiberini üzerine döküp servis edelim. Herkese afiyet olsun