7 Haziran 2020 Pazar

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber ( arzuya göre )
  • 5 veya 6 su bardağı su

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi Yapılışı

Yazın hafif,, sağlıklı ve ılık olarak yenecek koyuca çorba isteyenler için alternatif olabilir, 🥗🥗🥗
  1.  Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ince ince kıyın.
  2.  Enginarları küçük küçük küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ekleyerek karıştırın.
  3.  Tencereye zeytinyağı ile tereyağı alın, soğan ve sarımsaklarla beraber biraz kavurun.
  4.  Enginarları ekleyerek biraz daha kavurun.
  5.  Üzerine 5 bardak kadar sıcak su dökün, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6.  Suyu az gelirse bir iki bardak daha sıcak su ilave edin. Damak tadınıza göre kıvamını ayarlayın.
  7.  El blenderiyle yumuşayan enginarı ezin. İçine haşlanmış bezelyeyi ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyerek beş dakika kadar daha pişirin.
  8.  Ocaktan alın kıyılmış dereotunu üzerine dökün ve karıştırın,,.
Afiyetler olsun.

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet semizotu
  • 2 orta boy domates
  • 2 salatalık
  • 1 büyük kuru soğan
Sosu için;
  • Yarım limon
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi Yapılışı

Mümkünse kendiliğinden yetişen semizotunu tercih ederseniz lezzeti ikiye katlamış olursunuz 😋
  1. Semizotunu iri iri kesiyoruz.
  2. Domatesleri ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış salatalıkları da ilave ediyoruz.
  3. Kuru soğanı da ince ince piyazlık kıyıyoruz .
  4. Nane, tuz ,yağ,limon suyu, nar ekşisi ile tatlandırıyoruz. Karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 -1000 gram tavuk but eti ( göğüste olabilir)
Marinasyon için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 dış sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Pişirmek için:
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğinden ayrılmış tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayın.
  2. Birazcık döndürüp doğrarsanız şekli daha güzel olur ve çabuk doğranır.
  3. Doğradığınız etleri uygun bir kaba alıp üzerine salça, süt, yoğurt, sıvı yağ, sarımsak ve baharatları ekleyin.
  4. Tüm malzemeyi elinizle ve kaşıkla güzelce harmanlayın.
  5. Ağzını kapatıp buzdolabında en az 2 saat en çok 24 saat kadar dinlendirin.
  6. Dinlenip marine olmuş etleri çöp şişlere geçirin ve az yağlı tavada kapağı açık bir şekilde pişirin.
  7. Bir tarafı yeterince kızarmadan diğer tarafına çevirmeyin yoksa suyunu salacaktır ve o lezzeti yakalayamayacaksınız.
  8. Kızaran çöp şişler servise hazırdır.
Afiyet şifa olsun.

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kapya
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, bol nane, pul biber

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Biberler ve havuçlar küp küp doğranır.
  2. Sıvı yağ dökülmüş tencerenin içine atılır kavrulmaya başlanır.
  3. Daha sonra salça ilave edilir kavurmaya devam edilir.
  4. Sonra bulgular eklenir 5 dk daha kavrulur 4 su bardağı kaynar su ilave edilip baharatlar ve tereyağ da eklenir.
  5. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Bulgurlar yumuşadığımda ocak kapatılır.
  7. Demlenmesi için bir kenara alınır. Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 buçuk su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağını haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 yemek kaşığı terem yağ, 2 kaşık sıvı yağ
  • Karabiber, tuz kırmızı pul biber

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Tavuğumuzu haşlayıp ufak ufak doğrayıp bir kenara bekletiyoruz.
  2. Tenceremize yağlarımızı koyup arpa şehriyemizi de ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Rengi dönünce içine ince ince doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz.
  4. Biberlerle beraberde biraz kavurduktan sonra tavuğumuzu ilave ediyoruz .
  5. Bir iki karıştırdıktan sonra 2 bardak tavuk suyunu da ilave ediyoruz.
  6. Tuzunu, karabiberi kırmızı biberini de ilave edip pişiriyoruz.
  7. Pişince üstüne kağıt havlu koyup 10 dakka dinlendirip servis ediyoruz .

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 400 gram un
  • 1 fiske tuz
Kreması için;
  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
2. öneri krema tarifi;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • (daha hafif bir tat olması istenirse 2. krema tarifini kullanabilirsiniz..)

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi Yapılışı


  1. Önce kremayı hazırlayalım. Bal ve tereyağı hariç diğer malzemeler tencereye alınır. Sürekli karıştırarak krema pişirilir, bal ve tereyağı konup karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta, şeker ve bir fiske tuz çırpma kabına konup rengi biraz açılana kadar çırpılır. Tencereye alınır.
  3. Tereyağı ve bal ilave edilip, ocakta eriyene kadar karıştırılır. 1 çay kaşığı karbonat konup karıştırmaya devam edilir.
  4. Hafif kabarcıklar olmaya başlayınca un ilave edilir ve hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika karıştırılıp ocaktan alınır.
  5. Un serptiğimiz tezgaha alınır. Rulo haline getirip 8 bezeye ayrılır. Yuvarlanıp üzeri streçle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
  6. Hafif un serpilmiş slikon üzerinde 25 cm çapında açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Çatalla delinir. 180 derece turbo fırında 4 dakika kadar pişirilir. (kontrollü olarak pişirelim. Fırın ısındıkça daha çabuk pişecektir. Yoksa rengi koyulaşır, kurur ve kırılır ).
  7. Yuvarlak her hangi bir kalıpla kesilir. (tabak, kapak vs) hepsi bu şekilde hazırlanır.
  8. Kenarından çıkan parçalar rondodan geçirilir. (çok teferruatlı gibi görünse de, biri fırında pişerken diğerini açıp hazırlayınca kısa sürede pişiyor).
  9. Hazırlamış olduğumuz pastalar, aralarına krema sürülerek üst üste konur. Üstü ve yanları da krema ile kapatılıp, her tarafı rondoda çekilmiş olan pasta kırıntılarıyla kaplanır. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapılır. Sevgiyle kalın.

İspanyol Pilavı Tarifi

İspanyol Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı yasemin pirinç
  • 2, 5 çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
Pilava ek malzemeler:
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi (net süzülmüş 255 gram)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

İspanyol Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci berrak su akana kadar soğuk suyla yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek 20 dakika şişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu sırada soğanı, kapya ve çarliston biberi küp küp kesip zeytinyağıyla birlikte uygun bir tavaya koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup baharat ilavesiyle birlikte tavaya ekliyoruz ve domatesler suyunu salıp çekene kadar orta büyüklükte ocakta orta ateşte pişirip kenara alıyoruz.
  4. Şişen pirinçlerimizi uygun bir tencereye alıp zeytinyağı, tuz ve sıcak suyunu ilave edip harmanlıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  5. Orta büyüklükte ocakta kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen pirinçlere sebzelerimizi ve süzüp yıkadığımız meksika fasulyelerimizi ekleyip iyice harmanlıyoruz.
İspanyol pilavımız hazır.
Buen provecho!

Fırında Kızartma Tarifi

Fırında Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patates
  • 8-9 tane biber
  • 2 tane domates
  • Biber ve patates sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
Köfte için;
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Maydanoz isteğe bağlı

Fırında Kızartma Tarifi Yapılışı

Çocukların vazgeçilmezi patates ve köfte hem sağlıklı hem lezzetli hemde pratik bir tarif 😋😋.


  1. Öncelikle köftemizi yoğurup en az bi saat dinlenmeye bırakalım.
  2. Dinlenen köftemiz daha lezzetli olacaktır .
  3. Soğanı rendeleyip diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuralım .
  4. Strece sarıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
  5. Köftemiz dinlenirken bizde sebzelerimizi hazırlayalım ,patateslerimizi soyup istediğiniz şekilde dilimleyin, biberlerimizinde saplarını ve çekirdeklerini çıkaralım.
  6. Fırın tepsisine alıp üzerine tuz ,toz biber ve zeytinyağı koyup harmanlayalım.
  7. Domatesleri de halka şeklinde doğrayıp üzerine tuz ve kekik serpiştirelim.
  8. Hazır olan sebzeleri 200 derecede 20 dakika kadar pişirelim.
  9. Sebzelerimiz pişerken bizde köftelerimizi şekil verelim ve yarı pişen sebzelerin üzerine köftelerimizi dizelim.
  10. Kızaran köfteleri çevirip diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
  11. Köfteler kızarana kadar patates de kızarmış oluyor bence deneyin afiyet olsun.

Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) Tarifi

Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı  kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Soğan piyazı için (olmazsa olmazı)
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane limon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı  isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 2 yemek kaşığı  zeytin yağı

Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) Tarifi Yapılışı

Bugün size yöresel bir lezzetle geldim Adıyaman yöresine ait bir lezzet olmazsa olmazı yanına soğan piyazıyla yenilen bir tarif sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum 🌸.
  1. Pilavlık bulgur ve mercimeği beraber iyice yıkayalım.
  2. Tenceremize soğanı yemeklik doğrayıp yağla kavuralım.
  3. Üzerine salçamızı de ekleyip kavurduktan sonra üzerine mercimek ve bulgur ilave edelim.
  4. Birkaç tur çevirdikten sonra üzerine baharatlarını ekleyelim.
  5. Üzerini yaklaşık beş parmak geçecek kadar sıcak şu ekleyelim.
  6. Pilavımızı hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.
  7. Daha sonra piyazını hazırlayalım.
  8. Soğanları ay şeklinde doğrayalım üzerine limonunu baharatlarını ekleyip elimizle ezelim.
  9. Daha sonra maydanozunu doğrayıp üzerine ekleyelim.
  10. Son olarak yağını da gezdirip karıştıralım.
  11. Pilavımız servise hazırdır.
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.

Çok Basit Ve Sağlıklı Fit Bitter Çikolata Tarifi

Çok Basit Ve Sağlıklı Fit Bitter Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler:
  • 50 ml(3 dolu yemek kaşığı) kakao
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu veya üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı (yoksa kıvamı için yerine süt eklemesi yapabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı fındık/fıstık ezmesi (isteğe bağlı)

Çok Basit Ve Sağlıklı Fit Bitter Çikolata Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak kakaoyu sütü pekmezi ve balı kabımıza alıp biraz karıştıralım.
  2. Daha sonra bunların üzerine Hindistan cevizi yağını ve fındık , fıstık ezmesini döküp güzelce karıştıralım.
  3. Son olarak yağlı kağıt veya streç filme karışımımızı döküp isteğe bağlı olarak içine fındık kırığı, üzüm, Hindistan cevizi veya her ne isterseniz koyup buzluğa ortalama 3 saat dinlendirmeye alalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağı ve biraz sıvı yağ
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç (200 ml)
  • 1 su bardağı bulgur (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • Biraz yumuşak olması için 2, 5 su bardağı su
  • Yaprakları göz kararı aldım

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereme alıyorum zeytinyağı ve biraz sıvı yağda kavuruyorum.
  2. Soğan ve sarımsakların renkleri dönmeden domates salçasını ekliyorum ve biraz daha kavuruyorum.
  3. İyice yıkanmış pirinci ve bulguru ekliyorum çok kavurmadan suyunu ekliyorum ve altını kısıp suyunu çekene kadar bekliyorum suyunu çektikten sonra altını kapatıyorum.
  4.  Hazırladığım iç harcım dinlendikten sonra içine baharatlarımı ekliyorum reyhan çok kullanılmayan bir baharat nasıl isterseniz baharatları öyle ekleyebilirsin ama reyhan sarmaya çok yakışıyor.
  5. İç harcımı iyice karıştırıyorum ve yapraklarımı alıp iç harcım bitene kadar sarıyorum.
  6. Yaprak sarmalarımı tencereme diziyorum ocağa alıp yaprak sarmaların üstüne çıkmayacak şekilde su ekliyorum .
  7. Üzerine 3 -4 kaşık zeytinyağı ve sirke gezdiriyorum sarmalar yukarıya çıkmasın diye bir tabak kapatıyorum .
  8. Üzerlerine kaynamaya başlayınca altını biraz kısıyorum ve 1 saat pişmeye bırakıyorum.
Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ❤️.

Fırın Poşetinde Patlıcan Közleme Tarifi

Fırın Poşetinde Patlıcan Közleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan

Fırın Poşetinde Patlıcan Közleme Tarifi Yapılışı

  1. Kolaylık olması açısından patlıcanları fırın poşetine koyup 200 derecede 35-40 dakika pişirin.
  2. Piştikten sonra bir bıçak ile boydan kesik atıp kaşık yardımı ile içinden alın ve delikli bir kaba koyun.
  3. Suyu süzüldükten sonra yapacağınız kadarını buzdolabı poşetine koyup dipfrizliyebilirsiniz.
  4. Ben istediğim bostan patlıcan bulamadığımdan yemeklik patlıcan kullandım.

Fırında Sütlacım Tarifi

Fırında Sütlacım Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt (ben taze inek sütü tercih ettim)
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay tabağı ceviz

Fırında Sütlacım Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yıkadığımız pirinçlerimiz ile suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Pirinçler hafif şişince şekerimizi katıp kaynatıyorum daha sonra sulandırdığımız nişasta ve vanilyayı katıyoruz (direkt atmayın içinde topak olur)
  3. En son olarak sütümüzü katıp hafif kıvam almasını bekliyoruz.
  4. En son olarak tepsimizin içine suyumuzu koyup küçük borcam kaselere sütlacımızı koyun.
  5. 180 derece fırınımıza koyuyoruz ve yarım saat duruyor .
  6. Üzeri kızarmışsa çıkartıyoruz.
  7. Dövülmüş cevizleride üstüne ekledikten sonra sunuma hazır.
Afiyet olsun.