Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış bezelye
- 6 adet çanak enginar
- 1 adet kuru soğan
- 3 dış sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Yarım demet dereotu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber ( arzuya göre )
- 5 veya 6 su bardağı su
Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi Yapılışı
Yazın hafif,, sağlıklı ve ılık olarak yenecek koyuca çorba isteyenler için alternatif olabilir, 🥗🥗🥗
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ince ince kıyın.
- Enginarları küçük küçük küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ekleyerek karıştırın.
- Tencereye zeytinyağı ile tereyağı alın, soğan ve sarımsaklarla beraber biraz kavurun.
- Enginarları ekleyerek biraz daha kavurun.
- Üzerine 5 bardak kadar sıcak su dökün, yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyu az gelirse bir iki bardak daha sıcak su ilave edin. Damak tadınıza göre kıvamını ayarlayın.
- El blenderiyle yumuşayan enginarı ezin. İçine haşlanmış bezelyeyi ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyerek beş dakika kadar daha pişirin.
- Ocaktan alın kıyılmış dereotunu üzerine dökün ve karıştırın,,.
Afiyetler olsun.