17 Haziran 2020 Çarşamba

Evde kör nokta kalmadı! – TP-Link Deco M5

TP-Link Deco M5 AC 1300 Mbps inceleme videosu ile karşınızdayız. Evdeki kör nokta sorunumuzu ortadan kaldıran TP link Deco M5 AC 1300 Mbps özellikleri ile kullanıcısına neler sunuyor? Bu videomuzda merak edilen tüm soruları yanıtlıyoruz.

TP-Link Deco M5 AC 1300 Mbps özellikleri

Tam kapsama için iyi bir Wi-Fi sistemi gerekiyor. TP-Link Deco M5 1300 Mbps özellikleri ile tam olarak bu sistem gereksinimlerini karşılıyor. M5, Tüm ağı çevrimiçi tehditlere karşı koruyabilir. Ayrıca koruma, güvenlik ve hızlı kablosuz bağlantı için HomeCare sunuyor. Kablosuz özgürlük sunmasından dolayı da önemli bir avantaj sağlıyor.
Sistemi kurmak için mobil uygulamayı indirmek gerekiyor.
Ortalama yönlendiriciler, WiFi sinyalini tüm yönlere gönderecek biçimde tasarlanır, ancak sinyal her zaman tüm odalara ulaşmaz.Menzil artırıcılar, kapsama alanını genişletir, ancak içerisinde yolunuzu bulmanızı gerektiren çok sayıda ağ oluşturur Deco M5, yönlendiricinizin yerini almak üzere birlikte çalışan birkaç ünite kullanır ve tüm odalarda kesintisiz WiFi yaratır.
Bu arada Deco’nun tek cihazda üç ayrı özelliği barındırdığını belirtelim. Bunlar; kesintisiz kapsama alanı, virüse karşı koruma ve ebeveyn kontrolleri.
Cihazın en önemli faydası düşük sinyal gücünün olduğu alanları ortadan kaldırmak. Bizim incelediğimiz ürün 3’lü set ile birlikte geliyor. Bu da özellikle büyük evlerdeki internet sorununu ortadan kaldırıyor. Deco M5, 100 adet cihaza kadar internet paylaşıma olanak sağlıyor. Bu da yalnızca evde değil, işyerinde de kullanılabilir olduğu anlamına geliyor.

16 Haziran 2020 Salı

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 3 orta boy havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Tuz
Mantarı kavurmak için ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları yarım ay şeklinde doğrayarak tencereye alıp orta dereceli ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Zeytinyağ ekleyerek biraz kavurup rendelenmiş havuçları ilave ederek birkaç dakika daha soteliyoruz.
  3. Bir tavada kızdırdığımız sıvı yağa pirinçi ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Tereyağını ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra pirinçi mantarlı harcın üzerine ekliyoruz.
  5. Tuz ve suyu da ekleyerek karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Sofra bezine sararak dinlendirip karıştırarak servis ediyoruz. 

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım kg yoğurt (ben süzme ve normal yoğurt karıştırarak kullandım)
  • 1-2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze kekik

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı


Yaz günlerinde içilebilecek en güzel çorba bence 😍
  1. Bir gece öncesi buğday ve nohutumuzu ıslatalım.
  2. Buzluğunuz da haşlanmış varsa onu da kullanabilirsiniz.
  3. Daha sonra buğdayımızı yarım saat kadar haşlayalım arada kontrol edelim.
  4. Suyu bittiyse sıcak su ilave edelim. Nohutumuzu düdüklümüz de haşlayalım.
  5. Süzerek soğumaya bırakalım. Yoğurdumuzu bir kabın içerisine alalım.
  6. Pürüzsüz olana kadar çırpalım. Daha sonra kıvamına göre 1-2 su bardağı soğuk su ve tuzunu ekleyelim
  7. Ayran kıvamı olması yeterli. İçerisine taze kekik yoksa dereotu da koyabilirsiniz.
  8. Damak tadınıza kalmış ne kadar koymak isterseniz.
  9. Daha sonra soğuyan buğday ve nohutumuzu ekleyip karıştıralım. Buz gibi çorbamız hazır.
Şimdiden afiyet olsunn 😍.

Piyaz (Trakya Usulü) Tarifi

Piyaz (Trakya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram haşlanmış kuru fasulye
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)

Piyaz (Trakya Usulü) Tarifi Yapılışı

Trakya usulü nefis bir piyaz tarifim var sizlere. Ağız sulandıran bu tarif et ve özellikle köfte yemeklerinize çok iyi arkadaşlık edecek. Ben kırmızı soğan kullandım ama orjinal trakya piyazında genelde beyaz soğan kullanılır. Tercih size kalmış.
  1. Arzu edenler 2 yada 3 yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilir.
  2. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım.
  3. Tuz ekleyip elimizle ovalım ve bu şekilde 15 dakika bekletelim.
  4. Bu sırada maydanozları ince ince koyalım. Küp küp doğradığımız domateslerle birlikte karıştırma kasesine alalım.
  5. Üzerine fasulyeleri ekleyelim.
  6. Suyunu sürdürdüğümüz soğanları da ekleyelim.
  7. En son zeytinyağı, sirke, tuz ekleyip güzelce harmanlayalım. Enfes piyaz salatamız hazır.Afiyet olsun.Not:kuru fasulyeleri bolca haşlayıp buzdolabı poşetlerinde porsiyonluk olarak saklayabilirsiniz.

Kaşarlı Köfte Tarifi

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/4 (çeyrek) deste maydanoz
  • 100 -150 gram kaşar peyniri
  • 1 ad. yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı z.yağı

    Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

    1. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
    2. Sarımsakları ezin. Maydonozu ince ince doğrayın.
    3. Önce kıymayı bir harç yapacağınız kaba alın. Sonra galeta unu, soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, baharatlar ve z. Yağı ilave edin. İyice soğurun.
    4. Sonra harcımızı 30 dk. Dinlendirelim.
    5. Avuç içimize yumurta büyüklüğünde köfte harcımızdan alıp içine kaşarları koyup kapatalım.
    6. Önceden ısıtılmış tava da pişirelim ya da fırında pişirebilirsiniz.

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:
  • 250 g un ( 1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 125 g tereyağı
  • 65 g tozşeker (4-5 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta
Üzerine:
  • 1 yumurta
İçine:
  • 3 golden elma (kabukları soyulacak, ortası alınarak 1.5cm kalınlığında kesilecek)

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tüm hamur malzemeleri aynı anda yoğurulur ve 30 dk buzdolabına kaldırılır.
  2. Soğuyan hamur 1/2cm kalınlığında merdane ile açılır.
  3. Hazırlanan elmalar hamurun arasına konur ve kapatılarak şekil verilir.
  4. Üzerine çırpılmış tam yumurta sürülür ve isteğe göre iri şeker serpilir.
  5. 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 18 adet lazanya yaprağı
  • 1/2 (yarım) kg kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç (ince rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1kutu domates püresi
  • 4 domates
  • 1, 5 bardak su
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaşar peyniri, parmesan
Beşamel sos için;
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 lt süt
  • Tuz, karabiber

Lazanya Tarifi Yapılışı


  1. Tavada yağ, soğan ve sarımsak hafifçe kavrulur, kıyma eklenir ve ardından havuç eklenir.
  2. Renk değiştirince domates püresi ve domates eklenir.
  3. Su eklenir ve 15 dk kısık ateşte kaynatılır.
  4. Baharatlar eklenir.
  5. Yağ bir tencerede eritilir ve un eklenir, hafif pembeleşince süt eklenir.
  6. Kıvam alınca tuz, karabiber eklenir .
  7. Borcama sırasıyla lazanya yaprağı, kıyma sosu, beşamel sos, kaşar peyniri, parmesan koyulur.
  8. 6. Katın üzeri beşamel sos ile bitirilir.
  9. 180°c fırında 45 dk pişirilir.
  10. 30 dakikada kaşar ve parmesan eklenir.

Pratik Cheesecake Tarifi

Pratik Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
KREMASI İÇİN;
  • 3 yumurta
  • 400 gram labne peyniri
  • 1 paket süt kreması
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır )

Pratik Cheesecake Tarifi Yapılışı


  1. Önce bisküvileri robottan geçirip üzerine eritilmiş tereyağını fındığı ve ekleyip kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz ve buzluğa koyuyoruz.
  2. Kreması için şeker ve labneyi birlikte çırpıyoruz.
  3. Sırayla krema, un, nişasta ekleyip homojen olana kadar karıştırıyoruz.
  4. Yumurtaları tek tek ekleyip hafif çırpıyoruz ve bisküvilerin üzerine kremayı döküyoruz.
  5. Cheesecake fırına koymadan kalıbın dışını folyayla sarıyoruz kenarlarının beyaz kalması için.
  6. Fırının alt kısmına su dolu bir kap koyuyoruz cheeesecake pişerken üzeri çatlamasın.
  7. 160° 30-40 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  8. Ortası hafif sallanıyor olmalı.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip 1 gece buzdolabın da bekletiyoruz.
Herkese şimdiden afiyet olsun ❤️

Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g beyaz un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200g ekşi maya
  • Aldığı kadar su ( tam ölçü yok, çünkü her çeşit unun su çekme kapasitesi farklıdır)

Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Maya, oda ısında 1 saat bekletilir. ½ su bardağı ılık su ve şeker ile maya boza kıvamına getirilir, 15 dk beklenir.
  2. Un ve tuz bir kaba elenir, üzerine maya eklenerek karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş ılık su eklenir ve yoğurulur.
  4. Ele hafif yapışan ama tezgaha yapışmayan cıvık bir hamur olmalı.
  5. Yaklaşık 8-10dk yoğurulur.
  6. Üzeri kapatılır ve 2 saat boyunca her yarım saatte bir katlanır.
  7. Hamura şekil verilir.
  8. Temiz bir el bezine bol un serpilerek hamur içine koyulur ve derin bir kasenin içine koyulur, 5 saat mayalanmaya bırakılır.
  9. 5 saatin sonunda fırın önceden ısıtılır, ekmek fırın kağıdı serilmiş tepsiye ters çevrilir.
  10. Üzeri bir ekmek jileti ile kesilir. 200c önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60dk pişirilir. Fırının içerisine su koyulmalıdır.

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi Yapılışı

☆ şimdi sizlerle hazırlanışı çok pratik, köfte et veya benzeri yemeklerimizin yanına çok yakışacak bir fırında patates tarifi paylaşacağım.
  1. Öncelikle patatesleri soyup elma dilim olarak doğruyoruz (görsellerde aşama olarak görebilirsiniz)
  2. Yıkayıp süzüyoruz.
  3. Bir kapta sıvı yağ, tuz, tozbiber, kekik, karabiber ve ezilmiş yada rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri içine koyup harcla karıştırıyoruz.
  5. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 200° önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Soğutmadan afiyetle ikram edip yiyoruz 😊.Yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.

Ekşi Maya Tam Buğday Ekmek Tarifi

Ekşi Maya Tam Buğday Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr beyaz un
  • 350 gr tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gr ekşi maya
  • Aldığı kadar su ( tam ölçü yok, çünkü her çeşit unun su çekme kapasitesi farklıdır)

Ekşi Maya Tam Buğday Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Oda ısında bekletilir. ½ su bardağı ılık su ve şeker ile maya boza kıvamına getirilir, 15 dk beklenir.
  2. Un ve tuz bir kaba elenir, üzerine maya eklenerek karıştırılır. Yavaş yavaş ılık su eklenir ve yoğurulur. Ben bu aşamada tezgaha alıyorum hamuru çünkü hamuru işlemesi daha kolay oluyor. Ele hafif yapışan ama tezgaha yapışmayan bir hamur olmalı. Yaklaşık 8-10dk yoğurulur.
  3. Üzeri kapatılır ve 2 saat boyunca her yarım saatte bir katlanır.
  4. Hamura şekil verilir.
  5. Bir elbezine bol un serpilerek hamur içine koyulur ve derin bir kasenin içine koyulur, 5 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. 5 saatin sonunda fırın önceden ısıtılır, ekmek fırın kağıdı serilmiş tepsiye ters çevrilir.
  7. Üzeri bir ekmek jileti ile kesilir. 200c önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60dk pişirilir. Fırının içerisine su koyulmalıdır.

Nefis Mozaik Pasta Tarifi

Nefis Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi (2 paket)
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi

Nefis Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri bir kasede küçük parçalara ayıralım fakat uyarlamayın.
  2. Eritilmiş margarin, süt, şeker, kakao ve cevizi başka bir kapta karıştıralım.
  3. Daha sonra karışımı bisküvi parçalarının üzerine dökelim ve malzemeleri bir biri ile güzelce birleştirelim.
  4. İsterseniz bir kaba istesenizde rulo olarak saralım ve buzluğa atalım. Yaklaşık 1-2 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun 😊.

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un(buğday unuda kullanılabilir)
  • 1 su bardağı blender dan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı bal
İç malzemesi için;
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı bal

Çilekli Galette Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yulafı blenderdan geçiriyoruz.
  2. Sonra ayrı bir kapta un ,yumurta ,yağ, tuz ,bal ve yulafı iyice hamur haline gelene kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra hamuru elde edince dolaba kaldırıp 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  4. İç malzemesi içinde çilekleri doğrayıp balı üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Hamuru çıkarıp yağlı kağıt üzerinde yemek tabağı boyutundan 2 parmak fazla olarak şekilde açıyoruz çok ince olmayacak.
  6. Kenarları acık bırakıp orta kısma çilekleri diziyoruz hamurun kenarlarını kıvırıyoruz.
  7. Çileklerden kalan suyu katladığımız hamurun kenarlarına sürüyoruz.
  8. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz her fırın farklı olduğu için süre değişebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺😍.