22 Ağustos 2020 Cumartesi

Serin Yaz Salatası Tarifi

Serin Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet çelgelköy salatalık
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı yoğurt (Sulu olmasın)
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 1 avuç incecik kıyılmış dereotu
  • Tuz

Serin Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Kornişon turşuyu da aynı şekilde dilimleyip kenara alın.
  2. Derin bir kasede yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve az miktarda tuzu güzelce karıştırın.
  3. Tüm malzemeleri kaba alıp harmanlayın, salatamız servise hazır.Deneyenlere afiyet olsun.

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Un
  • 2, 5 Bardak Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Kabartma tozu

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Kullanacağımız kadar unu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine tuz ve kabartma tozunu serpelim.
  3. Kontrollü şekilde su ekleyerek yoğuralım.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hazır demektir. Çok sert olmamalı.
  5. Hamuru bezelere ayıralım. (benim 8 bezen oldu).
  6. Bezeleri 1-2 milim kalınlığında açalım.
  7. Yağsız tavada 2 tarafını da kızartalım.
  8. Hamurun kalınlığından endişe etmeyin. Biraz kalın olursa bazlama, ince olursa yufka ekmek olur. Yaptıkça alışırsınız. 🌹

Güveç Yemeği Tarifi

Güveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yarım yağlı dana eti
  • 2 baş sarımsak soyulmuş
  • 5 yeşil biber
  • 2 patlıcan
  • Bir tutam yeşil fasulye
  • 1 patates (isteğe bağlı)
  • 2 domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber ,pul biber

Güveç Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Eti kuşbaşı doğrayıp tüm sebzeleri doğrayıp güvecimize alıyoruz.
  2. Ardından baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sos malzemelerimizi karıştırıyoruz .
  4. Salça, sıvı yağ ve su üzerine döküyoruz .
  5. Ağzını iyice sarıyoruz.
  6. 200 derece su dolu tepsimize güveci koyup ortalama iki saat pişiriyoruz. Afiyetler olsun.

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram az dana yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Pişirme için;
  • 2.5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sana yağ
  • 4 bardak sıcak su
Üzerine;
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamıza yumurta, tuz ve karabiberi ekliyoruz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.
  2. Sonra ununu ekliyoruz .
  3. Ben yaklaşık 3 su bardağı koydum beyaz olacak artık kıyma renginde olmayacak güzelce yoğurduktan sonra elimizle küçük küçük kopararak şekil vermeye çalışıyoruz, gerçekten sabır işi benim sonlara doğru ruhum sıkıldı 😅.
  4. Yuvalama işlemi bitikten sonra onları kızgın yağda kızartıyoruz ve yaklaşık 45 dakika falan soğumasını bekliyoruz.
  5. Pişirme için ;2 yemek kaşığı sana yağ, 2. 5 yemek kaşığı salça, 4 bardak su. Bu ikisi kaynadıktan sonra yuvalamalarımızı içine atıyoruz ve yaklaşık pişene kadar ocağımızda pişiriyoruz.
  6. Üstüne ben sarımsaklı sos yaparak servis yapıyorum böyle daha çok hoşumuza gitti şimdiden afiyet olsun.

Kuru Köfte (Anne Usulü) Tarifi

 

Kuru Köfte (Anne Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma ( koyun karışık )
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Kuru Köfte (Anne Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri 15 dakika güzelce yoğurup buz dolabında yarım saat dinlendirin.
  2. Daha sonra bir davada 1 yemek kaşığı sıvı yağ kızarma kadar bekleyin.
  3. Dinlendirdiğiniz harcı ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın .
  4. Daha sonra yağda kızartın 😊 şimdiden afiyet olsun.

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi

 

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1.5 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8 su bardağı kadar un
  • Kabartma tozu
  • 2 yumurta akı hamura sarıları üstüne
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt şeker ve kuru mayayı karıştırıyoruz.
  2. Karıştırarak aktif olmasını sağlıyoruz.
  3. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını koyup iyice karıştırıyoruz.
  4. 1 su bardağı un kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş döke döke yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
  6. Bu sırada içini yapalım. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavaya alıyoruz ısınınca 2 su bardağı unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ama karartmıyoruz çok değil kavurma işlemi.
  7. Sonra mayalanan hamuru 9 parçaya bölüyoruz.
  8. Yuvarlayıp üzerini bezle kapatıyoruz.
  9. Bir bezeyi alıp avucumuz büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İçine kavurduğumuz undan koyup elimizle düzeltiyoruz.
  11. Sonra dört tarafından katlayıp üzerine un serpip kare şekilde veya yuvarlak şekilde açıyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz.
  13. Ve 200 derece fırında ekmek ayarında pişiriyoruz. Afiyetler olsun 💞

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi

 

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 -3 su bardağı fasulye geceden suda bekletin
  • 1 soğan
  • Az sucuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ da soğanı, sucuğu kavurun .
  2. Ardından salçayı da koyup kavurun.
  3. Sonra fasülyeyi koyup üzerine çıkacak kadar su koyun.
  4. Baharatlarını ekleyin.
  5. Kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte pişirin, ara ara karıştırın afiyet olsun.

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dk boyunca köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  3. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırılır.
  4. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıktıktan sonra sunum tabağına alınır.

Not. Un miktarı belirtmedim çünkü unun markasına veya kalitesine göre farklılık gösterebilir ortalama 2, 5 -3 su bardağı. Yinede lütfen kontrollu bir şekilde unu ekleyin.

Fırın pişirmede farklılık gösterebilir dikkat edin.

Her kek yapacağınız zaman bütün malzemeler dışarıda oda sıcaklığında olsun ki kekiniz güzel kabarsın 👌.

Fındığın Rüyası Tarifi

 

Fındığın Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Sarelle duo

Fındığın Rüyası Tarifi Yapılışı

  1. İki ayrı çırpma kabına yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım.
  2. 1 su bardağı şekeri yarı yarıya heriki kaba da ekleyelim. Yumurta beyazını köpük olana kadar çırpalım.
  3. Diğer kaptaki yumurta sarısını şekerle çırpalım, süt yağ ve kakaoyuda ekleyelim.
  4. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. 2 yemek kaşığı sarelle duo(isteğe göre sade çikolata kreması da ekleyebilirsiniz) ekleyip çırpma işlemini tamamlayalım.
  6. Köpük olan karışımı spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip yavaşça karıştıralım.
  7. Yağladığımız kek kalıbına döküp 180° de 35-40 dk pişirelim.
  8. Oda sıcaklığındaki kekimizi kalıptan çıkaralım.
  9. 3 yemek kaşığı sarelle duo ‘yu 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile benmari usulü eritip kekimizi süsleyelim.

Kozalak Tatlı Tarifi

 

Kozalak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane metro çikolata
  • 3 su bardağı sade mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kozalak Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce metroları doğrayın daha sonra kısık ateşte kontrollü olarak çikolataları ve  yağı tavada eritin.
  2. Biraz geç eriyor ama sabırla çikolatanızın iyice erimesini bekleyin.
  3. Daha sonra balı ekleyip karıştırın .
  4. Son olarak mısır gevreğini ekleyip iyice karıştırın.
  5. Çikolataları mısır gevreğiyle bütünleşsin ocaktan alın.
  6. Limon sıkacağıyla yada fincan ile şekil verip sunuma hazırlayın.
  7. İstediğiniz gibi süsleyip sunum yapabilirsiniz ben toz antep fıstığı kullandım🎀 Şimdiden afiyet olsun😊.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık)
  • 150-200 gram kuşbaşı doğranmış et
  • Sıcak su
  • Pulbiber, karabiber, tuz

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ben nohutumu buzluğumdan kullandım. Bu yüzden ilk olarak etimizden başlayalım.
  2. Eti ocağa alıp yağ eklemeden iyice ısınmış tavada rengi dönüp suyunu salana dek kavuralım.
  3. Et suyunu salınca üzerine 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte haşlayıp, bir kenarı alalım.
  4. Yemeğimiz için tencereye yemeklik doğranmış soğan ve biberi alıp üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  5. Daha sonra salçasını ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra nohut ve eti ekleyip, tuzunu baharatını koyalım ve karıştırıp üzerini bir tık geçicek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyet şifa olsun🥰🥰.

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi

 

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Bulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya soğan, biber alınarak pişirilir.
  2. Önceden haşlanmış eti ve baharatları karıştırarak iyice pişirilir.
  3. Domatesleri soyup doğrayıp eklenir.
  4. Piştikten sonra porsiyonluk kiremitlere bölüştürüp kaşar peyniride rendeleyip eklenir.
  5. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  6. Altada su eklenir ve fırına verilir.
  7. Kaşar eridikten sonra fırından çıkarılır.

Afiyet olsun.

Tavuklu Patates Kapama Tarifi

 

Tavuklu Patates Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane soğan
  • 1 paket tavuk baget (8 adet tavuk)
  • 3 tane havuç
  • 4 tane yeşil biber, kapya biber
  • 6 adet patates
  • Kaynar su

Sos için ;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates

Tavuklu Patates Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye doğranmış soğanlar konulur.
  2. Havuçlar biraz büyük doğranıp üzerine ilave edilir.
  3. Aynı şekilde biberler de büyük doğranıp ilave edilir.
  4. Tavuklar üzerine sırayla dizilir.
  5. Yuvarlak veya elma dilimli patateslerde üzerine konulur ve yuvarlak doğranmış domateslerde üzerine dizilerek sosu hazırlanır.
  6. Bir kaba salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır ve su ile sulandırılır yemeğin üzerine dökülür orta ateşte pişirilir.