25 Ağustos 2020 Salı

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam dereotu
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığından biraz az sebzeli çeşni
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yeteri miktarda sıvı yağ

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabaklarımız ince olacak şekilde rendelenerek bir kaba alınır.
  2. Tenceremize yeteri miktarda sıvı yağ ve 2 dolu yemek kaşığı un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra havuç ve kabaklarımız ilave edilir ve birkaç tur daha çevrilir.
  4. Ardından ocağımızın altı biraz kısılarak 5 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir.
  5. Ocağımızın altı tekrar yükseltilip çorbamız arada karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
  6. Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altı tekrar kısılarak tuz ve sebzeli çeşnimiz ilave edilir.
  7. Sebzelerimiz yeterince yumuşayıp pişene kadar çorbamız kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  8. Çorbamız yeterince kaynadıktan sonra dere otlarımız ince ince kıyılır ve çorbamıza ilave edilerek karıştırılır.
  9. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra havuçlu kabak çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun!.

Ezme Salata Tarifi

Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 6-7 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yeşil biberleri, soğanı, maydanozları ve domatesleri robottan geçiriyoruz.
  2. Sebzelerin çok fazla ezilmemesine dikkat ediyoruz.
  3. Daha sonra elma sirkesini, nar ekşisini, zeytinyağı ve tuzu ekleyip bir tur karıştırıyoruz.
  4. Ezme salatayı geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Ezme salatayı servis ediyoruz. Ezme salata hazır. Afiyet olsun. 🥗🥗🥗
Not: Nar ekşisi, elma sirkesi, zeytinyağ ve tuz isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.

Sodalı Kırpık Börek Tarifi

Sodalı Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 şişe maden suyu sade
  • Yarım çay bardağı çiçek yağ

Sodalı Kırpık Börek Tarifi Yapılışı

  1. Tavayı yağlıyoruz bir tane yufkayı seriyoruz tavadan taşacak öbür yufkayı parça parça koparıyoruz .
  2. Yarısını tavaya koyuyoruz üzerine peyniri maydanozu ekliyoruz iki yemek kaşığı yağı maden suyunu itinalı bir şekilde yufkalara döküyoruz .
  3. Ben tamamını koymadım biraz bıraktım maden suyundan çok ıslak olmasın diye.
  4. Daha sonra kalan kırpık yufkaları da üzerine yerleştirip taşan yufkaları da kapatıp kısık ateş de arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Şam Sarması Tatlısı Tarifi

Şam Sarması Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
    1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

Şam Sarması Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım soğusun daha sonra bütün malzemelerimizi karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzu 8 eş parçaya bölelim istediğimiz uzunlukta ve incelikte keselim yağladığımız borcama aralıklı olarak koyalım .
  3. Üzerlerini yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim sıcak tatlı ya soğuk şerbet dökelim.
  4. Biraz soğuduktan sonra servis edelim.

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet çiftli milföy hamuru
  • 4 adet yufka
  • 300 gram lor peyniri
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
  • Susam

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı


  1. Böreğinizi yapacağınız fırın kabına biraz sıvı yağ sürüp peçete ile fazlasını alın.
  2. Üzerine 1 adet yufkayı bütün olarak serin. Kalan yufkaları elinizle avuç kadar parçalara ayırın.
  3. Bir karıştırma kabında yağ ve yumurtayı alıp çırpın.
  4. Daha sonra üzerine yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırın.
  5. Parçaladığınız yufkaları 1 kat serin ve maden sulu sostan fırça yardımıyla sürün. ‘adet parçaladığınız yufka bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  6. Daha sonra lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozdan yapılmış ara katın tamamını döküp eşit olarak yaydırın.
  7. Kalan yufkaları da aralarını soslayarak devam edin. Milföyleri böreğin en üstüne düzgün şekilde dizin.
  8. Keskin bir bıçak ile böreğinizi dilimleyin. Maden sulu sosu kalanını böreğin üzerine sürün.
  9. Yaklaşık 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  10. Dolaptan çıkarttığınız böreğe susam veya arzuya göre çörek otu serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföyler kabarıp kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  12. Pişirme süresi böreğinizin boyutuna göre uzayıp kısalabilir.

Frappe Tarifi

Frappe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Şeker (isteğe göre)
  • 3 tatlı kaşığı su
  • Soğuk süt
  • Buz küpü

Frappe Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırıcı olarak kullandığınız kavanoz veya shakera kahve, şeker, su ve sütü ekleyerek karıştırın.
  2. Şekeri damak zevkine göre ekleyebilirsiniz.
  3. Çalkalama işleminin ardından bardağa buz küplerini ve köpüklü karışımı boşaltın.
  4. Daha canlı bir görünüm isterseniz frappe kahvenizi çikolata parçacıkları veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Enfes Kışlık Köz Biber Konservesi Tarifi

Enfes Kışlık Köz Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz ( tadına bakarak arttırabilirsiniz )
  • 3 baş sarımsak (çok iri ise sarımsaklar 2 baş olabilir )

Enfes Kışlık Köz Biber Konservesi Tarifi Yapılışı

  1. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine biberlerimizi dizip 200 derece de (turbo ayarda çalıştırdım ben) önlü arkalı közlüyoruz.
  2. Sarımsak ve maydanozlarımızı ince ince doğruyoruz.
  3. Közlenmiş biberlerimizi bir tencereye alıp kapağını kapatıyoruz ve yarım saat bekliyoruz. (daha kolay soyabilmek için ).
  4. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlediğimiz biberlerimizi doğruyoruz.
  5. Ve içine bütün malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz. Bu aşama da tuzunu kontrol etmeniz gerekmektedir.
  6. Karışımın üstüne kapak kapatarak40-45 dakika bekletiyoruz.
  7. Son olarak biberlerimizi kavanozlarımıza doldurup kapağını sıkıca kapatıp kaynar su koyduğumuz tencerede kapakları aşağı gelecek şekilde 20 dakika kaynatıyoruz.
  8. Tencerede kaynattığımız kavanozların tekrar kapaklarını kontrol ederek serin bir yerde ters bir şekilde üzerine örtü örterek bir gün bekletiyoruz.
  9. Ertesi alıp mümkünse buz dolabımızda değilse serin ve karanlık bir yerde muhafaza ediyoruz. Bu ölçülerden ben de en küçük kavanozlardan 3 tane çıktı.
Afiyet olsun 😋.

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak )
İçine sürmek için;
  • 1 su bardağı tahin
  • Ceviz
  • Fındık
  • Haşhaş
  • Susam
  • Toz şeker(sadece cevizli de yapılabilir ama ben çeşit çeşit yaptım)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Unu kabın içine koyalım, ortasını açalım ve maya süt su şeker tuzu ekleyip eritelim.
  2. Sıvı yağıda ekleyip yoğuralım.
  3. Mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurdan küçük bezeler koparalım, yuvarlak açalım.
  5. İçine tahin sürelim ve şeker serpelim. Neli istiyorsanız onu da ekleyin ve sarın.
  6. Yarısından kesin ve burgu yapıp çiçek gibi sarın.
  7. Tepsiye dizdiğimiz hamurun üzerine yumurta sürüp fırına verelim.
  8. 180 derece fırında 35 dakika pişmesi yeterli oluyor.
Afiyet olsun.

Böğürtlenli Pasta Tarifi

Böğürtlenli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı su
  • 250 300 gr böğürtlen
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt

Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırınımızı 160 dereceye alıyoruz daha sonra karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıyoruz.
  2. Şeker ve suyu ilave edip iyice çırpıyoruz unumuzu kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice çırpıyoruz.
  3. Hamurumuzu kek kalıbını yağlayıp içine döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırına verip yarım saat pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken böğürtlenlerimizi blendirdan geçirip püre haline getiriyoruz.
  5. Krem şantimizi 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz kekimiz piştikten sonra ikiye bölüyoruz süt ile ıslatıyoruz krem şanti ve böğürtleni sırasıyla sürüyoruz.
  6. Sonra pastamızı krem şanti ile kapatıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Kaşarlı Kurabiye Tarifi

Kaşarlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 bardaktan 1 parmak az kaşar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 kahve fincanı soğuk su

Kaşarlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 bardaktan 1 parmak az kaşar peyniri rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve fincanı soğuk su ve aldığı kadar unla yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz.
  2. Hamurumuz tamamlanınca misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  3. Ayırdığımız yumurtanın akına buluyoruz.
  4. Sonra 175 derece turbo fırına veriyoruz.
  5. İnanılmaz kıyır kıyır bir tarif.
Afiyet olsun.

Sade Et Kavurması Tarifi

Sade Et Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuşbaşı doğranmış et
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sade Et Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi ocağımızın büyük gözünde, kısık ateşte, ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım.
  2. Suyunu salacaktır, karıştıralım. Pişmesi için tekrar ağzını kapatıp bırakalım.
  3. Suyunu çektikten sonra suyumuzu ilave edelim. Yine bırakalım.
  4. Suyu bitmeye yakın tuz serpelim, biraz sıvı yağ dökelim.
  5. Karıştıralım ve kavrulmaya bırakalım. Ara ara kontrollü karıştıralım.
Afiyet olsun🌸.

Fırın Makarna(Beşamel Soslu) Tarifi

Fırın Makarna(Beşamel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Fırın Makarna(Beşamel Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırın makarnayı ortadan kırmadan haşlıyoruz 12 dakika gibi pişiyor.
  2. Sonra soğuk sudan geçirip bekletiyoruz ve beşamel sos yapmak için tereyağ tavaya alıp eritip unu koyalım ve kavuralım .
  3. Rengi dönünce biraz sütü koyalım kıvam alana kadar pişirelim .
  4. Sonra makarnaları beşamel sos ile karıştıralım içine dilediğiniz kadar kaşar rendesi koyun, beyaz peynir de olabilir .
  5. Maydanoz ile karıştırdıktan sonra fırın kabına koyalım üzerine de kalan kaşar rendesi ne eşit bir şekilde yayalım ve 200° derece fırında 20 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim .
Afiyet olsun.

Cacık Tarifi

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz
  • Zeytin yağı

Cacık Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkların kabuklarını ister soyun ister bırakın.
  2. Bir kap içine küp küp doğrayın.
  3. Yoğurt ve soğuk suyu bir tel karıştırıcı ile çırpılır.
  4. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıkları ekleyin karıştıralım.
  5. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştıralım.
  6. Tuz ve nane ilave edelim.
  7. Servis kaselerine alın.
  8. Üzerine zeytinyağı, kuru nane ekleyin.
Afiyet olsun😊💐.