Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tutam dereotu
- 5 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığından biraz az sebzeli çeşni
- 2 dolu yemek kaşığı un
- Yeteri miktarda sıvı yağ
Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Havuç ve kabaklarımız ince olacak şekilde rendelenerek bir kaba alınır.
- Tenceremize yeteri miktarda sıvı yağ ve 2 dolu yemek kaşığı un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Unumuz yeterince kavrulduktan sonra havuç ve kabaklarımız ilave edilir ve birkaç tur daha çevrilir.
- Ardından ocağımızın altı biraz kısılarak 5 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir.
- Ocağımızın altı tekrar yükseltilip çorbamız arada karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
- Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altı tekrar kısılarak tuz ve sebzeli çeşnimiz ilave edilir.
- Sebzelerimiz yeterince yumuşayıp pişene kadar çorbamız kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Çorbamız yeterince kaynadıktan sonra dere otlarımız ince ince kıyılır ve çorbamıza ilave edilerek karıştırılır.
- Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra havuçlu kabak çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun!.