10 Eylül 2020 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Eti için:

  • 300 gramdana kontrfile
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Et marinasyonu için:

  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1 su bardağısoda
  • 1 yemek kaşığıtereyağı(pişirmek için)

    Kibrit patates için:

  • 2 adetorta boy patates
  • 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)

    Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 adetrendelenmiş domates

    Servisi için:

  • 4 yemek kaşığısarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası

    Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
    2. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
    3. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
    4. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
    5. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
    6. Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
    7. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
    8. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
    9. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

    Çökertme Kebabı Tarifinin Servis Önerisi

    Servis tabaklarının alt kısmına arzuya göre tereyağında sotelenmiş pide küpleri ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız domates sosunu içlerine çeken pideler kebaba ayrı bir tat katacaktır.
    Faydalı Bilgiler: 3 Adımda Çıtır Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?
    Çökertme kebabının da vazgeçilmezi çıtır çıtır patates kızartmalarını tıpkı dışarıda yedikleriniz gibi bir çıtırlıkta hazırlamanın çok pratik bir yolu var. "Evde yapınca hemen yumuşuyor, hiç dışarıdakiler gibi olmuyor" diyenlerin dahi kolayca uygulayabileceği o yöntem tam olarak şöyle: 3 Adımda Çıtır Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?
    Faydalı Bilgiler: Patates Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapılır?
    Patates kızartmasını hemen herkes çok seviyor ama sağlıklı beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Tam da bu yüzden patatesleri kızartırken bile daha az kalorili, daha sağlıklı olmasını sağlamanın yolları var aslında. Siz de evde ellerinizle hazırlayacağınız patates kızartmaları fazla yağ çekmesin ama çıtır çıtır kızarsın istiyorsanız şu yazımıza mutlaka göz atın: Patates Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapılır?

Yoğurtlama Tarifi

Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetpatates(küp doğranmış)
  • 2 adetpatlıcan(küp doğranmış)
  • 2 adetyeşil biber
  • 1 su bardağısüzme yoğurt
  • 2 çay kaşığıtuz

    Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 2 dişsarımsak
  • 2 adetrendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Yoğurtlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küp doğradığınız patatesleri, patlıcanları ve biberleri derin yağda altın rengini alana kadar  kızartın.
  2. Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin. Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.
  3. Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırıp servis tabağına alın.
  4. Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

    Mantı için:

  • 6 adetmilföy yaprağı(dikdörtgen şeklinde)
  • 100-150 gramkıyma
  • 1/2 adetsoğan
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkimyon
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıpul biber
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
  • 1 yemek kaşığı (silme)tereyağı(milföyün üzeri için)

    Üzeri için:

  • 1 kaseyoğurt(200 g)
  • 1 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme)tereyağı
  • 1 tatlı kaşığıpul biber

    Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kıymayı bir kase içerisine alın. Soğanı üzerine rendeleyin ve tüm baharatları ekleyip yoğurun.
    2. Oda sıcaklığında bekleyip hafifçe yumuşamış dikdörtgen milföy hamurunu kesme tahtasına yerleştirin. 8 eşit kare parçaya kesin.
    3. 1 çay kaşığı kadar kıymalı harçtan kare hamurların içerisine yerleştirin.
    4. Önce kare hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Ardından elde ettiğiniz mantıyı hafifçe yuvarlayarak şeklini düzeltin.
    5. Sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir tepsi içerisine hazırladığınız mantıları yerleştirin. 48 adet mantı elde edene dek katlama ve yuvarlama aşamalarını tekrar edin.
    6. Fırına vermeden önce bir fırçayla tereyağını mantıların üzerine sürün. 170 derece fansız fırında 40 dakika pişirin, ardından 180 dereceye çıkarıp fanlı fırında 10 dakika daha pişirin.
    7. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin. Servis etmeden önce sarımsaklı yoğurt ve pul biberle eritilmiş tereyağlı sosunu üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!

Lutenitsa Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenitsa Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 3 kilo kapya biber
  • 2 kilo patlıcan
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 baş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı 7 baharat karışımı(poy)
  • 2 yemek kaşığı kadar tuz ( isteğe göre)

Lutenitsa Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler robottan geçirilip tencereye alınır.
  2. Tepsiye dizdiğimiz kapya biberleri ve patlıcanları üzerine bıçakla delik açarak fırında közleyelim.
  3. Üzerleri kızardıktan sonra fırından alıp kabuklarını soyalım.
  4. Patlıcanla biberi de robottan geçirip tencereye ekleyelim sarımsakları da robottan çekelim ekleyelim.
  5. Kaynatmaya başlayalım.
  6. Üzerine baharatlarını tuzunu zeytinyağı ve sirkeyi katalım hafif suyu çekilene kadar kaynatalım sıcak olarak kavonazlara koyup ters çevirelim.
  7. Her sene yaptığımız tariftir isteğe göre içine yarım kiloya yakın havuçta rendelenip koyulabilir. Ben tarifini verdiğim şekilde yapıyorum.
    Afiyet olsun 😌.

Kahvaltılık Sos Tarifi

Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 büyük diş sarımsak (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közlüyoruz.
  2. Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyup soğutuyoruz.
  3. Ardından rondamıza koyuyoruz.
  4. İçerisine zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip çekiyoruz.
  5. Çekilen köz biberlerimizi bir tencereye koyup 10-15 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  6. 15 dakikanın sonunda kavanozlarımıza doldurup ağızlarını sıkı şekilde kapatıp ters çevirip 1 gece bekletelim.
  7. Servis edeceğimiz zaman sosumuzu açıyoruz. Afiyetler olsun.

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3,5 su bardağı süt
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker (Koymasanız da olur)
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Unu, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını, sütü bir tencereye alıp iyice karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim.
  2. Daha sonra soğuması için ocaktan alalım. Soğuduktan sonra üzerine labneyi ekleyip iyice mikser yardımıyla çırpalım. Ve tekrar soğumaya bırakalım.
  3. Bir kapta granül kahveyi, suyu ve şekeri karıştıralım. Kedi dillerini bu kahveli karışıma batırıp ıslattıktan sonra kabımızın tabanına dizelim.
  4. Üzerlerine bir katman muhallebili karışımımızdan ekleyelim. Sonra tekrar kedidili katmanı yapıp tekrar üzerine muhallebili karışımımızdan dökelim.
  5. En az bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis ederken üzerine eleyerek kakao serpelim. Afiyet olsuun 😋.

Domates Kabuklarından Salça Tarifi

Domates Kabuklarından Salça Tarifi İçin Malzemeler

  • Tarla domatesin kabuğu
  • Tuz (Göz kararı)

Domates Kabuklarından Salça Tarifi Yapılışı

  1. Hanımlar ben kış hazırlığı yapacağım için 50 kilo domatesin kabuklarını soyup leğene koydum.
  2. Göz kararı tuz koydum .
  3. 2 gün arada karıştırarak beklettim not = iki günden fazla beklerse ekşir.
  4. Sonra süzdüm ve güneşe bıraktım güneşte kıvam alacaktır. Ben 4 gün bıraktım kuruyana kadar domatesleri de kışlık konserve de kullandım.

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram makarna
  • 3 adet orta boy havuç
  • Bir tutam taze fesleğen
  • Her bir 100 gram makarna için bir yemek kaşığı dolusu krem peynir
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (yoksa sertleşmiş eski kaşar peyniri)
  • Tuz, zeytinyağı

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye 5 litre kadar su alıp kaynatın, su kaynayınca 3-4 çay kaşığı tuz atın, makarnaları ekleyin ve pişirmeye başlayın.
  2. Küp küp doğradığınız havuçları zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın, biraz çevirin ve kaynayan makarna suyundan bir kepçe ilave edin suyunu çektikçe su ekleyin yumuşayıncaya kadar.
  3. Rendelemiş olduğunuz peynirleri dar bir kaba veya büyük bir bardağa alın fesleğen yapraklarını ilave edip blendırdan geçirip birbirleri ile iyice karışmasını sağlayın.
  4. Havuçları da blendırdan geçirip püre haline getirin.
  5. Makarnayı 6-7 dk haşladıktan sonra tavaya zeytinyağı alın (makarnaları süzmeyin suda beklesin) makarnaları ekleyin, her bir porsiyon için 3 yemek kaşığı havuç püresi ve 1 yemek kaşığı krem peynir ekleyin ve peyniri ve havucu çözdürmek için kepçe ile makarna suyundan ilave edip nazikçe karıştırın.
  6. 2 -3 dk pişirdikten sonra makarnanız hazır olacaktır.
  7. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine fesleğen ile çektiğimiz peynirden serpiştirin afiyet olsun ! 😋.

Lokanta Mercimek Çorbası (Lokantadan) Tarifi

Lokanta Mercimek Çorbası (Lokantadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tablet tavuk suyu yada evde kendi yaptığınız tavuk suyu varsa daha güzel olur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • Yarım üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
Üzerini süslemek için
  • Biraz yağ, kırmızı biber ve biraz yağ kuru nane

Lokanta Mercimek Çorbası (Lokantadan) Tarifi Yapılışı

Merhabalar nefis yemek ailesi değerli takipçilerim ülke ve dünya olarak zor günlerden geçiyoruz 😔😷Rabbim ülkemizi ve tüm sevdiklerimizi bütün kötülüklerden korusun diyip tarifimize geçelim Rabbiminin izni ile lokantamızı açık ve sabahları çıkardığımız mercimek çorbasını sizlerle paylaşmak istedim
  1. Mercimeğimizi akşamdan yıkayıp üzerini geçecek kadar suya ıslatıyoruz.Akşam yapacaksak sabahtan ıslatmamız daha iyi olur.
  2. Islanan mercimeği süzelim.
  3. Tenceremize yağımızı koyup küp küp doğradığımız soğan ,sarımsağı katıp kavurmaya başlayalım.
  4. Rendelediğimiz havucu da katıp kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan malzemeler mercimeği katıp üzerine iki litre suyu tavuk suyunu katıp kaynamaya bırakalım.
  6. 20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  7. Bir tavaya üç yemek kaşığı yağı katıp iki yemek kaşığı unu katıp kavuralım. Unumuz çok yanmadan kimyon zerdeçal ve naneyi katıp ocağı kapatalım.
  8. Tenceredeki çorbamızın içine katıp 10 dakika daha kaynatıp parçalayıcıdan geçirelim eğer çorbamız katı oldu ise biraz daha kaynamış su ekleyip servis yapalım.
  9. Üzerine süslemek için tavamıza biraz yağ koyup üzerine biraz kırmızı biber ekleyelim.

Muhteşem Görüntüsü Ve Tadıyla Patlıcan Yatağında Fırın Köfte Tarifi

Muhteşem Görüntüsü Ve Tadıyla Patlıcan Yatağında Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Közleme için;
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfte için;
  • Yarım kilo kıyma (500 gr)
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Muhteşem Görüntüsü Ve Tadıyla Patlıcan Yatağında Fırın Köfte Tarifi Yapılışı


  1. 4 adet patlıcan, 5 adet kırmızı biber ve 1 adet dörde bölünmüş kuru soğanı 200° derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
  2. Közlenen sebzelerin kolay soyulması için bir kapta üzeri kapalı bekletip terletme işlemi yapıyoruz.
  3. Kabuklarını soyduğumuz patlıcan ve kırmızı biber ile soğanları kıyıp geniş bir kasede birleştiriyoruz.
  4. Boyutlarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Servis kabımızın alt tabanına közlenmiş harcımızı seriyoruz.
  7. Köfte için yarım kilo kıyma (500 gr), 1 adet rendelenmiş kuru soğan (orta boy), 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kimyonu geniş bir kapta yoğurup şekillendiriyoruz.
  8. Yağladığımız fırın tepsisine şekillendirdiğimiz köfteleri dizip iki üç tane biber ve domates ekliyoruz.
  9. 190° derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişirme süreleri değiştiği için takipte kalmakta fayda var ❗.
  10. Pişen köftelerimizi közlenmiş patlıcanların üzerine dizip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Mantar Sote Tarifi

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1/2 (yarım) kırmızı dolma biber
  • 1/2 (yarım) sarı dolma biber
  • 1 sivri biber
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆

Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yarım ay olacak şekilde doğrayalım.
  2. Tencereye yağları ekleyip soğanı ve sarımsağı koyup soteleyelim.
  3. Biberleri jülyen doğrayıp soğanlarla sotelemeye devam edelim.
  4. Mantarlarıda doğrayıp tencereye ilave edelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kendi buharında 5 dakika pişirelim.
  6. Ardından tuz ve baharatları ilave edip kapağı açık olarak soteleyerek pişirelim.
  7. İnce kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋.

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze börülce
  • 2 adet kutu soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ortaboy havuç (rendelenecek)
  • 1 adet iri domates (rendelenecek)
  • 2 diş sarimsak
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi Yapılışı


  1. Soğan ve sarımsaklarımızı minik doğrayalım.
  2. Tencereye yağımızı alalım, soğan ve sarımsakları biraz yağda kavuralım arkasından rendelenmiş havuçlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Not: havuç tatlı olduğundan şeker ilave etmedim dileyen 1 tutam edebilir.
  3. Börülcelerimizi yıkayıp 2 ye bölelim ve tencereye ilave edelim.
  4. Üzerine domates rendesi, tuz karabiber ekleyelim ve kapağını kapatalım.
  5. İlk 10 dk harlı daha sonra kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kaynatalım. Börülceniz kalın ise tencereye yarım su bardağı ekleyebilirsiniz.
  6. Yemek tamamıyla piştikten sonra altını kapatıp ve biraz ılımaya bırakın daha sonra servis yapınız. Afiyet olsun.

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Bir tutam tuz
Tavuk sote için
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber (İsteğe bağlı)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet domates
  • Baharatlar isteğe göre (Ben tuz, karabiber,kekik kullandım)
Üzeri için
  • Kaşar
Güveç kaplarını yağlamak için
  • Teremyağ

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle aldığımız patatesleri haşlıyoruz. (kaynar su kullanırsak ve patatesleri bölersek bu işlem daha hızlı olur)
  2. Haşlanan patateslere sıcakken teremyağ ve tuz ekleyip eziyoruz püre haline getiriyoruz.
  3. Tavamıza az sıvı yağ koyup tavuklarımızı küp küp doğrayıp atıyoruz.
  4. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz ve sonrasında soğan, biber, domates ekleyip kavuruyoruz baharatları da ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Güveç kaplarımızı yağlıyoruz ve önce patates püresi sonra tavuk sote sonra tekrar patates püresi en üzeri içinde kaşar koyup fırına atıyoruz.
  6. 200 derecede kaşarların üzeri kızarana kadar bekliyoruz ve alıyoruuzz🌸🌸 herkese afiiyet olsuunn🌸🌸