Karnabahar Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Çekilmiş ekmek
- (İsteğe bağlı olarak yeşil soğan da kullanılabilir)
Üzeri için
Karnabahar Köfte Tarifi Yapılışı
- Karnabaharın kök ve kalın kısımlarını alarak haşlıyoruz.
- Daha sonra haşlanan karnabaharı eziyoruz.
- Ezilmiş olan karnabaharın suyunu elimizle sıkarak bir kabın içerisine alıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Şekil alabilecek kıvama geldiğinde hazırdır.
- Çekilmiş ekmeğin bir ölçüsü yoktur, isteğe bağlı az yada çok koyabilirsiniz. Ben ununu az çekilmiş ekmeği çok koyuyorum.
Patatesli Ve Peynirli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İçi için
- 250 gram yağlı peynir
- 2 orta boy patates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Maydanoz
Patatesli Ve Peynirli Sigara Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk önce patatesleri soyalım yıkayalım tencerede haşlayalım. O arada peyniri çatal yardımıyla ezelim ve maydanoz katalım karıştıralım.
- Daha sonra yufkayı üçgen şekilde keselim.
- Haşlanan patatesleri ezici ezelim ve baharatları ve tuzu katıp karıştıralım isterseniz tereyağı katabilirsiniz.
- Üçgen şekilde kestiğimiz yufkaların yarısını peynir harcı diğer yarısını patates harcından koyup uzun kalem şeklinde saralım.
- Kızartma tavasına az miktar yağ koyup kızdıralım.
- Sigara böreklerini kızgın yağda kızartalım.Kahvaltıya hazır şimdiden afiyet olsun 😋.
Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuzu ciğeri
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı
- Ciğerler küçük küçük doğranır ve bol suyla yıkanır.
- Yıkanan ciğerler tencereye alınıp, su eklenerek 20 dakika haşlanır.
- Ciğeri haşlamak kanının gitmesi için önemli, böylece daha lezzetli oluyor.
- Haşlanan ciğerler süzgece alınır, suyu süzüldükten sonra tavaya alınıp iki üç dakika kavrulur.
- Sıvı yağ, tereyağ ve yemeklik doğranan soğanlar ciğerlere eklenir.
- Ara ara karıştırılarak kavrulur, iyice kavrulan ciğerlere baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Pişen ciğerleri soğan salatasıyla servis edebilirsiniz, herkese afiyet olsun 💐💐.
Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 diş sarımsak
- 2 adet limon
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
- Domates
- Salatalık turşusu
- Pulbiber
Humus Tarifi Yapılışı
- Nohutları bir gece önceden ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp, tekrar yıkayıp, tencereye alıp üzerine su ekleyip, pişmeye bırakalım.
- Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, suyunu süzelim.
- Bu arada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alıp, limonların da suyunu ekleyip, ince ince kıydığımız sarımsakları da bu karışıma ekleyip karıştıralım.
- Suyunu süzdüğümüz nohutlar ile beraber hazırladığımız karışımı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekelim. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dileğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
- Ardından servis tabağına alarak bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
- Üzerine kıyılmış maydanozu, pulbiberi serpip, kenarlarını domates ve salatalık turşusu ile süsleyelim.
- Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.
Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Harç için:
- 7 tane elma (orta boy)
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)
- 1 çay bardağı ceviz
Kek için:
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Üzeri için:
Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Elmalar rendelenir uygun bir tavaya alınıp şekerde koyulur suyu çekilene kadar pişirilir.
- Daha sonra ceviz ve tarçın eklenir ocaktan alınır fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Elmalı harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır.
- Kek hamuru yapmaya başlanılır yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt eklenir tekrar çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ da eklenir un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir çırpılır.
- Kek hamuru elmalı harcın üzerine dağıtılır.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkarılır yağlı kağıt kekin üzerine koyulur ve ters çevrilir.
- Elmalı harcın üste gelmesi sağlanır. Dikkatli bir şekilde pasta rulo şeklinde sarılır bu işlem kek sıcakken yapılır aksi halde kırılma ve çatlama olur sıcakken sarıldığı zaman çatlama ve kırılma olmaz.
- Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Fırında Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket burgu makarna
- 1 paket krema (200 ml)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- İsteğe göre beyaz peynir
- Tuz
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar
- Fırın tepsisi için sıvı yağ
Fırında Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarna suda iyice haşlanıp süzülür.
- Bir kapta, krema, yoğurt, yumurta, peynir ve tuz karıştırılırak bir sos oluşturulur.
- Süzülen makarna sosun içine dökülerek, her yerine sos gelecek şekilde karıştırılır.
- Karışım yağlanan fırın tepsisine dökülerek, önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına konularak üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri üzerine dökülerek tekrar fırına konularak, kaşar eriyene kadar pişirilir.Afiyet olsun :).
Lavaş Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lavaş
- Domates
- Biber
- Sucuk, salam, sosis (isteğe bağlı çeşitlendirilebilir)
- Kaşar peyniri
- Mısır
- Salça
- Sıvıyağ
- Toz biber ve kekik
- Malzemeler isteğe bağlı çoğaltılabilir
Lavaş Pizza Tarifi Yapılışı
- Lavaş ortadan ikiye kesilip salça sıvı yağ baharatlar karıştırılıp üzerine sürülür.
- Daha sonra tüm malzemeler üzerine yerleştirilip.
- Fırına verilip kaşar eriyip kızarana kadar pişirilir.Çocuklarında severek yediği kolayca hazırlanan pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet olsun😘.
Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük ayva
- Toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
- 3 adet tane karanfil (İsteğe bağlı
Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
- Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ve düdüklüğün içine koyuyoruz ve malzemeleri koyuyoruz.
- Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
- Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün ve yanına dondurma koyuyoruz.
Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- Bitter çikolata veya damla çikolata
Sufle Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
- Ardından yağ ve süt eklenir bir süre çırptıktan sonra kabartma tozu un eklenir .
- Çırpma işlemi bittikten sonra çömlek kase veya cam kaselere yarıya kadar dökülür.
- Arasına çikolata koyduktan sonra üstü kapanana kadar dökelim çok doldurmaya gerek yok kabarıyor zaten tencereye aldıktan sonra kaselerin yarısını kadar sıcak suyu doldurup 3 dakika kapaksız 7 dakika kapaklı bir şekilde pişirelim. Dakikaya uyarsak mükemmel sonuç alırsınız afiyet olsun.
Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya( 1 yemek kaşığı dolusu)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta (Sarının biri üzeri için kullanılacak)
- Aldığı kadar un
Üzeri için
Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, maya derin bir kaba konup karıştırılır.
- Daha sonra üzerine tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak 45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iç harcı konup istenilen şekil verilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirilir.Not: 45 dk mayalanmayı bekleyemeyecekseniz, fırını 70- 75 derecede 5 dk ısıtıp kapatın, hazırladığınız tepsileri kapalı fırında 20 dk bekletin.
- Sonra çıkarıp fırını 180 200 derecede ısıtıp tepsileri içine koyun. Pamuk poğaçalar afiyetle yensin 💕Ben hamuru geceden yoğurup üzerini kapatıp buzdolabında beklettim ama vaktiniz varsa hemen yoğurup dinlendirip de yapabilirsiniz.
Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Çilekli ya da kırmızı meyveli sos
- Damla çikolata
Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizin harcını hazırlayalım.
- Şeker ve yumurtayı 4-5 dk. çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağını, ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, margarin ile yağladığımız ve unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim, piştikten sonra tereyağını ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hem kekimiz hemde muhallebimiz soğuk olmalı.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine bir bardak soğuk sütümüzü gezdirip, kekimizi ıslatalım.
- Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz olması için mikserle bir çırpalım.
- Daha sonra kekimizin üzerine döküp, bir güzel yayalım.
- Ardından hazırladığımız kırmızı meyveli sosumuzu da üzerine döküp, damla çikolata ile süsleyelim.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.
Dana Ciğer Sote (Lezzet Ötesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase doğranmış dana ciğeri
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 dış sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Göz kararı tuz
Dana Ciğer Sote (Lezzet Ötesi) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle doğranmış ciğerlerimizi yapışmaz tavaya alalım orta ateşte cızırdamaya başlayınca kısık ateşe alıp ağzı kapalı şekilde arada karıştırarak pişirelim .
- İçine küp küp doğradığımı soğan ve sarımsağı baharatları ilave edelim arada karıştıralım.
- Yağları ilave edelim 5 dakika ağzı kapalı şekilde kavuralım ve bir tane alıp içinin pişip pişmediğini kontrol edelim .
- Eğer pişmiş ise 2 domatesi küp küp doğrayıp karıştıralım ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte kontrollü şekilde suyu çekince servis edelim afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Tahin (isteğe bağlı)
- Ceviz veya Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ben hazır soyulmuş kabak aldım. Kabakları güzelce yıkayıp büyük olanları 2 parçaya bölün ve geniş bir tencereye sert kısımları aşağıya gelecek şekilde dizin .
- Üstüne kabakları kapatacak şekilde dökün üstüne suyumuz ekleyip ocağa alın ve orta ateşte yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek dağılmayacak şekilde pişirin.
- Yumuşayan kabakları soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.