12 Aralık 2020 Cumartesi

Karnabahar Köfte Tarifi

 

Karnabahar Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Nane
  • Çekilmiş ekmek
  • (İsteğe bağlı olarak yeşil soğan da kullanılabilir)

Üzeri için

  • Yoğurt

Karnabahar Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharın kök ve kalın kısımlarını alarak haşlıyoruz.
  2. Daha sonra haşlanan karnabaharı eziyoruz.
  3. Ezilmiş olan karnabaharın suyunu elimizle sıkarak bir kabın içerisine alıyoruz.
  4. Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz.
  5. Şekil alabilecek kıvama geldiğinde hazırdır.
  6. Çekilmiş ekmeğin bir ölçüsü yoktur, isteğe bağlı az yada çok koyabilirsiniz. Ben ununu az çekilmiş ekmeği çok koyuyorum.

Patatesli Ve Peynirli Sigara Böreği Tarifi

 

Patatesli Ve Peynirli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka

İçi için

  • 250 gram yağlı peynir
  • 2 orta boy patates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Maydanoz

Patatesli Ve Peynirli Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesleri soyalım yıkayalım tencerede haşlayalım. O arada peyniri çatal yardımıyla ezelim ve maydanoz katalım karıştıralım.
  2. Daha sonra yufkayı üçgen şekilde keselim.
  3. Haşlanan patatesleri ezici ezelim ve baharatları ve tuzu katıp karıştıralım isterseniz tereyağı katabilirsiniz.
  4. Üçgen şekilde kestiğimiz yufkaların yarısını peynir harcı diğer yarısını patates harcından koyup uzun kalem şeklinde saralım.
  5. Kızartma tavasına az miktar yağ koyup kızdıralım.
  6. Sigara böreklerini kızgın yağda kızartalım.Kahvaltıya hazır şimdiden afiyet olsun 😋.

Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerler küçük küçük doğranır ve bol suyla yıkanır.
  2. Yıkanan ciğerler tencereye alınıp, su eklenerek 20 dakika haşlanır.
  3. Ciğeri haşlamak kanının gitmesi için önemli, böylece daha lezzetli oluyor.
  4. Haşlanan ciğerler süzgece alınır, suyu süzüldükten sonra tavaya alınıp iki üç dakika kavrulur.
  5. Sıvı yağ, tereyağ ve yemeklik doğranan soğanlar ciğerlere eklenir.
  6. Ara ara karıştırılarak kavrulur, iyice kavrulan ciğerlere baharatlar eklenerek karıştırılır.
  7. Pişen ciğerleri soğan salatasıyla servis edebilirsiniz, herkese afiyet olsun 💐💐.

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Pulbiber

Humus Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları bir gece önceden ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp, tekrar yıkayıp, tencereye alıp üzerine su ekleyip, pişmeye bırakalım.
  2. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, suyunu süzelim.
  3. Bu arada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alıp, limonların da suyunu ekleyip, ince ince kıydığımız sarımsakları da bu karışıma ekleyip karıştıralım.
  4. Suyunu süzdüğümüz nohutlar ile beraber hazırladığımız karışımı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekelim. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dileğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
  5. Ardından servis tabağına alarak bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
  6. Üzerine kıyılmış maydanozu, pulbiberi serpip, kenarlarını domates ve salatalık turşusu ile süsleyelim.
  7. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Harç için:

  • 7 tane elma (orta boy)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)
  • 1 çay bardağı ceviz

Kek için:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalar rendelenir uygun bir tavaya alınıp şekerde koyulur suyu çekilene kadar pişirilir.
  2. Daha sonra ceviz ve tarçın eklenir ocaktan alınır fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  3. Elmalı harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır.
  4. Kek hamuru yapmaya başlanılır yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt eklenir tekrar çırpılır.
  5. Daha sonra sıvı yağ da eklenir un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir çırpılır.
  6. Kek hamuru elmalı harcın üzerine dağıtılır.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  8. Pişen kek fırından çıkarılır yağlı kağıt kekin üzerine koyulur ve ters çevrilir.
  9. Elmalı harcın üste gelmesi sağlanır. Dikkatli bir şekilde pasta rulo şeklinde sarılır bu işlem kek sıcakken yapılır aksi halde kırılma ve çatlama olur sıcakken sarıldığı zaman çatlama ve kırılma olmaz.
  10. Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Fırında Kremalı Makarna Tarifi

 

Fırında Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket burgu makarna
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • İsteğe göre beyaz peynir
  • Tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar
  • Fırın tepsisi için sıvı yağ

Fırında Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarna suda iyice haşlanıp süzülür.
  2. Bir kapta, krema, yoğurt, yumurta, peynir ve tuz karıştırılırak bir sos oluşturulur.
  3. Süzülen makarna sosun içine dökülerek, her yerine sos gelecek şekilde karıştırılır.
  4. Karışım yağlanan fırın tepsisine dökülerek, önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına konularak üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  5. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri üzerine dökülerek tekrar fırına konularak, kaşar eriyene kadar pişirilir.Afiyet olsun :).

Lavaş Pizza Tarifi

 

Lavaş Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lavaş
  • Domates
  • Biber
  • Sucuk, salam, sosis (isteğe bağlı çeşitlendirilebilir)
  • Kaşar peyniri
  • Mısır
  • Salça
  • Sıvıyağ
  • Toz biber ve kekik
  • Malzemeler isteğe bağlı çoğaltılabilir

Lavaş Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş ortadan ikiye kesilip salça sıvı yağ baharatlar karıştırılıp üzerine sürülür.
  2. Daha sonra tüm malzemeler üzerine yerleştirilip.
  3. Fırına verilip kaşar eriyip kızarana kadar pişirilir.Çocuklarında severek yediği kolayca hazırlanan pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet olsun😘.

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi

 

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük ayva
  • Toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
  • 3 adet tane karanfil (İsteğe bağlı

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
  2. Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  3. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ve düdüklüğün içine koyuyoruz ve malzemeleri koyuyoruz.
  4. Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
  5. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün ve yanına dondurma koyuyoruz.

Sufle Tarifi

 

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • Bitter çikolata veya damla çikolata

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
  2. Ardından yağ ve süt eklenir bir süre çırptıktan sonra kabartma tozu un eklenir .
  3. Çırpma işlemi bittikten sonra çömlek kase veya cam kaselere yarıya kadar dökülür.
  4. Arasına çikolata koyduktan sonra üstü kapanana kadar dökelim çok doldurmaya gerek yok kabarıyor zaten tencereye aldıktan sonra kaselerin yarısını kadar sıcak suyu doldurup 3 dakika kapaksız 7 dakika kapaklı bir şekilde pişirelim. Dakikaya uyarsak mükemmel sonuç alırsınız afiyet olsun.

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya( 1 yemek kaşığı dolusu)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta (Sarının biri üzeri için kullanılacak)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Susam, çörekotu

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, maya derin bir kaba konup karıştırılır.
  2. Daha sonra üzerine tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Üzeri kapatılarak 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iç harcı konup istenilen şekil verilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirilir.Not: 45 dk mayalanmayı bekleyemeyecekseniz, fırını 70- 75 derecede 5 dk ısıtıp kapatın, hazırladığınız tepsileri kapalı fırında 20 dk bekletin.
  6. Sonra çıkarıp fırını 180 200 derecede ısıtıp tepsileri içine koyun. Pamuk poğaçalar afiyetle yensin 💕Ben hamuru geceden yoğurup üzerini kapatıp buzdolabında beklettim ama vaktiniz varsa hemen yoğurup dinlendirip de yapabilirsiniz.

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi

 

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak soğuk süt

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Çilekli ya da kırmızı meyveli sos
  • Damla çikolata

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizin harcını hazırlayalım.
  2. Şeker ve yumurtayı 4-5 dk. çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağını, ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, margarin ile yağladığımız ve unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
  5. Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim, piştikten sonra tereyağını ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Hem kekimiz hemde muhallebimiz soğuk olmalı.
  7. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine bir bardak soğuk sütümüzü gezdirip, kekimizi ıslatalım.
  8. Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz olması için mikserle bir çırpalım.
  9. Daha sonra kekimizin üzerine döküp, bir güzel yayalım.
  10. Ardından hazırladığımız kırmızı meyveli sosumuzu da üzerine döküp, damla çikolata ile süsleyelim.
  11. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.

Dana Ciğer Sote (Lezzet Ötesi) Tarifi

 

Dana Ciğer Sote (Lezzet Ötesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase doğranmış dana ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 dış sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Göz kararı tuz

Dana Ciğer Sote (Lezzet Ötesi) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle doğranmış ciğerlerimizi yapışmaz tavaya alalım orta ateşte cızırdamaya başlayınca kısık ateşe alıp ağzı kapalı şekilde arada karıştırarak pişirelim .
  2. İçine küp küp doğradığımı soğan ve sarımsağı baharatları ilave edelim arada karıştıralım.
  3. Yağları ilave edelim 5 dakika ağzı kapalı şekilde kavuralım ve bir tane alıp içinin pişip pişmediğini kontrol edelim .
  4. Eğer pişmiş ise 2 domatesi küp küp doğrayıp karıştıralım ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte kontrollü şekilde suyu çekince servis edelim afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tahin (isteğe bağlı)
  • Ceviz veya Hindistan cevizi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ben hazır soyulmuş kabak aldım. Kabakları güzelce yıkayıp büyük olanları 2 parçaya bölün ve geniş bir tencereye sert kısımları aşağıya gelecek şekilde dizin .
  2. Üstüne kabakları kapatacak şekilde dökün üstüne suyumuz ekleyip ocağa alın ve orta ateşte yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek dağılmayacak şekilde pişirin.
  3. Yumuşayan kabakları soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.