13 Aralık 2020 Pazar

Enfes Kara Lahana Çorbası Tarifi

 

Enfes Kara Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik ince öğütülmüş mısır yarması
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kasesi haşlanmış fasulye
  • 2 bağ lahana (Yarım kilo bağına göre değişiyor)
  • 1 çay kaşığı iç yağ
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı dolusu mısır unu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Enfes Kara Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları zeytinyağında iyice kavuruyoruz. İç yağı ekliyoruz daha sonra mısır yarmasını ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Önceden doğrayıp haşladığımız lahanaları ve fasulyeyi ekliyoruz (Elimde barbunya olmadığı için fasulye kullandım)
  3. 1 litre kadar kaynamış suyu üzerine ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı dolusu mısır ununu, 1 yemek kaşığı tereyağını 2 su bardağı sıcak suyla çözüyoruz.
  4. Pişmeye yakın çorbamıza ekliyoruz 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Afiyet olsun 🌸😌.

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi

 

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kasığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4.5 su bardağı su
  • Su miktarını kontrol ediniz kıvamına göre artırılıp azaltılabilir

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği yıkayıp süzelim soğanı havucu ve patatesi doğrayalım sıvı yağ ilave edip bir tencereye mercimeği ve sebzeleri ilave edelim.
  2. Bir miktar yağda kavuralım içine sıcak suyu ilave edelim ve haşlamaya bırakalım mercimekler ezilince haşlanmış olacaktır.
  3. Sonra blendırdan geçirelim içine zerdaçal ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Başka bir tavada sıvı yağ yada tereyağ ile nane ve pul biberi kavuralım ve çorbamızın üzerine pisince ilave edip karıştıralım.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük balkabağı (Yaklaşık 1, 2-1, 3 kg)
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 4 orta boy havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 parça zencefil
  • 500 ml litre taze süt
  • 500 ml litre su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz biber

Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yavaş pişirici soteleme fonksiyonunu kullanarak 2 yemek kaşığı zeytin yağı içinde ince doğranmış soğan ve zencefili kızartın, ayrıca kimyon ve kişnis kızaran malzemenin içine dökün.
  2. Su, süt ve küp küp doğranmış balkabağı, havuç ve biberi ekleyin sonra yavaş pişirme modunda yavaşça pişirin(
  3. Ben yaklaşık 45 dakika kadar pişirdim, yani malzemelerim yumuşayana kadar)
  4. Çorba hazır olduğunda, tercih ettiğiniz kıvama gelene kadar blender ile püre haline getirin (Balkabağı ve havucun tatlı tadını vurgulamak istiyorsanız buraya bir çorba kaşığı bal ekleyebilirsiniz).
  5. Daha şimdiden afiyet olsun ! 🥰👌🤤.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı bardak toz şeker
  • 1 vanilya 200 gram ceviziçi

Süslemek İçin

  • Çilek yada nar

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Süt şekerle kaynatılır içine 1 vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Elimizi yakmayacak bir ısıda (Ne soğuk be sıcak olan )süt ile güllaç yaprakları ıslatılır.
  3. 7. İnce güllaç yaprağından sonra cevizler serpiştirilir ve tüm yapraklar bitene kadar süt ile yapraklar ıslatılır.
  4. Soğuması beklenir üstü streçlenerek dolapta dinlendirilir. Ceviz ve çilek ile sunum yapılır.

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi

 

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 kuru soğan
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Arzuya göre baharatlar
  • Sos İçin Gereken Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağı arzuya bağlı sıvı yağda olur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Domates rendesi konserveden kullandım göz kararı
  • Sarımsaklı yoğurt 1 su bardağı kadar

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi Yapılışı

  1. Resimlerde detaylandırdığım şekilde temizlenmiş karnabaharı incecik kıyalım tencereye doğranmış soğanı alıp iyice kavuralım.
  2. Üzerine kıyılmış karnabaharı alıp sürekli karıştıralım şu yok çevire çevire kavrulmasını sağlıyoruz öte yandan tereyağı salça kavurup domates sosunu ekleyelim beş dakika pisince altını kapatalım.
  3. Sarımsaklı yoğurdumuzuda hazır edelim ara ara karıştırarak kavurduğumuz karnabahar bu arada yumuşamış oluyor.
  4. Sona doğru tuz ve arzuya göre baharat ekleyip 1 iki tür daha çevirip servise alalım ilk sıcağı çıkınca üzerine yoğurt ve sosla süsleyip sunalım afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.

San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1000 gram pınar beyaz taze peynir
  • 500 gram krema
  • 6 yumurta
  • 350 gram toz şeker
  • 30 gram un
  • 1 paket vanilya

San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı


  1. Beyaz taze peynir ve toz şeker 5 dakika kadar mikserde veya çırpma teli ile düşük ayarda şeker iyice eriyene kadar karıştırılır.
  2. Daha sonra krema eklenerek 5 dakika daha karıştırılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek karıştırılır.
  3. Son olarak un ve vanilya elenerek ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Karışım yağlı kağıt serilmiş 22-24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
  4. 180 derece ısınmış fırında 35 dakika üzeri yanana dek pişirilir. Piştikten sonra fırının içinde ılınana dek bekletilir.
  5. Daha sonra fırından alınıp buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır. 2 paket isteğe bağlı olarak sütlü ya da bitter çikolatayı benmari usulü eritip servis esnasında kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun. ♡

Soğuk Kahve Tarifi

 

Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı gold kahve
  • 1/5 yemek kaşığı şeker (İsteğe bağlı)
  • 1 bardak süt

Soğuk Kahve Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şekerimizi ve kahvemizi bir kaba alıyoruz üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  2. İyice çırpıyoruz (Hafif köpürene kadar)
  3. Çırptığımız kahveyi sunum yapacağımız bardağa ekliyoruz isteğe bağlı içine buz ekliyoruz.
  4. Sütümüzü de çırpıp kahvenin üzerine ekliyoruz.
  5. İsteğe bağlı olarak üzerini süsleyebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun 😋♥️.

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yaklaşık 5 su bardağı un

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı

Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile toz şekeri iyice çırpın. Ardından portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yoğurt ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin elinizle karıştırın. Kabartma tozu ve karbonatıda ilave edin. Biraz yoğurun.
  3. Ele yapışan bir hamur olacak.
  4. Bir kaba sıvı yağı koyun. Elinizi yağa bulayın.
  5. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Bir bıçak yardımıyla kurabiyenin üzerine artı işareti olacak şekilde kesikler atın.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
  10. Üzeri kızarınca pişmiştir.
  11. Afiyet olsun 🤗🤗.

Hazır Tadında Evde Hamburger Yapımı Tarifi

 

Hazır Tadında Evde Hamburger Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Ekmek İçin

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )
  • Biraz susam

Köftesi İçin

  • 500 gram yağsız kıyma
  • Yarım soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı irmik (İrmik yoksa ekmek içi de olabilir )
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz

İçi İçin

  • 5-6 yaprak marul
  • 1 adet domates
  • Salatalık turşusu
  • Ketçap
  • Mayonez

Hazır Tadında Evde Hamburger Yapımı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamuru yoğuralım. 1 paket yaş mayanın üzerine un hariç diğer hamur malzemelerini katıp karıştıralım.
  2. Daha sonra unu da katıp yoğuralım ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım. O sırada köftemizi de yapalım.
  3. Kıymanın üzerine soğan ve sarımsak rendesi ekleyelim. Daha sonra irmik, karbonat ve baharatları da ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  4. Yoğurduğumuz köfteden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve ince köfte şekli verelim.
  5. Üzerlerini kapatıp 1 saat dolapta bekletelim. Mayalanan ekmek hamurunu 8 eş parçaya bölelim ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine hiç birşey sürmeden yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlendikten sonra üzerine fırça yardımıyla şu sürelim ve isteğe bağlı susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından aldığımızda üzerine bez örtelim. (bu sayede yumuşak kalacaktır)
  8. Daha sonra köftelerimizi kızartın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alalım. İyice ısınan yağa köftelerimizi bırakalım.
  9. Her iki tarafınıda iyice kızarttıktan sonra bir tabağa alalım. Yanına patates kızartmak isterseniz 4 adet patatesi çubuk şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin ve sudan çıkarıp kurulayın.
  10. Daha sonra kızartabilirsiniz böylece daha lezzetli patates elde edeceksiniz.
  11. Hamburger ekmeklerimizi bıçak yardımıyla ortadan keselim. Alt katmanına 1 yemek kaşığı ketçap döküp yayalım ve üzerine sırasıyla köfte, marul, domates ve salatalık turşusu koyalım.
  12. Üzerine biraz ketçap ve mayonez sıkıp kapağını kapatalım. Bütün hamburgerlerimizi bu şekilde yapalım.
  13. Çok lezzetli bir tarif oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊 ❤.

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 2 su bardağı ılık su (250ml)
  • Yarım yaş maya
  • 3 küp şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su ve şekerde mayayı eritip un ve tuzu ekleyip yumuşak ama ele fazla yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyeceğiz. 30 dakika bekleyelim.
  2. Hamurumuz mayalanınca 10 eşit parçaya ayırıp beze haline getireceğiz.
  3. Bezelere hafif elimizle bastırarak biraz açacağız bezeyi ve küçük bir kase de karıştırdığımız yumurta ve yoğurt karışımından bezenin üzerine dolu dolu bir tatlı kaşığı kadar ekleyip parmaklarımızla bastırarak tırnak pide şeklini veriyoruz.
  4. Bu şekilde hamur biraz daha açılacaktır. Ne çok kalın ne çok ince olsun malum fırında da kabaracak. Üzerine çörek otu serpiyoruz.
  5. Fırın kağıt serdiğimiz tepsiye pidelerden yerleştiriyoruz 2 tane alır sanırım. Fırını önceden 250 dereceye ısıtıp iyice ısınınca tepsiyi fırına veriyoruz.
  6. Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı ( Bunun yerine 125 gram margarinde kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker (Dilerseniz arttırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin

  • Kakao

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağımızı bir tencereye alarak eritiyoruz. Unumuzu da ekleyerek hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra süt, şeker ve nişastayı da ekleyerek sürekli karıştırıyoruz ve orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilini de koyup, blender veya mixer yardımıyla çırpıyoruz.
  4. Hazırladığımız tavuk göğsünü bir borcama veya dilediğimiz bir kaba dökelim.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabına alarak 1-2 saat kadar dinlendirelim ve son olarak kalıptan çıkaralım.
  6. Üzerini tarçın, kakao, antep fıstığı veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 😚.
  7. Tavuk göğsümüz hazır! afiyet olsun.

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi

 

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 8, 9 tavuk budu(Arzuya göre arttırıp azalta bilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • susam ve çörek otu karışımı

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk butlarımızı düdüklü tencereye alıp içine baharat ve tuzu ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika pişirelim. (her düdüklü aynı ölçüde pişirmez. Kendi pişme ölçünüze göre pişirin).
  2. Düdüklüden alıp ılımaya bırakalım.
  3. Milföylerimizi şerit şeklinde kesip haşladığımız butların etrafına aşağıdan yukarıya doğru saralım. Bütün butları bu şekilde yapıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Dilerseniz yanına fırınlanmış baharatlı patatesle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi

 

Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı karabiber

Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz ve havuç rendelenir.
  2. Yoğurt mayonez sarımsak iyice çırpılır.
  3. Karabiberi eklenir karıştırılır.
  4. Kereviz ve havuçlar yoğurt kasesine eklenir karıştırılır.
  5. En son cevizimizi de ekleyelim.
  6. Salatamız hazır 🌺🌺🌺.