Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 hurma
- Rondodan geçirilmiş yulaf
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
Üst Taban
- 8 elma
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı tarçın
- Hurmaları beklettiğimiz su
Süsleme
- 3 hurma
- Yarım muz
- 1 çay bardağı yulaf
- Yarım çay bardağı ceviz
Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi Yapılışı
- Alt tabanı yapmak için bir kaba 2 yumurta, 3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurdu güzelce çırpalım.
- Çırptığımız karışımın içine küçük küçük kestiğimiz 2 hurmayı, yeteri kadar rondodan geçirdiğimiz yulafı, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek yoğuralım.
- Karışımı tezgaha alıp güzelce yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmayan kurabiye hamuru gibi olması lazım. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında dinlendirelim.
- Üst taban için 8 tane elmayı soyup ve ince olacak şekilde keselim. Elmaları bir tavaya alalım üzerine tarçın, pekmez ve hurmaları beklettiğimiz suyu içine koyup ve pişmeye bırakalım.
- Çok suyu çıkarsa koymayın zamanla suyu çekecektir pişen elmaları bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Alt taban için hazırladığımız hamuru koyacağımız tart kalıbı veya kelepçeli kalıba göre açalım, 3 cm daha kenarları için açmayı unutmayın.
- Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirip 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen tartımızın içine elmalarımızı güzelce koyalım.
- Süslemeler için 3 hurma ve yarım muzu rondodan geçirip bir püre elde edelim. Püremizi ve cevizleri güzelce karıştıralım. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üstüne karışımı parçalayarak koyup pişirelim.
- Tartımızın üstüne yaptığımız süslemeleri koyalım. Hindistan cevizi koyarak servis edelim.
- Afiyet olsun. ♡.