14 Aralık 2020 Pazartesi

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi

 

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 hurma
  • Rondodan geçirilmiş yulaf
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)

Üst Taban

  • 8 elma
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Hurmaları beklettiğimiz su

Süsleme

  • 3 hurma
  • Yarım muz
  • 1 çay bardağı yulaf
  • Yarım çay bardağı ceviz

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanı yapmak için bir kaba 2 yumurta, 3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurdu güzelce çırpalım.
  2. Çırptığımız karışımın içine küçük küçük kestiğimiz 2 hurmayı, yeteri kadar rondodan geçirdiğimiz yulafı, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek yoğuralım.
  3. Karışımı tezgaha alıp güzelce yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmayan kurabiye hamuru gibi olması lazım. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında dinlendirelim.
  4. Üst taban için 8 tane elmayı soyup ve ince olacak şekilde keselim. Elmaları bir tavaya alalım üzerine tarçın, pekmez ve hurmaları beklettiğimiz suyu içine koyup ve pişmeye bırakalım.
  5. Çok suyu çıkarsa koymayın zamanla suyu çekecektir pişen elmaları bir kenarda soğumaya bırakalım.
  6. Alt taban için hazırladığımız hamuru koyacağımız tart kalıbı veya kelepçeli kalıba göre açalım, 3 cm daha kenarları için açmayı unutmayın.
  7. Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirip 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen tartımızın içine elmalarımızı güzelce koyalım.
  8. Süslemeler için 3 hurma ve yarım muzu rondodan geçirip bir püre elde edelim. Püremizi ve cevizleri güzelce karıştıralım. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üstüne karışımı parçalayarak koyup pişirelim.
  9. Tartımızın üstüne yaptığımız süslemeleri koyalım. Hindistan cevizi koyarak servis edelim.
  10. Afiyet olsun. ♡.

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi

 

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler

Tarator için gereken malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 avuç ceviz
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 4 dilim bayat ekmek
  • Yarım limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 6-7 dal dereotu

Kalamar için gereken malzemeler;

  • 1 kg. marine edilmiş ve 1 gece dinlendirilmiş kalamar
  • ½ su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Kızartmak için bolca sıvıyağ

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi Yapılışı


  1.  İlk olarak dereotlarını ince ince doğruyoruz.
  2. Parçalamış olduğumuz bayat ekmekleri rondonun haznesine koyduktan sonra, ceviz ve yoğurtları da ekliyoruz.
  3. Ben hem süzme yoğurt hem de kendi yapmış olduğum ev yoğurdunu tercih ediyorum. Siz de tercihe göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.
  4. Tuz ve sirkeyi de ekledikten sonra malzemelerimizi hem iyice özümsemesi hem de parçalanması adına yaklaşık 30 saniye rondodan geçiriyoruz.
  5. Yarım limonu sıkarak suyunu rondo haznesine ekliyoruz.
  6. Ardından sarımsakları da ezerek karışımın içine ekliyoruz.
  7. Son olarak dereotları ve zeytinyağını da ekledikten sonra yaklaşık 2 dakika boyunca parçalıyoruz.
  8. Tüm malzemeler iyice karışıp sos haline geldikten sonra taratorumuz hazır.
  9. Bir kabın içine beyaz un, mısır unu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  10. Unlar karıştıktan sonra 1 gece dolapta dinlendirdiğimiz kalamarı yıkamadan, marine ettiğimiz suyu ile birlikte una buluyoruz.
  11. 8-10 parça kesilmiş kalamarı un karışımının içine attıktan sonra güzelce karıştırıyoruz.
  12. Elek ya da süzgeç yardımıyla silkeleyerek fazla unları eliyoruz.
  13. Bu işlemi bütün kalamarlara yaptıktan sonra tava da kızartma işlemine geçeceğiz.
  14. Tavaya kalamarları geçecek kadar sıvı yağ ekledikten sonra yağın kızmasını bekliyoruz.
  15. Yağ kızdıktan sonra kalamarları tavaya alarak pişmeye bırakıyoruz.
  16. Kalamar çok çabuk piştiği için renk değiştirene kadar tutuyoruz ve kızardıktan sonra tavadan alıyoruz.
  17. Bu işlemi tüm kalamarlara yaptıktan sonra yemeğimiz artık hazır.
  18. Tabağa alarak servis edebilirsiniz.

Tam Kıvamında Karamelli Muhallebi Tarifi

 

Tam Kıvamında Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel Sos

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su

Tam Kıvamında Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tencereyi ocağa alıp margarini eritelim.
  2. Unu ilave edip kavuralım.
  3. Sütü ve şekeri ilave edelim.
  4. Muhallebimiz kaynayıp ılıdıktan sonra vanilyayı ekleyelim.
  5. Kaplara boşaltalım dolapta soğumaya bırakalım.
  6. Bir kaseye 1 su bardağı suyu alıp nişastayı karıştıralım.
  7. Ayrı bir tavaya şekeri alıp yakmadan eritelim.
  8. Şekerimiz kahverengiye döndüğünde suyu ekleyelim karıştıralım. Sulu bir hale gelince nişasta karısımını ekleyelim karıştıralım.
  9. Güzel bir kıvama gelince muhallebilerin üzerine dökebiliriz.
  10. Afiyet olsun.

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru yada yaş maya (Ben kuru kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un

İçi İçin

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber, tuz, nane, kekik

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Maya, yağ, tuz ve şeker bir kaba alıp karıştırılır. 2 bardak ılık süt karışıma eklenir. İyice karıştırılıp malzemelerin erimesi sağlanır.
  2. Ardından un kontrollü bir şekilde karışıma eklenir. Böyleve yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
  3. Patatesler haşlanır ve ezilir soğan yağda kavrulur soğan ve patates karıştırılır ve istenilen baharatlar eklenir dilerseniz salça da ekleyebilirsiniz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparılıp elde açılır. İstenilen kadar iç harçtan konup kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180° derece fırında alt üst pişirilir.
  5. Üzeri nar gibi kızarana kadar.
  6. Afiyet olsun ♡.

Sulu Kabak Yemeği Tarifi

 

Sulu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Sulu Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları doğrayalım tencere yağı ekleyelim ve soğanları kavuralım.
  2. Ay şeklinde doğradığınız kabakları ekleyim bulgurda ekleyip üzerine 3 su bardağı kadar su koyalım.
  3. Daha sulu isterseniz fazla ekleyebilirsiniz kaynamaya yakın tuz karabiber nane toz biber ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirelim afiyet olsuun🥰.

Diyet Tatlı Tarifi

 

Diyet Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış cennet hurması
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3/2 su bardağı leblebi tozu
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Süslemek İçin

  • Nar ve bitter çikolata

Diyet Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Tabi diyet bir ürün olduğu için dilerseniz içine pudra şekerini koymaya bilirsiniz.
  2. Önce hurma ve muz güzelce soyup blender a alıyoruz içine kakao ceviz pudra şekerini ekleyip iki üç tur çekiyoruz.
  3. Ben leblebi tozunu kendi evdeki yenmeyen leblebileri çekerek elde ettim hazırda satılıyor leblebi tozu olmazsa başka un yerine geçebilecek toz ürünlerde kullanabilirsiniz ben böyle lezzetli buldum.
  4. Leblebi tozunu da diğer karışıma katıyoruz ve tatilimiz hazır ben üzerine nar ekledim ve bitter çikolata rendeledim şuan gördüğünüz bu kase de bir kişi için çok fazla yarısı bile yetiyor şimdiden deneyenler afiyet olsun.

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi

 

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşıgi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un

Kremasi için

  • 200 gram labne
  • 200 gram krema
  • 1 paket krem şanti ( 2 poşet)
  • Arası için muz
  • Üzeri için nar

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak larımızı haşlayıp robottan geçiriyoruz bir su bardağı elde etmemiz gerekiyor ayrı bir kapta bir su bardağı şeker üç yumurtayı çırpıyoruz çırptıktan sonra ıspanaklı pureğimizi ekliyoruz.
  2. Harcımızı üzerine kabartma tozu şekerli vanilin 2 su bardağı un ekleyerek kek hamuru elde ediyoruz.
  3. Yağladığımız tepsiye harcımızı dökerek 190 derecede pişene kadar pişiriyoruz kekimiz piştikten sonra soğutup üzerinden biraz kesiyoruz.
  4. Kestikten sonra krema mızı hazırlıyoruz 200 gram labne 200 gram krema 1 poşet krem şanti ekleyin çırpın.
  5. Hazırlamış olduğumuz kremadan üzerine biraz sürüp dilimlenmiş olduğumuz muzlardan kekin üzerine koyup tekrar hazırlamış olduğunuz kremadan üzerine koyup spatula ile düzleştirelim.
  6. Kesmiş olduğunuz kekleri robottan geçirip üzerine serpiştirelim 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi

 

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • Yumurta sarısı

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük küpler halinde keselim. Tavaya alıp biraz sıvı yağ ile kavuralım. Küp küp doğranmış havuç patates ve bezelyeleri haşlayalım.
  2. İsterseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz ben kendim haşlayıp kullanmayı tercih ettim. Haşlanan sebzeleri süzdürüp kavrulmuş tavukların üzerine alıp baharatlarını ilave edelim.
  3. Her bir milföy yaprağına dolu dolu tavuklu karışımdan koyup bohça şekli verelim ve tepsiye ters çevirerek dizelim.
  4. Aşağıda yapılışını resimler halinde gösterdim. Milföyler bitene kadar yapalım. Ü
  5. zerine yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak iken servis etmenizi öneririm.
  6. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

 

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 1 paket krema
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerindeki Püre İçin

  • 5-6 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Süt un nişasta ve toz şekeri ocakta pişiriyoruz kaynayan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
  2. Ilıyınca kremamızı döküp çırpıyoruz.
  3. Bal kabağını şeker ile pişirip blendırlıyoruz sıkma torbasına alıyoruz.
  4. Soğuyan muhallebiyi kuplara dolduruyoruz.
  5. Üzerine püremizi sıkıyoruz. Afiyet olsun.

Şifon Kek Tarifi

 

Şifon Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta sarısını (oda ısısında olacak)
  • 6 yumurta akı (oda ısısında olacak)
  • 2 su bardağı (kek un)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Şifon Kek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurta sarılarını tozşekeri mikserle yardımıyla mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Sıvı yağ, portakal suyu ekleyip çırpmaya devam edin elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ekleyip iyice çırpın en son portakal rendesini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Başka bir kaba yumurta akı, tuz ekleyip güzelce katılaşana kadar iyice çırpın.
  4. Yumurta beyazı karışımı diğer hamura 3 defa ekleyip spatula yardımıyla söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak yedirin kek hamuru yağladığınız kek kalıbına boşaltın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 50 dakika pişirin pişen kek soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine pudra şekeri serpin🦋🦋🦋🦋.

Not:fırından fırına pişirme şekilli fark ediyor siz kürdan yardımıyla kontrollü pişirin.

Tavada Kestane Közlemesi Tarifi

 

Tavada Kestane Közlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kestane
  • Su
  • Tuz

Tavada Kestane Közlemesi Tarifi Yapılışı


  1. Kestaneler yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile doldurulur.
  2. Yaklaşık dört saat bu suda bekletilir.
  3. Süre sonunda suyu süzülür ve kestaneler çizilir.
  4. Yapışmayan bir tava iyice ısıtılır.
  5. Kestaneler içine alır ve çatlayana kadar çevire çevire közlenir.

Afiyet olsun.

Efsane Beyti Kebabı Tarifi

 

Efsane Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta

Yufka içine sürmek için sos;

  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Sarmak için;

  • 2,5 adet yufka

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı süt

Yanında servis için sos;

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 kaşık domates konserve
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yanında servis için diğer sos;

  • Sarımsaklı yoğurt

Servis için (tercihe bağlı);

  • 10 adet küçük patates

Efsane Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcı hazırlayacağız. Malzemeleri ekleyip ilk önce kaşık yardımıyla karıştırılır daha sonra yoğurulur.
  2. Yufka içine sürmek için olan sosumuzun malzemeleri karıştırılıp hazırlanır.
  3. 1 yufka açılır.
  4. Hazırlanan sos içerisine sürülür.
  5. Kıyma görseldeki gibi yufkanın üzerine dizilir.
  6. Daha sonra rulo şeklinde sarılır.
  7. Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan ikiye kesilerek yerleştirilir.
  9. Yerleştirilen yufkaların üzerine süt sürülür daha sonra yumurta sarısı da sürülerek 200° alt üst ayarda fırına verilir(kontrollü bir şekilde) (zaman fırınınıza göre fark edebilir).
  10. Patatesler dörde bölünür ve kızartılır. Servise hazır.

Güveçte Türlü Tarifi

 

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 250 gram dana et
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Yarım kilodan biraz az taze fasulye
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber

Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti büyük yada küçük doğrayarak az kavuralım. Sebzelerin hepsini küp küp doğrayalım. Güvece sırayla yerleştirelim.
  2. En alta sıvı yağ, soğan ve sarımsak minik minik doğrayalım, taze fasulye, patates, et, patlıcan, biberler ve domates.
  3. Sebzelerden sonra en üste tereyağı koyalım bir kase içerisine sıcak su alarak salça baharat ve tuz koyup güzelce karıştıralım.
  4. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde salçalı suyu koyalım. Yağlı kağıt ve folyo ile güzelce saralım. 1 saat kısık ateşte karıştırmadan pişirelim.
  5. Hepsi aynı ayarda yumuşuyacak pişiyor.
  6. Şimdiden afiyet olsun.