16 Aralık 2020 Çarşamba

Ciğer Sote Tarifi

 

Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Zeytinyağı

Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Zeytinyağı

Ciğer Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya biraz zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları üzerine ekliyoruz.
  2. Biraz kavrulan soğanlara ciğerleri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Suyunu salan ciğerler suyunu çekmeye yakın üzerine biberler, sarımsaklar eklenir ve biberler hafif diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
  4. Ciğerlerin pişmesi yeterlidir bu sürede (çok kavurursanız kurutursunuz ciğerleri sert olur ve yemekte çok zorlanırsınız).
  5. Kimyon ve tuz eklenir karıştırılır ve servise hazırdır.

 Yapılışı

  1. Tavaya biraz zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları üzerine ekliyoruz.
  2. Biraz kavrulan soğanlara ciğerleri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Suyunu salan ciğerler suyunu çekmeye yakın üzerine biberler, sarımsaklar eklenir ve biberler hafif diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
  4. Ciğerlerin pişmesi yeterlidir bu sürede (çok kavurursanız kurutursunuz ciğerleri sert olur ve yemekte çok zorlanırsınız).
  5. Kimyon ve tuz eklenir karıştırılır ve servise hazırdır.

Kakaolu Kek Tarifi

 

Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpıyoruz. (sizlerde severseniz içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz. ).
  4. Kek kalıbımızı tereyağınla biraz yağladıktan sonra, 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletiyoruz.
  6. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ki sıcak olursa parçalanabilir.
  7. 20 dakikan önce lütfen fırın kapağı mı açmayalım yoksa kekinizde çökme olabilir.

Çocuklar İçin Kemik Suyu Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Çocuklar İçin Kemik Suyu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı önceden 12 saat kaynattığımız kemiksuyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 fincan tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Çocuklar İçin Kemik Suyu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize kemiksuyu ve suyumuzu koyuyoruz.
  2. İçine şehriyemizi katıp 7 dk kaynatıyoruz .
  3. Başka bir kapta yoğurt un ve limonu iyice çırpıyoruz kaynayan çorbamızın üzerine bir taraftan karıştırarak yavaş yavaş katıyoruz ki hamur olmasın .
  4. 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.

Afiyet olsun. (

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (ılık )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4.5 su bardağı un

İçerisine;

  • Lor peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza süt, yağ, maya, şeker, tuz, su eklenir, unumuzu da kontrollü sekilde ekleyelim.
  2. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  4. Dinlenen hamurdan istediğimiz şekil verelim.
  5. İçerisine istediğimiz malzemeleri koyalım.
  6. Hamur bitene kadar bu işlem devam edelim.
  7. Bir yarım saat daha bekletelim.
  8. Tepsi mayası gelen hamurumuza sıvı yağ ile yumurta sarısını sürelim.
  9. Üzerine susam ve çörek otu atalım.
  10. 170 derecede 35 dk pişirelim.

Afiyet olsun.

 

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur(bardak ölçüm 200ml)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
  • İlikli kemik suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su(bulgurun cinsine göre su miktarı değişir)
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
  2. Tencereye az zeytinyağı koyup şehriyeleri ekliyoruz kavrulmaya bırakıyoruz.
  3. Kavrulan şehriyelerin üzerine bulguru ekliyoruz 1-2 tur karıştırdıktan sonra tereyağını ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavrulan bulgurun üzerine tuzunu, ilikli kemik suyunu(12 saat kaynatıp karton bardaklara doldurup dondurucuda saklıyorum pratik ve sağlıklı oluyor) ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pilav suyunu çekince ocakta en düşük dereceye alıp pilavı demlendiriyoruz.
  6. Bulgurlar yumuşayınca altını kapatabilirsiniz.

Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor☺️.

Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi

 

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık (toz olana kadar çekin)
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Kreması için :

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için :

  • 250 gram kadar böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Ben alt tabanından başlıyorum. 2 paket burçak bisküviyi rondodan toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
  2. 1 bardak fındığı da toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
  3. Bir kaba alıp üzerine 100 gram margarini ve yarım çay bardağından biraz az sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Kelepçeli kalıbın dibine dökerek iyice bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Geçiyoruz ikinci adıma. Krema için çırpma kabına 500 gram labneyi alıyoruz ve 3 dakika çırpıyoruz.
  6. Sıvı kremayı da ekleyip 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  7. Yumurtaları da birer birer ekliyoruz ve her birini yaklaşık 1 dakika kadar iyice yiyene kadar çırpıyoruz.
  8. En son un, vanilya ve şekeri de ekleyerek kremayı hazırlıyoruz.
  9. Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki kremanın dış kısmı ısıdan yanmasın.
  10. Kremayı döküyoruz vee fırın zamanı.
  11. Öncelikle fırına ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyuyoruz ki tatlımız çatlamasın.
  12. Tatlıyı 200 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
  13. 15 dk sonunda fırını 160 dereceye getiriyoruz ve 15 dk daha pişiriyoruz.
  14. Pişme işleminin sonunda fırının kapağını açmıyoruz, fırının ısısını tamamen kapatıp 1 saat kadar daha fırının içinde bekliyoruz.
  15. Bu süre sonunda fırını açıp kremanın katılaşıp katılaşmadığını kontrol ediyoruz. Katılaşmışsa krema tamam demektir.
  16. Geçiyoruz sos kısmına. Böğürtlenleri bir kaba alıyoruz. Üzerine şekeri ekliyoruz.
  17. Nişastayı su ile açıp ekliyoruz. 1 bardak suyu da ekleyerek ocağa alıyoruz.
  18. Kaynayınca altını kısıyoruz ve 10 dakika kadar daha pişmeye devam ediyoruz.
  19. Pişince vanilyayı da ekliyoruz ve sosumuz hazır.
  20. Sosu hazırladıktan sonra ben pötür kalmasını istemediğim için süzgeçten geçirdim ve tatlının üzerine döktüm. Bu şekilde 1 gece de buzdolabında dinlendiriyoruz.

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi

 

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 4,5 su bardağı un
  • 20 gram yaş maya (bir paketin yarısı) kuru maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı yeterli olur.
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üst malzemeleri;

  • 1 su bardağı lor peynir
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı pulbiber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemeleriyle yumuşak  bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  2. Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. Bunun için, soğanı ve biberi rondodan geçirin. Veya küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin. (soğan ve biber kızarmayacak sadece yumuşayacak).(ben rondom bozulduğu için tavanın içinde blendırla püre haline getirdim. ).
  3. 1 su bardağı lor peynir salça, nane, kimyon, susam, acı pulbiberi de ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde yassıltın.
  5. Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe bastırın.
  6. 180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün.
  7. Ekmeklerin yan tarafları hafif kızarınca fırından alın.

Afiyet şifa olsun.

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi

 

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 bardak saver kitel
  • 3 bardak köftelik bulgur
  • Tuz ve toz kişniş

İçine ;

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber, pulbiber

Haşlamak için;

  • Su ,tuz

Kızartmak için;

  • Yağ
  • 2 yumurta
  • Karabiber

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Saverkitel ve bulgurumuzu ıslayalım içine tuz ve 1 yemek kaşığıda kişniş ekleyelim suyunu iyice çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletelim.
  2. Bu arada önceden kıymamızı hazırlamamız ve soğutmamız gerekir kıymayı tencereye alalım suyunu çekince soğanını doğrayalım içine.
  3. Soğanlar ölünce baharat ve tuzunu ekleyip iyice kavuralım .
  4. Altını kapatmaya yakın maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.Not; kesinlikle kıyma sulu olmayacak ve soğuk olmalı.
  5. Daha sonra iyice suyunu çeken hamuru bi güzel yoğuralım .
  6. Yanımıza bir kapta su alalım çünkü yoğurdukça su gerekecek en az bi saat çok iyi yoğuralım.
  7. Sonra cevizden biraz büyük parçalar halinde alalım ,elimize avuç içinde çevirerek açalım, içine kıyma koyup kapatalım .
  8. Bu arada yanınıza biraz zeytinyağı alın yağla açın açtıktan sonra da hafif yağlanmış tepsiye koyun ki yapışmasın .
  9. Köfteler bitince önce haşlayın( fokur fokur kaynayan suya atalım suyun yüzüne çıkınca çıkaralım) .
  10. Ardından haşlayan köfteleri borcama alın.
  11. Ayrı bi kapta yumurtaları çırpın, içine az bi karabiber ekleyin.
  12. Köfteleri yumurtaya bulayın ve alttı üstlü kızartın.

Mayasız Şerit Poğaça Tarifi

 

Mayasız Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gram tereyağı ( eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un ( +/- )

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

İç harcı :

  • 250 gram kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 tane patates
  • Tuz, karabiber

Mayasız Şerit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri un hariç karıştırıyoruz, ardından unu azar azar ekliyoruz güzel bir hamur yoğuruyoruz, üstünü örtüp kenara alıyoruz.
  2. İç harcı : soğanı ve patatesi rendeliyoruz kıymayla buluşturuyoruz, tuzu ve karabiberi ekliyoruz güzelce karıştırıp kenara alıyoruz.
  3. Hamuru küçük parçalara bölüyoruz ( boyut size bağılı ) her parçayı ince yuvarlak açıyoruz, üst kısmını şerit şeklinde kesiyoruz alt kısmını üste kapatıyoruz (fotoğraftaki gibi ) ve ortasına iç harcı 1 kaşık koyuyoruz üçgen şekilde kapatıyoruz.
  4. Fırın tepsinin içine diziyoruz üstüne yumurta sarısını ve süt karışımı sürüyoruz ve 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.

İç harcı çiğ olarak kullanıyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

Kahvaltılık Çörek Tarifi

 

Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4- 5 bardak un
  • 1, 5 Su bardağı peynir
  • 1 demet maydanoz

Kahvaltılık Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri mayayı, ılık su ve sütü hamur yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
  2. Kapağını kapatıp 2dakika bekliyoruz.
  3. Ardından yumurta beyazı, kıymış olduğumuz maydanoz, peyniri, tuzu kabımıza alıyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş kontrollü olarak karıştırıyoruz ele yapışan bir hamur olacak katı olmayacak ve hamur kabının kapağını kapatarak sıcak bir yerde 30 dakika mayalıyoruz.
  5. Hamurumuz kabardı mayaya geldiğinde elimizi ıslatıp hamurun havasını alıyoruz.
  6. Borcamın 2kaşık sıvı yağ ile her yerini yağlayarak hamuru içine alıp elimizle içine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  7. Üstünü kapatarak 15 dakika tepsi mayasını yapıyoruz. Tepsi mayası çok önemli.
  8. Elimizi batırmak için bir kaseye su ve yağ ekliyoruz elimizi içine batırıp hamura şekil veriyoruz ve üzerine yumurta sarısı ve 1kaşık süt karıştırarak düzgünce bastırmadan sürüyoruz.
  9. 180 ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz istediğimiz şekil de kızarınca fırından alıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

3 Malzemeli Çikolatalı Browni Tarifi

 

3 Malzemeli Çikolatalı Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 – 400 gram çikolata kreması(sarelle gibi)
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un

3 Malzemeli Çikolatalı Browni Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Küçük bir borcama yağlı kağıt serip üzerine dökün.
  3. Önceden ısıttığın 180° fırında kontrollü pişirin.

Sarımsaklı Yoğurtlu Kurutulmuş Patlıcan, Kabak, Biber Kızartması Tarifi

 

Sarımsaklı Yoğurtlu Kurutulmuş Patlıcan, Kabak, Biber Kızartması Tarifi – Kuru Sebzeler İçin Malzemeler

  • 250 gram kuru patlıcan
  • 250 gr. kuru kabak
  • 250 gr. kuru biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Sarımsaklı Yoğurtlu Kurutulmuş Patlıcan, Kabak, Biber Kızartması Tarifi – Kuru Sebzeler Yapılışı

  1. Kuru sebzeler haşlanır. Süzgeç ile suyu süzdürülür.
  2. Fazla suyu alınan sebzeler teflon tava içinde yağda kızartılır.
  3. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edilir. Afiyet olsun.

15 Aralık 2020 Salı

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 125 gram oda ısısında tereyağ ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Elmalı harcı;

  • 4 elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı


  1. Elma rendelerini tarçını ve toz şekeri tavaya alıp pişirelim.
  2. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  3. O sırada hamuru için kaba yumurta margarin şeker alıp karıştıralım.
  4. En son un ve kabartma tozu ekleyip normal kıvamlı hamur elde edelim.
  5. Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim. Sonra hamurun bir kısmını üzerine motif yapmak için ayıralım.
  6. Tart hamurunu biraz un serpiştirelim tezgahta açalım.
  7. Tart kalıbını margarinle iyice yağlayalım. Hamuru serelim.
  8. İç harcını üzerine koyalım. Üzerine ayırdığımız hamurdan motif yapmak için yine un serpip açalım bıçakla kesip kesip üzerine dizelim.
  9. Önceden ısınmış  180 derecelik fırında pişirelim pişip biraz bekletince üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet osun ♡.