18 Aralık 2020 Cuma

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 4 dal maydanoz
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 12 dilim tost ekmeği

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcımızı hazırlayalım. Önce kıymayı bir kaseye alalım.
  2. Sonra sırası ile domatesi, biberi, kuru soğanı rondoda geçiriyoruz ve kıymaya katıyoruz maydanozu ince ince koyalım.
  3. Salçaları ve baharatları ekleyelim 2kaşık suyu ve 1tatlı kaşığı tatlı toz biber renk vermesi için ekleyerek kaşık yardımı ile iyice karıştıralım iç harcımız hazır.
  4. Baharatlarını kendi arzunuza göre ekleyebilir siniz onun için ölçü yazmadım.
  5. Tost ekmeklerini tepsiye dizelim ve üzerine harcımızı düzgün bir şekilde sürelim ve 180 derecede ısıtılmış fırının normal kullandığımız bölümden bir üst katına tepsiyi yerleştirelim.
  6. Buradaki amaç tost ekmeğinin altının kurumaması için.Ben 20 dakika durdurdum. Sizin fırın değişiklik gösterebilir.
  7. Üstü kızarınca aldım. Çok güzel oldu tadı ile görüntüsü ile çok pratik nefis çocuklarınızda severek yiyecekleri eminim deneyeceklere afiyet olsun.
  8. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Eğer önceden yapar iseniz biraz sıcağı geçince ağzı kapalı bir kaba alırsınız. Sonra yerken ısıtabilirsiniz. .

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( yarısı soğanı kavurmak için yarısı da sarmaları pişirmek için )
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Birer tatlı kaşığı olacak şekilde tuz, karabiber, nane, pul biber, kimyon
  • 1 bütün limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İç harcını hazırlamak için :Soğanları küp küp doğrayıp yarım su bardağı zeytinyağı ile kavurun.
  2. Kavurduktan sonra pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Sonra 1 su bardağı su koyup ve kısık ateşte pişerken baharatları da koyup karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  4. Yaprakların içine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın.
  5. Yaprakların hepsini sardıktan sonra tencereye dizin ve yarım su bardağı zeytinyağı ve suyu tencereye ekleyin.
  6. Sarmaların biraz daha ekşi olması için limon dilimlerini üstüne koyup bir tabakla kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  7. Yaklaşık 2 saat piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler.

Renkli Tavuk Yemeğim Tarifi

 

Renkli Tavuk Yemeğim Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 6-7 adet kapya biber
  • 5-6 adet domates
  • 4-5 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Renkli Tavuk Yemeğim Tarifi Yapılışı

  1. Bütün tavuğumuzu önce kesip parçalara bölelim.
  2. Biberlerimiz dörde bölelim.
  3. Domateslerimizide iri iri doğrayalım.
  4. Soğanlarımızıda halka şeklinde doğrayalım.
  5. Baharatlarımızı ekleyim.
  6. Salçamızı bir kaba koyalım suyla sulandıralım.
  7. Bütün malzemeyi karıştırıp tepsiye koyalım.
  8. 180° fırında pişirelim. Afiyet olsun.

 

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

 

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti yapalım.
  2. Su, şeker, limon tencere alalım kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Bütün malzemeleri derin kaba alıp yoğuralım.Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
  4. Cevizden küçük bezeler alalım çay bardağı yardımıyla şekil verelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180°de 35 dk pişirelim.
  6. Fırından çıkarınca hemen soğuk şerbeti dökelim.
  7. Şerbet çektikten sonra servise hazır ❤️.

Afiyet bal şeker şifa olsun♥️.

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi

 

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kimyon
  • Tuz

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ince bulgurumuzu yoğurma kabına alalım.
  2. Tuz, kimyon, salça, salça biberimizi ekleyelim.
  3. Kısırı yoğururken ara ara soğuk suyla ıslayarak yoğuruyoruz.
  4. Bulgur yumuşayınca nar ekşisi zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  5. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanımızı ekleyelim karıştıralım. Afiyet olsun :)).

Puf Kabak Kızartması Tarifi

 

Puf Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 kabak
  • 3 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Kabakların kabuklarını soyun veya kazıyın.
  2. İnce olacak şekilde dilimleyin. ( kalın dilimlenirse, kabakların içi pişmeyebilir. )
  3. Çukur bir kapta sos için gerekli olan yumurta, un, sirke, maden suyu ve tuzu karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Sosun kıvamını anlamak için bir kabak dilimini sosa batırıp çıkarın.
  5. Sos üzerinden akıp gidiyorsa biraz daha un eklemeniz gerekir.
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın.
  7. Kabakları tek tek sosa bulayıp arkalı önlü kızartın.
  8. Kızaran kabaklarınızı yağdan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  9. Dereotlu, sarımsaklı yoğurt veya dilediğiniz bir daldırma sos ile servis yapın.

İrmikli Un Helvası Tarifi

 

İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (75-100 gram margarin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için şeker, su, sütü bir tencereye koyup şekeri eriyene kadar ocakta kaynatıyoruz şekeri eriyince altını kapatın ve bir köşede bekletiyoruz.
  2. Tavaya tereyağını koyup eritip üzerine sıvı yağını ekliyoruz.
  3. Isınan yağa unu ve irmiği ekleyip orta ateşte rengi koyulaşana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz.
  4. Rengi koyulaşan helvaya şerbeti ekleyip kıvamı koyulaşana kadar 5_10 dakika kadar daha hiç durmadan orta ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz üzerini bir kapakla kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz.

Sufle Tarifi

 

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket sütlü çikolata (isteğe göre bitter)

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım, sütü, yağı, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
  2. Son olarak da unumuzu ekleyip iyice kıvam verelim.
  3. Sufle kaplarımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Kapları yarıya kadar hazırladığımız karışımla doldurup ortasına sütlü çikolatamızdan 2 parça koyalım.
  5. Kaynayan suyun içine kaplarımızı koyup üzerini de bezle kapatıp hiç açmadan 7 ile 10 dk kadar pişirelim. Katı olsun derseniz 10 dk pişirin.
  6. Piştikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip sıcak ılık tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun şimdiden. 🤗.

Güveçte Tirileçe Tarifi

 

Güveçte Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un

Kekimizi ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti bir su bardağı soğuk süt

Üzeri için ;

  • Hazır sos kullandım

Güveçte Tirileçe Tarifi Yapılışı

  1. Keki için gerekli malzemeleri yumurta şeker ile başlayıp çırpmaya sonra diğer malzemeleri koyup iyice çırpın.
  2. Güveçleri yağlayıp üzerine dökün .
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
  4. Sonra soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan güveçleri ters çevirip tekrar güvece yerleştirin.
  6. Üzerine süt ,sıvı krema ve şekerli sostan gezdirin.Dolaba koyup soğutun.
  7. Bu sırada sizde krem şantiyi hazırlayıp onu da dolapta biraz bekletin .
  8. İkisini de çıkartıp bir kaşık yardımı ile ıslatılmış tirileçeye gezdirin .
  9. Sonra tekrar dolaba koyun ,ben geceden hazırladım bir gün önceden yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  10. Sabah istediğimiz hazır soslar ile süsledim krem şanti den çok az ayırmıştım bir buz dolabı poşetine koydum üç kısmını makasla kesip şeritler çektim, kürdan ile de üzerinden geçtim hepsi bu kadar afiyet olsun.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kimyon, karabiber
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yaprak kıvırcık marul
  • 2 dal yeşil soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 tane salatalık
  • İsterseniz 1 tane domates

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgura sıcak suyu dökün ve kapatın.
  2. 15 dk kadar bekletin.
  3. Salçayı ekleyip güzelce yedirin.
  4. Baharatlarını ekleyip karıştırın.
  5. Sonra limon, sıvı yağ ve nar ekşisini koyduktan sonra yeşilliklerini de ekleyin.
  6. Hepsini koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun.

Mini Pankek Pasta Tarifi

 

Mini Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem şanti

Mini Pankek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızı yapmaya öncelikle muhallebiden başlıyoruz.
  2. Tencereye süt, şeker ve unu alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  3. Muhallebi pişip göz göz olunca ocağı kapatalım ve vanilyayı ekleyelim.
  4. Ara ara karıştırarak soğuttuğumuz muhallebiye krem şantiyi de ekleyerek iyice karıştıralım.
  5. Pankek malzemelerinin hepsini bir kaba alıp topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  6. Tavamızı ocağa alıp altını yakalım ama kesinlikle yağlamıyoruz. İyice ısınan tavaya 1 kepçe pankek harcından döküp tek tarafını göz göz olana kadar pişirelim.
  7. Pankekler soğumadan ortasına muhallebiden koyup üçgen, dörtgen, beşgen ya da istediğiniz herhangi bir şekilde birleştirelim.
  8. Hazır olan tatlılarımızı dolaba kaldıralım ve en az iki saat dinlendirelim.
  9. Tatlımızı istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun 😋.

Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı da ekleyin.
  3. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  4. Cam borcamı yağlayıp kek hamurunu borcama dökün.
  5. 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
  6. Kekin tam pişmesine 10 dk kala da sosunu pişirin.
  7. Bir kapta sos malzemelerin hepsini kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  8. Kek fırından çıktığında keki dilimleyip sosu dökün.
  9. Üstünü de hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun~.

Magnolia – Lotus Biscofflu Tarifi

 

Magnolia – Lotus Biscofflu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Bisküvisi:

  • 1 paket (50 adet) lotus biscoff bisküvi

Magnolia – Lotus Biscofflu Tarifi Yapılışı

  1. Süt, şeker, un ve nişastayı ocakta kaynayana pişirin ve soğumaya alın.
  2. Soğuduktan sonra sıvı krema ve vanilyasını ekleyin.
  3. Servis etmek istediğiniz bardaklara/kaselere bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde istediğiniz kadar kat yaparak sunabilirsiniz.
  4. Dilerseniz sevdiğiniz meyveleri de koyabilirsiniz bisküvi ile birlikte.