18 Mayıs 2021 Salı

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kadar kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 bardak su

Kızartma İçin

  • Sıvı yağ

    Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
  • Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
  • En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 bardak su (Oda sıcaklığında)
  • 6-7 çorba kaşığı toz tarhana
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) adet tavuk bulyon 

    Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı tencereye alın, sarımsağı rendeleyip kavurun. Suyu ekleyin.
  • Tarhanayı ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tavuk bulyonu içerisine rendeleyin.
  • Kaynamaya başlayınca tuzu ve naneyi ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun!.

Ayvalı Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin kökü
  • 1 adet ayva
  • 1/2 (yarım) adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) portakalın kabuğu (Jülyen doğranmış)
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Soğanları jülyen şeklinde doğrayın, zeytinyağında soteleyin. Bu sırada kerevizleri soyun ve yuvarlak şekilde doğrayın.
  • Tencereye portakal kabuklarıyla kuru üzümleri atıp kavurmaya devam edin. Kerevizleri tencereye yerleştirin. Portakal suyunu ilave edin.
  • Kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Ayvaların kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kerevizlerin üzerine yerleştirin. Sıcak suyu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun!.

Pancar Köftesi Tarifi

 

Pancar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adet orta boy haşlanmış pancar
  • 3 dal taze soğan
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber

    Pancar Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış nohut ve kuru fasulyeleri robottan geçirin. Pancarların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Suyunu iyice sıkın ve bir kaba alın.
  • Robottan geçirdiğiniz nohut ve kuru fasulyeleri pancarların üzerine ekleyin. Taze soğanları incecik kıyın, ilave edin.
  • Tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın. Ardından şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika, sonrasında ise 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

Focaccia Tarifi

 

Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

  • 325 gram un (3 su bardağı)
  • 2 gram maya (1 çay kaşığı)
  • 235 gram su (1 bardak su)
  • 15 gram tuz (1.5 çay kaşığı)
  • 80 gram zeytinyağı (8 çorba kaşığı)
  • 2-3 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı iri taneli tuz

    Focaccia Tarifi Yapılışı

  • Un, tuz ve mayayı bir kaba alın. Su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra hamuru yoğurun.
  • Başka bir kaba 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün hamuru üzerine ilave edip streç film örterek, yaklaşık üç saat mayalandırın ve her yarım saatte bir katlama işlemini uygulayın.
  • Pişirme kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kaba alıp parmaklarınız bastırarak yayın. Tepsi mayalanması için yarım saat daha bekletin.
  • Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, biberiye ve iri taneli tuzu serpiştirin. 220 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Süslemek için pul biber

    Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ıspanakları bol suda yıkayın. Çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Zeytinyağı tavaya alıp yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurun.
  • Küçük doğradığınız kapya biberide ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler güzelce pişince ıspanağı ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip güzelce karıştırın ve ıspanaklar pişince ocağı kapatın. Servis tabağına ıspanak kavurmasını alın.
  • Bir kasede sarımsak ve tuz ile yoğurdu çırpın. Ispanakların üzerine gezdirin. En son pul biber serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun 😋.

Vişneli Kek Tarifi

 

Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 150 gram şeker
  • 200 ml sıvı yağ
  • Vanilya kabartma tozu
  • 300 gram un
  • 100 gr vişne
  • (20 tane yeterlidir

    Vişneli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta şekeri çırpalım sonra diğer malzemeleri koyalım.
  • Kısa ayar çırpalım vişneyide hamura ilave edelim spatulayla karıştıralım.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
  • 170 derecede 35-40 dakika pişirelim afiyet olsun

Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi

 

Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Çikolatalı Ganaj İçin

  • 200 ml krema
  • 200 gram çikolata (120 gram sütlü+80 gram bitter)

    Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısını yumurtanın aklarına ekliyoruz ve bir çimdik tuz ekleyerek traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz şekerin diğer yarısınıda yumurtanın sarısına ekliyoruz çırpmaya başlıyoruz.
  • Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyip iyice köpürene kadar yumurtanın sarısını da çırpıyoruz daha sonra yağını ekliyoruz kuru malzemeleri de eleyerek ekleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
  • Daha sonra bu karışıma yumurta aklarını üç seferde ekleyerek havasını söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz 20 cmlik çember kalıba bu karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 160 derece fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol ederek fırından çıkartalım.
  • Keki bir gece önceden hazırlarsak çok iyi olur eğer hazırlamadıysak en az dört 5 saat soğuduktan sonra keki katlarına ayıralım. Kekin katlarını 1-2 yemek kaşığı sütle ıslatalım.
  • Çikolatalı ganaj için kremayı bir kaba olarak ısıtalım kaynatmıyoruz buna dikkat edelim daha sonra içine çikolataları ilave edelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Daha sonra kenara soğumaya bırakalım oda sıcaklığına gelip hafif katılaşmaya başlayınca kekin aralarına bu karışımdan her katına sürelim ve etrafını da bu karışımla güzelce kaplayalım ve dolaba soğumaya bırakalım.
  • Üzerini pasta kreması ve çilekle süsledim sizde dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun😍.

Patlıcanlı Türlü Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletirken)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  •  2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı alacalı olacak şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
  • Ardından üzerini su ile dolduralım ve tuzu da ekleyerek 15 dakika kadar bekletelim.
  • Tenceremize sıvı yağ ve zeytinyağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek kavuralım.
  • Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Domates salçası ile küp küp doğradığımız domatesimizi de ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Patatesimizi iri küpler halinde doğrayalım ve tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
  • Tuzlu sudan patlıcanlarımızı alarak onları da tenceremize ekleyelim. Tuzunu da ilave ettikten sonra karıştıralım ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Sıcak suyumuzu ilave edip son kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım, kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Benim yemeğim için 25 dakika yeterli geldi ancak siz ara ara kontrol ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Bezelye Tavası Tarifi

 

Bezelye Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Bezelye Tavası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bezelyeleri ayıklayalım. Tencereye biraz su koyup kaynamaya bırakalım.
  • Patatesi soyup halka halka dilimleyelim su kaynayınca en alta patates üzerine yıkadığımız bezelyeyi ilave edip 12-13 dakika kadar haşlayalım.
  • Haşlanırken içine tuzunu da ekleyelim. Daha sonra süzelim. Soğuduktan sonra üzerine mısır unu ekleyip harmanlayalım.
  • Kızartma tavasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim. Tava kızınca bezelyelerin bir kısmını tavaya alıp düzeltelim.
  • Bir tarafı kızarınca kapak yardımıyla diğer tarafını çevirelim diğer tarafı da kızarınca servise hazırdır.
  • Tavayı her çevirdiğimizde yağ ilavesi yapalım mutlaka bizim mutfağımızın en sevilen lezzetlerindendir gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum❤️

17 Mayıs 2021 Pazartesi

Meyveli Kek Tarifi

 

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt veya süt
  • 1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi
  • Üzüm
  • İncir kayısı ne varsa elinizin altında

    Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeler oda ısısında olmalı güzel kabarması için.
  • Yumurtalarımızı kasemize alalım şekeri ilave edelim 5 dakikada kadar çırpalım.
  • Sonra sütümüzü veya yoğurdumuzu. Sıvı yağımızı biraz karıştıralım.
  • Sonra unumuzu kabartma tozunu eleyerek ilave edelim karıştıralım.
  • Meyvelerimizide ekleyip bütün malzemeleri karıştıralım çırpalım düşük ayarda kalıbımızı tereyağ veya margarinle yağlayalım un serpelim.
  • Fazlasını geri çırpalım çırptığımız malzememizi kalıbımıza boşaltalım 180 derecede ısınmış fırında pişirelim alt üst ayarda. Afiyet olsun.

Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi

 

Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka (gönül ister ki, açma olsun ama hazır aldım)
  • İç malzemesi,
  • Yarım kg pazı
  • 1 adet orta soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane, karabiber, kekik ve pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 250 gram lor peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Üzeri için ;

  • Susam
  • Çörek otu

    Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç malzemeler, geniş bir tava yada tencerede kavrulur.
  • Soğumaya bırakılınca içine lor eklenir ve yufka işlemine başlanır.
  • Tam açılan yufka iyice soslanır ve ikiye katlanıp tekrar soslanır, görselde ki gibi iç malzeme konulur, sarılır ve önceden yağlanmış tepsiye konulur. Her yufka için aynı işlem yapılır.
  • 6 yufka bitince, kalan sos üzerine sürülür, sos kalmazsa 1 yada iki kaşık yoğurt ilave edilebilir.
  • Susam ve çörek otu ile süslenir, isteğe bağlı parça parça tereyağ kesilebilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve 20 dk sonra kesip servis edilebilir. Afiyet olsun.İç malzemeler isteğe göre değişebilir, bu tarifin tadı gerçekten çok güzel oluyor.

Kahvaltılık Kuru Domates Mezesi Tarifi

 

Kahvaltılık Kuru Domates Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 avuç ceviz
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Zeytin
  • Peynir

    Kahvaltılık Kuru Domates Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Kuru domatesler 15-20 dakika suda bekletilir.
  • Daha sonra robota alınır ve zeytinyağı, nar ekşisi, sarımsak, ceviz, tuz, kekik hepsi eklenir.
  • 1-2 defa kısa çekilir. Ben fazla ezilmesini istemedim 👍 Dilediğiniz gibi servise hazır ☺