25 Mayıs 2021 Salı

Tepsi Pizzası Tarifi

 

Tepsi Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Kültür mantarı
  • Sucuk
  • 150-200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 adet çarliston biber (ince kıyılmış)

Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 bardak ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet domatesin rendesi
  • 1 diş sarımsağın rendesi
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber

    Tepsi Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Mayalanma süresini göz önünde bulundurarak öncelikle hamur yapımından başlıyoruz. ½ bardak ılık suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alın.
  • Köpürdükten sonra un dolu yoğurma kabına boşaltın. Ardından 1 bardak suyu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun ve 3 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tepsinin şekline, boyutuna göre merdane ile açın.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin.
  • Sosu için salçayı, domates rendesini, sarımsak rendesini, fesleğeni, tuzu ve karabiberi kapta bir araya getirin.
  • Hamurun üzerine sürün.
  • Sırasıyla kaşar rendesini, mantarları ve biberleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15 dakika pişirdikten sonra dilimlenmiş sucukları yerleştirin ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun !.

Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi

 

Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi İçin Malzemeler

Ekmek için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Tavuk için:

  • 1 adet tam göğüs tavuk
  • 2 adet patates (kızartmak için)

Tavuk marinesi için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Lavaşlarımızı yağlamak için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Kırmızı tatlı toz biber

Garnitürler için:

  • 1 adet domates
  • 1/3 adet göbek marul
  • Kornişon turşusu

    Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurduğum hamuru 6 bezeye ayırdım ve biraz uzun şekilde açıp yanmaz tavada alt üst altı açık ateşte pişirdim ve bez altına koydum yumuşak olması için.
  • Tavuk göğsünü 2 saat dondurucuda bekletip sonrasında keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.
  • Sonrasında sosunu hazırlayıp içinde en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Sonrasında yanmaz tavada alt üst olmak şartı ile pişirelim fotoğraftaki gibi.
  • Pişen dönerlere domates sostan az ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Lavaşlarımızı sıvı yağ ve toz biberle yağlayalım.
  • Tavada alt üst çevirelim. Sıcak lavaşa hazırladığımız patates kızartması marul, turşu, domates ve döner ekleyip üzerine yine sostan ilave edelim.
  • En son mayonez ilave edip saralım. Deneyenlere afiyet olsun .

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

 

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı taze kaşar
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

    İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bezelye ve patatesleri haşlayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ve minik minik doğradığınız sarımsakları birlikte solana dek soteleyin.
  • Küp doğradığınız biberleri ekleyin ve 5 dk kadar soteleyin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi kahverengileşinceye kadar pişirin.
  • Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve havuçlar solana dek pişirin.
  • Salçayı ekleyin ve 2 dk kavurun.
  • Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri, baharatları, tuzu ilave edin ve 3 dk. Kavurun.
  • Defne yapraklarını tencereye atın ve 3 dk daha kavurun.
  • 27 cm lik kare fırın kabına (ben borcam kullandım) haşladığınız patatesleri küp doğrayıp tabanına serin.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Patateslerin üzerine kıymalı harcı serin. Üzerine kaşıkla derin çizikler atın.
  • Kıymalı harcın üzerine haşladığınız bezelyeleri serin.
  • Beşamel sos yapımı için: Küçük bir tencereye tereyağını alın.
  • Yağ eriyince unu ilave edin ve sarı renk alana dek kavurun.
  • Yavaş yavaş et suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
  • Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
  • Beşamel sosu hazırladığınız kıymalı yemeğin üzerine eşit şekilde dökün.
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
  • 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun😊.

    Not:✅.

    📌Beşamel sosunuzu, bezelyeleri kıymalı harcın üzerine serdikten sonra yapmaya başlayın. Erkenden yaparsanız sosunuz katılaşır.

    📌Kıymalı harcın üzerine derin çizik atılmasının nedeni sosun altlara ulaşabilmesi içindir.

    📌Kıymalı harç piştikten sonra defne yapraklarını çıkarmayı unutmayın.

1 Paket Tek İçimlik Saleple 1 kg Dondurma Tarifi

 

1 Paket Tek İçimlik Saleple 1 kg Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı yağlı süt
  • 1 paket 17 gram tek içimlik toz salep
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz pasta kreması
  • 2 buçuk su bardağı süt kremayı çırpmak için

Kullanmış olduğum bardak ölçüsü 200ml  

1 Paket Tek İçimlik Saleple 1 kg Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pasta kremasını ve iki buçuk su bardağı sütü mikserle kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika çırpalım.
  2. Çırpma işlemini bitirdikten sonra kremayı buzdolabına kaldıralım tencereye 2,5 bardak sütü ve şekeri alıp ocağın büyük gözünde karıştırarak süt kaynayıncaya kadar pişirelim.
  3. Süt kaynamaya başlayınca üzerine salep ve vanilini ekleyelim 0rta ateşte 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim 10 dakikanın ardından ocağı kapatıp hazırlamış olduğumuz karışımı ara ara karıştırarak soğutalım.
  4. Tamamen soğuduktan sonra üzerine buzdolabındaki kremayı çıkarıp ekleyelim birbirine karıştıralım sonra uygun dikdörtgen bir kaba döküp kapağını kapatalım buzdolabının dondurucu bölümüne kaldıralım.
  5. Yaklaşık 4 saat sonra dolmasına izin vermeden çıkarıp blender ile sadece bir kez iyice bir kaç dakika karıştıralım.
  6. Tekrar kapağı kapatıp dondurucuya kaldıralım ve 8-10 saat tamamen doluncaya kadar bekletelim afiyet olsun hoşça kalın.

Not: Krema yerine kremşanti kullanabilirsiniz.

Havuçlu Dereotlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Havuçlu Dereotlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 büyük kupa pilavlık pirinç
  • 2 havuç rendesi
  • Bir tutam doğranmış dereotu
  • 1.5 aynı kupa ile sıcak su
  • Tuz

    Havuçlu Dereotlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinci saat başı suyunu değiştirerek nişastası gidene kadar birer ikişer defa yıkadım süzgece koydum.
  • Havucu rendeledim.
  • Bir tutam dereotunu yıkayıp ince doğradım.
  • Uygun tencerede orta kısık ateşte yağda havuç ve pirinçi karıştırarak kavurdum bi beş dk kadar.
  • Tuz ve dereotu sıcak su ekledim.
  • Kapağı kapalı kaynamaya başlayınca kısık ateşte 25 dk kadar kontrollü pişirdim.

Tazecik Çıtır Çıtır Semizotu Salatası Tarifi

 

Tazecik Çıtır Çıtır Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 2 tane domates
  • 2 tane salatalık
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Tazecik Çıtır Çıtır Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semizotlarını güzelce yıkayıp elimizle yapraklarını kopartalım.
  • Saplarını da iki üç parçaya kıralım.
  • Salatalıklarımızı yarım daire şeklinde doğrayalım.
  • Domateslerimizi de salatalıklar büyüklüğünde doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp servis edelim.
  • Afiyet olsun 💗🌸.

Andaloz Çorbası Tarifi

 

Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4-5 su bardağı su
  • Tuz
  • Maydanoz 

    Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Bir miktar su ile pirinçler haşlanmaya bırakılır.
  • Ayrı bir tencerede un tereyağında kavrulur.
  • Domates, etsuyu ve su eklenir kaynatılır.
  • Kaynayan çorbaya haşlanan pirinçler ilave edilip kaynatılır.
  • Tuz ve doğranmış bolca maydanoz eklenip karıştırılır. 🧐et suyu sevmeyen sade su ile de yapabiliriz. 🧐 durdukça çekeceği düşünülerek su miktarı ayarlanmalıdır. Afiyetle ❤️

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kadar kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 bardak su

Kızartma İçin Sıvı yağ

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
  • Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
  • En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 su bardağı kadar un

İç malzemeleri;

  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • Bitter çikolata

    Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Kabartma tozu ve unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bu şekli vermek için limon sıkacağına ihtiyacımız olacak.
  • Sıkacağın tersini çevirip içini yağlayın ve streç film geçirin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp içini oyun ve içine bir tatlı kaşığı ceviz ve küçük bir parça bitter çikolata koyup kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirin.
  • Soğuduktan ve kıvama geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım kg kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabuklan yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin.
  • El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun.
  • Çatalla iyice ezin.
  • Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
  • İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
  • Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin.
  • Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin.
  • İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin.
  • Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın.
  • Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın.
  • Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun.
  • Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin.
  • Et esmerleşip kabuk bağlayana kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin.
  • Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün.
  • Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
  • Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın.
  • Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin.
  • Üzerine karabiber serperek hünkar beğendinizi sıcak servis yapın.

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • Maydanoz
  • 1 tane domates
  • 2 tane biber
  • 3 patates
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane soğan
  • Ekmek (ıslatılacak)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ

    İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ayıklayalım ve rendeleyelim, karıştırma kabına alalım.
  • Maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ıslatıp ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım.
  • Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım.
  • Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim.
  • Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim.
  • 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım.
  • İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım. Afiyet olsun.

Enfes Tadı İle Peynirli Mantar Dolması (Diyete Uygun) Tarifi

 

Enfes Tadı İle Peynirli Mantar Dolması (Diyete Uygun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet iri mantar
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı süt

    Enfes Tadı İle Peynirli Mantar Dolması (Diyete Uygun) Tarifi Yapılışı

  • Mantarları soyalım, dilerseniz yıkayabilirsiniz, geçen bir programda duydum mantar yıkanmaz diye, yıkanınca lezzetini kaybediyormuş, burası size bırakıyorum.
  • Uygun bir tavaya az tereyağ eritip mantarları dizelim ve mantarların içine az tereyağ koyalım.
  • Kapağını kapatıp mantarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Beyaz peynirleri çatalla ezelim.
  • Kaşar peyniri rendeleyip beyaz peynire katalım.
  • Baharatları, sütü ve doğranmış maydanozu ilave edip karıştıralım.
  • Yumuşamış mantarların içini harçla dolduralım.
  • Kapağını kapatıp 5-7 dk daha pişirelim.