29 Ekim 2021 Cuma

Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi

 

Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane kapya biber (isteğe göre)

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için; kuru soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım, sarımsağı rendeleyip,maydanozu incecik kıyalım ,kalan bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
  • Köfte harcını buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirelim.
  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilim şeklinde doğrayalım, domates ve biberi de doğrayalım.
  • Köfte harcından bir parça koparıp patateslerin boyutunda şekil verip pişireceğimiz tepsi yada karnıyarık tenceresine yan yana dizelim.
  • Domates ve biber dilimlerini gelişi güzel aralara koyalım.
  • Salçayı ılık su ile açalım.
  • Tuz ve karabiber serpelim .
  • Ardından köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökelim son olarak üzerine biraz tuz serpelim orta ateşte pişirelim.
  • Pişen yemeğimizi ben pirinç pilavı ve karışık salata ile servis ettim.
  • 🌹afiyet olsun 🌹.

Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi

 

Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g yumuşak margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağından az kuru üzüm
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin ve toz şeker ve yumurta iyice karıştırılır, ister elle ister mikser yoğurma ucuyla.
  • Ardından sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir. İyice karıştırılır.
  • Hamur olunca kaptan ayrılıyor ve ele yapışmıyor sonrasında katı malzemeler eklenir.
  • Ceviz ,üzüm, damla çikolata vb karıştırılır.
  • Hamuru hiç şekil vermeden cevizden büyük şekilde koparıp direk tepsiye yerleştirin hafif dağıtabilirsiniz hiç şekil vermenize gerek yok.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Dışı kıtır kıtır içi daha yumuşak yerken zorlamayan bir kurabiye.

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket bisküvi (200g)

Üzeri için;

  • Yarım paket bisküvi (100g)

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırarak ocağa alalım.
  • Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım.
  • Uygun bir fırın kabına bisküvilerimizden bir sıra olacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 20×29 cm çapında borcam kullandım.
  • Dizdiğimiz bisküvilerimizin üzerine muhallebimizden gezdirelim ve spatula ile her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  • Tekrar bisküvi dizelim ve yine muhallebimizden dökerek her yerine yayalım.
  • Son kez bisküvilerimizi dizelim ve kalan muhallebiyi de üzerine gezdirerek düzgün bir şekilde yayalım.
  • Ardından tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için kullanacağımız bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi serperek düzeltelim.
  • Tatlımızı dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

28 Ekim 2021 Perşembe

Kuru Domatesli Karnabahar Salatası Tarifi

 

Kuru Domatesli Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase hafif yumuşayana kadar haşlanmış karnabahar
  • 7-8 adet hafif yumuşayana kadar haşlanmış kuru domates
  • 1 kapya biber küçük doğranmış
  • 1 kase mısır
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu

Sosu için

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı ballı hardal
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/3 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağ 

    Kuru Domatesli Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  • Karnabaharı bir kaseye alıp, üzerine dereotu mısır kapya biber kuru domatesi ilave ediyoruz.
  • Hazırladığımız sosu ilave ediyoruz.
  • En son bolca egelinda zeytinyağını ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi

 

Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber,pul biber

Kızartmak için ;

  • 5-6 adet patates
  • Sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

    Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  • Soğanı doğrayıp kavuruyoruz.
  • Domates ve biberleri küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz kavuruyoruz.
  • Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Patlıcanların suyunu sıkıp tencereye koyuyoruz, karıştırıyoruz.
  • Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tekrar tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz,.
  • Yoğunlaşınca kontrol edip ocaktan alıyoruz.
  • Patatesleri ince halka şeklinde doğruyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Güveç kaplarımıza önce patates koyup üzerine patlıcan yemeğimizi koyuyoruz, (isteğe göre büyük tepside de yapabilirsiniz )
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket  vanilin 

    Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, mısır nişastası, un, toz şeker, zerdeçal ve yıkayıp rendelediğimiz limon kabuklarını alalım.
  • Karıştırarak muhallebimiz kaynayana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı, limon suyu ve vanilini ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  • Ardından muhallebimizi ocaktan alalım ve servis kaplarımıza paylaştıralım.
  • Dilediğimiz şekilde süsleyerek limonlu muhallebilerimizi servis edelim. Afiyet olsun!

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi

 

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋

Milföy Hamurundan Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi

 

Milföy Hamurundan Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru (borcam boyutuna göre değişebilir)

İç malzemesi için;

  • 400 gr yağsız dana kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 büyük kavanoz garnitür (dilerseniz havuç patates bezelye kendinizde kaslayabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • (servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve dereotu)

    Milföy Hamurundan Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavaya kıymayı ekip suyu çekene kadar kavurdum.
  • Daha sonra sıvı yağ ekleyip minik doğradığım soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurdum.
  • Kavrulan malzemelerin üzerine tuz ve baharatları ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra garnitürüde ekleyip ocaktan aldım.
  • Daha sonra resimlerde gösterdiğim gibi borcama milföyleri dizip üzerine hazırladığım harcı döktüm. Tekrar milfoyle kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu ekledim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 6,5 su bardağı su
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Üzerine sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Çay kaşığı ucu ile toz biber

    Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3su bardağı suyu tencereye alalım.
  • Kaynamaya başlayınca kus kus u içine dökelim. Kus kus yumuşayınca 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir bardak su ile açalım. Pürüzsüz olacak şekilde sonra çorbanın suyundan 1 kaşık su alalım.
  • Sosa ilave edelim ve çorbaya yoğurtlu karışımı ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  • Yeşil mercimeği ve tuzunu ilave edelim.
  • 8-10 dakika daha pişirelim ocağı kapatalım.
  • Sosu için cezveye yağı alalım. Isınınca nane ve toz biberini atıp nane bir güzel kokusu çıkınca çorbanın üzerine dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatmayalım.
  • Ilınınca kapatalım. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.

2 Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi

 

2 Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet günlük yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 1 çorba kasesi rendelenmiş peynir (Dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz (Miktarı peynirin tuzuna göre değişebilir)

    2 Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırın.
  • Peyniri rendeleyin, maydanozu doğrayın bir kapta karıştırın.
  • Yufkanın bir tanesini tezgaha serip hazırladığımız karışımın yarısını yufkanın her yanına sürün.
  • Yufkayı bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün.
  • Peynir karışımını yufkanın her yerine eşit dağıtın.
  • Kenar kısmından başlayarak kestiğimiz yere kadar rulo şeklinde sarın.
  • Yapışmaz tavaya orta kısmından başlayarak dolayarak yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp önceki yufkanın etrafından dolayarak tavaya yerleştirin.
  • Bu işlem bittikten sonra tavanın üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 3-4 dakika bekletip suyu süzün.
  • Tavanın kenarından 1-2 yemek kaşığı kadar yağ gezdirin kısık ateşte pişirin.
  • Alt tarafı kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevirip kenarlardan tekrar yağ damlatıp pişirin.
  • Pişince servis tabağına alın üçgen dilimleyip servis edin.Afiyet şifa olsun.

Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 paket kremşanti
  • 1 su bardağı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 adet pasta tabanı
  • 1 kase damla çikolata
  • 2 adet büyük muz
  • 1 kase ceviz
  • 2 su bardağı süt
  • Süslemek için ne isterseniz

    Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pasta tabanının normal boyutunda değil ufak bir tatlı tabağı ile eşit bir şekilde kestim. Sonrasında nescafeyle şekeri karıştırıp pasta tabanını ıslattım.
  • Sırayla sonrasında kremşanti ve sütü iyice çırpalım kremşantinin kıvamı biraz katı olacak sıvı olursa hem pasta yamulmaya müsait oluyor hemde istenilen şekil verilmiyor.
  • Daha sonrasında kremşantimizi tabanımıza bolca yayalım, ince bir tabaka olmasın. Üzerine ceviz muz ve çikolataları serpelim her katı bu şekilde yapalım.
  • En son üzeri için kenardan taşan kremşantileri bir spatula ile kenarlara gezdirerek sürelim pastanın üst kısmına elinizde kalan bütün kremşantiyi koyarsanız şekil vermeniz daha kolay olur.
  • Ben yine spatule ile düzelttim kenarlara kremşanti çok gelmemeli yani bu şekli yapmak isterseniz daha çok taşan kremşantileri kullanın ben süslemek için tarçın kozalak (Haşlanmış kozalak en önemlisi ) :)) kullandım siz ne dilerseniz kullanabilirsin.
  • Kozalak kullanacak olursanız iki su kaynatıyoruz. İkinci suyu bir şişeye doldurup içebilirsiniz faydası çok fazla deneyecek olanlara afiyet olsun 🌸

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik arpa şehriye (Şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kuru nane

    Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar, öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritelim üzerine arpa şehriyeleri ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulan şehriyelerin üzerine unu ekleyip konusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Ardından et suyunu ekleyin sıcak suyu kontrollü ekleyin fazla sulu bir kıvam olmayacak şekilde çırparak arpa şehriyeler şişene kadar pişirin.
  • Yoğurdu yumurta sarısı ile güzelce çırpın yumuşak homojen bir kıvam elde ettiğinizde çorbanın suyundan iki kepçe yoğurda ekleyip karıştırın ki terbiyemiz kesilmesin ılımış olan terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ekliyoruz mutlaka karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Üzerinede naneli eritilmiş tereyağını dökün. Servise hazır bayılacaksınız oldukça lezzetli oluyor şimdiden afiyetler olsun 🌺🌼
  • Not: Sadece tavuk yada et suyu veya sıcak su ile yapabilirsiniz elinizdeki malzemeye göre nasıl lezzet vermek isterseniz.

    Ayrıca terbiyesi içinde normalde yoğurt, un, yumurta sarısı var ama ben un kokusunu sevmediğim için ilk basta kavuruyorum siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.