Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 200 gram kıyma
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy domates
- 1 tane kapya biber (isteğe göre)
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte için; kuru soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım, sarımsağı rendeleyip,maydanozu incecik kıyalım ,kalan bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Köfte harcını buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirelim.
- Patateslerin kabuğunu soyup elma dilim şeklinde doğrayalım, domates ve biberi de doğrayalım.
- Köfte harcından bir parça koparıp patateslerin boyutunda şekil verip pişireceğimiz tepsi yada karnıyarık tenceresine yan yana dizelim.
- Domates ve biber dilimlerini gelişi güzel aralara koyalım.
- Salçayı ılık su ile açalım.
- Tuz ve karabiber serpelim .
- Ardından köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökelim son olarak üzerine biraz tuz serpelim orta ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimizi ben pirinç pilavı ve karışık salata ile servis ettim.
🌹afiyet olsun 🌹.