30 Ekim 2021 Cumartesi

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi

 

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️5 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 300 gram badem tozu
  • 200 gram çikolata (yarı sütlü yarı bitter)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️1 fiske tuz
  • ️Üzerine pudra şekeri

    Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce çikolatayı benmari usulü eritip kenara alalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, sırasıyla diğer malzemeleri ve erittiğimiz çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  • 26 cm kalıbın altını yağlı kağıtla kaplıyoruz, kenarlarını yağlıyoruz.
  • Kek harcını içine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • 25 dakika sonra kekin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp tekrar 20 dakika pişirelimki kekin üstü yanmasın.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤍.

Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi

 

Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr margarin yağ veya tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Tahin

    Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin yağ ve sıvı yağ ocağa alınır.
  • Eriyen yağa un eklenerek rengi esmerleşene kadar kavrulur. ( kavurma işlemi bitmeye yakın cevizler ilave edilir. ).
  • Kavrulan una sütü eklenir.
  • İyice kıvam alan helvamız ocaktan alınarak şekeri ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Helvamızın sıcaklığıyla toz şeker eriyip homojen hale gelir.
  • Hafif soğuyan helvamıza Türk kahvesi fincanıyla şekil verilir. Şekil verilen helvalarımızın üzeri tahin ile süslenir.
  • Afiyet, bal, şeker olsun🌸.

    Not: Görmüş olduğunuz şekilli un helvalarımızdan verdiğim ölçü ile 11 adet çıkmaktadır.

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi

 

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz ve alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-4 bardağı belki daha az )

İçi için

  • 400 gr kuru çökelek
  • 100 gr tereyağı
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, süt, maya ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir ve orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
    Not; hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur mayalanmaya bırakılır.
  • Diğer yandan çökelek bir kaba alınır üzerine yumuşamış tereyağı ve maydanoz eklenerek yoğurulur ( tereyağı çökelek’e yedirilir).
  • Yoğurt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
  • Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ( bezeleri fırın tepsisi ne göre ayarlayabilirsiniz).
  • Yapılan bezeler ince bir şekilde açılır.
  • İlk üç kat tepsiye yerleştirilir aralarına sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür.
  • Üçüncü kata sos sürmeyin çünkü iç harcı kattığım kata sos sürmüyorum.
  • İlk üçüncü kata iç harcı serilir ve üzerine 3 beze daha açılarak aynı işlem uygulanır.
  • Son kata 4 beze açılır ve üzerine kalan sos sürülür, kesilip fırına verilir.
  • 200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 🤗.

Hazırlarından Farksız Ekler Tarifi

 

Hazırlarından Farksız Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram margarin
  • 3 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • yarım paket toz krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • vanilya

Üzeri için;

  • 2 paket sütlü çikolata

    Hazırlarından Farksız Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Pisen muhallebiyi ocaktan alıp ılıdıktan sonra toz krem santinin yarısını ilave edip blenderla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim. Eriyen yağa su, şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralım hamuru. Pürüz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
  • Hamura yumurtaları tek tek kırıp blanderla güzelce çırpalım. Kıvamı çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
  • Kenarlarını sıvı yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurumuz söner.
  • Pişen hamur buğday rengini almalı.
  • Fırından çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
  • Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Köy Ekmeği Tarifi

 

Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su elinizin dayanabildiği kadar
  • Yaş maya küçük paketin yarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tepsimizi yağlamak için çok az sıvı yağ

    Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unumuzu derin bir kabın içine döküp ortasını açalım ve mayamızı ilave edip suyu ve tuzu ilave ediyoruz ardından güzelce yoğuruyoruz 5 dakikadan fazla yoğurmak gerekiyor ne kadar çok yoğurulursa ekmeğiniz o kadar güzel olur.
  • Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Bir saatin ardından tepsimizi yağlıyoruz ki yapışmasın hamurumuzu tekrar yoğurup havasının inmesini sağlıyoruz ki maya kokmasın tepsimize güzelce yayıp tekrar üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
  • Fırınımızı ilk etapta 200 dereceye ayarlıyoruz ekmeğimizi fırına koyup üzeri kızarınca 200 dereceden 175 dereceye indiriyoruz ki içerisi güzel pişsin.
  • Üzeri güzelce kızarınca fırından çıkarın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kupta Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi

 

Kupta Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kedi dili 2 ( muhallebinin tabanı için)

Muhallebi için:

  • 2,5 su bardağı süt (200 mililitrelik bardaklar içerisinde)
  • 1 Türk kahvesi fincanı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Ganaj için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 100 mililitre krema
  • 40 gram bitter çikolata
  • 40 gram sütlü çikolata

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım bardak sıcak su

    Kupta Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vanilya haricindeki muhallebi malzemeleri orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynamaya başladığında altı kısılır 2 veya 3 dakika daha pişirip ocağın altı kapatılır.
  • Üzeri streç film ile kaplanır, ılıdığı zaman bir paket toz krem şanti ve vanilya katılarak çırpılır. Üzeri streçlenir.
  • Bu arada sıvı krema bir kaba alınır, içerisine çikolata parçalanarak serpiştirilir. Spatula ile karıştırılır eridiğinde ocak kapatılır.
  • Granül kahve, şeker ve sıcak su karıştırılır bir kenara alınır kuplara kedidilli bisküviler kırılarak pay edilir.
  • Üzerine yaptığımız kahveli sos gezdirilir.
  • Streçlediğimiz muhallebi kuplara paylaştırılır kaşığın tersi ıslatılarak muhallebinin üzeri düzeltilir bu arada ilk sıcağı çıkan çikolatalı ganajımız kupların üzerine gezdirilir.
  • 1 veya 2 dakika sonra süzgeç yardımıyla kakao elenir, süslenir, buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun!.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi

 

Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Birer paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 4 damla sirke
  • 1 çimdik tuz

    Starbucks Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve şeker çırpılır. İçine toz tarçın, vanilya, kabartma tozu ve kabartma tozunun üzerine birkaç damla sirkeve bir çimdik tuz eklenir. Yavaş yavaş yoğrulur.
  • Unun miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Kıvamı normal kurabiyeden cıvık olmalıdır, elinize yapışmalıdır.
  • Hamur biraz toparlayınca kıyılmış ceviz ve çikolata parçaları eklenir. Hamur tekrar yoğurulur, streç filme sarılır, dondurucuya konulur, yarım saat dinlendirilir ve daha sonra çıkarılır çıkardıktan sonra fazla kalın olmayacak şekilde bıçakla kesilerek dilimlenir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir fırından alınır soğuduklarında dilerseniz pudra şekeri ile dilerseniz sade olarak servis edilebilir.
  • Afiyet olsun!.

Tavada Pizza Tarifi

 

Tavada Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz + şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kaşar -sucuk- zeytin- biber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • Kekik

    Tavada Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz. Sonra unu ekliyoruz ama kontrollü bir şekilde koyalım çünkü her un aynı değil ele yapışmayacak bir hamur olsun.
  • 5 dakika dinlendirelim. O sırada üstüne ne koymak isterseniz onu hazırlayın.
  • Merdaneyle hamurumuzu tavaya göre açalım.
  • Açtığımız hamuru tavaya koyuyoruz üstüne salça sosunu sürelim ve kaşarı döküp üstüne ne koymak isterseniz koyun sonra ocakta kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz ve çokta güzel oluyor.
  • Şimdiden afiyet olsun 😋.

Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi

 

Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane bütün milföy hamuru (12 parça kare toplam)
  • 1 yumurta
  • 2 tane pırasa
  • Yarım kapya biber ya da havuç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz kırmızı toz biber

    Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarının bütün 3 tanesi ortadan 2 ye çizgi yerlerinden kare şekli çıkacak biçimde kesilir. (toplam 6 kare oluyor).
  • Daha sonra kavanoz kapağı ya da büyük bir kesici aparatla her kareye bastırılarak yuvarlak çıkartılır. Ben kavanoz kapağı ile kestim.
  • Çıkan yuvarlaklar yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta beyazı yuvarlakların üzerine sürülür.
  • Kalan 3 tane milföy hamuru da aynı şekilde kavanoz kapağı ile kesilerek yuvarlak yapılır. Çıkan yuvarlaklar çay bardağı ağzı ile tekrar kesilir.
  • Kesilen kısımların kenar boşlukları alınır ve fırın tepsisindeki yuvarlakların üzerine yapıştırılır. Yumurta akı olduğu için çok çabuk tutacaktır.
  • Kalan hamurlar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Daha sonra hamurların orta kısmından çatalla delinir. Kenarları demiyoruz.
  • Yumurta sarısı kenarlara sürülür. Kalan parça hamurlara poğaça gibi şekil verip içini peynirle doldurup değerlendirdim. Aynı fırın tepsisinde pişirdim.
  • Önceden ısıtılan 190 derece fırında pişirilir.
  • Milföy pişerken pırasalar temizlenip ortadan 4 e ayrılır ve doğranır. İçine kapya biber ya da havuçları minicik doğrayıp katabilirsiniz.
  • Tavaya sıvı yağ alınır pırasalar ve havuçlar alınarak sotelenir. İçine tuz ve baharatlar atılıp sotelenince alınır.
  • Çıkan milföy hamurlarının ortası çatalla iyice ezilir ve boşaltılır. Boşalan yere pırasalı harç doldurulur ve servis edilir.
  • Afiyet olsun 🥰😍.

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi

 

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 6,5 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 150 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çikolata yapmak istemezseniz
  • Pudra şekeri

    Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağa alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocaktan alır almaz vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım soğurken arada karıştıralım üstü kabuklanmasın.
  • Soğuduktan sonra kremşantiyi toz şeklinde ekleyip çırpalım üstüne streç film kapatarak kullanacağımız zamana kadar buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım üstüne yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Şekil vermek için; mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle beze haline getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım 10-15 dakika kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü pişirelim her fırın farklıdır kontrollü pişirmekte fayda var.
  • Aynı zamanda çikolatamızı eritelim bir tencere su koyup üstüne uygun bir tabakta çikolatayı eritelim hafif eridikten sonra süt ve yağı ekleyip karıştıralım eridikçe çok güzel bir kıvam alacaktır.
  • Pişen hamurlar iyice soğuduktan sonra hamurları ikiye bölelim alt kısımlarına muhallebiyi sıkma torbası yardımıyla sıkalım.
  • Üstüne koyacağımız parçayı çikolataya batırıp dizmek istediğimiz servis tepsisine yerleştirelim dilerseniz üstüne süs olarak beyaz çikolata da yapabilirsiniz lezzet katar.
  • Tamamı hazır olduktan sonra buzdolabında bekletin 2-3 saat dinlenmesi yeterli olur ama ertesi gün daha lezzetli olacaktır deneyeceklere afiyet olsun.

Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi

 

Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • Un (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor)

Köftesi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 1 yumurta( küçükse 2 tane)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça ve ketçap
  • 1.5 yemek kaşığı turşu suyu (Acısız)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için sütü, suyu ve şekeri cezveye alıp ılıklaştıralım. Ardından üzerine mayayı döküp üzerini kapatalım.
  • Bu şekilde bir ön mayalama yapıp mayayı aktifleştireceğiz. Bu yöntemle tüm mayalarımız kabarık ve güzel olur.  5 dakika bekletip mayanın kabarmasını sağlayalım.
  • O sırada biz diğer malzemeleri bir kaba döküp ardından kabaran mayayı da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Sonrasında yavaş yavaş unu ekleyelim. Hamur çok hafif ele yapışacak kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Dikkat havalar soğuk olduğu için hamurun kabarması zorlaşabilir lütfen sıcak ortamda bekletelim ya da fırını 5-10 dakika ısıtıp kabı fırında bekleterek de bunu yapabilirsiniz.
  • Kabaran hamuru eşit bezelere bölün. Ben hassas tartıda 100 gram olacak şekilde böldüm. Terazi yoksa göz kararı ile eşit büyüklükte bezeler yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Tepsiyi ılık fırına koyun ve 1 saat tepside mayalanıp tekrar kabarmasını sağlayın. Hamurlarınız artık hazırsa üzerin bir yumurta sarısına çok çok az pekmez ve sıvı yağ karışımı yapın ve hamurların üzerine sürün.
  • 150 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsinin üzerini bez ile sarın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Köftesi için; tüm malzemeleri bir kaba alarak 20-35 dakika yoğurun. Ve yoğurma işlemi bittikten sonra mümkünse 3-4 saat dinlendirmeye dolaba alın. Vakit yoksa hemen pişirmeye de başlayabilirsiniz.
  • Aslında turşu suyu sadece ıslak hamburgerlere koyulur ama ben normal köfte harcına da ekliyorum lezzetli oluyor.
  • Köfteyi demir döküm tavada alt üst çok pişmeyecek şekilde kızartın ve üstüne cheddar peyniri ekleyin (İsteğe bağlı)
  • Daha sonra ekmeğin arasına ilk önce yoğur sarımsak mayonezli ve kekik karışımını sürün ardından köfte ve daha sonra turşu marul ve domatesi ekleyerek hamburgerleri hazırlayın. Çok çok lezzetli bir tarif ♥️ deneyip paylaşmayı unutmayın afiyet olsun 🥰✨