1 Kasım 2021 Pazartesi

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi

 

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli et
  • 4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)

Terbiye için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un

Sarımsaklı sos:

  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kadar sirke

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Nane

    Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır. Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
  • Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
  • Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
  • İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır. (dilerseniz sosu doğrudan çorbaya koymadan servis tabaklarına da birer kaşık eklenebilir).
  • Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
  • Afiyet olsun 🥰.

Karnabahar Köftesi Tarifi

 

Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabaharın yarısı
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karbonat (silme)
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı yıkayıp doğuruyoruz.
  • Kaynamakta olan suyun içine alıp 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Suyunu süzüp soğuduktan sonra eziyoruz.
  • Bu arada karnabaharın suyunu da sıkıyoruz.
  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Birbirini alıncaya kadar yoğurup köfte şekli veriyoruz.
  • Dolapta biraz dinlendirip, kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
  • Hiçbir şekilde dağılma olayı olmadan çok güzel kızarıyor.

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay bardağı maden suyu

İçi için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kalıp peynir

    Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru mayayı kaba koyun.
  • Üzerine ılık sütü ekleyip şekerini de atın karıştırın , 5 dk bekletiyorum.
  • Maden suyunu ekleyip aldığı kadar unu ekleyelim,yoğuralım.
  • Ele yapışmayan kıvam elde ediyoruz.
  • 30 dk hamuru dinlendiriyorum.
  • İçi için; yıkadığımız ıspanakları kaba doğrayalım.
  • Orta büyüklükte 1 kalıp peyniri de içine ufalayalım karıştıralım.
  • Hamuru yuvarlak küçük bezeler şeklinde ayıralım.
  • Sonra merdane yardımıyla yufka şeklinde yuvarlakça açalım.
  • İçine yaptığımız içten dökelim.
  • Alttan üste doğru rulo yapıyoruz.
  • Sonra yaptığımız ruloları kendi etrafında donduruyoruz.
  • Yağladığımız tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine susam dökebilirsiniz.
  • 230 derecede 40 dk fırında pişiriyoruz.

Yelpaze Poğaça Tarifi

 

Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine akı hamurun içine
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Bir miktar kaşar peyniri ,beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri için;

  • Çörek otu ve susam

    Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
  • Azar azar unu ilave edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Tezgah üzerinde resimde gördüğünüz gibi açın.
  • Bir bıçak yardımıyla açmış olduğuz yarısına kesikler atın .
  • Kesilmemiş tarafı kesik olan tarafın üzerine katlayıp peynir ve maydanoz karışımından arasına koyup katlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk 4 su bardağı kadar un

İç harcı için;

  • 5 tane orta boy elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı artabilir azalabilir
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine dökmek için;

  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm hamur malzemelerin hepsini derin kapta yoğuralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim .
  • Yumuşak bir hamur elde edelim .
  • Elmaları rendeleyelim, bir tavada şeker ,tarçın hepsini yumuşayana kadar pişirelim soğutalım.
  • Hamurdan birazcık ayıralım kalan hamuru tezgahta açalım.
  • Merdane yardımıyla borcama koyalım.
  • Elma harcını üzerine dökelim ,çikolatalarıda serpiştirelim.
  • Ayırdığımız hamuru da açalım ,şekilli keserek üzerine koyalım.
  • Kendi fırın ayarımızda pişirelim.( 180 derecede)
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirelim, soğuyunca servis edebilirsiniz.

Kabak Mücveri Tarifi (Kabak Sevmeyenler Çok Sevecek)

 

Kabak Mücveri Tarifi (Kabak Sevmeyenler Çok Sevecek) İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 orta boy havuç
  • 3 dal dere otu
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı un
  • Yeterince sıvı yağ (kızartmak için )

    Kabak Mücveri Tarifi (Kabak Sevmeyenler Çok Sevecek) Nasıl Yapılır?

  • Kabaklar, havuç, soğan, yıkanıp rendelenir, suyu sıkılır geniş bir kaba alınır.
  • Üzerine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış, dereotu ve maydanoz baharatlar ,tuz, yumurta, un, ilave edilir, karıştırılır.
  • Uygun bir tavaya yeterince sıvı yağ alıp ocağa konur.
  • Ocağı orta hara getirilir.
  • Yağ kızdırılıp kaşıkla karıştırılan harçtan tavaya aralıklarla konur her iki tarafıda kızartılır.
  • Servis yapılır afiyet olsun.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram sütlü çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta, şeker ve vanilyaları çırpın.
  • Sütü ekleyin 1 -2 tur karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  • Yağlı kağıt serip hafif yağladığınız kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbının yoksa borcam da tercih edebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.
  • O pişerken biz krem şanti, pudra şekeri, sütü alarak 5 dakika çırpıyoruz sonra hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Dolaba kaldırıp biraz dinlendirin.
  • Pişen kekinizin üzerine 1 su bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla dökün.
  • Çırptığınız krem şantili harcı dökün spatula ile düzeltin.
  • Çikolatalı ganajı için cezveye kremayı alın kısık ateşte bir iki fokurdasın hemen alın ocaktan, küvertür çikolataları ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Sonra krem şantinin üzerine dökün, o şekilde ağzını kapatmadan 1 gece dolapta dinlendirin.
  • Sonra bıçak yardımıyla kenarlardan acın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba için;

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı anne
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet ev yapımı et suyu

    Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 yemek kaşığı yağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı tencerede az kızdırıyoruz.
  • Üzerine 3 bardak su ekliyoruz, soğuk ve ya sıcak su ekleyebilirsiniz. Su miktarını artırabilirsiniz de.
  • Su kaynamaya başlayınca üzerine 1 çay bardağı tel şehriyeyi döküyoruz.1-2 dk kaynatıyoruz.
  • Bir kaseye aldığımız yarım çay bardağı unu ve biraz soğuk suyu el çırpıcısı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam olunca kaynayan çorbanın üzerine ekliyoruz.
  • 2 adet ev yapımı et suyunu da ekliyoruz.
  • Tercihinize bağlı et suyuda koymayabilirsiniz. 5 dk kadar kaynatıyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
  • Ocağı kapatmadan önce 1 çay kaşığı nanemizide ekliyoruz.
  • Çorbamız yemeğe hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun.

Müthiş Lahana Sarması Tarifi

 

Müthiş Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyük bir lahana yaklaşık 3 kg
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 kaşık domates rendesi
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ,pul biber, kimyon
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı biber
  • 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla biber salçası
  • Yarım limon isteğe göre
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

    Müthiş Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 lt suyumuzu tencereye alıp kaynadıktan sonra 3 er yaprak şeklinde haşlıyorum.
  • Tencereye koyduktan 1. 5 dk sonra tersini çevirip 1 dk o şekilde bekleyip bir süzgece çıkarıyorum .
  • Diğerlerine de aynı işlemi yaparak lahanalarımızı haşlıyoruz. (ben haşlarken suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz koyuyorum.)
  • Onlar haşlanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  • Pirinçlerimizi yıkayıp üstüne bütün malzemelerinizi doğrayıp iyice karıştıyoruz,daha sonra sarmaya başlıyoruz.
  • Sarıp tenceremize diziyoruz .
  • Üstüne bir kapak koyup kontrollü bir şekilde 1 bardak suyu koyuyoruz ve ocağımıza alıyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp tam 1 saat pişiriyoruz (suyunu çektikçe az az 1 çay bardağı daha su koydum)
  • O pişerken sosumuzu hazırlıyoruz .Bir tavaya yağımızı ,salçamızı koyuyoruz .
  • Daha sonra rendelenmiş sarımsağımızı, suyumuzu, nanemizi ve pul biberimizi koyup kaynayıp altını kapatıyoruz .
  • Sarmamızın altını kapatmadan son 5 dakikasında sosumuzla birleştirip 5 dk kaynayıp altını kapatıyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Armutlu Ananaslı Salata Tarifi

 

Armutlu Ananaslı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tutam roka
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 1 adet ananas
  • 1 adet armut
  • 1 adet nar
  • İstediğiniz kadar beyaz peynir

Sosu için:

  • Nar ekşisi, zeytinyağı

    Armutlu Ananaslı Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşillikleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Armutu, ananası ve beyaz peyniri küp küp doğrayın.
  • Narları ilave edin.
  • Sosunu üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Çook lezzetli oldu. Çok da sağlıklı. Afiyet olsun.

Lokumlu Kurabiye Tarifi

 

Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 4.5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)

İçi için;

  • 5 -6 tane güllü lokum

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

    Lokumlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
  • Sonra içine vanilyalı puding, kabartma tozu ve un eklenir. Güzelce yoğurulur.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve el ile yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamurlar silindir haline getirilir ve ortasına parmakla bastırılarak kayık şekli verilir.
  • Ortadaki boşluğa şerit haline getirilmiş lokum konur ve kapatılarak yine silindir haline getirilir.
  • İki ucundan birleştirilerek şekil verilir. Siz farklı bir şekil de verebilirsiniz 🌝
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembe olana kadar pişirilir.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
  • Not: lokuma bu şekli vermek için elimizle çekiştirerek uzatıyoruz ve bir lokumu 3-4 parçaya bölüp ince uzun bir hale gelene kadar uzatıyoruz.