Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet sivri kırmızı biber
- 1 adet taze yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı limonsuyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç çeviz
- 1 avuç maydonoz
- 2 yemek kaşığı tulum-peyniri
Üstüne:
- Nar ekşi
Köz Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi fırında veya ocakta közleyelim.
- Soğuduktan sonra kabuğunu soyup uzun ince doğuruyoruz, yeşil soğanımızı da doğrayıp ekleyelim.
- Ardından zeytinyağ, limonsuyu tuz ve maydonoz ekleyip bekletiyoruz çekene kadar. ( not: bekledikçe güzeleşiyor tadı ) u
- Üstüne peynir ve ceviz ekleyip nar ekşisi gezdirip servis edebiliriz.
- İster ekmeğin üstüne kahvaltıya ister meze olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun