Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gram kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
- Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram lahana
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce lahanayı ince ince kıyalım. Karıştırma kabına alalım.
- Havuçların kabuğunu soyup uzun olacak şekilde rendeleyelim. Karıştırma kabına alalım.
- Üzerine yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sarımsak, toz şeker, tuz ve sirkeyi koyup karıştıralım.
- Üzeri kapalı olarak dolapta dinlendirip servis tabağına alalım. Yemek sofralarımıza lezzet ve görsel olarak renk katacak muhteşem bir lezzet. Sevgiyle kalın.
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- İri çekilmiş ceviz
- 150 gram eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için; tencereye süt ve irmiği koyup, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- 20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp, dört parmak genişliğinde kareler kesin.
- Kestiğiniz karelerin ortasına iri çekilmiş ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın.
- Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 190c de fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün.
- 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın.
Gazoz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 6,5 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 1 yaş maya
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı gazoz (Bardak ölçüm 220 ml)
- 900gr -1kg un (Un kalitesine göre değişebilir siz yine dikkatli koyun en fazla 1 kg olsun)
Arasında sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın en son limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için tüm malzemeleri iyice yoğurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.
- 3 bezeye ayırın üzerine nemli bez örtün.
- Hamuru un ve merdane yardımı ile ince açın burada önemli olan hamur kalın kalmasın fakat baklava hamuru kadar incede olmasın.
- Hamurun üzerine fırça yardımı ile her yerine denk gelecek şekilde sıvı yağı sürün. Rulo yapıp, parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye döşeyin. 15-20dakika tepsi mayası verdikten sonra pişmeye hazır.
- Tatlıları biraz daha küçük isteyenler bir yufkadan iki rulo yapıp ortadan kesebilirler bu şekilde tatlılar daha şirin oluyorlar bu arada şerbeti de çektiği zaman zaten biraz daha büyüyorlar.
- Arzu eden tatlının üzerine fındık veya ceviz kırıntısı döküp rulo yapabilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
- Hem çok lezzetli hem de pratik olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
- Tatlının hepsini şerbetlemek istemeyen yarısını buzluğa koyabilir. Afiyet olsun
Kuzu Kaburga Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 3 tutam tuz
Kuzu Kaburga Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip, etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın. En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin.
- Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin.
- Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir.
- Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.
Havuçlu Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş)
- 1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş )
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un ( eleyerek ekliyoruz)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Havuçlu Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz, ocakta kaynadıktan sonra 10 dk orta ateşte kaynatıp, soğuması için kenara alıyoruz.
- Yumurta ve şekeri, vanilyayı uygun bir kaba alıyoruz, mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz un kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz irmik ve hindistan cevizini ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
- En son rendelemiş olduğumuz havuç ve limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz yağlamış olduğumuz tepsimize döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine döküp 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml su bardağı ölçüsü
- 100 ml çay bardağı ölçüsü
- 40 cm tepsi ölçüsü
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim.)
Arası için;
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı kavrulmuş dövülmüş susam (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hamuru açmak için;
- 1 paket mısır nişastası (200 gr)
Aralarına sürmek için;
Üzerine dökmek için;
- 1 paket teremyağ ya da tereyağ
Şerbeti için;
- 6,5 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
- Elenmiş unu azar azar ekleyerek önce çırpıcıyla daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerine nemli bir bez ya da streç koyup, hava almasını engelleyen ve 1 buçuk- 2 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve her parçayı 10 eşit bezeye bölelim. 6. 6. 6. Toplamda 30 beze yapalım ve üzerini örtüp 30 dakika daha bu şekilde dinlendirelim.
- Bu aşamada şerbetimiz için bir tencereye şeker ve soğuk suyu alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım ve içine limon suyunuda ekleyelim.
- Mutlaka eriyene kadar karıştırın bu şerbetin şekerlenmemesi için önemli bir nokta.
- Kaynayan şerbetin altını kısıp 30 dakika kadar kaynatalım.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayalım, açacağımız nişastayı bir kaba boşaltalım ve baklavayı yapacağımız ortamı hazırlayalım. 1 paket yağı yakmayacak şekilde tavada eritelim.
- Baklavamızı yapmaya geçebiliriz. Bunun için bezemizin birini alalım ve altına ve üstüne bolca nişasta döküp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve bir kenara alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar daha nişasta koyup her tarafına yayalım.
- Diğer 4 bezeyi de bu şekilde aralarına nişasta koyarak üst üste koyalım. Yani 5 kat beze kullanacağınız.
- Açıp, üst üste koyduğumuz bezeleri tekrar merdaneyle biraz daha büyütelim ve daha sonra ara ara nişasta ekerek oklava yardımıyla açalım.
- Tepsimizi üzerine koyup bakalım. Eğer yeterliyse bir bıçak ya da başka bir şeyle yarım cm dışardan başlayarak keselim.
- Tepsimizin her yerini erittiğimiz yağ ile yağlayalım ve kestiğimiz hamuru tepsiye yerleştirelim.
- Yufkanın heryerini boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım. Yani her 5 katta bir aralarını yağlayacağız.
- Tekrar diğer 5 bezeyi de aynı şekilde uygulayarak açıp, kesip yağlayalım, tepsiye yerleştirip yağlayalım.
- Yani orta kısma gelene kadar toplamda 15 bezeyi bu şekilde yapıyoruz fakat ortasına geldiğimizde yağlamıyoruz.
- Cevizini her yerine eşit bir şekilde döküyoruz.
- Tekrar aynı şekilde 5+5+5 şeklinde aralarını yağlayarak yufkaları üst üste koyuyoruz.
- Baklavanın kenarlarını bir bıçak yardımıyla kenarlarını içe alıyoruz.
- Dikkatli bir şekilde istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
- 1 paket teremyağı ya da tereyağını yakmayacak şekilde eritelim ve baklavamızın her yerine eşit bir şekilde dökelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 1 saat pişirelim.
- İyice pişen baklavayı fırından alalım ve 1-2 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş kepçeyle dökelim.
- Şerbetini çekince en az 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 150 gram kadar mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2.5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1.5 litre su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar doğranmış dereotu
- 2 diş sarımsak
- Tuz.
Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğrayıp tencereye aldım. Yağları ekleyerek kavurdum.
- Üzerine ince doğranmış mantar ve unu ekledim. Sütü ve soğuk suyu tek seferde ekledim.
- Kısık ateşte un açılana kadar çırptım. Dereotu, sarımsak ve tuzu ekledim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapattım çorbamız hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Soğanlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeleri;
- 1.5 litre su
- Yarım su bardağı pirinç
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı nane.
Soğanlı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerenin içine suyu ve yıkanmış pirinç alıp pişiriyoruz.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
- Sarımsak ve tuzu ilave ediyoruz. Soğanları çok minik şekilde doğruyoruz yağda kavuruyoruz.
- Pişmeye yakın naneyi ekliyoruz karıştırıp altını kapatıyoruz. Çorbamızın üzerine gezdiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Mantar Patates Tarifi İçin Malzemeler
Mantarlar için;
- Yarım kilo mantar
- Domates püresi
- Kaşar rendesi
- Tuz
- Sıvı yağ
Patatesler için;
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Biberiye
- Pul biber
- Nane.
Fırında Mantar Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarların saplarını kopartıp, temizliyoruz. Yağlı kağıt serili testinin bir yayanına diziyoruz. Saplarını çöpe atmıyoruz çorba yaparak değerlendirebiliriz.
- Mantarların üzerine kaşık yardımıyla domates püresi döküyoruz, kaşar rendesi serpiyoruz. Tuz ve sıvı yağ serpiyoruz.
- Patates ve biberleri temizleyip doğruyoruz. Üzerine yağ ve baharatları ekleyerek harmanlıyoruz. Tepsinin diğer yarısına döküyoruz.
- 200 derecede pişiriyoruz. Patatesler pişince yemeğimizde pişmiş oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kereviz (Kerebiç) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı irmik
İç malzeme;
- 1 su bardağı ceviz kıyılmış
- Yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kereviz (Kerebiç) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
- Hazır olan hamuru dinlendirelim.
- İç harç olan dövülmüş ceviz, tarçın ve şekeri karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyalım, iç kısmını cevizli harç ile doldurup kapatalım.
- Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastıralım.
- Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 170 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.