11 Mayıs 2022 Çarşamba

Patlıcan Patates Tava Tarifi

 

Patlıcan Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram kuşbaşı et
  • 3 tane patlıcan
  • 2 tane patates
  • 1 adet domates
  • 3 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su gerekirse ilave edebilirsiniz
  • Yarım fincan sıvı yağ

    Patlıcan Patates Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ,patates küp küp doğranıp çok az yağlanıp fırında kızartılır .Borcama alınır.
  • Üzerine önceden haşladığımız etimizi ,domatesimizi ,biberimizi,önceden salçamızı kavurup kaynattığımız suyumuzu ,tuzumuzu ,kekiğimizi ,karabiber ve pulbiberimizi ilave ediyoruz .
  • Hepsini harmanlayıp üzerine yağlı kağıt kapatıp 40-45 dakika önceden ısıttığımız 180°lik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1.su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4 su bardağı un koydum)
  • 1 pk vanilya

Üzeri için :

  • 3 adet portakal
  • 80 gr çikolata ( ben sütlü çikolata kullandım)
  • Kenton pasta süsü

    Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşayan margarini ,pudra şekeri ,yumurta, nişasta ve vanilyayla yoğuralım.
  • Unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirelim.
  • 20 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Bu sırada portakalları ince dilimleyip peçetenin üzerine yayalım fazla suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Dinlenen hamuru yağlı kağıt içinde açıp şu bardağıyla kestim.
  • Üzerine portakalları koyup 200 derecelik fırında 25 dk kadar pişirdim.
  • Fırınınıza göre bu süre uzayabilir,kısalabilir.
  • Pembeleşmesini beklemeyin sıcakken kurabiyeler yumuşak olur.
  • Soğudukça sertleşecektir.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra  çikolataya bulayıp şekerlemeler ile süsleyelim. Afiyet şeker olsun.

Pirinçten Yapılan Çok Lezzetli Bir Köfte Tarifi

 

Pirinçten Yapılan Çok Lezzetli Bir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç (veya kalan pilav)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) maydanoz
  • 5- 6 dal yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

Panelemek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

    Pirinçten Yapılan Çok Lezzetli Bir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri pişirip suyunu iyice süzdükten sonra geniş bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine tüm malzemeyi ekleyerek fazla ezmeden karıştırıyoruz.
  • Elimizi ıslatıp bir parça harçtan alıp köfte şekli veriyoruz.
  • Köfteyi önce galeta ununa sonra yumurtaya tekrar galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
  • Altın sarısı rengini alana kadar pişiriyoruz.
  • Limon ile tadı harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi

 

Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağı
  • Ben zeytin ezmesi kullandım (farklı malzemelerde kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alarak 2-3 dakika kadar bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğurun.(unu yavaş yavaş kontrollü ekleyin).
  • Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp bezeler yapın ve her bezenin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ilave edin.
  • Daha sonra el ile yuvarlak şekilde açıp zeytin ezmesi sürerek rulo şekli verin.
  • Hepsini yaptıktan sonra rulo şekli verdiğiniz açmaları ortadan keserek birbirine dolayarak şekil verip fırın tepsisine dizin.
  • Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyin.
  • Sonra yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişirin. (fırından alınca üzerine nemli bez örtün). Afiyet olsun

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi

 

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 tane vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 8 yemek kaşığı şeker Şekerini damak tadınıza göre ayarlayınız

    İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize tüm malzemeleri koyup karıştırınız kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  • Sonra borcamı ıslatıp muhallebiyi borcama döküp soğuyuncaya kadar bekletiniz.
  • Sonra buzdolabına koyup 5 -6 saat bekletiniz.
  • Soğuk servis yapınız.

Pamuk Açma Tarifi

 

Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un

Hamurun açmak için

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ 

    Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz.
  • Tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz. Her yerine gelecek şekilde tereyağ sürüyoruz
  • Hamurun bir ucunu orta kısmına getirip katlıyoruz.
  • Üzerine tekrar yağ sürüyoruz hamurun diğer tarafını tekrar yağladığımız kısmının üzerine katlıyoruz.
  • Elimizle güzelce bastırarak hamuru bir birine özeleştiriyoruz.
  • İki parmak genişliğinde kesiyoruz kendi etrafında çevirerek iki ucunu birleştiriyoruz .
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Tavada Tavuk Şiş Tarifi


 

Tavada Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım rende soğan
  • Yarım çay kaşığı Toz Kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Servis İçin;

  • Lavaş
  • Domates
  • Biber

    Tavada Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayalım.
  • Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Doğradığımız tavukları sosumuza alalım ve karıştıralım. Marine olmaları için üzerini streçleyelim ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen tavuklarımızı alalım ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirelim. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişlerimizi kızdırdığımız yapışmaz tavaya alalım ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim. Bu aşamada çok sık dizmemeniz tavuklarınızın her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır. Ben tavukları marine esnasında yağladığım için tekrar tavayı yağlamadım ancak yapışmaz tava kullanmıyorsanız çok az sıvı yağla yağlayabilirsiniz.
  • Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan böldüğünüz domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.
  • Lavaşı da tavada ısıtalım ve tabağa alalım. Üzerine tavuk şişleri ve kızarttıysanız domates biberleri de ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Mayalı Poğaça Tarifi


 

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (ılık)
  • 250 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(oda ısısında)
  • 1 paket yaş maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı yüzüne, akı içine
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Un

İçine

  • Lor peynir
  • 1 dilim yağlı peynir

    Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve sıvı yağını tavaya alıp ılıtalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım ve 5dk dinlendirelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz açalım ve iç harçta 1tk kadar koyup kapatalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpelim.
  • Fırını 50 dereceye getirelim ve poğaçalarımızı en az yarım saat tepsi mayası yapalım. Bu tarım saatin sonunda poğaçalar baya kabarmış olmalı.
  • Fırını 175°fansız ayara alalım ve kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Not Pişen poğaçayı asla fırında bırakmayın soğuması için dışarı alın yoksa kurur.

    • Fansız fırında pişirin.
    • Sütü ve yağı mutlaka ılıtalım yoksa mayalama işlemi gecikir.
    • Fırından çıkan poğaçamızı üzerini ilk sıcağı çıkınca ince bir bezle örtelim ki kurumasın.
    • Buzluğa attığın poğaçaları oda ısısına geldikten sonra 15sn mikrodalgaya atarsan fırından yeni çıkmış gibi oluyor.
    • Hamurun çok cıvık olursa poğaça yayılır,katı olursa kabarmaz ve yumuşak olmaz.💣

10 Mayıs 2022 Salı

Denemeye Pişman Olur Ispanak Soslu Tavuk Tarifi


 

Denemeye Pişman Olur Ispanak Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavukgöğsü
  • 50 ml sıvı yağı

Sosu İçin

  • 50ml sıvı yağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gr mantar
  • 200 gr bebek ıspanak
  • 400 ml krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sebzetozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

    Denemeye Pişman Olur Ispanak Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsünü yıkayıp insan sayısına göre dilimleyin.
  • Tavada yağı kızdırıp filetlerin iki tarafını 5er dk kızartıp kenara alın.
  • Aynı tavaya tereyağını ekleyin, doğradığınız soğan ve sarımsak ve mantarları yüksek ateşte kavurun. 10dk sonra mantarları ekleyim devamlı kavurun.
  • Baharatları ekleyip biraz kavurduktan sonra kremayla nişastayı karıştırıp tavaya ekleyin.
  • Orta ateşte biraz kaynatın.
  • Tavuk filetolarını tavaya yerleştirin.
  • Ispanakları da ekleyip kreması kıvam alana kadar kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.

Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı haşladığımız etin suyu

    Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp olarak doğruyoruz 20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Uygun bir fırın kabına patlıcanları iyice suyunu süzüp alıyoruz.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir tatlı kaşığı kekik karıştırıp patlıcanlara ilave ediyoruz iyice harmanlıyoruz.
  • Fırında çok az yumuşana kadar bir iki defa karıştırıp pişiriyoruz.
  • Etleri önceden düdüklüde 15 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Bir adet soğanı ,sarımsakları sıvı yağda soteliyoruz .
  • İçine biberleri ilave ediyoruz .
  • Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz .
  • Hepsini çok iyi kavuruyoruz içine baharatlarını ve suyunu süzdüğümüz etleri ilave ediyoruz.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyla çok az hepsini pişiriyoruz.
  • Fırın tepsisin alt kısmına patlıcanları yayıyoruz etli sosu üzerine döküyoruz.
  • Haşlama suyuyla bir yemek kaşığı salçayı çırpıyoruz üzerine eşit döküyoruz.
  • 180 derece fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
  • Afiyetle.

Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi

 

Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 1 avuç nohut
  • Ilık su (ıslatmak için)
  • 1 tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 lt + 2-2,5 su bardağı su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

    Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keşkeklik buğday ve nohutları bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyerek 1 gece öncesinden ıslatalım.
  • Ardından buğdayımızı yıkayalım ve sarı suyundan arınmasını sağlayalım.
  • Yıkadığımız buğday ve nohutumuzu düdüklü tencereye alalım,
  • Üzerine tavuk budu, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek düdüklünün kapağını kapatalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Eğer buğday ve nohutu 1 gece öncesinden haşlamamışsanız 1 saat kadar pişirmelisiniz.
  • Sürenin sonunda düdüklünün havasını çıkartalım ve kapağını açarak içerisinden tavuk budunu bir tabağa  alalım.
  • Tavuğumuzun derisini ve kemiklerini ayıralım, sonrasında etleri tekrar düdüklüye alalım. Keşkek suyunu çektiği için tekrar su ilave edelim. Ben 2-2,5 su bardağı kadar daha su ilave ettim.
  • Büyükçe bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezelim.
  • Keşkeğimiz yeterince ezildikten sonra sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Sosumuzda hazır olduktan sonra keşkeğimizi bir tabağa alalım ve yayalım.
  • Üzerine hazırladığımız salçalı sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!